Howl'un Kitap Kulübü 🏰

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Çok geçmiş olsun

Geçmiş olsun

2024 ün 8. Kitabına başlıyorum kızlarr :)) Herkese hayırlı kandiller
Dualarımızın kabul olduğu bir gece olsun inşallah. Bana da dua edin lütfen tüp bebek sürecine göreceğiz
Bu matematikle ayı 20 kitap civarında kapatacaksınız
Her şey gönlünüzce olsun inşallah

2024 ün 8. Kitabına başlıyorum kızlarr :)) Herkese hayırlı kandiller
Dualarımızın kabul olduğu bir gece olsun inşallah. Bana da dua edin lütfen tüp bebek sürecine göreceğiz
2 günde bir kitap mı okuyorsunuz bu durumda, hızlı okuma tekniği mi kullanıyorsunuz, yoksa kitapların hacimleri mi düşük.Normal şartlarda çok mümkün değil gibi

Herkese iyi akşamlar,
Bütünün Bir Parçası-Steve Toltz bitti an itibariyle.
Yılın 2.kitabını bitirmiş bulunuyorum.
Kitapla ilgili kısaca yorum yapmam gerekirse derin ,zaman zaman esprili ,bazen iç acıtan ama akıcı bir anlatımı var. Felsefe sevenler çok sevecektir. Öyle meraktan öldürmüyor kitap ama epey akıcı,sıkmıyor da. Zaman zaman acaba bu olmasaydı farklı olur muydu diye düşündürüyor Her adımda acaba bu şöyle olsa hayatları farklı bir yere gider miydi diye düşündüm.
Ben sevdim,sıkılmadım ama bence okumak isteyenler müsait oldukları bir zamanda hızlıca okusun zira ara verince bu kimdi,hangi jenerasyonun hikayesi bu noktasına geliyorsunuz, ben o noktaya sıkca geldim açıkçası,kısıtlı zamanlarda okuma yapabildiğim icin.

2 günde bir kitap mı okuyorsunuz bu durumda, hızlı okuma tekniği mi kullanıyorsunuz, yoksa kitapların hacimleri mi düşük.Normal şartlarda çok mümkün değil gibi
Toplam 2500 sayfa. Hızlı okuma kursuna gittim 2 kere. Çapraz okuma yapıyorum. Okulda sınav haftasıydı o yüzden bol bol okudum. Kar tatili oldu yine evdeydim o günde full okudum. 2 saatte 250 300 sayfa okuyabiliyorum. Okudugum kitaplarda yorucu değildi. 250 350 sayfa arasıydı geneli. :))
Akhilleus un Şarkısı
Son sürat
Her şeyiyle son sürat 2
Kitap kurtları
Gözünü aç dani Brown
Canım aliye ruhum filiz
Kazanan yalnızdır

C Capanin Gururu Teyom işinin başına geçer misin

Yanlış anlaşılmak istemem ama okumadığım kitabıda okudum diyemem. Bazen eşimde şaşırıyor bu kadar kısa zamanda nasıl okuyorsun diye kitabı anlattırıyor ama gerçekten okuyorum. Sanırım içinde bulunduğum stresi kitap okuyarak atmaya calısıyorum. E eşimde bu ara sürekli yazılı okuyor analiz vs yapıyor. Film vs izleyemiyoruz. Ben e okul işlerimi analizleri yazılıları vs hepsini bitirdim bile hızlı yaşayıp erken ölenlerden olacakmışım gibi hissediyorum.

Daha önce de burada konuşuldu ama sanırım bu kursa giden yoktu ya da ben hatırlamıyorum o yüzden soramamıştım, size sorayım :)

Hızlı okuma kursunda gerçekten anlayabiliyor musunuz kitabı? Çok uzağım bu konuya hatam varsa düzeltin lütfen, hep gördüğüm taktikler kelime atlaya atlaya okuma üzerineydi o yüzden ben beceremezmişim, kafam karışırmış gibi geliyor. Öyle bi şey yaşıyor musunuz?

Ben kelime atlayarak okumuyorum gözle takip ederek okuyorum
Buna alışmışım bazen kelime kelime okuyarak okuduğumda yavaşlıyorum. Ya da bazen aynı cümleyi aynı paragrafı bir kere daha okudugum oluyor. Bir de uzun yılların verdiği bir şey bu. Orta okulda hızlı okuma kursu vardı ona gitmiştim. İpek Ongun serisinden 2 kitabı 3 günde bitirmek için okula gitmediğimi biliyorum. Sırf merakımdan. Çok kitap okumaya başlayınca ailem tekrar bi hızlı okuma kursuna gönderdi okuldaki yeterli gelmez diye. Tek tek okumuyorum genelde gruplandırıyorum istemeden. Kitaptan sıkıldıysam o tekniklerde işe yaramıyor kitap gitmiyor çünkü. O yüzden çapraz okuma yaparak daha sevimli hale getiriyorum. Okudugumu genelde hemen anlıyorum ama olduda o kısmı anlamadıysam bir daha okuyorum.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…