Howl'un Kitap Kulübü 🏰

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Okuduğumun 2 katından fazla okunacak kitabım olduğunu öğrendiğinden beri kitap almak konusunda ters davranıyor bana . Ben duruyor muyum, asla
durulur mu ya... biz alalım diye insanlar indirim yapıyor mis gibi

32 yaşındayım. İngilizce öğretmeniyim, evliyim bir çocuğum var. İsviçre’de yaşıyorum.
Oo hoşgeldin meslektaşım, zümrem . Ben de doğu görevindeyim. Ağrı Doğubayazıt’ta çalışıyorum. İlkokulda İngilizce öğretmeniyim, ders tamamlama için de ortaokulda 5 ve 8’lere giriyorum .

Hoş buldum teşekkür ederimm Ne güzel Ben Türkiye’de çoğunlukla lisede görev yaptım ama ortaokul daha keyifliydi

Günaydın herkese cuma günü geleneğimizi gerçekleştireyim, günün ilk fotoğrafı benden gelsin

Evde herkes uyurken bir odaya kapanıp kitap okumak tam benlik bir aktivite . 50 sayfa okuyarak bu haftanın en çok kitap okuduğum günü oldu, ne yazık ki . Ama henüz durmaya da niyetim yok. Uykusuzluğa dayanabilirsem, başım dönmez midem falan da bulanmazsa kitabımı bitirmeye çalışacağım. Son 85 sayfa .

Dörtayak Türbesi - Niğde​

Yapının inşa kitabesi olmadığı gibi, kaynak bilgi de yoktur. Fakat yaklaşık 15 metre kuzeyinde türbeyle aynı ismi taşıyan cami ile çeşme bulunmaktadır ve çeşme üzerindeki kitabeye göre, 1178H. / 1764-65 M. yılında yapılmıştır. Cami çeşme ve türbe de aynı tip taş malzemesi kullanılmıştır. Bu özelliklerden dolayı muhtemelen cami ile aynı tarihlidir. Çeşme Ebu Bekir Ağa tarafından yaptırılmıştır. Türbeyi de aynı şahsın inşa ettirdiği düşünülebilir.
Orijinal özelliğini koruyan türbe 1976 ve 1982 yıllarında onarım görmüş, bu onarımlarla kubbenin kaplama taşları yenilenmiş ve çevre düzeni yapılmıştır. Dıştan, 3.82x3.82 metre boyutlarındaki yapı, baldaken tipi türbeler gurubuna dahildir. Kubbenin iç kısmında tuğla; ayak, kemer ve kubbenin dış kısmında sarımtırak renkte ince yönü trakit taşı kullanılmıştır. Türbe “L” biçiminde ve 2 metre yüksekliğinde 4 ayağa sivri kemerler yardımıyla oturan 2.70 metre çapında kubbeyle kapatılmıştır. Örtü sistemine köşelerden pandantiflerle geçilmiştir. Ayakların dış köşeleri, kemerlerin üzengi taşları, hizasından itibaren pahlanarak 0.40 metre yüksekliğinde ve taş kornişle sonlanan sekizgen planlı kasnak oluşturulmuştur. Kubbe bu kasnak üzerine yerleştirilmiştir. Kubbe altında prizma şeklinde yekpare taş sanduka (yazı yoktur) yer alır. Yapı oldukça sade inşa edilmiştir.

Günaydınlar, Hayırlı Cumalar

Akşam fotoğraf paylaşımı vardır. Katılımlarınızı bekliyorum

Eleadora
Life light
C Capanin Gururu Teyom
Levaiz
Mrsay
Natsume
U UcanSupurge
Kukrim
Irmak000
K Kitapkontesi
Disipline Girmis BirKadin
yet07
Keira-
Arrietty_
Jawlensky
O Orangegreysky
HAbibte
fesang
nemesis
mimesis
sudem34
bir civciv annesi
A Atalanteda
M MrsDelfino
E Etkili Eleman
Istenmeyentuyy
Less-is-More
X xnobodyx
hande_buse
L LADY VEGA
Pozitivite
Ozzybal
Kirmizi krizantem
koza16
tolin
Alp_BuRc
yosunlukek
Nowaybabe

herkese günaydın

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…