- 1 Mart 2007
- 6.164
- 12.737
- 773
- 38
- Konu Sahibi SagYanimSolYanim
-
gerçekten şu yazdıklarınıza inanamadım. Evin içinde çocuğunuza şiddet uygulanıyorsa banane ben gençken sana baktım yaşlanınca ölene kadar çocuk mu bakacam diyebilecekseniz bilemiyorum. Sizin çocuğunuz olmak istemezdim. Benim ailem bana bunu söylese ailem olmazdı cidden görüşmeyi keserdim. Yaşlanınca çok yalnız kalabilirsiniz.Hayır bakamam sadece geciçi olarak bakabilirim çocuğun okulu yemesi içmesi giyimi hele birde kötü insanlardan korumak falan yapamam şimdi genç olduğum halde zorlanıyorum belirli yaştan sonra o sorumluğu alamam ben bencil bir insanım bu beni kötü anne yapmaz.
Çoçuklarım büyütüp hayatı düzene soktuktan sonra rahat etmek benimde hakkım. Ayak bağı olmadan rahatça gezip tozmak isteğim saatte uyanmak gençliğimde çoçuk bakıyorum kendi tercihim ama yaşlığımda bari hayatın tadını alayım ölene kadar çoçukmu bakacam
Maalesef bu seni kotu anne yapar. Cok rahat hayat istiyorsan cocuk yapmazsin.. dertsiz kul yoktur.. cpcuklarininda derdi tasasi olacak illa.. baslari sksnca sen yanlarinda olmayacaksan anneligin nerde kaldi senin?Hayır bakamam sadece geciçi olarak bakabilirim çocuğun okulu yemesi içmesi giyimi hele birde kötü insanlardan korumak falan yapamam şimdi genç olduğum halde zorlanıyorum belirli yaştan sonra o sorumluğu alamam ben bencil bir insanım bu beni kötü anne yapmaz.
Çoçuklarım büyütüp hayatı düzene soktuktan sonra rahat etmek benimde hakkım. Ayak bağı olmadan rahatça gezip tozmak isteğim saatte uyanmak gençliğimde çoçuk bakıyorum kendi tercihim ama yaşlığımda bari hayatın tadını alayım ölene kadar çoçukmu bakacam
Herkes anne destegiylr kurmuyo hayati ama herkesin durumu ayni mi? Isi yok gucu yok evi yok cocugu var.. yeminle uzaktan iyi atiyorsunuzdurum öyleyse eğer neden sığınma evine filan başvurmuyor ve neden boşanmanın lafı yok? ya da şiddet 1 günde mi olmuş, öncesinde iyi bir kocayken?
herkes annesinin desteğiyle kurmuyor ki hayatını.
aksine bu bakış açısıyla sanki kadınlar biraz şuna doğru gidiyor:
"bana annem bile sahip çıkmadı" (sanki sahipsiz bavul), "ben kırayım dizimi çekeyim kahrımı oturayım"
bu da sağlıklı bir kadar değil.
neyse demek isteidklerimi anlatabildiğim kadar anlattığımı düşünüyorum.
Allah kolaylık versin herkese.
Kötü olmuş tamam ama illaki birinin evinde yaşamak zorunda mısınız? Kendinize yeni bir ev açsanız?Kahretsin yine o adam ve annem kazandı..
Bilmeyenler için özet geçeyim. 2ay önce güç bela 2cocugumla anneme güvenerek yanına geldim.Geldiğimden beri eşim bı yandan baskı yaptı eve dön değiştim çocuklara yazık ediyorsun diye. Bende dinlemedim ise başladım. Annem de geri dönmemi istiyor ben çocuklara bakamıyorum ben hiç nefes almicak mıyım düzenim bozuldu maaşım yetmiyor bakmak zorunda değilim diye her gün işten çık diyip durdu. Üzerine ev sahibi ikinci kez kapıya geldi çocuklardan şikayet var başınızın çaresine bakın ben diğer kiracılardan daha çok kira alıyorum sizin yüzünüzden onları kaybedemem dedi.Anneme de tam bahane çıktı. Tamam dedim gidiyorum bengel bizi al bir an önce dedim o adama..Şimdi yolda geliyor Anneme de dedim senin artık bı kızın yok..İstemediğim adama beni bile bile gönderiyorsun. Ben inanmıştım yola koyacaktır her şeyi ama sen kolaya kaçtın dedim. Yine ben suçlu oldum diyip ağlıyor.. Arkadaşlar elimden gelen mücadeleyi verdim ama demek bı bazı şeyler bizim kontrolümuzde olmuyor..İnsan eti ağır derler ya çok doğru..
Sen kimsinde bana kötü anne diyorsun haddini bil burada boşanacam herkese iş bul calış akılları verirken iyi dimi ben ne diyorum evlenmeden belirli bir olgunluğa olsun işini düzenini kursun böyle durumlarda eşşekten düşmüse dönmesin.Maalesef bu seni kotu anne yapar. Cok rahat hayat istiyorsan cocuk yapmazsin.. dertsiz kul yoktur.. cpcuklarininda derdi tasasi olacak illa.. baslari sksnca sen yanlarinda olmayacaksan anneligin nerde kaldi senin?
Ya degil mi ne bileyim herkes farkli dusuncede tabii ama bende anneyim allah korusun evlatlarimin basina gelse buyuk konusmayayim ama ölene kadar arkalarindayım maddi manevi..Yani allah korusun kızınız böyle bir durumda kalsa açmaz mısınız evinizi? Torunlarınıza bir süre bakamaz mısınız?
Bencil bir insandan iyi bir anne olamaz.. Annelik içgüçüdüsü böyle bir şey değil!!Hayır bakamam sadece geciçi olarak bakabilirim çocuğun okulu yemesi içmesi giyimi hele birde kötü insanlardan korumak falan yapamam şimdi genç olduğum halde zorlanıyorum belirli yaştan sonra o sorumluğu alamam ben bencil bir insanım bu beni kötü anne yapmaz.
Bu dedikleriniz hayatını kurtardı dediğiniz çocuğunuzun da başına gelebilir.. Hayatta her şey mümkün, olmaz dediğiniz her şey başınıza gelebiliyor..Oldum çokta güzel anne oldum ben bakarım büyütürüm meslek sahibi olması için yardımcı olurum elimden gelen imkanı sağlarım ama evlenmeden önce maddi gücü olmasını isterim özellikle kız ise.
Burda çok görüyoruz okumayan erkenden evlenen ve zorla evlilik yoluna sokulan şimdi konu sahibi okumuş iyi bir meslek sahibi olsaydı bu durumlara düşmezdi kendine öyle yada böyle bir düzen kurardı burada ailede hatalı maddi gücü eline almayan çoçuğun evlilik gibi sorumluğa girmesine mani olması gerekirdi yol göstermesi lazımdı.
Artı tepkiye sanki doğurup sokağa atıyoruz çoçuklarımı siz kimsinizde benim anneliğime laf ediyorsunuz haddinizi bilin. Kişisel gelişimini tamamlasın ayakları üstünde dursun istemek suçmu her türlü zorluğunda yanında olurum ama neticede herkes hayatına döner bende anneyim ve artı insanım ölümlüyüm ben sonsuza kadar koruyamam....
Evet gelebilir ama gözü açık olmak gerekir herzaman anne baba cocuğuna iyi bir hayat sunmak zorunda evlatta kendine verilen kiymeti değeri değerlendirmek zorunda okuyup kendini geliştirmeli herşeyi bir koca uğruna ters tepen illa evleneceğim diyen kızlarda çok komşumuzun kızı herşeyi tepti gitti kaçtı gitti evlendi küçücük yaşınsa anne oldu hayatı tam öğrenmeden ama bu hayatı kendi seçti kimseyi dinlemedi yarın birgün sıkıntı olduğunda annesi babası yine destek olur ama nereye kadar.Bu dedikleriniz hayatını kurtardı dediğiniz çocuğunuzun da başına gelebilir.. Hayatta her şey mümkün, olmaz dediğiniz her şey başınıza gelebiliyor..
yasadığımız ülkeden haberiniz yok galibaCalisan insansiniz devletin size kreş imkani taniması lazim teknik olarak. Aile bakanligina sorsanız mi acaba
Siz annenliği türk filmlerinde gibi falanmı sanıyorsunuz acaba ben onlar için çoğu şeyden ister istemez vazgeçtim. Hayatımı onlara göre dizayn ediyorum ama asla benliğimden ödün vermiyorum ben iyi olmalıyım iyi hissetmeyelim.Bencil bir insandan iyi bir anne olamaz.. Annelik içgüçüdüsü böyle bir şey değil!!
Kendin diyorsun ben bakmam diye boyle bir aciklama yapsan kimse cok gormezdi oturup sana repost yaptigimSen kimsinde bana kötü anne diyorsun haddini bil burada boşanacam herkese iş bul calış akılları verirken iyi dimi ben ne diyorum evlenmeden belirli bir olgunluğa olsun işini düzenini kursun böyle durumlarda eşşekten düşmüse dönmesin.
Bu hayatta herşey insanlar için ben olmanda hayatta dik olabilmeli. Benim birden fazla çoçuğum var anne onun coçuklarına bakıyorsun benimkine bakmıyorsun dediğinde ne diyeceğim geciçi olarak bakarım kalıcı olmaz olamaz.
Burada ekonomik sartlardan dolayı calışırken nineye bırakan kadınlara nine bakmak istemediğinde nine'ye herkes hak veriyor aynı şey.
Konu sahibi annesine gidiyor işe giriyor ama kadın torun bakmak istemiyor belkide cahil bir kadın çevreyi önemsiyor içini bilemezsin. Keşke konu sahibi farklı imkanda olup o şekilde evlenseydi kendi düzenini kurardı kimseye minnet etmeden.
Bu söylediklerinizi zaten tüm anneler yapıyor.. Bencilden kastınız bu ise bu bencillik değil.. Anne mutlu olursa çocukta mutlu bir birey yetişir düşüncesi bu.. Lakin bu konu ile hiçbir ilgisi yok şu söylediklerinizin..Siz annenliği türk filmlerinde gibi falanmı sanıyorsunuz acaba ben onlar için çoğu şeyden ister istemez vazgeçtim. Hayatımı onlara göre dizayn ediyorum ama asla benliğimden ödün vermiyorum ben iyi olmalıyım iyi hissetmeyelim.
Anneleri mutlu olunca çoçuklarda emin olun daha mutlu oluyor keşke bdv hemcinslerimde benim gibi nenvil olsaydılar daha mutlu olurlardı.
Herseye bahanesi var anam simdide baska seyler yazmis..Bencil bir insandan iyi bir anne olamaz.. Annelik içgüçüdüsü böyle bir şey değil!!
Bir yerden u dönüşü yapayım derken eline yüzüne bulaştıranlarHerseye bahanesi var anam simdide baska seyler yazmis..
Yazdigindan haberi yok bence.. bana sonradan yazdiklarini yazsaydi zaten kimseden tepki almazdi.. kendi diyor bencilim diyeBir yerden u dönüşü yapayım derken eline yüzüne bulaştıranlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?