Howl'un Kitap Kulübü 🏰

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Teşekkürler açıklama için

2 günde bir kitap mı okuyorsunuz bu durumda, hızlı okuma tekniği mi kullanıyorsunuz, yoksa kitapların hacimleri mi düşük.Normal şartlarda çok mümkün değil gibi
Sizden de bir tık korktum. Ama emin olun 10 günde 15 kitap okuyan arkadaşım var benim hem de kalın kalın kitaplar ve çocugu var küçük. Ona rağmen çok iyi okuyor

Araştırmalar o şekilde okumanın anlamayı kolaylaştırdığı yönunde ama bence asıl mevzu edebi zevk alınıyor mu? Edebi eser olunca zevkine varmak, üzerinde düşünmek, altını çizerek okumak bazı cümleleri tekrar tekrar okumak...

Buna katılıyorum, Ben de hızlı okuma yapabiliyorum. Mesela Lanetli Tavşan’ı kızım olmasa ve böyle yorgun olmasam gün içinde okur bitiririm. Ama mesela Tehlikeli Oyunlar’ı okuyamam. Ya da Suç ve Ceza. Kısacası klasikleri. Ben de ales çalışırken edindim bu yeteneği. Zamanla yarışıyorsun çünkü. Okuması keyifli oluyor onda sıkıntı yok ama her kitabı öyle okuyamam.

Ben kitaplarda altını çizmeyi sevmiyorum sadece kişisel gelişim kitaplarında altını çizdiğim yerler oluyor. Zaten onlarıda yavaş okuyorum. Klasikleri çok hızlı okumuyorum. Sadece romantik komedi mitoloji oyun aşk kitapları okurken hızlı gidiyorum. Okudugum her kitabıda iyi anlıyorum. Zevkte alıyorum. Üzerinde düşüneceğim kitaplar okuyorsam 2 günde okumak yerine 5 günde okumayı tercih ediyorum ya da normalde 100 sayfa okuyacaksam 50 sayfa okuyup bırakıyorum. Açıkcası kitaptan kitaba değişiyor. Örneğin Orhan Pamuk kitapları zor okunan kitaplar bana göre onları hızlı okuyamıyorum. Veya dünya klasiklerini normal hızda okuyorum.

Tehlikeli oyunlarda ben çok zorlanmışımdır mesela. Çünkü Oğuz Atay ın kalemi ağır. Çok güzel ama ağır geldi. O yüzden kitap 10 günde bitmişti. Gitmemişti. Kasım ara tatilinde okulumuzda okuma kitabıydı mecbur okudum. Ama kitap eğlenceli veya rahat okunuyorsa çabuk bitiyor.

Yok yok korkmayın yargılamak için sormadım, merak ettim sadece.
Her ay bu kadar çok okumuyorum. Ya da her kitap böyle hızlı gitmiyor. Yıla basit okunan kitaplarla açılış yapıyorum. İlk ay çok okuyunca sanki tüm aylar öyle gidecekmiş hissiyatı oluyor kendi kendime gaz verme aslında. Yarın ilk 4 dersim denemeye gitcek. 5. Dersimde boş. Yine kitap okurum hahahahah

10 günde okuduysanız iyi ben eylülün son günlerinde başlayıp Aralık sonunda hala bitirememiştim. Araya devamlı başka kitaplar aldım. Akşam okuyabiliyorum sadece. Tüm günün yorgunluğu çökmüşken çok zor oldu. Nitekim bitmedi hala son 100 sayfası duruyor.

Okulda kitap analizi yapacağız dediler mecbur okudum bir gittim kimse okumamış hepsi yarım bırakmış. Sadece analizi ben yaptım kendi kendime okumak zorunda olmasam yarım bırakırdım büyük ihtimal

Ben de katılıyorum ben de öğretmenim çok hızlı okur hızlı konuşur hızlı anlarım ders kitapları için ya da ne bileyim yazılılar için ya da nette haberleri ya da araştırdığım herhangi bişeyde çok iyi oluyor hızlı okumak ama kitap okurken içime sinmiyor niyeyse hızlı okumak , bazen tasvirleri mesela hızlı okuyarak geçtiğimde rahatsız hissedip geri dönüp tekrar okuyorum kitaba haksızlık ediyormuşum gibi sırf okumuş olmak için okuyormuşum kendimi kandırıyormuşum gibi hissediyorum yine ağır gözümde canlandırarak film seyreder gibi okumaya devam ediyorum gene ama nasıl alışıldıysa öyle ilerliyor demekki. Nasıl anlaşılıyorsa nasıl mutlu olunuyorsa ya da nasıl içine siniyorsa öyle yapmalı tabi.

Tehlikeli Oyunlar en zor bitirdiğim kitaplardan biridir. Tutunamayanlar benim için daha keyifli bir okuma olmuştu. Belki okuma zamaniyla ilgiliydi bilmiyorum çünkü pek çok kişi Tutunamayanlar i daha zor okuyor sanırım

Okuduğum kitap tüm sitelerde 720 sayfa görünüyor, bende 605 sayfa. Bakıyorum bi farklılık da yok. İnşallah eksik gedik değildir kalbim kırılacak yoksa
aradaki fark az da değil. edisyon yılı vs gibi bi fark mı var acaba?

aradaki fark az da değil. edisyon yılı vs gibi bi fark mı var acaba?
O da aynı gibi görünüyor anlamadım 5-10 sayfa olsa neyse ama dediğin gibi 100 sayfa var arada. Yarın iyice bi bakayım

Bende bir ara kursa başlamıştım fakat astigmat rahatsizlgim var bir zaman sonra baş ağrısı yapıyor bazen erken pes ettim zamanla alısabilirdim diyorum icimde kaldi anlayacaginiz.boyun düzelmesi de olunca ağrı çekilmez oluyor.
Tebrik ediyorum sizi ne güzel ailenizde destek olmus

bende yıllar önce online ders almıştım. çok oldu ama. şuan teknikler vs daha ileri seviyede. sınava girecekler için fazlasıyla iyi .ama yabancı dilden çevrilmiş yada bizim osmanlıcadançevrilmiş eserler için sıkıntı olabiliyor. Ateşten gömlek osmanlıcadan çevrilmiş bir eser.içinde çok fazla bilmediğim kelime vardı.her sayfanın altında bilinmeyen kelimelerin anlamı vardı.mümkün değil hızlı teknikle anlayamazdım. tekrar tekrar okuduğum not aldığım nefis yerler vardı.ama daha basit okunması akıncı son donem yazılmış kitaplarda hızlı okumanın gideri var bence

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…