Selamlar efendim, nassınız?
Aynı anda 3-4 kitap okuyunca bende biraz devreler yandı malum, Sophie Kinsella'nın Pasaklı Tanrıça kitabı su gibi akıyor, bazı yerlerini abartı bulsam da yine çok komik ve akıcı bir Kinsella kitabı. Ha bu kitap çok ufuk açar mı, zannetmiyorum. Yine de öğrenilecek birkaç ders çıkarttım şimdiden.
Samantha çok işkolik bir kadın, hayatını tamamen işine adamış idealist bir avukat fakat gerçek hayata dair hiçbir bilgisi yok. Mesela yemek yapmak, temizlik yapmak, dikiş dikmek vb şeylere hakim değil, hatta o kadar işkolik biri ki çalıştığı şirkete ortak olmak amacıyla gecesini gündüzüne katıyor ve son yıllarda da asla izin kullanmıyor. Fakat Samantha o dağınıklık ve karmaşanın arasından bir müvekkiline 50 milyon pound değerinde para kaybettiriyor, şoka giriyor ve bir trene atlayıp bilmediği bir eve gidiyor. Zaten bu süre zarfında da Samantha'nın hiçbir arkadaşı kendisine destek vermiyor hatta üstüne bir de işten kovuluyor. Olaylar burada başlıyor, gittiği evin sahipleri de kendisini hizmetçi zannediyor ve işe alıyor. O güne kadar hiç yemek, temizlik yapmayan karakterimiz binbir yalanla işi kıvırıyor, şimdi de bir bahçıvan ile tanışıklığı var, sanırım o karakterimiz de Samantha'ya yardım edecek gibi duruyor... Benim bu kitaptan çıkarttığım birkaç ders var aslında, hayatta işten daha önemli şeyler var, gerçek hayata da zaman ayrılmalı. Düzenli ve titiz olmak çok önemli. İyi gününde yanında olduğunu düşündüğün arkadaşların en kötü gününde seni satabilir, buna alış. Ve en önemlisi, her zaman mükemmel iş yaptığında değer görürsün fakat bir here hata yapsan asla affedilmezsin... Sanki gerçek hayattaki iş yerlerini anlatmışlar. Maalesef böyle... Düşene de bir tekme vuruluyor galiba. Yine de kızımız hırs etti, kafaya taktı şimdi ev işi öğreniyor, ve hayata ne kadar geç başladığının da farkında. Demek ki bazen insanın iş dışında kendine de zaman ayırıp tatilinden ödün vermemesi, ev işlerini de öğrenmesi lazım. Sonuçta gerçek hayat bazen sadece iş değil.
Kirpinin Zarafetinde de şu an 100. sayfadayım. 1000kitap uygulamasına göre her gün en az 35 sayfa okuyorum, bu şekilde koyduğum hedefleri seviyorum, en azından hedefime ulaşmadan asla uyumuyorum. Sabah kalktığımda biraz uykusuz oluyorum ama en azından aklımda yarım bıraktığım sayfa kalmıyor.