Howl'un Kitap Kulübü 🏰

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Daha iyi canım bugün hastaneden çıkacak inşallah:) Haber bekliyorum hemen gidip almak için:)
Çok geçmiş olsun tekrar. Çok sevindim. Vertigo gerçekten çok zor bir hastalık Bir ara bende de olmuştu Allah'tan kurtuldum ben.

Çok geçmiş olsun tekrar. Çok sevindim. Vertigo gerçekten çok zor bir hastalık Bir ara bende de olmuştu Allah'tan kurtuldum ben.
Çok teşekkür ederim canım:)
Ben etrafımda falan da hiç görmedim bu hastalığı. Duyuyordum ama bu kadar ağır bir durum olduğunu bilmiyordum İnşallah annemin de geçer seninki de bir daha hiç gelmez

Keyifli okumalar.
Ocak ayında okuduklarının bildirimini hala yapmadın. Bildirimi bu ay da yapmazsan listeden çıkarmak zorunda kalacağım üzülerek.

Şubat ayı okuduklarım ile birlikte yazmayı düşünmüştüm. Nasıl istersen canım. İstersen listeden çıkarabilirsin.

Herkese keyifli okumlar

Şubat ayı okuduklarım ile birlikte yazmayı düşünmüştüm. Nasıl istersen canım. İstersen listeden çıkarabilirsin.

Herkese keyifli okumlar
Takip açısından zor oluyor o yüzden aylık düzenli olarak bildirim yapılması gerekiyor. O ay okuyamamışsındır bu da sorun değil sadece mazeretini bildirmen yeterli. Hadi bildirimini yap listeden düşelim

Canım telefondan girmesi zor oluyor. O yüzden şubat ile birlikte gireyim dedim. Zaten hepi topu 3 kitap okudum. Şuan okuduklarımda bitmez muhtemelen.

Otomatik Portakal bitti.
İlk sayfalarından itibaren içim acıyarak, dehşet içinde okudum.
Sonunun neye dayanacağını merak ettiğim için de bırakmadım. Ama hep aynı şeyler tekrar etmiş gibiydi malesef..
Ve çok şükür ki öyle olaylardan uzak bir ailede ve çevredeyim..
Aslında günümüzde benzeri olaylar yaşanıyor, kadın cinayetleri, yapılan istismarlar, hırsızlıklar vs vs.
Bunu yapanın dilinden okumak ve o anki duygusuzluğu, acımasızlığı ve malesef ki bundan korkunç bir mutluluk ve gurur duyması şok etti. Demekki cinayetler ve türlü kötülükler aynı psikoloji ile işleniyor.

Ve şunu çok düşündüm ; bu kötülükleri yapan insan da bir zamanlar masum bir bebekti ve çocuktu sonra bu hale nasıl gelebildi?
Ve şunu anladım gerçekten bir birey yetiştirmek onu topluma kazandırmak çok büyük ve kutsal bir vazife...

Akşam yıldızı biter
Akşam yıldızı genç buzul çağı sonlarında yani MÖ 12 bin yıl öncesinde bir buruk aşk hikayesi kurgusu...
Dönemin yaşam tarzı, inancı, ibadeti, Hz İdris, genç buzul çağınin bitişi vs bilgiler de içeriyor.
Başları hareketliydi ve merak uyandırdı ortalarında ilkel obaların yaşam tarzı inançları avlanmasi vs fasılları biraz sıktı, sonlara doğru toparladi. Od ve itirafa göre daha az beğendim ama yine de güzeldi dönem hakkında bilgi edindiğim bi eser oldu.
Yeni kitap iskender pala abum rabum olacak. Herkese iyi okumalarrr

aşırı sinir bozucuydu ben yarım bırakmıştım. filmini de devam ettiremedim.

Çok teşekkür ederim canım:)
Ben etrafımda falan da hiç görmedim bu hastalığı. Duyuyordum ama bu kadar ağır bir durum olduğunu bilmiyordum İnşallah annemin de geçer seninki de bir daha hiç gelmez
Benim yengemde var kadın belki de iki üç gün hiç kalkmadan yatıyor

benneyanginlargordum kuzum nasilsin? Bildirimin gelince cok sevindim. Goremedim seni hic bu aralar
İyiyim lesscigim bende seni gordugume sevındım gormuskende bır bıldırım bırakayım dedım geldım kızlara bakıyorum, ne guzel gulmusler yine bir konuda Gule Gule yorum okuyordum
Sukur idare ediyorum yavrum, sen nasılsın?
Cocukların nasıl?

Ben de cok takip edemiyorum ama masallah sohbet bitmiyor burda hic iyiyiz canim cok sukur. Cocuklar ayni, buyuyorlar iste. Hep ayni seyler

Onca yoksulluk varken bitti
Kitabın yazarı Emile ajar fakat;
Aslında Fransız yazar olan Romain Gary yazıyor kitabı, takma isim olan Emile ajar ismini kullanıyor. Ortaya çıkınca da yazar; "yalnızca kendim olmaktan bıktım" diyordu. Fransa'da her yazara sadece bir kere verilen edebiyat ödülünü iki isimle alıyor böylece bir ilk oluyor.
Bu bilgileri edinince kitabı çok merak ettim ve okudum.

10 yaşındaki Momo nun ağzından yazılmış.
Kitabı okurken bununla ilgili çok şey yazabilirim diye düşünmüştüm, şimdi ne söylersem o küçük çocuğu incitecekmişim gibi geliyor.
Doğru sıfatları bulamıyorum sanırım karakterlerle ilgili, okuduysanız ya da okursanız ne demek istediğimi daha iyi anlayacaksınız.
Sadece okumanızı çok çok tavsiye ederim.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…