- Konu Sahibi SagYanimSolYanim
-
Keşke siz anne olmasanız. Çocuk bakmak kızınızın dayak yediğini izlemekten daha mı zor? Her türlü şiddeti tadan torunlarınızı görmenizden daha mı zor? Bu kadar yükse doğurmayın efendim. Doğan çocuk engelli de olabilir; ömür boyu bakıcam mı deyip öldürün o zaman. Zihniyete bak.
Oldum çokta güzel anne oldum ben bakarım büyütürüm meslek sahibi olması için yardımcı olurum elimden gelen imkanı sağlarım ama evlenmeden önce maddi gücü olmasını isterim özellikle kız ise.Keşke siz anne olmasanız. Çocuk bakmak kızınızın dayak yediğini izlemekten daha mı zor? Her türlü şiddeti tadan torunlarınızı görmenizden daha mı zor? Bu kadar yükse doğurmayın efendim. Doğan çocuk engelli de olabilir; ömür boyu bakıcam mı deyip öldürün o zaman. Zihniyete bak.
Anam iyiki benim annem değilsiniz diyesim geldi kusura bakmayın diyerekyani sorumsuz kocadan kadınları kurtarmanın yolu bir başka kadını, anneyi kurban etmek mi? al çocukları git annen baksın...oldu. anneler mecbur çünkü 80 yaşına kadar bize bakmaya.
ben de bunu anlamıyorum.
2 yetişkin insan kendi kararlarıyla evleniyorlarsa çocuk yapıyorlarsa bu artık onların meselesidir.
anne zorla evlendirdiyse, sen illa çocuk yap ben bakacam diye kafanıza silah filan dayadıysa veya evde çok büyük sorunlar, can güvenliği, şiddet vb. varsa bunlar ayrı konu ama değilse herkes kendi başının çaresine bakacak, anneye boş yere kırılmaya gerek yok.
oh walla ne güzel yazıyor millet. kimseye yorum yazmadım ama sunu okuyunca dayanamadım nedemek ya birini kreşe yolla ewede kadın tut. ne kazanıyorda kime yetirsin o kadın yaaAnnenizin dırdırı elin adamının yaptıklarından daha mı ağır onu da anlamıyorum. Sizi kapının önüne mi koyacaktı. Eve kadın tutardınız, küçüğü de kreşe verirdiniz. Azıcık da alttan alma. Şimdi işten de çıkacaksınız? Böyle gidip gidip dönmek iyice laçkalaştırıyor.
Ben çoçuklarımın ayaklarının üstünde durmasını isterim bakın kadınların ayaklarının üstünde durması ne kadar önemli ben istiyorumki mesleğini eline alsın yarın birgün ters durumda kimseye muhtaç olmasın ben anne olarak hep arkasında olurum ama nereye kadar.Kızınız evinde şiddet görüyor diyelim- yinede banane ben gezecem uğraşamam dermisiniz gerçekten
Annenize olan tavır ve tutumunuzda haklısınızKahretsin yine o adam ve annem kazandı..
Bilmeyenler için özet geçeyim. 2ay önce güç bela 2cocugumla anneme güvenerek yanına geldim.Geldiğimden beri eşim bı yandan baskı yaptı eve dön değiştim çocuklara yazık ediyorsun diye. Bende dinlemedim ise başladım. Annem de geri dönmemi istiyor ben çocuklara bakamıyorum ben hiç nefes almicak mıyım düzenim bozuldu maaşım yetmiyor bakmak zorunda değilim diye her gün işten çık diyip durdu. Üzerine ev sahibi ikinci kez kapıya geldi çocuklardan şikayet var başınızın çaresine bakın ben diğer kiracılardan daha çok kira alıyorum sizin yüzünüzden onları kaybedemem dedi.Anneme de tam bahane çıktı. Tamam dedim gidiyorum bengel bizi al bir an önce dedim o adama..Şimdi yolda geliyor Anneme de dedim senin artık bı kızın yok..İstemediğim adama beni bile bile gönderiyorsun. Ben inanmıştım yola koyacaktır her şeyi ama sen kolaya kaçtın dedim. Yine ben suçlu oldum diyip ağlıyor.. Arkadaşlar elimden gelen mücadeleyi verdim ama demek bı bazı şeyler bizim kontrolümuzde olmuyor..İnsan eti ağır derler ya çok doğru..
Tabiki katılıyorum sizeBen çoçuklarımın ayaklarının üstünde durmasını isterim bakın kadınların ayaklarının üstünde durması ne kadar önemli ben istiyorumki mesleğini eline alsın yarın birgün ters durumda kimseye muhtaç olmasın ben anne olarak hep arkasında olurum ama nereye kadar.
Herkes coçuklarına emek veriyor iyi yerlere gelsin istiyor benim anne olarak sorumlu isem oda evlat olarak ona sunduğum inkanları değerllendirip geleceğini inşa etmeli kimse dayak yesin diye çoçuk yetiştirmiyor .
Belli konu sahibinin annesinde imkanı kısıtlı kirada otuyor emekli büyük ihtimal konu kızı değil torunları belli kadın bakamıyor hasta yada yanlızlığa alışmış bakmak istemiyor . Gönül isterki baksın ama bu geçici değil kalıcı birşey belli çoçuklarda küçük istemiyor.
Konu sahibi gerekli şartları sağlamalı ve çalışıp düzenini kurmalı kolay değil çok zor umarım haylay istedeği gibi ilerler..
yoo aksine dıdımın dıdısının çocuklarını bile uyutmuş doyurmuşumdur. bizde de ikiz çok. neredeyse her ailede bi ikiz var. çok çocuklu aileleriz zaten. bebek değil kaç tane okul çağında çocuğa burs da veriyorum. sadece bebeklik değil ki çocuk bakmak....Anam iyiki benim annem değilsiniz diyesim geldi kusura bakmayın diyerekikiz bebeklerimi büyütmeme yardımcı olmazdin vallahi
Allah yardımcın olsun .Çalışmaya devam et .Çocuklar bıraz daha buyusun .Neden ayrılmak ıstemıstın ?Şu an elımızdekı sartlar bu .Sen jendını ıyılestırmeye gelıstırmeye bak .Bazen ne yaparsan yap olmuyor bazenKahretsin yine o adam ve annem kazandı..
Bilmeyenler için özet geçeyim. 2ay önce güç bela 2cocugumla anneme güvenerek yanına geldim.Geldiğimden beri eşim bı yandan baskı yaptı eve dön değiştim çocuklara yazık ediyorsun diye. Bende dinlemedim ise başladım. Annem de geri dönmemi istiyor ben çocuklara bakamıyorum ben hiç nefes almicak mıyım düzenim bozuldu maaşım yetmiyor bakmak zorunda değilim diye her gün işten çık diyip durdu. Üzerine ev sahibi ikinci kez kapıya geldi çocuklardan şikayet var başınızın çaresine bakın ben diğer kiracılardan daha çok kira alıyorum sizin yüzünüzden onları kaybedemem dedi.Anneme de tam bahane çıktı. Tamam dedim gidiyorum bengel bizi al bir an önce dedim o adama..Şimdi yolda geliyor Anneme de dedim senin artık bı kızın yok..İstemediğim adama beni bile bile gönderiyorsun. Ben inanmıştım yola koyacaktır her şeyi ama sen kolaya kaçtın dedim. Yine ben suçlu oldum diyip ağlıyor.. Arkadaşlar elimden gelen mücadeleyi verdim ama demek bı bazı şeyler bizim kontrolümuzde olmuyor..İnsan eti ağır derler ya çok doğru..
Ben ailemden ne eğitim ne de başka birşey destek görmedim. Ben güçlü bireyler olsunlar istiyorum her türlü zor durumda yanlarında olurum ama anne sen çoçuğuma bak derse orada durumum bir çoçuğu korumak çok zor devir kötü iyi iken birseý olduğunda sorumlu olmak istemem hem mental olarak olmaz bu işler gönül rızası ile geciçi bakarım ama kalıcı istememTabiki katılıyorum size
Benzer şeyler yazmıştım bende
Bende ömrümü çocuklarıma ve torunlarıma feda edemem mesela
Çocuklarım büyüp çoluk çocuğa karıştı zaman ben torun bakmak istemem.
Ama bana ihtiyacı oldukları herzamanda arkalarında dururum. Yeni bir düzen kurması gerekiyorsa önce ve sade bana gelmeliler. Gerekirse torunda bakarım ozaman birşeylerin yoluna girmesi için.
Bunları bizler için yazması kolay. Belli maddi ve manevi güç olmasaydı malesef hayat bizede kolay olmazdı. Ama bu gücüde bana yine ailem sağladı. Aynı çabam kendi çocuklarım için benimde.
BuKocana bir sorsana gözünü seveyim, '' Rusya Belarus hayalleri bir avuç mesafesi uzağında iken neden eli böğründe beni bekliyorsun? '' diye, '' Neden annemin karşısına çıkıp kızını istemiyorum, gönderme sakın geri demiyorsun? '' diye. O lafları etmesi çok kolaydı, nolmuş kalmış mı eldeki bulgura?
Tamam sen haklisin sampiyonyani sorumsuz kocadan kadınları kurtarmanın yolu bir başka kadını, anneyi kurban etmek mi? al çocukları git annen baksın...oldu. anneler mecbur çünkü 80 yaşına kadar bize bakmaya.
ben de bunu anlamıyorum.
2 yetişkin insan kendi kararlarıyla evleniyorlarsa çocuk yapıyorlarsa bu artık onların meselesidir.
anne zorla evlendirdiyse, sen illa çocuk yap ben bakacam diye kafanıza silah filan dayadıysa veya evde çok büyük sorunlar, can güvenliği, şiddet vb. varsa bunlar ayrı konu ama değilse herkes kendi başının çaresine bakacak, anneye boş yere kırılmaya gerek yok.
Evet.
Zamanında kızının yerini yapsa idi, kafa dinlemeye hakkı olurdu. Sen okutma, meslek edinsin, kimsenin eline bakar halde olmasın diye uğraşma, tut kocaya ver at başından, sonra niye böyle oldu? İnşallah bu kadıncağızı o herif atar da kapısına, 80 yaşına kadar torun bakmak zorunda kalır.Tamam sen haklisin sampiyonula bu ona zorunda degil buna degil diye diye yozlastik hep beraber. Cocugunun basi sksmis illaki bir yol bulunurdu.. o cocuklar hep bu yasta mi kalacak sanki? Kaldi ki o zaman elden ayaktan duserse soz konusu anne hizmet hurmet beklemesin madem. Yani ebeveynlik evlendirene kadar degil bana gore, omurluk..
O kadar yorum içinde aradığım yorumNormal şartlarda o yaşta kadınlara torun bakma emrivakisi yapılmasını hoş görmüyorum. Kimseye güvenerek çocuk yapılmaz, maddi durum ona göre ayarlanıp bu yola çıkılmalı. Ama burada konu sahibinin durumu farklı. Evinden ayrılmış. Bir işe girmiş. Toparlayana kadar destek olmalıydı annesi. O da eve katkı sağlardı maaşıyla elbet. Elinden geldiğince yardım ederdi. Evet doğurdu büyüttü Allah razı olsun ama dar gününde yanında olup kol kanat germeyen, o adamın yanına iten, resmen evinden kovan kadın da annelikten bahsetmesin. Birçoğumuz evladımızın kılına zarar gelsin istemeyiz, tek bir damla gözyaşına kahroluruz. Bu kadınların nasıl içi alıyor bilmem. Çoğunun derdi “elalem”. Evet torunlar yoruyordur kendisini ama kızının boşanma fikri daha çok yoruyordur, buna eminim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?