Howl'un Kitap Kulübü 🏰

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
İyi akşamlar. Yaşamak kitabı için geldim. Bence kitabın adı Yaşamak değil ölmek olmalıydı karakterler teker teker nasıl da hayatlarını kaybettiler. Her kayıpta çok üzüldüm gerçekten.
Adam yaşadı işte

Zengin ve köklü toprak sahibi bir aileyi kumar yüzünden sıfıra indiren sonra sırasıyla hastalıklar yaşayıp tek başına kalan bir adamın hikayesi. Bence onun cehennemi buydu. Yaptığı kötülükleri sevdiklerinin ölümünü tek tek görerek karşılığını aldı

Iste varligi var iken hamile esine davranisini hatirladikca hak etti tek kalmayi diyorum. Sonra hepsinin ölüm seklini düsündükce kötü oluyorum yine (uzulme anlaminda )

Ama yine de adamın aklı başına geldikten sonra çok tatlış bi aile değiller miydi?

Bi de kitabın başlarında adam kendini hayat kadınının sırtında sokakta gezdiriyordu ya. Çok şaşırdım acaba çinde böyle bir şey mi var yoksa

Tam aklının başına geldiği yere kadar okudum Behlül kaçar çocukların hastalığı ket vurdu okumama
Ama bi yanım lanet herif kadının sırtına niye binmiş derken bi yandan da durum istemsiz komikti kayınpederinin dükkanının önünden geçmesi hele

Utanmaz arlanmaz herif ya

Cin garip ulke. Yapmislardir . Geishalar da cin de

Ben dram sevmiyorum onu anladım. Çok sevemedim, biraz sıkıldım. Yaşananlar etkileyici ama konuyu daha etkileyici işleyebilir miydi acaba diye düşündüm. Başlarda Fugui'nin yaşama şekli ve karısının bu kadar sessiz kalması beni sinir etti. Jiazhen daha iyi koşullarda yaşama fırsatı varken neden bu adamla kaldı ki? Adamın ne sevgisi vardı, ne de saygısı. Üstelik hayatlarını alt üst etti. Sonrası yaşananlar Fugui'nin sebep olmasından çıkıyor, zengin fakir farketmeksizin herkes aynı acıları paylaşıyor. Çinde yaşanan iç savaşın etkileri bir aileyi mahvediyor. Ben en çok Fengxia için üzüldüm

Evet ya gerçekten. Yazık kayınpederinin mahcubiyeti falan çok üzdü beni. İyi insanları üzüyorlar.
Böyle kadınlar bizim ülkemizde de yok mu sanki ? Var maalesef. Kocası her türlü kötülüğü, eziyeti yapsa da kocamdır diyip yanında kalan.

Jiazhen’in babası pirinç tüccarı iken üstelik elalem ne der toplum baskısı söz konusudur diye düşünüyorum tamam tamam gidiyorum neredeyse kitabın sonunu öğreneceğim

Anadolu temalı kitap ve filmlerde de var ama bana göre bunun tanımı sevgi, fedakarlık değil baban zengin işte seni almaya gelmiş daha niye dönüp geliyorsun, çocuğunu da güzel bir ortamda büyüt. Fugui de haklı, diyor ya sen de hemen hamile kalıyorsun diye Jiazhen burda konu açsa yerden yere vurulur

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…