GünaydınEki Görüntüle 3336463
Dörtayak Türbesi - Niğde
Yapının inşa kitabesi olmadığı gibi, kaynak bilgi de yoktur. Fakat yaklaşık 15 metre kuzeyinde türbeyle aynı ismi taşıyan cami ile çeşme bulunmaktadır ve çeşme üzerindeki kitabeye göre, 1178H. / 1764-65 M. yılında yapılmıştır. Cami çeşme ve türbe de aynı tip taş malzemesi kullanılmıştır. Bu özelliklerden dolayı muhtemelen cami ile aynı tarihlidir. Çeşme Ebu Bekir Ağa tarafından yaptırılmıştır. Türbeyi de aynı şahsın inşa ettirdiği düşünülebilir.
Orijinal özelliğini koruyan türbe 1976 ve 1982 yıllarında onarım görmüş, bu onarımlarla kubbenin kaplama taşları yenilenmiş ve çevre düzeni yapılmıştır. Dıştan, 3.82x3.82 metre boyutlarındaki yapı, baldaken tipi türbeler gurubuna dahildir. Kubbenin iç kısmında tuğla; ayak, kemer ve kubbenin dış kısmında sarımtırak renkte ince yönü trakit taşı kullanılmıştır. Türbe “L” biçiminde ve 2 metre yüksekliğinde 4 ayağa sivri kemerler yardımıyla oturan 2.70 metre çapında kubbeyle kapatılmıştır. Örtü sistemine köşelerden pandantiflerle geçilmiştir. Ayakların dış köşeleri, kemerlerin üzengi taşları, hizasından itibaren pahlanarak 0.40 metre yüksekliğinde ve taş kornişle sonlanan sekizgen planlı kasnak oluşturulmuştur. Kubbe bu kasnak üzerine yerleştirilmiştir. Kubbe altında prizma şeklinde yekpare taş sanduka (yazı yoktur) yer alır. Yapı oldukça sade inşa edilmiştir.
Günaydınlar, Hayırlı Cumalar
Akşam fotoğraf paylaşımı vardır. Katılımlarınızı bekliyorum
@Eleadora
@Life light
C Capanin Gururu Teyom
@Levaiz
Mrsay
@Natsume
@UcanSupurge
@Kukrim
@Aspasiaa
K Kitapkontesi
@Disipline Girmis BirKadin
@yet07
Keira-
@Arrietty_
Jawlensky
O Orangegreysky
@HAbibte
@fesang
@-nemesis-
@mimesis
@sudem34
bir civciv annesi
A Atalanteda
@MrsDelfino
E Etkili Eleman
@Sulukuleli
@Less-is-More
@Amanita
hande_buse
@LADY VEGA
@Pozitivite
@Ozzybal
@Tu me manques
@koza16
@tolin
@Alp_BuRc
yosunlukek
Nowaybabe
Evet akşam
Saat?Evet akşam
21.00 gibi
İnsan kayırıyorsun başkan puuuh21.00 gibi
Bu arada katılmak isteyen varsa katılabilir. Ben okuyan Civciv Atalente ve Mrsay diye bildiğim için onları etiketledim. Yanlış anlaşılmak istemem
aramıza hoşgeldiniz32 yaşındayım. İngilizce öğretmeniyim, evliyim bir çocuğum var. İsviçre’de yaşıyorum.
Teşekkür ediyorumaramıza hoşgeldiniz
eşiniz kütüphanede mi çalışıyor?Dune serisine uygulamadan başlamıştım. Eşime kütüphaneden getir de kitaptan okuyayım dedim. Ne bulduysa almış ama ilk kitap yok. Uygulamadan okumaya devam. ( kitapları düzeltmeden çekmişim başkan affet)Eki Görüntüle 3336852
Yok profesör. Üniversitenin kütüphanesinden 5 kitabı üç ay süreyle alabiliyoreşiniz kütüphanede mi çalışıyor?
Ben dünya kadar kitap aldım. Sen körleşmeyi söyleyince onu da kuponla aldım. Teşekkür ederim haber verdiğin için. Kargom gelince paylaşacağım sizlerlehanımlar yok mu kasım indirimini değerlendirenler? kitap almadınız mı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?