Hücreme geri dönüyorum 😔

Bazı şeyler bizim dışımızda gerçekleşiyor ama sen umudunu bırak, sal kaderine demek için değil.. Sabır gerektiriyor bazı durumlar.. Uygun ortamı bulunca kalbinin sesini dinleyecek ve boşanacaksan zaten.. Bunun için biraz sabır..

Çalışmaya devam et.. Kreş desteğine başvur (şehrinizde varsa) çıkarsa büyüğü kreşe ver ki paldır küldür başkası ile kalmaya alıştırılmaya çalışılmış çocuk akranları ile daha çabuk alışsın..

Çalışırken e ticareti de araştır 2 koldan daha çabuk birikim yapabilirsin..
Allah hiçbir kadını yarı yolda bırakmaz.. Bu arada çocukların her sorumluluğunu kendin üstlenme.. Bazen babaya da bırak o da bakmak zorunda..

gerçekten şu yazdıklarınıza inanamadım. Evin içinde çocuğunuza şiddet uygulanıyorsa banane ben gençken sana baktım yaşlanınca ölene kadar çocuk mu bakacam diyebilecekseniz bilemiyorum. Sizin çocuğunuz olmak istemezdim. Benim ailem bana bunu söylese ailem olmazdı cidden görüşmeyi keserdim. Yaşlanınca çok yalnız kalabilirsiniz.

Maalesef bu seni kotu anne yapar. Cok rahat hayat istiyorsan cocuk yapmazsin.. dertsiz kul yoktur.. cpcuklarininda derdi tasasi olacak illa.. baslari sksnca sen yanlarinda olmayacaksan anneligin nerde kaldi senin?

Herkes anne destegiylr kurmuyo hayati ama herkesin durumu ayni mi? Isi yok gucu yok evi yok cocugu var.. yeminle uzaktan iyi atiyorsunuz

Kötü olmuş tamam ama illaki birinin evinde yaşamak zorunda mısınız? Kendinize yeni bir ev açsanız?

Belli bir yaşın üzerindeki insanların torun bakmak istememesini, bakamamasını gerçekten yadırgamıyorum, insan kendi çocuğunu büyütürken zorlanıyor, açıkçası ileri de bende torun bakmayı istemezdim. Lakin kızım boşansa gelse, yeni bir düzen kurana kadar elimden geleni yapardım. Tabii ki düzenim bozulacak eve fazladan insan dahil oluyor 2'si çocuk üstelik, bu annesi için geçerli bir bahane olamaz benim gözümde.. Ne güzel işe de başlamış konu sahibi, yedi kat el gibi hayıflanmak, söylenmek nedir? Durumu çözse ne ala, ama konu sahibini başa döndürdü yine, o adamdan hayır gelmeyeceği ortadayken sırf kendi rahatım, düzenim için kızımı kocasına geri döndüremezdim bu da net..

Maalesef bu seni kotu anne yapar. Cok rahat hayat istiyorsan cocuk yapmazsin.. dertsiz kul yoktur.. cpcuklarininda derdi tasasi olacak illa.. baslari sksnca sen yanlarinda olmayacaksan anneligin nerde kaldi senin?
Sen kimsinde bana kötü anne diyorsun haddini bil burada boşanacam herkese iş bul calış akılları verirken iyi dimi ben ne diyorum evlenmeden belirli bir olgunluğa olsun işini düzenini kursun böyle durumlarda eşşekten düşmüse dönmesin.
Bu hayatta herşey insanlar için ben olmanda hayatta dik olabilmeli. Benim birden fazla çoçuğum var anne onun coçuklarına bakıyorsun benimkine bakmıyorsun dediğinde ne diyeceğim geciçi olarak bakarım kalıcı olmaz olamaz.
Burada ekonomik sartlardan dolayı calışırken nineye bırakan kadınlara nine bakmak istemediğinde nine'ye herkes hak veriyor aynı şey.
Konu sahibi annesine gidiyor işe giriyor ama kadın torun bakmak istemiyor belkide cahil bir kadın çevreyi önemsiyor içini bilemezsin. Keşke konu sahibi farklı imkanda olup o şekilde evlenseydi kendi düzenini kurardı kimseye minnet etmeden.

Calisan insansiniz devletin size kreş imkani taniması lazim teknik olarak. Aile bakanligina sorsanız mi acaba

Yani allah korusun kızınız böyle bir durumda kalsa açmaz mısınız evinizi? Torunlarınıza bir süre bakamaz mısınız?
Ya degil mi ne bileyim herkes farkli dusuncede tabii ama bende anneyim allah korusun evlatlarimin basina gelse buyuk konusmayayim ama ölene kadar arkalarindayım maddi manevi..
Evlendi coluk cocuga karisti diye kendi basinin caresine baksin demem aksine evlendikten sonra daha cok ihtiyaclari olacak bana esine karsı aldatilmis kizimi hadi git kizim evine diyemem.
Torunlarimi birakamam.
Annem hep derdi esime biz kizimizin ölene kadar arkasindayız biz öldukten sonra da kizim ve torunlarimiz asla kapida kalmaz dedi..
Bende kendi cocuklarimi birakamam sagligim yerinde oldugu surece yasadigim surece arkalarindayim.

Bencil bir insandan iyi bir anne olamaz.. Annelik içgüçüdüsü böyle bir şey değil!!

Bu dedikleriniz hayatını kurtardı dediğiniz çocuğunuzun da başına gelebilir.. Hayatta her şey mümkün, olmaz dediğiniz her şey başınıza gelebiliyor..

Bu dedikleriniz hayatını kurtardı dediğiniz çocuğunuzun da başına gelebilir.. Hayatta her şey mümkün, olmaz dediğiniz her şey başınıza gelebiliyor..
Evet gelebilir ama gözü açık olmak gerekir herzaman anne baba cocuğuna iyi bir hayat sunmak zorunda evlatta kendine verilen kiymeti değeri değerlendirmek zorunda okuyup kendini geliştirmeli herşeyi bir koca uğruna ters tepen illa evleneceğim diyen kızlarda çok komşumuzun kızı herşeyi tepti gitti kaçtı gitti evlendi küçücük yaşınsa anne oldu hayatı tam öğrenmeden ama bu hayatı kendi seçti kimseyi dinlemedi yarın birgün sıkıntı olduğunda annesi babası yine destek olur ama nereye kadar.
Konu sahibinin nasıl evlendiğini bilmiyorum belkide ailede baskı gördü evlenmeyi kurtuluş olarak gördü evlendi ama isteği gibi olmadı ama süregelen yanlış ve anne kiz ilişkisi yok böyle bir kadınla zaten yola çıkılmaz evlatlarımızı iyi yetişmeliyiz ayaklarının üstünde dursunlar bu hayatta ben olmadan ayakta dursunlar istiyorum.
Onlar için herşeyi yaparım gerekli maddi manevi yardımıda yeterki iyi yaşasınlar ama onların çoçuklarına kalıcı olarak asla bakamam onları korumak için hiç yanımdan ayırmiyorum hem temkinli yaklaşiyorum aklım çıkıyor bişey olacak zarar görecekler diye beslenmesi giyimi kuşamı okul hayatı bu tempo yorucu ama bu belli bir yaştan sonra istemem mental olarak ağır gelir.

Bencil bir insandan iyi bir anne olamaz.. Annelik içgüçüdüsü böyle bir şey değil!!
Siz annenliği türk filmlerinde gibi falanmı sanıyorsunuz acaba ben onlar için çoğu şeyden ister istemez vazgeçtim. Hayatımı onlara göre dizayn ediyorum ama asla benliğimden ödün vermiyorum ben iyi olmalıyım iyi hissetmeyelim.
Anneleri mutlu olunca çoçuklarda emin olun daha mutlu oluyor keşke bdv hemcinslerimde benim gibi nenvil olsaydılar daha mutlu olurlardı.

Kendin diyorsun ben bakmam diye boyle bir aciklama yapsan kimse cok gormezdi oturup sana repost yaptigim
Postuni oku bi kez daha bence buarada ne yapsin simdi kadin? Egitimi yok suan isi gucu yok diye omur boyu mahkum mu olsun? Kaldi ki yaw kadin dayak yiyormus! Sen tutturmussun egitim alsaydi.. zamani geri cevirmek gibi bir durum olmadigina gore?? Suan yardim etmeliydi annesi o cocuklar buyuyecek yani.. ayrica konuyu baya guzel saptiriyorsun.. kim dedi kalici baksin. Evet cocuklarin sana ihtiyaci olsugu zaman yardimci olmiyorsan ben bencilim anam gezmeyi tozmayo severim diyorsan kotu bir annesin kendi agzinla dedigin seyi biz dedigimiz zaman niye suclu oluyoruz?Bencilmissin iste

Bu söylediklerinizi zaten tüm anneler yapıyor.. Bencilden kastınız bu ise bu bencillik değil.. Anne mutlu olursa çocukta mutlu bir birey yetişir düşüncesi bu.. Lakin bu konu ile hiçbir ilgisi yok şu söylediklerinizin..

Başlık bitirdi beni, böyle hissetmeniz ne kadar kötü
Tutanacak dalınız yok malesef, ama çevrenizdekilere küsüp,
sırf bu yüzden istemediğiniz bu hayatı sürekli yaşamayın, zararı yine size olacak çünkü.
Küstüklerinize değil, bunu asla unutmayın.

Siz hayatınızı yeniden kurmak için bu yola çıktınız sayın kendinizi, sadece planlı programlı hareket edeceksiniz bundan sonrasında. Bunu bir geçiş süreci sayın inanın o zaman hem hazırlıklarınızı yapacak, hem umutlu da olacaksınız.
Bu size mutluluk kaynağı olacak.

İşe girip düzenli bir gelir sağlamak zorundasınız, buna mecbursunuz.
Eşinize dönme şartınız bu olsun hatta. Kreş, bakıcı, kv elinizde ne varsa değerlendirin.
O arada çocuklarda belli bir yaşa gelir.
Tekrar istediğiniz hayatı kurmak istediğinizde şartları hazırlamış olursunuz.
Hayata küsüp elimden daha fazlası gelmiyor derseniz 3-5 sene sonrada bu hayatı yaşayacaksınız.
Ama çaba gösterirseniz o kadar sürede yol kat etmiş olacaksınız.
Bunu yapabilmeniz için size dua edeceğim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…