• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Howl'un Kitap Kulübü 🏰

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Eki Görüntüle 2915975

Eki Görüntüle 2915976

Eki Görüntüle 2915977

Eki Görüntüle 2915978

Eki Görüntüle 2915979

BANGLADEŞ
Güney Asya’da bulunan Müslüman bir ülkedir. Coğrafi olarak Hindistan’ın ortasında yer alıp Pakistan’dan bağımsızlığını kazanmıştır. Ülkenin eski dönemlerdeki adı ise Batı Pakistan diye bilinir. Hindistan ülkenin en büyük komşusu olurken Myanmar ile sınırı çok küçük ölçektedir. Meghna Nehri, ganj nehrinin bir kolu olarak ülkenin iç kısımlarında etkili olurken. Yoğun yağışlar bu akarsuyu besler ve su taşkınları yaşanır. Meghna akarsuyunun deltası ise alüvyonlu toprakların yoğunluğundadır. Bangladeş ovası ormanlarla çevrili, mangrov ormanları ve tropikal ormanlar ülke bitki örtüsü hakkında ipucu verir. Son yıllardaki aşırı tüketim Bangladeş ormanlarının eski ihtişamını kaybettirmiştir.

Yoğun yağışın görüldüğü bir iklim olurken yılın 10 ayı yağışlıdır. Muson yağmurları ve ülkede bulunan akarsular sebebi ile su taşkınları ve sellere sık rastlanır. Dünyanın en nemli ve bunaltıcı iklimi Bangladeş’te görülürken su taşkınları ise barınmaya elverişli bir ortam sağlamaz. Okuma yazma oranı düşük ülkelerden biri olan Bangladeş’te nüfusun yüzde 90’ı köylerde, yüzde 10’u ise kentlerde yaşamaktadır. Tarım ülkenin en önemli geçim kaynağını teşkil ederken, yoğun yağışlar bölgede tarım olanaklarını kısıtlamıştır. Nemli bölgelerde yetişme özelliği olan pirinç ve buğday ise Bangladeş’in en önemli tarım ürünleridir. Pirinç ülke mutfağının temelini oluştururken, çeşitli sos ve baharatlarla hazırlanan pirinç yemekleri Bangladeş halkı tarafından sık tüketilir. Nüfusun büyük kısmı tarımla uğraşırken ileri sanayi henüz kurulmamıştır. Doğal gaz rezervleri zengin, Elektrik santrallerinin ise yetersizdir. İleri sanayi her ne kadar gelişmişlik göstermese de Bangladeş, Çin’ in ardından dünya tekstil sektörünün önde gelen imalatçı ülkelerinden olmuştur. Günümüzde ünlü tekstil ve spor markalarının ürünleri Bangladeş’te üretilir

HERKESE GÜNAYDINLAR BOL OKUMALI GÜNLER DİLİYORUM ❤️

@JES
@Mehfam
@H M
@kk birinci noteri
@Less-is-More
@Nego
Life light Life light
@Bonus
@WunderLost
@Oriana
@Margaret Hale
Levaiz Levaiz
@Eleadora
@Stevya
@Tosun Pasa
@WOMAN
@Kukrim
@Nosking
C Capanin Gururu Teyom
beatitude beatitude
U UcanSupurge
@Ysf42
@Otrera
@yet07
Natsume Natsume
D dgdln
Limonsuzzcay Limonsuzzcay
@-nemesis-
@dayler dayler
@-Vera-
@minik kalp0753
elektra elektra
@astrojurnal
@Harpy
firdefs firdefs
@Blue_Black
@pacman
@ummhnisa
Nikinik Nikinik
@Seridina
@Ozlemlerhayallar
@leblebici
@yesilimtrak
@gereksizkontes
@MelodiminEsi
@Amanita
@Arrietty_
Boncobo Boncobo
Irmak000 Irmak000
@Ladycharms
@cotard sendromu
mavitosbik07 mavitosbik07
Günaydın şapşikler💜💜💜

Bir de Calci hangi sitelerden alıyorsun kitaplari🙋
Ben BKM den alıyorum en uygunu o site. 30Tl üzerine kargo bedava ve kapıda ödeme var. 150 TL üzerine 15TL indirim 200Tl üzerine 20TL indirim oluyor.
Eğer toplu almayacaksam ya da 150TL altı alacaksam Amazon'dan alıyorum. Oranın fiyatları da çok iyi
Bu aylar kitap fuarlarının olduğu zamanlar olduğu için bir çok sitede indirim oluyor. Mesela İdefix de baya indirimdeydi

Ben BKM den alıyorum en uygunu o site. 30Tl üzerine kargo bedava ve kapıda ödeme var. 150 TL üzerine 15TL indirim 200Tl üzerine 20TL indirim oluyor.
Eğer toplu almayacaksam ya da 150TL altı alacaksam Amazon'dan alıyorum. Oranın fiyatları da çok iyi
Bu aylar kitap fuarlarının olduğu zamanlar olduğu için bir çok sitede indirim oluyor. Mesela İdefix de baya indirimdeydi
Çok teşekkür ederim🙋

Ne kadar kaldı doğuma canım. en kötüsü diş ağrısı zaten :KK43:
Normal olur büyük ihtimalle belli olmaz kuzum 37. Haftadayım vaktini tamamlarsa 3 hafta kaldı
Ah canim ya doguma ne kadar var. Ben 2. Trimesterda kanal yaptirmistim doktor izniyle sabahlara kadar evde dolanıyordum agridan.
3 hafta var canım da normal doğum olduğu için belli de olmuyor haliyle valla ne beter bir şeymiş
Çok teşekkür ederim
Çok geçmiş olsun canım. Diş ağrısı zaten kötü birde hamilelikte daha da kötüdür. Ne kadar kaldı doğuma
37.hafta canım belli olmaz bücürün ne zaman geleceği bakalım
Allah acil şifa versin o ağrıyı çok iyi bilirim.Çogu yöntemi denemissiniz zaten ama dr um hindistan cevizi yağı,karanfil yagi,tuzlu su gargarası ve kekik kaynatıp suyuyla gargara yapmayı önermişti hepsini uygulamistim.ve diş ipi özellikle ağrıyan dişin tarafına kullanmak çok önemli.Bunlar ağırımı biraz azaltmıştı umarım iclerinden biri iyi gelir size
Ay Allah razı olsun canım kekik, diş ipi de aklımda bulunsun çok teşekkür ederim

Normal olur büyük ihtimalle belli olmaz kuzum 37. Haftadayım vaktini tamamlarsa 3 hafta kaldı

3 hafta var canım da normal doğum olduğu için belli de olmuyor haliyle valla ne beter bir şeymiş

Çok teşekkür ederim

Ay Allah razı olsun canım kekik, diş ipi de aklımda bulunsun çok teşekkür ederim
Sağlıkla gelsin canım inşallah🤲🏻🤲🏻

Çok teşekkür ederim

Az kalmis canim sabir Allah yardimcin olsun. Saglikla kucagina al yavrunu insallah 😇

Dişim ağrıyıp duruyordu dün uyuyamadım ağrıdan doktora gittim çürük derinmiş doğum yakın diye Doğumdan sonra gel dedi kanal vs yapacakmış antibiyotik parol verdi gönderdi
çok geçmiş olsun canım benim, bebişin gelişine de az kalmış. Sağlıkla gelsin kuzucuk. İsim belli mi

Selamlar başkanım ben okumadım ama spoiler almaya gelirim😀
Dişim ağrıyıp duruyordu dün uyuyamadım ağrıdan doktora gittim çürük derinmiş doğum yakın diye Doğumdan sonra gel dedi kanal vs yapacakmış antibiyotik parol verdi gönderdi
Geçmiş olsun canım🌸

Kaptan Mavi Ayının 13 1⁄2 Hayatı'nı okudum bitirdim dün gece iki sularında. Yazar Walter Moers.
BKM kitaptan 7 TL'ye almıştım geçen yıl. Zamonia serisinin ilk kitabıymış 💁 geriye 5 kitap(cık) kalmışımış. Nedir yani onlarda yedi yüzcük sayfa sürüyorsa okunur... okunmalıdır... mıdır? (Bunu düşüneceğim)🌝
Her şey bir yana okurken çok keyif aldım. Doğrusu beklentiyi yüksek tutmamıştım. Çizgi roman tadında sempatik bir dille kaleme alınmış.

Mavi ayının yirmi yedi hayatı olduğunu ancak kitapta on üç buçuğunu anlatıp diğerlerinden bahsetmiyceğini söylüyor kitaptaki anlatıcımız.

"Midem her yöne saldırarak tırmalayark ve bir çuvalın içindeki kedi gibi iç organlarımı kemirerek kafese kısılan bir hayvan gibi davranıyordu"
Dipnot: Alıntı tam olarak midemi anlattığı için bu kısımdan fazla etkilenmiş olabilirim

Eklentiler

• IMG_20210914_013834.webp
    IMG_20210914_013834.webp
    47,1 KB · Görüntüleme: 31
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X