- 31 Aralık 2017
- 6.464
- 22.155
- 348
- 28
Okuduğumun 2 katından fazla okunacak kitabım olduğunu öğrendiğinden beri kitap almak konusunda ters davranıyor bana
Neyse bir süre sonra alışıyorlar
32 yaşındayım. İngilizce öğretmeniyim, evliyim bir çocuğum var. İsviçre’de yaşıyorum.Biraz kendinizden bahseder misiniz? Nerelisiniz, kaç yaşındasınız, mesleğiniz ne, medeni haliniz vs, bilgi verirseniz seviniriz
durulur mu ya... biz alalım diye insanlar indirim yapıyor mis gibiOkuduğumun 2 katından fazla okunacak kitabım olduğunu öğrendiğinden beri kitap almak konusunda ters davranıyor bana. Ben duruyor muyum, asla
Oo hoşgeldin meslektaşım, zümrem32 yaşındayım. İngilizce öğretmeniyim, evliyim bir çocuğum var. İsviçre’de yaşıyorum.
Dimi yaadurulur mu ya... biz alalım diye insanlar indirim yapıyor mis gibi
Senin bebe var Dağınık Zihinler başlamak için iyi benceGabor mate okuyan var mı hangi kitaptan başlasam?
Hoş buldum teşekkür ederimmOo hoşgeldin meslektaşım, zümrem. Ben de doğu görevindeyim. Ağrı Doğubayazıt’ta çalışıyorum. İlkokulda İngilizce öğretmeniyim, ders tamamlama için de ortaokulda 5 ve 8’lere giriyorum .
Ben de yer değiştirdiğimde kesinlikle ortaokul yazacağım, ilkokulda ders saati az olduğu için norm fazlası kalıyorum 3 yıldırHoş buldum teşekkür ederimmNe güzel Ben Türkiye’de çoğunlukla lisede görev yaptım ama ortaokul daha keyifliydi
herkese günaydınEki Görüntüle 3336463
Dörtayak Türbesi - Niğde
Yapının inşa kitabesi olmadığı gibi, kaynak bilgi de yoktur. Fakat yaklaşık 15 metre kuzeyinde türbeyle aynı ismi taşıyan cami ile çeşme bulunmaktadır ve çeşme üzerindeki kitabeye göre, 1178H. / 1764-65 M. yılında yapılmıştır. Cami çeşme ve türbe de aynı tip taş malzemesi kullanılmıştır. Bu özelliklerden dolayı muhtemelen cami ile aynı tarihlidir. Çeşme Ebu Bekir Ağa tarafından yaptırılmıştır. Türbeyi de aynı şahsın inşa ettirdiği düşünülebilir.
Orijinal özelliğini koruyan türbe 1976 ve 1982 yıllarında onarım görmüş, bu onarımlarla kubbenin kaplama taşları yenilenmiş ve çevre düzeni yapılmıştır. Dıştan, 3.82x3.82 metre boyutlarındaki yapı, baldaken tipi türbeler gurubuna dahildir. Kubbenin iç kısmında tuğla; ayak, kemer ve kubbenin dış kısmında sarımtırak renkte ince yönü trakit taşı kullanılmıştır. Türbe “L” biçiminde ve 2 metre yüksekliğinde 4 ayağa sivri kemerler yardımıyla oturan 2.70 metre çapında kubbeyle kapatılmıştır. Örtü sistemine köşelerden pandantiflerle geçilmiştir. Ayakların dış köşeleri, kemerlerin üzengi taşları, hizasından itibaren pahlanarak 0.40 metre yüksekliğinde ve taş kornişle sonlanan sekizgen planlı kasnak oluşturulmuştur. Kubbe bu kasnak üzerine yerleştirilmiştir. Kubbe altında prizma şeklinde yekpare taş sanduka (yazı yoktur) yer alır. Yapı oldukça sade inşa edilmiştir.
Günaydınlar, Hayırlı Cumalar
Akşam fotoğraf paylaşımı vardır. Katılımlarınızı bekliyorum
Eleadora
Life light
C Capanin Gururu Teyom
Levaiz
Mrsay
Natsume
U UcanSupurge
Kukrim
Irmak000
K Kitapkontesi
Disipline Girmis BirKadin
yet07
Keira-
Arrietty_
Jawlensky
O Orangegreysky
HAbibte
fesang
nemesis
mimesis
sudem34
bir civciv annesi
A Atalanteda
M MrsDelfino
E Etkili Eleman
Istenmeyentuyy
Less-is-More
X xnobodyx
hande_buse
L LADY VEGA
Pozitivite
Ozzybal
Kirmizi krizantem
koza16
tolin
Alp_BuRc
yosunlukek
Nowaybabe
Keira- sor bakalım nasılmış lxlxlc
Uğruna migren krizine girdiğim kitap. Heyecandan
Umarım her şey istediğiniz gibi olurBen de yer değiştirdiğimde kesinlikle ortaokul yazacağım, ilkokulda ders saati az olduğu için norm fazlası kalıyorum 3 yıldır.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?