Hücreme geri dönüyorum 😔

Evet var evlenmden önce güzelce eğitim alıp meslek sahibi olmak muhim ayaklarının üstünde durmak önemli bunlar olmladığında kadınlar mağdur oluyor
Ben mühendisim mesela ama iki çocuğum olsa ve çalışmam gerekse boşanma aşamasında gene anneme sığınırım bir düzen kurmak için çocukları şartlara alıştırmak için birde küçük bebek varsa nasıl bakıcıya emanet etsin? Birdenbire güvenmediğimiz birine mi bırakacağız? Hayatta anne babamız varken niye bu kadae yalnız olalım.
Üniversite okumuş kişilerde genellikle asgari ücret alıyor yalnız. Welcome to Turkey.

Napsin kadinin egitimi yok diye ölsün mü her egitim alanda ulkede sanki şaha cıkmıs
Arkadaşım üniversite mezunu, çalışıyor aldığı maaş 3.500 TL. İki çocuğu var eşi tarafından aldatıldıgi için ayrılma kararı aldı. Oturduğumuz yerde doğru düzgün evler 2000 liradan başlıyor. Şimdi bu durumda bir müddet ailesinden destek almadan nasıl ayakta durabilir?
Çalışmak elbette önemli ama dediğiniz gibi sanki çalışan tüm kadınlar olumsuz herhangi birşey yaşadığında tek başına ayakta duracak ekonomik güçte bu ülkede.

İnsanın ailesi böyle günlerde destek olmayacaksa ne zaman olacak? Kimse gitsin tümüyle ailesinin üzerinden hayatını devam ettirsin demiyor üstelik.

Kendince laf sokmussun ama yazdiklarim apacik..cocugun ihtiyaci oldugunda yaninda olmayacaksan imkanin varsa dogurmak sacma.. ebeveynlik ömürlük sadece evlenene kadar degil.. ha kimse hata yapmiyor mu acaba bu sitede diyelimki konu sahibi suclu.. dipsiz bir kuyuya atmak mi lazim onu hatalarindan dolayi, heleki anne olarak? Egitimi olsaymis sunu olsaymis bunu olsaymis.. olsaymis ama yok..Anne boyle yaparsa el ne yapmaz.. kaldiki yazdigim
Kisi bencil biriyim diye kendisi yapmis aciklamayi savunmasi sana dusmez…gicik oldugunuz kisilere sarmayi birakin bence

Aynen sanki calisan her egitimli super luks icinde yasiyor.. o arkadasin bosansa ayni sekilde seyleri yasar.. cunku calistigi halde yeterli degil.. calisinca sanki dadilar tutup hizmetcilerin maasi cikabilrcwk kapasiteye geliyorsun.. burdaki kadinlar cidden neyin kafasini yasiyor? Realist olmak kendi ayaklarin uzerinde durmak bu mu? Yani durmaya calisiyorsun zaten gucunun yettigi kadar ama yeterli degilse mecbur yardim isteyeceksin.. sanki vahsi dogadayiz kimse kimseden bisey istemesin.. istemesin tabii kimse merakli degil birilerine muhtac olmaya.. ama bu tarz gecici durumlar olabilir insanin hayatinda..dayagini ye otur demek icin nasil bir merhametsizlik olmasi gerekir?

Ben size neden gıcık olayım ki Kimseyi savunduğumda yok iki üç cümleden insanlara kötü anne, baba, evlat vs denmesinden rahatsız olan biriyim sadece bunu yaparken de kendi mükemmel ebeveynligini vurgulayanlardan da x2 rahatsız olurum.

Yaw he..

BakamaZsin ne yazdiginida bilmiyorsun dayagini yesin otursun diyorsun.. sizler gibi kadinlar varken erkekler daha cok ezerler doverler kadinlari, utaniyorum sizler gibilerle ayni dunyada yasamaktan
Dayağı yesin otursun diyenmi var anlama kıtlığınız var belli ayağa kalmak için anneyimi mağdur etmek gerekiyor illa kadın kiracı olduğu evden bile kovulmuş kolaymı sanıyorsunuz herşeyi herşeyi tek taraflı görmeyin siddet varsa gerekli kurumlardan yardım istemeli gerekli derneklerden yardım istemeli.
Ben feminist bir insanım hemde gerçek bir feminist kadın erkek belki fiziksel değil sosyal haklar bakımından gerekse gündelik hayatta eşit olduğu günler savaşıyorum hemcinsim gerekirse tek başınada güçlü demek sizin gibiler dayak yesin manasına geliyor ee pes doğrusu dahada bana alıntı yapıp yazmayın bu hadi uza

Yaziyorum zaten gelip alintilayan sensin

iyiki femistmissin olmasan ne olurdu cok sukur ki cogunluk senin gibi dusunmuyor..sizin gibiler herseyi kitaplarda yazdigi gibi saniyorsunuz, teoriden daha onemlidir pratik kismi.. ama kime ne anlatiyorum.. sanki kuruma siginsa ev acip doseyecekler hersey o kurumlarda gulluk gulistanlik hayal dunyaniz baya genis masallah

Çocuklarımızı özellikle kızlarımızı hayata hazırlamak, sonrasında kendi kanatlarıyla uçmasını sağlamak doğru olanı.
Ama hayatta bazı istenmeyen şeylerde yaşanabiliyor. Tıpkı bu kadının yaşadığı gibi.
Emin olun konu sahibi de mutlu ve değer gördüğü bir evlilik isterdi, evlenen herkesin ilk amacı bu değil mi zaten.
Ama olmamış onun canını yakmaktan çekinmeyen, değer vermeyen bir adam çıkmış evlendiği kişi.
Eee ne yapacak ömür boyu bu yükü taşıyacak mı?

Boşansın ama kendi ayakları üzerinde dursun diyeceksiniz. Küçük çocukları var ve çalışması için bakıma muhtaçlar.
Ne yapsın?
Diyelim ki eşi de iyi çıktı ama adam öldü, kadın iki küçük çocukla kaldı ortada. Böyle bir durumda evladımıza geçici bir sürede olsa destek olmaz mıyız? Ben seni büyüttüm hayata hazırladım ne yaparsan yap deyip kapımızı kapattığımızda bilinçli ebeveyn mi olacağız?
Ben size söyleyeyim merhametsiz ve bencil anne oluruz.
Ayrıca her okumayan, meslek sahibi olmayan kadının bu kendi hatası mı?
Anne baba olarak o kızın kendi ayakları üzerinde durması, düştüğünde anında kalkması için gerekli eğitimi almasını sağlamışlar mı? Sağlamışlar ama çocuk okumamış olsa bile daha hayatı tanımayan ergen yaşlarda yaptığı hataları yetişkin aklıyla mı değerlendirmeliyiz?
Daha yeni evi yandığı için baba evine sığınan bir kadının forumunu okuduk. O aile de biz seni büyüttük evlendirdik bak başının çaresine mi demelilerdi.

Şu ikisine cevap vermenizi isterim.
Aile olmak, destek olmak, elinden tutmak kavramları evladınızın hangi durumlarında geçerlidir sizin için?
Geçici süre bile olsa rahatım bozulmasın diye kızınızın şiddet gördüğünü, daha da göreceğini bilerek eşinin yanına iç rahatlığıyla gönderebilir misiniz?

.

Hanımlar birbirimize laf sokmayalım, polemiğe girmeyelim, üsluplara dikkat edelim ve ülke yönetimi vb içerikli mesajlarla siyasi yorumlara neden olacak şeyler yazmayalım çünkü hepsi yasak

Asgari ücret 2800 tl
Benim kızımın kresi en uygın kres(yarısını babasının isyeri karsılıyor)1100 tl ödüyoruz.
Ev kirası en kötü 1000 tl
2 cocuk bezi vs ,bide anneyen ayda 200 tl den kadın tutulacak.
Asgari ücretin üstünde calısmadıgına yemin edebilirim ama ispatlayamam.
Mantık olarak asgari üzerinde calısan insan zaten dönmez geri.

Yok değil o kurumların şartlarını biliyorum zaten biliyorum tek kurum kadın sığınma evini anlamanızda baya manidar bu ülkede yetkili merciler darp raporu alıp uzaklaşma alıp boşanma davası sonuçta iki çoçuk yapana kadar az çok adam sinyal veriyor bunları görüp yorumlamak bir kapasite istiyor neticede.
Allah herkese akıl vermiş bunu kullanabilmek önemli yumurta g**** gelince çare aramak pek mantıklı değil hiç çoçuksuz hayata başlamak iki çoçukla hayata başlamak arasında fark dünya adil ben ne yapayım...

Bu anne dayağı yesin otursun dememiş mi oluyor şimdi?
Anne babamız destek olmayacaksa dernekler niye olsun sizin mantığınıza göre, onlara göre de yetişkin insanlar değil miyiz?

Insallah buyuk konustugun yerden sinanmazsin canisi.. malum tukurdugunu yalatir bu hayat bazen.. napalim cocuklari geri mi gonderelim geldigi yere? Insanlar 40 yillik kocasindan bosaniyor, yani ne demek bu? Insanin basina hersey gelebilir.. uzaktan konusmak atmak tutmak cok cok kolay.. sen ve senin gibilerin yaptigi gibi.. neyseki icimdeki merhamet ölmemis ben ve ben gibilerin burda.. sukurler olsun

Anne evladının her zor gününde yanında olur ona birşey demiyorum tabikide olacak ama tamamen benim üzerime odaklı hayat kurmasını istemem düzeni kurarım ama kendi kabuğuma çekilirim en nihayetinde kötü günlerinde elbette destek olacağız ama ama yıllarcada torun bakamam bunu demek neden kötü algılanıyor.Boşansa bile düzenini kurana kadar ancak yanında durabilirim belirli yaşta konfor alani istemek suç değil.

Konu sahibi de sonsuza kadar annesiyle yaşamayacaktı belki de
Düzenini kurana kadar idare edilmeyi bekliyordu
Geçici olarak yardımcı olurdum demeniz tepki almadı yani
Anne haklı, herkss başının çaresine baksın tavrınız tepki aldı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…