GünaydınnEki Görüntüle 3297415
Eki Görüntüle 3297416
Taşlı Manastır Yada Tımarhane Adası - Balıkesir
Çamlık Koyu'nun sonunda, Şeytan Sofrası’ nın eteklerinde ve yarımadanın ucunda yer alan Tımarhane Adası yalnızca adıyla değil, tepede bulunan ilginç yapılı kayalarıyla da dikkati çekmektedir. Girintili çıkıntılı ve hemen dibindeki manastırın etrafını saran kayalar, rüzgarda uğultu ve sesler çıkarması ile ilgi çekmektedir. Adada eskiden yaşayan Rumların "Agia Paraskevi" ismini verdikleri Çamlık Koyu' ndaki Sarımsak Yarımadası'nın devamı olan Tımarhane Adası'na, Türkler "Taşlı Manastır" da demişlerdir. Günümüzden 70 yıl öncesine kadar psikoterapi merkezi ve çiftlik binalarının da bulunduğu Tımarhane Adası, Cunda Adası' na giden turistlerin mutlaka uğramaları gereken bir doğa harikasıdır.
Yöredeki bir diğer ilginç doğal güzellik ise Dalyan Boğazı mevkiinin bir başka kıyısında yer alan "Deliklitaş" tır. Ortasındaki delik nedeniyle bu adı alan katran rengindeki Deliklitaş, Çamlık Koyu'nun sığ bölümünde, kumdan oluşan bir dilin ucunda yer almaktadır. Koyun içinde bir de balık üretme çiftliği yer almaktadır. Adaya ismini veren Taşlı Manastır’ın kemerli pencereleri ve arkasında bir koridoru manastırdan arta kalan bölümlerdir. Tımarhane Adası Çamlık Koyu'nun hemen karşısında yer alan ada eki dönemlerde psikoterapi merkezi olarak kullanılırmış. İçkiyi fazla kaçıranları yada ruhsal bozuklukları olanları getirip adaya bırakırlarmış, doğal güzellikler ve kayalıklardan sert esen rüzgarla akılları başlarına gelenler tekrar halkın arasına karışırlar, akılları başlarına gelmeyenler ise biraz daha manzara seyredip rüzgar sesi dinlerlermiş. Cunda Adası, Tavuk Adası ve Çamlık koyunun panoramik görüntüsüne hakim olan adada küçük bir manastır bulunmaktadır. Eski dönemlerde Rumlar Tımarhane Adası' na "Aya Paraskevi" Türkler ise "Taşlı Manastır" derlermiş.
Günaydınlar
@Eleadora
Life light
@Capanin Gururu Teyom
Levaiz
@Mrsay
@Natsume
@UcanSupurge
@Kukrim
@Aspasiaa
@Kitapkontesi
@Kurk Mantosuz Madonna
@Bonus
yet07
@Chara-
Arrietty_
@Jawlensky
O Orangegreysky
@HAbibte
@fesang
@-nemesis-
@mimesis
@sudem34
bir civciv annesi
A Atalanteda
M MrsDelfino
E Etkili Eleman
@Homer Simpson
@ossllem
@Less-is-More
@hande_buse
@koza16
@The
@LADY VEGA
@Pozitivite
@Ozzybal
@Tu me manques
@tolin
@Alp_BuRc
Cinsel terapi hocamız sağ olsun tek kitapla yetinmediği için kitaplığın bi kısmı full cinsellik kitabı. Görenler abuu deyip yan rafa geçiyor genelde, sözel soru sormuyor olsalar da ben anlıyorum bakışlardanSize bir soru. Kitaplarınız görenlerden aldığınız en absürt sorular nelerdir?
Bana "bunları okuduktan sonra satsana neden duruyor" demişlerdi
Ben hiç absürt soru ya da yorum almadımSize bir soru. Kitaplarınız görenlerden aldığınız en absürt sorular nelerdir?
bunların hepsini okudun mu?Size bir soru. Kitaplarınız görenlerden aldığınız en absürt sorular nelerdir?
+1 benden aynı soruları banada soruyorlarbunların hepsini okudun mu?
bunlara bu kadar para verilir mi?
okuduktan sonra kütüphaneye versene.
hadi bana da bir kitap öner.
birini alıp okuyayım sonra veririm. (nE)
şaka gibi insanlar cidden
Valla hiç korkmuyorum, online fiyatların 2 katılar neredeyse. İvan İlyiç'in Ölümü gibi incecik bir kitabı saymazsak seneler oldu buralardan kitap almayalı
Küçük kitap kurdu yükleniyor …..
Bana hiç tuhaf sorular gelmiyor. Sadece "sen şimdi bunların hepsini okudun mu" diyorlar, ben de evet okudum diyorum çünkü eskiden elimdeki kitapları okumadan yenisini almazdım
he bi de zamlar geldiBen de 2020 yılına kadar öyleydim. Sonra 2021 yılına girdik ve topik kuruldu. Ondan sonrasını hatırlamıyorum
Ben de geçmiş zaman kullandım, neden çünkü sonra topiğe geldimBen de 2020 yılına kadar öyleydim. Sonra 2021 yılına girdik ve topik kuruldu. Ondan sonrasını hatırlamıyorum
Şimdi farkettim geçmiş zaman kullanmamışım. Kıracam şimdi telefonu ya da en iyisi otomatik düzeltmeyi kapatayım benBen de geçmiş zaman kullandım, neden çünkü sonra topiğe geldim
Ben de geçmiş zaman kullandım, neden çünkü sonra topiğe geldim
Bende bakıp bakıp amazondan sepete ekledim. Mesela masumiyet müzesi 250 tlydi. Amazonda 85 mi ne. Otostopçucun galaksi rehberi 550 tlydi. Amozonsa 257 tl. Fiyat farkı çok.Valla hiç korkmuyorum, online fiyatların 2 katılar neredeyse. İvan İlyiç'in Ölümü gibi incecik bir kitabı saymazsak seneler oldu buralardan kitap almayalı
Ayrıca detayın ayağını kıstırırım
nasıl zarar etmiyorlar ve hala açıklar bu fiyatlarla?Bende bakıp bakıp amazondan sepete ekledim. Mesela masumiyet müzesi 250 tlydi. Amazonda 85 mi ne. Otostopçucun galaksi rehberi 550 tlydi. Amozonsa 257 tl. Fiyat farkı çok.
Ben kitap almadım gezdim çıktım.
Bilmem alan var demeknasıl zarar etmiyorlar ve hala açıklar bu fiyatlarla?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?