- 30 Kasım 2019
- 12.746
- 40.968
- 598
- Konu Sahibi SagYanimSolYanim
-
Bu o üye mi ?Kocana bir sorsana gözünü seveyim, '' Rusya Belarus hayalleri bir avuç mesafesi uzağında iken neden eli böğründe beni bekliyorsun? '' diye, '' Neden annemin karşısına çıkıp kızını istemiyorum, gönderme sakın geri demiyorsun? '' diye. O lafları etmesi çok kolaydı, nolmuş kalmış mı eldeki bulgura?
What??Kocana bir sorsana gözünü seveyim, '' Rusya Belarus hayalleri bir avuç mesafesi uzağında iken neden eli böğründe beni bekliyorsun? '' diye, '' Neden annemin karşısına çıkıp kızını istemiyorum, gönderme sakın geri demiyorsun? '' diye. O lafları etmesi çok kolaydı, nolmuş kalmış mı eldeki bulgura?
Onun ailesi destekliyor gibiydi sanki. Şaşırdım valla.
Yok bee, ne destekleyecek?Onun ailesi destekliyor gibiydi sanki. Şaşırdım valla.
tabii ki takıldığım da düştüğüm de oldu, insanız hepimiz.Sizin yolda yürürken takılıp düştüğünüz olmadı mu? İşte hata yapmak böyle bir şey. Elde olmadan gerçekleşiyor. Ben seni doğurdum büyüttüm bitti gerisi senin demek anneliğe ne kadar uygun düşer bilemedim. O kadarını hayvanlar da yapıyor zaten içgüdüsel olarak
Yok şiddet varmış. Hem de her türlü. Eski konusuna baktım.tabii ki takıldığım da düştüğüm de oldu, insanız hepimiz.
ancak bu üyenin sorunu sanırım ki eşiyle geçinememek eşi herhalde şiddet filan uygulamıyordu.
kadın mutlu değil, eyvallah ama ."zorluk" yaşadığı şey öyle ayağım kaydı düştüm de değil, tüm hayatına bir çekidüzen vermesi gerek. bu 1 günlük acil bir iş de değil. koca bir süreç belli ki... ben kocasıyla derdi ne onu da hiç bilmiyorum bu arada.
hani mesela acile gideriz önce bir bakarlar beyin kanaması mı geçiriyoruz yoksa bademciklerimiz mi şişmiş ona göre müdahele ederler. ya da bazı hastalıklar vardır ölmezsiniz ama sürekli ilaç kullanmanız lazımdır. aslında bademcik için hiiiiiç acile gidilmemesi lazımdır, düzenli ilaç kullanılması gereken bir durumunuz varsa da sizin hayatınızı ona göre düzenlemeniz gerekiyordur...sıkıştıkça krize girip zırt pırt acil giderek değil, anlatabiliyor muyum? bunun normali budur.
yetişkin insanların da çok acil durumlarda elbette annesinde den anne ne ki yeri gelir 7 kat yabancıdan da yardım istemesi gerekebilir. herkes için geçerli bu.
ve fakat hayatını kendi iradesiyle toparlamak, saçma sapan bir eşi varsa (ki neden var?) onun yüzünden annesinin de hayatını bozmamak, çocuklarının düzenini zırt pırt bozmamak işte esas bir annenin sorumlulukları bunlar.
Hayır bakamam sadece geciçi olarak bakabilirim çocuğun okulu yemesi içmesi giyimi hele birde kötü insanlardan korumak falan yapamam şimdi genç olduğum halde zorlanıyorum belirli yaştan sonra o sorumluğu alamam ben bencil bir insanım bu beni kötü anne yapmaz.Yani allah korusun kızınız böyle bir durumda kalsa açmaz mısınız evinizi? Torunlarınıza bir süre bakamaz mısınız?
Benim de hem konuyu hem yorumları okurken içim cız etti. Allah göstermesin benim kızım bu duruma düşse asla asla göndermem onu bir yere. Torunlarıma da seve seve bakarım elimden geldiğince. Vicdanım el vermez başka türlüsüne. Çünkü ben annemden babamdan böyle gördüm. Evladımın canı yanmış, düzenim de bozuluversin. Her insan farklı işte.Böyle annelere gerçekten inanamıyorum. Annemle babam da biz küçükken boşandı. Biz de anneannemle ve dedemle büyüdük, değil istememek üstümüze titrediler. Şimdi bakıyorum forumda hep çocuklarını getirme , sen tek geliyorsan gel , biz size bakamayız konuları. İnsanların vicdanlarına ne oldu ana babalık sorumluluğu evladın evlenince bitiyor mu anlamış değilim .
durum öyleyse eğer neden sığınma evine filan başvurmuyor ve neden boşanmanın lafı yok? ya da şiddet 1 günde mi olmuş, öncesinde iyi bir kocayken?Yok şiddet varmış. Hem de her türlü. Eski konusuna baktım.
O yorumunuzun tamamını okumadım. Sadece şiddet ile ilgili kısmı gördüm , cevap yazmak istedim. Amin.durum öyleyse eğer neden sığınma evine filan başvurmuyor ve neden boşanmanın lafı yok? ya da şiddet 1 günde mi olmuş, öncesinde iyi bir kocayken?
herkes annesinin desteğiyle kurmuyor ki hayatını.
aksine bu bakış açısıyla sanki kadınlar biraz şuna doğru gidiyor:
"bana annem bile sahip çıkmadı" (sanki sahipsiz bavul), "ben kırayım dizimi çekeyim kahrımı oturayım"
bu da sağlıklı bir kadar değil.
neyse demek isteidklerimi anlatabildiğim kadar anlattığımı düşünüyorum.
Allah kolaylık versin herkese.
Konu sahibi!!!Hayır bakamam sadece geciçi olarak bakabilirim çocuğun okulu yemesi içmesi giyimi hele birde kötü insanlardan korumak falan yapamam şimdi genç olduğum halde zorlanıyorum belirli yaştan sonra o sorumluğu alamam ben bencil bir insanım bu beni kötü anne yapmaz.
Çoçuklarım büyütüp hayatı düzene soktuktan sonra rahat etmek benimde hakkım. Ayak bağı olmadan rahatça gezip tozmak isteğim saatte uyanmak gençliğimde çoçuk bakıyorum kendi tercihim ama yaşlığımda bari hayatın tadını alayım ölene kadar çoçukmu bakacam
Akşam akşam durumunuz beni aşırı üzdüKahretsin yine o adam ve annem kazandı..
Bilmeyenler için özet geçeyim. 2ay önce güç bela 2cocugumla anneme güvenerek yanına geldim.Geldiğimden beri eşim bı yandan baskı yaptı eve dön değiştim çocuklara yazık ediyorsun diye. Bende dinlemedim ise başladım. Annem de geri dönmemi istiyor ben çocuklara bakamıyorum ben hiç nefes almicak mıyım düzenim bozuldu maaşım yetmiyor bakmak zorunda değilim diye her gün işten çık diyip durdu. Üzerine ev sahibi ikinci kez kapıya geldi çocuklardan şikayet var başınızın çaresine bakın ben diğer kiracılardan daha çok kira alıyorum sizin yüzünüzden onları kaybedemem dedi.Anneme de tam bahane çıktı. Tamam dedim gidiyorum bengel bizi al bir an önce dedim o adama..Şimdi yolda geliyor Anneme de dedim senin artık bı kızın yok..İstemediğim adama beni bile bile gönderiyorsun. Ben inanmıştım yola koyacaktır her şeyi ama sen kolaya kaçtın dedim. Yine ben suçlu oldum diyip ağlıyor.. Arkadaşlar elimden gelen mücadeleyi verdim ama demek bı bazı şeyler bizim kontrolümuzde olmuyor..İnsan eti ağır derler ya çok doğru..
Vahşı doğada yaşamiyoruz ama hayvanlar içgüdüsel olarak yavrularını hayata yetiştirdikten sonra gönderiyorlar.Annelik babalık çocuklar yetiskin oldugunda son bulan bir sey değildir. Bu dünyadan gidene kadar bu görev aşkla devam eder. Insanin her hatasında, her ayağı takıldığında, her ihtiyaç duyduğunda arkasında bir ailesi olduğunu, çalacak bir kapısı olduğunu bilerek adım atmak ne büyük lüksmüş meğer yorumlardan anladim.
İnsanız insan. Vahşi doğada yaşayan canlılar değiliz ki yetişkinliğe ulaşan yavruyu haydi eyvallah diyerek gönderelim.
Keşke siz anne olmasanız. Çocuk bakmak kızınızın dayak yediğini izlemekten daha mı zor? Her türlü şiddeti tadan torunlarınızı görmenizden daha mı zor? Bu kadar yükse doğurmayın efendim. Doğan çocuk engelli de olabilir; ömür boyu bakıcam mı deyip öldürün o zaman. Zihniyete bak.Hayır bakamam sadece geciçi olarak bakabilirim çocuğun okulu yemesi içmesi giyimi hele birde kötü insanlardan korumak falan yapamam şimdi genç olduğum halde zorlanıyorum belirli yaştan sonra o sorumluğu alamam ben bencil bir insanım bu beni kötü anne yapmaz.
Çoçuklarım büyütüp hayatı düzene soktuktan sonra rahat etmek benimde hakkım. Ayak bağı olmadan rahatça gezip tozmak isteğim saatte uyanmak gençliğimde çoçuk bakıyorum kendi tercihim ama yaşlığımda bari hayatın tadını alayım ölene kadar çoçukmu bakacam
9 yıldır şiddet görüyormuş bu üye. Hem fiziksel hem de sözlü. Türlü hakaret kavga. Konu sahibi şimdi işten de çıkar. Yine elde var sıfır.durum öyleyse eğer neden sığınma evine filan başvurmuyor ve neden boşanmanın lafı yok? ya da şiddet 1 günde mi olmuş, öncesinde iyi bir kocayken?
herkes annesinin desteğiyle kurmuyor ki hayatını.
aksine bu bakış açısıyla sanki kadınlar biraz şuna doğru gidiyor:
"bana annem bile sahip çıkmadı" (sanki sahipsiz bavul), "ben kırayım dizimi çekeyim kahrımı oturayım"
bu da sağlıklı bir kadar değil.
neyse demek isteidklerimi anlatabildiğim kadar anlattığımı düşünüyorum.
Allah kolaylık versin herkese.
Kızınız evinde şiddet görüyor diyelim- yinede banane ben gezecem uğraşamam dermisiniz gerçektenHayır bakamam sadece geciçi olarak bakabilirim çocuğun okulu yemesi içmesi giyimi hele birde kötü insanlardan korumak falan yapamam şimdi genç olduğum halde zorlanıyorum belirli yaştan sonra o sorumluğu alamam ben bencil bir insanım bu beni kötü anne yapmaz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?