Howl'un Kitap Kulübü 🏰

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
1984
#okudumbitti
Bir diktatörlük anlatiliyo ama düşünceleri bile kontrol edebilen bi diktatörlük. Düşünce polisi, ajanlar, casus yetiştirilen çocuklar, sizi her daim izleyen ve duyan tele ekranlar... Düşünce suçunu ve isyan çıkmasını engelleyecek yenidil üretmek daha doğrusu Varolan dili yok etmek. Bilim özgürlük gibi kelimelerin olmadığı bir dil. Buna rağmen rüyalarımızda gördükleriniz hatta sayikladiginiz için tutuklanqbilirsiniz. Çift düşün tekniğiyle aptallaatirilan ve düşünce yetisi elinden alınan insanlar ve buna rağmen zaman zaman düşünebilirsiniz ve o zaman başınıza geleceklere katlanmak zorundasınız kurtulusunuz yok. Kölelik özgürlüktür.

Tüm bu olaylar Winston karakteri çevresinde ele alınmış. Zamanında yasaklı kitaplar arasindaymiş 1984 . Ben çok severek okudum. Sadece roman olarak degerlendirince bile etkileyici ki insan okuyunca daha fazlasını buluyo.

Günaydın limonsuzum nen var?
Canım bilmiyorum ki. Baş ağrım vardı. Korona nın ilk belirtisi bende baş ağrısıydı o yüzden korktum yine mi bulaştı diye.
Bide atlattığımdan beri baş ağrılarım eskisinden daha şiddetli oluyor. Acaba bi hasar mı bıraktı diye düşündüm

Ben de cok etkilenmistim bu kitaptan. Harika bir kurgu ama bir o kadar da gerçeklik var icinde.

Ben de cok etkilenmistim bu kitaptan. Harika bir kurgu ama bir o kadar da gerçeklik var icinde.
Evet gerçekten çok etkileyici.dusunmekten korkan ve nesiller geçtikçe düşünemez olan bir toplum oluşturma çabası. İnsan okurken kendi içinde bulunduğu toplumla özdeşlik kuruyo maalesef

Ah limonsuzum 2 ay oldu ancak geçicek işte etkileri.
Geçirmeyenlerinde var baş ağrısı havada etkiliyor.

Size hacamat diye diye dilimde tüy bitti :)

Gecmis olsun canim ❤

Evet gerçekten çok etkileyici.dusunmekten korkan ve nesiller geçtikçe düşünemez olan bir toplum oluşturma çabası. İnsan okurken kendi içinde bulunduğu toplumla özdeşlik kuruyo maalesef
Keske kurmasaydik, keske gerçekten demokrasi ve insan haklarinin gecerli oldugu bir toplum olabilseydik...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…