Howl'un Kitap Kulübü 🏰

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Maşallah herkesin de Malatya'yla bir bağlantısı varmış. İyidir Malatyalılar yani genellikle iyilerle karşılaştım ben
Benim de nişanlımın baba tarafı Malatyalı Arapgir onların. Batıya gidip gelirken Malatya’da otelde kalıyoruz. İlk gittiğimizde çok beğenmiştik, eylül 2022’de. Felaketten çok etkilendi tabi. Çok üzücü.

Günaydııın

Ben dün Mutlu Prens’i de bitirince yeni okul kitabıma bugün başladım. Okulda kitap okuma saatlerinde, teneffüslerde, öğle aralarında, boş derslerde, deneme/sınav gözetmenliğinde, hatta bazen çocuklar tahtayı yazarken/test çözerlerken ya da çocuklara uzun süren bir etkinlik yaptırırken kitabıma gömülüveriyorum.

Ortaokuldan ilkokula ziyarete gelen eski öğrencim oldu. Okulun girişinde “ayın sınıfı/en çok kitap okuyan öğrenci” vs panolarımız var, onları inceliyordu. Kardeşine diyor ki “Delfi hoca çok kitap okuyor.” Çok kitap okuyan bir öğretmen olarak örnek olmak benim için çok değerli. Beni beğenen, seven, bana değer veren, özenen öğrencilerime kitap okuma sevgim de bulaşıyor.

Topiğe yeni gelen, gözümden kaçan ve sorgulamadığım arkidişler, şu sorulara cevap verin please Nerelisiniz, mesleğiniz, yaşınız, burcunuz, medeni haliniz?
Aslen diyarbakırlıyım Ardahan’da yaşıyorum öğretmenim 31 yaşındayım ikizler burcuyum bekarım

Niobe Doğal Anıtı - Manisa​

Şehrin güneyinde yükselen Spil Dağı’nın mekan olduğu öykülerden biri de Niobe’ye aittir. Tantalos’un kızı olan Niobe Manisa’da doğmuş, yine efsaneye göre Tanrıça Leto ile birlikte çocuklukları bu yörede geçmiştir. Daha sonra Thebai Kralı Amphion ile evlenen Niobe’nin yedi kız, yedi erkek olmak üzere 14 çocuğu olur. Çocukluk arkadaşı ve Zeus’un eşi Leto’nun ise Apollon ve Artemis olmak üzere iki çocuğu vardır. Her fırsatta çocukları ile gururlanan Niobe’nin kendisinin çok çocuğu olduğunu, Leto’nun ise sadece iki çocuğunun olduğunu söylemesi Tanrıça Leto’yu öfkelendirir ve çocuklarından Niobe’yi cezalandırmalarını ister. Niobe’nin bütün çocukları Apollon ve Artemis’in oklarıyla öldürülürler. Niobe çocuklarının cesetleri başında günlerce ağlar. Sonunda tanrı Zeus, Niobe’nin haline acır ve ızdırabına son vermek için onu Spil Dağı eteklerinde taş haline getirir.
Karaköy semti Çaybaşı Mevkii’nde kadın başı şeklindeki bu kayanın göz çukuru şeklindeki girintilerinden yakın zamana kadar sızan su damlaları Niobe’nin gözyaşları olarak yorumlanır ve halk arasında “Ağlayan Kaya” adıyla anılır. Yakından bakıldığında doğal bir kaya oluşumu, batı yönünde biraz uzaklaşılarak bakıldığında ise kadın başı şeklinde görünen bu kaya en çok ziyaret edilen yerlerden biridir.

Yeni bir aydan herkese günaydınlar
Çok güzel haberler alacağınız bir ay olsun

Eleadora
Life light
C Capanin Gururu Teyom
Levaiz
Mrsay
Natsume
U UcanSupurge
Kukrim
Irmak000
K Kitapkontesi
Disipline Girmis BirKadin
Bonus
yet07
Keira-
Arrietty_
Jawlensky
O Orangegreysky
HAbibte
fesang
nemesis
mimesis
sudem34
bir civciv annesi
A Atalanteda
M MrsDelfino
E Etkili Eleman
Homer Simpson
Istenmeyentuyy
Less-is-More
hande_buse
L LADY VEGA
Pozitivite
Ozzybal
Kirmizi krizantem
koza16
tolin
Alp_BuRc
Aysegulce34
yosunlukek

Günaydın

En alttaki ikili bende de aynı . Aşkın Celladı’nı bölüm bölüm okumaya karar verdim. İlki hariç her bölüm ortalama 30 sayfa zaten. İlk bölümü iki günde okuyacağım, diğerlerini günde bir bölüm diye karar verdim. Umarım bu şekilde okuyabilirim. Ayın 10’una kadar bitsin de ara tatilde Dune okurum diye hevesleniyorum .

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…