- 7 Aralık 2019
- 8.397
- 32.154
- 498
Günaysss![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
BREZİLYA
1500 yılında Portekizli kaşifler tarafından yanlışlıkla keşfedilen Brezilya, Pedro Alveras Cabral adlı denizcinin Hindistan’ı arayışı sırasında pusulanın şaşması sonucu bulunmuştur.. Güney Amerika kıtasının Amerika Birleşik Devletleri’nden sonra en kalabalık ülkesi olarak gösterilen Brezilya Federal Cumhuriyeti, federal yönetim şekline sahip bir ülkedir. Toplamda 4 milyona yakın bitki ve hayvan çeşidine sahip ülke, biyoçeşitliliği ve muhteşem tabiatı ile 8.500.000 kilometrekarelik bir yüz ölçümüne sahip toprak parçası üzerine kuruludur.
Güney Amerika kıtasındaki Ekvador ve Şili harici tüm ülkeler ile sınır komşuluğuna sahiptir. Ülke çok geniş bir alan üzerine kurulu olduğundan pek çok iklim tipini beraberinde yaşatır. Brezilya şehirlerinde görülen iklim tipleri ise; ekvatoryal iklim, savan iklimi, tropik iklim, ılıman iklim, subtropikal iklim’dir.
Güney Amerika’nın sevilen yerleşim yerlerinden karnavallar ülkesi Brezilya, futbol tutkusu ve Amazon ormanlarıyla dünyanın en turistik ülkelerinden biridir. Nüfus ve toprak bakımından dünyanın en büyük beşinci ülkesidir. Başkenti Brasilia olan ülkede, dünyanın en büyük karnavallarından biri olan Rio Karnavalı gerçekleşmektedir. Diğer yandan Güney Amerika’da resmi dili Portekizce olan tek ülke olarak kayıtlara geçmiştir.
1992 yılından beri kullanılan Brezilya bayrağında bulunan yeşil renk ülkenin kuzeyinden geçen Amazon ormanlarını, mavi renk okyanusu ve gökyüzünü, sarı renk altını ve ülkedeki mineral kaynaklarını, ‘’Ordem e Progresso” yazısı ise ilerleyişi ve düzeni temsil ediyor.
Federal bir cumhuriyet sistemi ile yönetilen Brezilya’da toplamda 26 eyalet vardır. En büyük şehri Sao Paulo iken başkenti Brasilia’dır.
Herkese günaydınlar
Ayın son gününde kimler neler okuyor bakalım.
Ben Arzuhal'i okuyorum . İki güne biter inşallah
@JES
@Mehfam
@H M
kk birinci noteri
@Less-is-More
@Nego
Life light
@Bonus
@WunderLost
@Oriana
@Margaret Hale
Levaiz
Eleadora
@Stevya
@Tosun Pasa
@WOMAN
@Kukrim
@Nosking
C Capanin Gururu Teyom
@beatitude
@UcanSupurge
@Ysf42
@Otrera
@yet07
Natsume
@dgdln
@Limonsuzzcay
@-nemesis-
@dayler dayler
@-Vera-
@minik kalp0753
@elektra
@astrojurnal
@Harpy
@firdefs
@Blue_Black
@pacman
@ummhnisa
@Nikinik
@Seridina
@_BuRc_
@leblebici
@yesilimtrak
@gereksizkontes
@MelodiminEsi
X xnobodyx
@Arrietty_
@Bencebuarkadas
@Aspasiaa
@Ladycharms
@cotard sendromu
@mavitosbik07
@kahvesizasla91
Hedef60kgolmak
Keşke o hamakta olsaydim su an
Kitabim bu ay bitmeyecek hic vaktim olmuyo fazla okumaya yogun geçiyor tum zamanim
Bakalm yetiştirmeye çalışırım