Hücreme geri dönüyorum 😔

Oldum çokta güzel anne oldum ben bakarım büyütürüm meslek sahibi olması için yardımcı olurum elimden gelen imkanı sağlarım ama evlenmeden önce maddi gücü olmasını isterim özellikle kız ise.
Burda çok görüyoruz okumayan erkenden evlenen ve zorla evlilik yoluna sokulan şimdi konu sahibi okumuş iyi bir meslek sahibi olsaydı bu durumlara düşmezdi kendine öyle yada böyle bir düzen kurardı burada ailede hatalı maddi gücü eline almayan çoçuğun evlilik gibi sorumluğa girmesine mani olması gerekirdi yol göstermesi lazımdı.
Artı tepkiye sanki doğurup sokağa atıyoruz çoçuklarımı siz kimsinizde benim anneliğime laf ediyorsunuz haddinizi bilin. Kişisel gelişimini tamamlasın ayakları üstünde dursun istemek suçmu her türlü zorluğunda yanında olurum ama neticede herkes hayatına döner bende anneyim ve artı insanım ölümlüyüm ben sonsuza kadar koruyamam....

Anam iyiki benim annem değilsiniz diyesim geldi kusura bakmayın diyerek ikiz bebeklerimi büyütmeme yardımcı olmazdin vallahi

oh walla ne güzel yazıyor millet. kimseye yorum yazmadım ama sunu okuyunca dayanamadım nedemek ya birini kreşe yolla ewede kadın tut. ne kazanıyorda kime yetirsin o kadın yaa

Kızınız evinde şiddet görüyor diyelim- yinede banane ben gezecem uğraşamam dermisiniz gerçekten
Ben çoçuklarımın ayaklarının üstünde durmasını isterim bakın kadınların ayaklarının üstünde durması ne kadar önemli ben istiyorumki mesleğini eline alsın yarın birgün ters durumda kimseye muhtaç olmasın ben anne olarak hep arkasında olurum ama nereye kadar.
Herkes coçuklarına emek veriyor iyi yerlere gelsin istiyor benim anne olarak sorumlu isem oda evlat olarak ona sunduğum inkanları değerllendirip geleceğini inşa etmeli kimse dayak yesin diye çoçuk yetiştirmiyor .
Belli konu sahibinin annesinde imkanı kısıtlı kirada otuyor emekli büyük ihtimal konu kızı değil torunları belli kadın bakamıyor hasta yada yanlızlığa alışmış bakmak istemiyor . Gönül isterki baksın ama bu geçici değil kalıcı birşey belli çoçuklarda küçük istemiyor.
Konu sahibi gerekli şartları sağlamalı ve çalışıp düzenini kurmalı kolay değil çok zor umarım haylay istedeği gibi ilerler..

Annenize olan tavır ve tutumunuzda haklısınız
Uzun bı müddet aramayın sormayın asla..

Tabiki katılıyorum size
Benzer şeyler yazmıştım bende
Bende ömrümü çocuklarıma ve torunlarıma feda edemem mesela
Çocuklarım büyüp çoluk çocuğa karıştı zaman ben torun bakmak istemem.
Ama bana ihtiyacı oldukları herzamanda arkalarında dururum. Yeni bir düzen kurması gerekiyorsa önce ve sade bana gelmeliler. Gerekirse torunda bakarım ozaman birşeylerin yoluna girmesi için.
Bunları bizler için yazması kolay. Belli maddi ve manevi güç olmasaydı malesef hayat bizede kolay olmazdı. Ama bu gücüde bana yine ailem sağladı. Aynı çabam kendi çocuklarım için benimde.

Anam iyiki benim annem değilsiniz diyesim geldi kusura bakmayın diyerek ikiz bebeklerimi büyütmeme yardımcı olmazdin vallahi
yoo aksine dıdımın dıdısının çocuklarını bile uyutmuş doyurmuşumdur. bizde de ikiz çok. neredeyse her ailede bi ikiz var. çok çocuklu aileleriz zaten. bebek değil kaç tane okul çağında çocuğa burs da veriyorum. sadece bebeklik değil ki çocuk bakmak....

ama gelsin evime tüm hayatım değişsin istemem. esasen ben çocuğum olsa (ki yok düşünmüyorum yapmayı) hayatını birleştirdiği adamı seçerken en azından dayak yemeyeceği kadar medeni birini tercih etmeyi kıstas olarak bulundursun, onu yapamadı ise ilk tokatta o evden çıksın asla arkasına da bakmasın, kendi başına da hayatını kuracak ve idame ettirecek yetenek ve dirayette olsun isterim. öyle yetiştirmek isterim. öyle akıl veririm. bunu beklerim.

annem de anane, kız kardeşimin de 2 çocuğu var toplasa gelse o da bakamaz. 60+ yaşında hasta kadın nasıl 2 tane bebek bakacak?

"yardım" etmek başka bir şey tüm hayatını alt üst ederek bebek bakmak başka bir şey. hayatını kocaya ,anneye, herhangi birine endesklemek hele...bu bambaşka bir şey. kendi tanıyamadığı insanlar (kocası, annesi) yüzünden eninde sonunda bu kadının yine çocukları arada heder oluyor....

Allah yardımcın olsun .Çalışmaya devam et .Çocuklar bıraz daha buyusun .Neden ayrılmak ıstemıstın ?Şu an elımızdekı sartlar bu .Sen jendını ıyılestırmeye gelıstırmeye bak .Bazen ne yaparsan yap olmuyor bazen

Ben ailemden ne eğitim ne de başka birşey destek görmedim. Ben güçlü bireyler olsunlar istiyorum her türlü zor durumda yanlarında olurum ama anne sen çoçuğuma bak derse orada durumum bir çoçuğu korumak çok zor devir kötü iyi iken birseý olduğunda sorumlu olmak istemem hem mental olarak olmaz bu işler gönül rızası ile geciçi bakarım ama kalıcı istemem

Meraba canim konunu banliyken okudum ve sana cok yazmak istedim.aklimdan gecenlere sayfalar yetmez.sadece şunu soylemek isterim. Madem olaylar bu sekilde gelişti eşine annenden bahsetme bi yerde annem bana gerek birakmadi yazmissin.sen lafi allem et kullem et cevir.o adama o rahatligi verme.sana bir şans verdim iyi degerlendir de.. çocukları büyüt cocuklar buyunce baktin hala degismiyor.zaten cocuk buyuk olunca isin kolaylasir ozaman cocuklarinla basinin caresine bakarsin.

Çok üzücü bir durum..eşinize durumdan bahsetmeyin sakın kendiniz ikna olmuşta dönüyormuşsunuz gibi lanse edin..Sahipsizliğinizi anlarsa daha beter olur..
Annenize gelince birşey söylemek istemiyorum biyolojik anne nihayetinde 9 ay karnında taşımış başka bir vasfı yok gibi..umarım bir gün size muhtaç olmaz
Diğer konunuzu hatırlamıyorum ama umarım fazla bir sıkıntınız yoktur..ha eğer varsa ve döndükten sonra tekrar ederse kadın sığınma evini tercih edin lütfen

Yorumların hepsini okumak istedim ama ruh sağlığım izin vermedi. Ne saçma düşünceler var ya ne kadar okusa maddi özgürlüğü de olsa ya da olmasa düştüğünde kaldıramayacağınız insanlar dünyaya getirmeyin. Yazıktır.

Konu sahibi Allah yardımcın olsun.

Bu Ogungelecek mi

Tamam sen haklisin sampiyon ula bu ona zorunda degil buna degil diye diye yozlastik hep beraber. Cocugunun basi sksmis illaki bir yol bulunurdu.. o cocuklar hep bu yasta mi kalacak sanki? Kaldi ki o zaman elden ayaktan duserse soz konusu anne hizmet hurmet beklemesin madem. Yani ebeveynlik evlendirene kadar degil bana gore, omurluk..

Zamanında kızının yerini yapsa idi, kafa dinlemeye hakkı olurdu. Sen okutma, meslek edinsin, kimsenin eline bakar halde olmasın diye uğraşma, tut kocaya ver at başından, sonra niye böyle oldu? İnşallah bu kadıncağızı o herif atar da kapısına, 80 yaşına kadar torun bakmak zorunda kalır.

O kadar yorum içinde aradığım yorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…