- Konu Sahibi SagYanimSolYanim
-
yani sorumsuz kocadan kadınları kurtarmanın yolu bir başka kadını, anneyi kurban etmek mi? al çocukları git annen baksın...oldu. anneler mecbur çünkü 80 yaşına kadar bize bakmaya.Kusura bakmayın ama ben annenize kızmadım hatta hak verdim belirli bir yaştan sonra çoçuk bakmak kolay değil. Siz pat diye başka bir hayatı olan annenizin hayatina 3 kişi ile birlikte pat diye giriyorsunuz. Ve çoçuklarının sorumluğunu veriyorsunuz gönülsüz bir şekilde. Ben açıkcası belirli bir yaşa geldiğimde torun torba ile uğraşmak istemem.
Sizin yapmanız gereken tek şey uygun koşulları ayarlayıp yeni bir hayat kurmak.
Hiç katılmıyorum. Zor günümde annem evini açmayacaksa, destek olmayacaksa, toparlanana kadar kol kanat germeyecekse bunun nesi annelik. Kadın işe de gitmiş bir şekilde tutunmaya çalışıyor maaşım yetmiyor ne demek ya. 5 zeytin değil 3 zeytin yersin yine namerde muhtaç etmezsin. Annelik budur bence. Iyi günde herkes anne.Kusura bakmayın ama ben annenize kızmadım hatta hak verdim belirli bir yaştan sonra çoçuk bakmak kolay değil. Siz pat diye başka bir hayatı olan annenizin hayatina 3 kişi ile birlikte pat diye giriyorsunuz. Ve çoçuklarının sorumluğunu veriyorsunuz gönülsüz bir şekilde. Ben açıkcası belirli bir yaşa geldiğimde torun torba ile uğraşmak istemem.
Sizin yapmanız gereken tek şey uygun koşulları ayarlayıp yeni bir hayat kurmak.
işte bunlar planla projeyle olur. kreş ha deyince bulunmaz. bulsa uygun olmaz. olsa servisi olmaz.Eve kadın tutsun derken ayda bir, annesine destek olma amaçlı temizlik için. Kreşi de uygun fiyatlı bulacak. Asgari bile alsa bu ikisini karşılar diye düşündüm. Annesinin yanında annesi de destek oluyor ki maaşım yetmiyor diyor. Boşanınca nafaka da gelecek zaten. Bir şekilde halledilebilirdi.
Belki 2 çocuğa bakmak zor gelmiştir tüm gün. Genç insanlar bile 2 çocuğa bakarken pert oluyor gün içinde.Hiç katılmıyorum. Zor günümde annem evini açmayacaksa, destek olmayacaksa, toparlanana kadar kol kanat germeyecekse bunun nesi annelik. Kadın işe de gitmiş bir şekilde tutunmaya çalışıyor maaşım yetmiyor ne demek ya. 5 zeytin değil 3 zeytin yersin yine namerde muhtaç etmezsin. Annelik budur bence. Iyi günde herkes anne.
yani burada "2 tane bebeğim var evi b.k götürüyor, ben tuvalete bile gidemiyorum" diye 93075750 tane konu varBelki 2 çocuğa bakmak zor gelmiştir tüm gün. Genç insanlar bile 2 çocuğa bakarken pert oluyor gün içinde.
Evet çok haklısınız...bu yorumu herhangi çalışan evli mutlu bir kadın için yapmadım. Mesela sorunsuz bir evlilik gül gibi geçim var ama çocuğu anneanne babaanne bakıyor yıllarca....sonra 2.çocuk oluyor onu da yık üstüne yaşlı insanların. Bir sürü var böyle. Sonuna kadar karşıyım bu durumun. Hatta haftaiçi anneannede kalıp haftasonu eve gelen çocuklar bile var.Belki 2 çocuğa bakmak zor gelmiştir tüm gün. Genç insanlar bile 2 çocuğa bakarken pert oluyor gün içinde.
Orta yok bu konuda. Uzaktan konuşmak, bilmedigin bir durum hakkında konuşmak kolay sadece. Ben de zor bir durum olmadıkça ilerde torun bakmak istemem. H.içi belki h.sonu da tüm gün eve tıkilmak demek o. Şimdi de iş alıyor tüm günü. Eee ne anladım bu işten derim.yani burada "2 tane bebeğim var evi b.k götürüyor, ben tuvalete bile gidemiyorum" diye 93075750 tane konu var
hepsine
"olur öyle çocuklar zor, evi b.k götürsün bırak" filan yazılıyor
"bakıcı bulamıyorum" yazılıyor...."e şekerim sigorta artı 10 bin milyar maaş vermezsen bulamazsın" yazılıyor
ondan "sonra da annen nasıl bakmaz o ne biçim anne" yazılıyor...
ya bi ortanız olsun.
Yapsa iyi olurdu ama 2 cocuk bakmak istemiyor işte. Bence de keşke yanında olsaydı ama başka arkadaşların dediği gibi fikri bile alınmadı belki annenin. Konu sahibi yine çalışmaya devam etsin. Babadan kreş parasını alıp kreşe yollasın. Yine 7-8 aya kurtulabilir.Evet çok haklısınız...bu yorumu herhangi çalışan evli mutlu bir kadın için yapmadım. Mesela sorunsuz bir evlilik gül gibi geçim var ama çocuğu anneanne babaanne bakıyor yıllarca....sonra 2.çocuk oluyor onu da yık üstüne yaşlı insanların. Bir sürü var böyle. Sonuna kadar karşıyım bu durumun. Hatta haftaiçi anneannede kalıp haftasonu eve gelen çocuklar bile var.
Konu sahibinin durumu çok farklı. Zor durumda su an. En çok annesinin yardımına ihtiyacı var. Kadın destek gorseydi belki 6-7 ayda toparlanacakti maddi olarak düzen kuracaktı bir şekilde.
yüksek ihtimalle kır dizini otur, boşanma diyordurNormal şartlarda o yaşta kadınlara torun bakma emrivakisi yapılmasını hoş görmüyorum. Kimseye güvenerek çocuk yapılmaz, maddi durum ona göre ayarlanıp bu yola çıkılmalı. Ama burada konu sahibinin durumu farklı. Evinden ayrılmış. Bir işe girmiş. Toparlayana kadar destek olmalıydı annesi. O da eve katkı sağlardı maaşıyla elbet. Elinden geldiğince yardım ederdi. Evet doğurdu büyüttü Allah razı olsun ama dar gününde yanında olup kol kanat germeyen, o adamın yanına iten, resmen evinden kovan kadın da annelikten bahsetmesin. Birçoğumuz evladımızın kılına zarar gelsin istemeyiz, tek bir damla gözyaşına kahroluruz. Bu kadınların nasıl içi alıyor bilmem. Çoğunun derdi “elalem”. Evet torunlar yoruyordur kendisini ama kızının boşanma fikri daha çok yoruyordur, buna eminim.
Aynenyani sorumsuz kocadan kadınları kurtarmanın yolu bir başka kadını, anneyi kurban etmek mi? al çocukları git annen baksın...oldu. anneler mecbur çünkü 80 yaşına kadar bize bakmaya.
ben de bunu anlamıyorum.
2 yetişkin insan kendi kararlarıyla evleniyorlarsa çocuk yapıyorlarsa bu artık onların meselesidir.
anne zorla evlendirdiyse, sen illa çocuk yap ben bakacam diye kafanıza silah filan dayadıysa veya evde çok büyük sorunlar, can güvenliği, şiddet vb. varsa bunlar ayrı konu ama değilse herkes kendi başının çaresine bakacak, anneye boş yere kırılmaya gerek yok.
Hiç katılmıyorum. Zor günümde annem evini açmayacaksa, destek olmayacaksa, toparlanana kadar kol kanat germeyecekse bunun nesi annelik. Kadın işe de gitmiş bir şekilde tutunmaya çalışıyor maaşım yetmiyor ne demek ya. 5 zeytin değil 3 zeytin yersin yine namerde muhtaç etmezsin. Annelik budur bence. Iyi günde herkes anne.
İyi günde her evlat iyidir ona bakarsanız..Demekki kadın baştan beri istememiş kızını kızının işe girmesi ayakta durması taktir edilir ama kadın torun bakmak istemiyor bütün hayatının düzeni yaşını başını almış bir insan kolay değil. Kadın gönüllü olsa zaten ses çıkarmazdı.Hiç katılmıyorum. Zor günümde annem evini açmayacaksa, destek olmayacaksa, toparlanana kadar kol kanat germeyecekse bunun nesi annelik. Kadın işe de gitmiş bir şekilde tutunmaya çalışıyor maaşım yetmiyor ne demek ya. 5 zeytin değil 3 zeytin yersin yine namerde muhtaç etmezsin. Annelik budur bence. Iyi günde herkes anne.
Öyle adamlardan çocuk yapmak bu toplum kadınlarının kanayan yarası zaten. Dediğiniz gibi olsaydı keşke. Annesinden bir kere yardım istemiş artık, o da etmemiş. Bundan sonra mecburen şartları olgunlaştırıp öyle ayrılacak evden.yüksek ihtimalle kır dizini otur, boşanma diyordur
ama öyle bir durumda zaten mantıklı/rasyonel olan yüz göz olmamak değil mi? annesini hiç mi tanımıyor bu insan?
yani ben anlamıyorum
neden saçma sapan adamlardan çocuk yapıp
ailesinden de saçma sapan beklentilere giriyor bizim kadınlarımız?
yani daha tatlı tatlı yolları yok mu bunun? annesini yavaş yavaş işlese, daha makul yardımlar istese...yok annesi hiç boşanma filan kaldıracak bir kadın değilse zaten ona hiç bulaşmasa en mantıklısı değil mi? çocuklar oyuncak mı bir gel bir git? daha mı iyi oluyor böyle?
Yani allah korusun kızınız böyle bir durumda kalsa açmaz mısınız evinizi? Torunlarınıza bir süre bakamaz mısınız?İyi günde her evlat iyidir ona bakarsanız..Demekki kadın baştan beri istememiş kızını kızının işe girmesi ayakta durması taktir edilir ama kadın torun bakmak istemiyor bütün hayatının düzeni yaşını başını almış bir insan kolay değil. Kadın gönüllü olsa zaten ses çıkarmazdı.
Bende bir anneyim ama sırf anne olduğum için herşeyi yutamam onları okuturum meslek sahibi yaparım gerisi onlara kalsın bi zahmet.
Sizin yolda yürürken takılıp düştüğünüz olmadı mu? İşte hata yapmak böyle bir şey. Elde olmadan gerçekleşiyor. Ben seni doğurdum büyüttüm bitti gerisi senin demek anneliğe ne kadar uygun düşer bilemedim. O kadarını hayvanlar da yapıyor zaten içgüdüsel olarak2 yetişkin insan kendi kararlarıyla evleniyorlarsa çocuk yapıyorlarsa bu artık onların meselesidir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?