• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Howl'un Kitap Kulübü 🏰

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ermiş - Halil Cibran
Bir ermişin uzun süredir yaşadığı yerden ayrılırken, ayak üstü sohbetini konu almış.
Daha çok sorular ve cevapları gibi.

Aforizma okuyacak gibi düşünüp başlamak gerek, aksi sıkabilir. Ben beğendim her cümle bir anlam taşıyor, her biri altı çizilecek cinsten. Ara ara açıp bir kaç satır okunacak tarzda bir kitap.

Harika😍
Bayılıyorum böyle planlamalara yazmalara:)

Benim de okuduklarımı yazdığım bir minik defterim var ama yeni yıla eşimin geçen akşam hediye ettiği harika defterime yazmaya başlayacağım😍
Ben de sosyal medyada denk geldim ilk böyle bir planlamaya, başta çok zahmetli görünmüştü gözüme ama bu senenin başında denedim, cidden işe yarıyor😹
Tabi ben sürekliliği sağlayamayanlardanım🙈
Bir tane de okuduklarımı listelemek için defter edineceğim, bir tane okuduğum kitaplarla ilgili notlarımı aldığım bir defter vardı ama onu doldurmaya pek üşendim😹

O uygulamayı ben de indirmiştim ama hiç bakmadım, sen işe yarıyor diyorsan bi kurcalayayım bakalım:)
Baya işe yarıyor. Alıntılarımı, incelemelerimi yazıyorum. Yıllık hedef koyuyorum. Bir de kütüphane mantığı olduğu için kaç kitap okuduğunu ne kadar sürede okuduğunu da hesaplıyor

BAB‐I ESRAR
Ingiliz bir anne ile Konyalı mevlevi bir babanin kızı olan Karen Kimya uluslararası bir sigorta şirketinin ekspertizidir.Konyadaki bir otel yangının aslını soruşturması istenirken diğer yandan annesini ve kendisini küçük yaştayken terkeden mevlevi babası ile iç hesaplaşması Şemsi tebrizinin rehberliğinde mistik bir şekilde işlenmiş.Kitapta Mevlâna ile Şemsin yüce dostluklarinada genişce yer verilmiş

Ben de sosyal medyada denk geldim ilk böyle bir planlamaya, başta çok zahmetli görünmüştü gözüme ama bu senenin başında denedim, cidden işe yarıyor😹
Tabi ben sürekliliği sağlayamayanlardanım🙈
Bir tane de okuduklarımı listelemek için defter edineceğim, bir tane okuduğum kitaplarla ilgili notlarımı aldığım bir defter vardı ama onu doldurmaya pek üşendim😹

Ortaokuldayken yani fii tarihinde vatandaşlık hocamdan dolayı çok severim okuduğum kitapları yazmayı. Her ders açar mutlaka bir şeyler okurdu bize nur içinde yatsın. Ama hep yarım bıraktım ben. Geçenlerde tekrar başladım bu sefer bırakmayacağım. Kendime söz verdim o defter bitecek☺️

O uygulamayı ben de indirmiştim ama hiç bakmadım, sen işe yarıyor diyorsan bi kurcalayayım bakalım:)
Ben de severek kullanıyorum. Kitap alırken yorumları etkili oluyor. Gerçi daha çok googreads uygulamasını dikkate alıyorum. 1000k puanlar hep yüksek oluyor.

Altıncı Koğuş/Anton Çehov

Andrey Yefımiç, kasaba hastanesinde çalışan bir doktor. Aslında rahip olmak istiyor ancak babasının zorlamasıyla doktor oluyor. Hayata “nasıl olsa bitecek, bitmesi gereken bir şey” gözüyle baktığı için doktorluğunun insanlara faydalı olmadığına inanıyor. Kasabada sohbet edebileceği tek kişiyi ise çalıştığı akıl hastanesinin altıncı koğuşunda buluyor. İvan Dmitriç, varlıklı ama varlığını kaybetmiş bir ailenin üyesi. Çeşitli şizofreniler geliştirdiği için akıl hastanesine yatırılmış. Doktor ile bulundukları hastanenin koşulları ve hayat şartları üzerine felsefik denilebilecek tartışmalara giriyorlar.Olay örgüsü böyle başlıyor.Güzel bir kitaptı.

Can var can içinde ,kalbine in de ara,sen kendi özünü kendinde ara.Ey sırrı araştıran kişi her yerde ara lâkin o değil dışarda, kendi içinde ara

Haktan yanayımdır ve de hakikatten .Bu yüzden sevginin hak edenin hakkı olduğuna inanırım.Hak etmeyene sunulmayacak kadar değerlidir sevgi

Insana duyulan aşk ölümlüdür tıpkı beden gibi.Ölümsüz bir aşk için ölümsüz bir varlığı sevmek gerek

Savaşların en büyüğü kendi nefsimizle olandır

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X