Hücreme geri dönüyorum 😔

Bu o üye mi ?

What??

Böyle annelere gerçekten inanamıyorum. Annemle babam da biz küçükken boşandı. Biz de anneannemle ve dedemle büyüdük, değil istememek üstümüze titrediler. Şimdi bakıyorum forumda hep çocuklarını getirme , sen tek geliyorsan gel , biz size bakamayız konuları. İnsanların vicdanlarına ne oldu ana babalık sorumluluğu evladın evlenince bitiyor mu anlamış değilim .

tabii ki takıldığım da düştüğüm de oldu, insanız hepimiz.

ancak bu üyenin sorunu sanırım ki eşiyle geçinememek eşi herhalde şiddet filan uygulamıyordu.
kadın mutlu değil, eyvallah ama ."zorluk" yaşadığı şey öyle ayağım kaydı düştüm de değil, tüm hayatına bir çekidüzen vermesi gerek. bu 1 günlük acil bir iş de değil. koca bir süreç belli ki... ben kocasıyla derdi ne onu da hiç bilmiyorum bu arada.

hani mesela acile gideriz önce bir bakarlar beyin kanaması mı geçiriyoruz yoksa bademciklerimiz mi şişmiş ona göre müdahele ederler. ya da bazı hastalıklar vardır ölmezsiniz ama sürekli ilaç kullanmanız lazımdır. aslında bademcik için hiiiiiç acile gidilmemesi lazımdır, düzenli ilaç kullanılması gereken bir durumunuz varsa da sizin hayatınızı ona göre düzenlemeniz gerekiyordur...sıkıştıkça krize girip zırt pırt acil giderek değil, anlatabiliyor muyum? bunun normali budur.

yetişkin insanların da çok acil durumlarda elbette annesinde den anne ne ki yeri gelir 7 kat yabancıdan da yardım istemesi gerekebilir. herkes için geçerli bu.

ve fakat hayatını kendi iradesiyle toparlamak, saçma sapan bir eşi varsa (ki neden var?) onun yüzünden annesinin de hayatını bozmamak, çocuklarının düzenini zırt pırt bozmamak işte esas bir annenin sorumlulukları bunlar.

konu sahibi illa ki annesini tanıyordu...böyle olacaı az çok belliymiştir. güzel mi oldu şimdi?

Yok şiddet varmış. Hem de her türlü. Eski konusuna baktım.

Yani allah korusun kızınız böyle bir durumda kalsa açmaz mısınız evinizi? Torunlarınıza bir süre bakamaz mısınız?
Hayır bakamam sadece geciçi olarak bakabilirim çocuğun okulu yemesi içmesi giyimi hele birde kötü insanlardan korumak falan yapamam şimdi genç olduğum halde zorlanıyorum belirli yaştan sonra o sorumluğu alamam ben bencil bir insanım bu beni kötü anne yapmaz.
Çoçuklarım büyütüp hayatı düzene soktuktan sonra rahat etmek benimde hakkım. Ayak bağı olmadan rahatça gezip tozmak isteğim saatte uyanmak gençliğimde çoçuk bakıyorum kendi tercihim ama yaşlığımda bari hayatın tadını alayım ölene kadar çoçukmu bakacam

Benim de hem konuyu hem yorumları okurken içim cız etti. Allah göstermesin benim kızım bu duruma düşse asla asla göndermem onu bir yere. Torunlarıma da seve seve bakarım elimden geldiğince. Vicdanım el vermez başka türlüsüne. Çünkü ben annemden babamdan böyle gördüm. Evladımın canı yanmış, düzenim de bozuluversin. Her insan farklı işte.

Yok şiddet varmış. Hem de her türlü. Eski konusuna baktım.
durum öyleyse eğer neden sığınma evine filan başvurmuyor ve neden boşanmanın lafı yok? ya da şiddet 1 günde mi olmuş, öncesinde iyi bir kocayken?

herkes annesinin desteğiyle kurmuyor ki hayatını.

aksine bu bakış açısıyla sanki kadınlar biraz şuna doğru gidiyor:
"bana annem bile sahip çıkmadı" (sanki sahipsiz bavul), "ben kırayım dizimi çekeyim kahrımı oturayım"
bu da sağlıklı bir kadar değil.

neyse demek isteidklerimi anlatabildiğim kadar anlattığımı düşünüyorum.
Allah kolaylık versin herkese.

O yorumunuzun tamamını okumadım. Sadece şiddet ile ilgili kısmı gördüm , cevap yazmak istedim. Amin.

Konu sahibi!!!
Annenin kk üyeliği olabilir mi?

Şaka tabiki. Benim tercihim bu yönde olmasa da saygı duyarım kişisel tercihlere.

Akşam akşam durumunuz beni aşırı üzdü Şöyle söyleyeyim madem eşinize gel demişsiniz ki benzeri durumlar benim de başımdan geçti eşinize bunu asla hissettirmeyin. Annem göndermiyordu çocuklarımız için son bir kez daha şans verdim. En ufak hatanda inan biter herşey diyip göz dağı verin ona. Gerçekten evlenip baba evinden çıktıktan sonra dönmek çok zor. Hele ki çocuklarla daha da bi zor. Ben şey diyordum kendime en azından iyi kötü eşim işe gidince evde çocuklarımla yalnız ve rahat kalabiliyorum ama baba evinde öyle değil. Bardağın bu tarafından bakın hayata...
Birde özel değilse sorununuz nedir eşinizle ?
Aşılamayacak sorunlar mı var Aksi halde çocuklarınız için yuvanızı kurtarmak en iyisi çünkü. Rabbim yardımcınız olsun

Annelik babalık çocuklar yetiskin oldugunda son bulan bir sey değildir. Bu dünyadan gidene kadar bu görev aşkla devam eder. Insanin her hatasında, her ayağı takıldığında, her ihtiyaç duyduğunda arkasında bir ailesi olduğunu, çalacak bir kapısı olduğunu bilerek adım atmak ne büyük lüksmüş meğer yorumlardan anladim.

İnsanız insan. Vahşi doğada yaşayan canlılar değiliz ki yetişkinliğe ulaşan yavruyu haydi eyvallah diyerek gönderelim.

Vahşı doğada yaşamiyoruz ama hayvanlar içgüdüsel olarak yavrularını hayata yetiştirdikten sonra gönderiyorlar.
Ailelerde keşke o şekilde yetiştirse çocuklarını. Yedirip, içirmek, giydirmekten değil kastım.
Okutup bir meslek edindirmeden evlendirmemekten bahsediyorum. Maddi gücü olan kadın ailesine bağlı kalmaz, annesinin babasının lütfuna bakmaz. Bugün boşansam aileme hiç bir şekilde ihtiyaç duymam, ne maddi ne manevi bu gücüm varsa onuda yine aileme borçluyum ama. Ha bu demek değilki böyle birşeye karar versem bana destek olmazlar. Olurlar, sonuna kadar hem bana hem çocuklarıma arka çıkarlar. Ama benim buna ihtiyacım olmaz demek istediğim o.
Bizlerde anneler olarak hep arkalarında olalım tamam ama onları bize muhtaç olmayacak şekilde yetiştirelim. Bilsemki kızım mutsuz hele hele bilsemki şiddet görüyor (Allah yarattı demem o ayrı) kapım herzaman sonuna kadar açık olur ama belirli bir süre yeni bir düzen kurana kadar, yeni düzenine adapte olana kadar arkasında olurum. Hiç birimiz ölümsüz değiliz sonuçta, nereye kadar bana güvenebilir.

Zor günümde evini açmayacak, imkanını bana sunmayacak anne olmasa da olur.

Torun bakmak zorunda değil diyorsunuz da kadın çocukları annesine bırakıp gezmeye gitmiyor. Annesi maaşım yetmiyor dediği için çalışmaya gidiyor.

Benim de kızım var, kocasından eziyet görecek bana sığınacak hayatını kurmaya çalışacak da ben sabredemediğim gibi bi de o adama geri dönmeye mecbur bırakacağım öyle mi? Eh o zaman ben de yalnız ölmeyi hak etmişimdir.

Keşke siz anne olmasanız. Çocuk bakmak kızınızın dayak yediğini izlemekten daha mı zor? Her türlü şiddeti tadan torunlarınızı görmenizden daha mı zor? Bu kadar yükse doğurmayın efendim. Doğan çocuk engelli de olabilir; ömür boyu bakıcam mı deyip öldürün o zaman. Zihniyete bak.

9 yıldır şiddet görüyormuş bu üye. Hem fiziksel hem de sözlü. Türlü hakaret kavga. Konu sahibi şimdi işten de çıkar. Yine elde var sıfır.

Kızınız evinde şiddet görüyor diyelim- yinede banane ben gezecem uğraşamam dermisiniz gerçekten

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…