HuKapalıyım ama açılmak istiyorum.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

mamayewa

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
24 Haziran 2019
8
6
16
Öncelikle iyi geceler herkese. Yaklaşık 4 yıldır kapalıyım 18 yaşındayım şu an, liseye başlamama 1 ay kala arkadaşımın ben kapandım demesi üzerine ben de zaten aklımda olan kapalılığı tekrar kendimce gündeme getirip okulun ilk günü kapandım. Bu kesinlikle cahillik, o ani gelişmeden doğan bi istekle belki yıllar sonra açılmayı bile düşünmeyecektim. Ama maalesef hevesim yüzünden kendimi yıllarca o kapalı bedene yakıştıramadım e haliyle çocuk olduğum için de özeniyordum diğerlerine.Ailem bir şey demedi kapanmam konusunda ne de zorladılar.
Ailem dindardır. 5 vakit namazını kılan, orucunu tutan vs. ibadetleri olan insanlar. Böyle bir kültürle büyüdüm din değiştirmiyorum ya da başka dine geçmiyorum. Tek memnun olmadığım nokta bilinçsizce kapanmam ve bunu bir kaç kere dile getirdiğimde de annem kızmıştı (Sadece anneme demiştim). Annem kuralcı dominant biri. Kendi zihniyetinden başkasını kabul etmeyen biri. Babam öyle değil, anlayışlı biri ve zorlama yapmaz asla. Yanlış anlaşılmak da istemiyorum sizler tarafından ama kısacası sizce aileme nasıl söylemeliyim? Neler demeliyim de mutsuzluğumu anlatabileyim.

Zaten artık sana Bi çözüm sunmlrına gerek kalmamış. Kalbin açılmış kafandaki esarbın ne sana ne de onlara Bi faydası olur çıkart gitsin. Allah biliyor istemediğini onların onayına gerek yok

Babam anlayışlı diyorsun,önce babana çıtlat bence tatlı tatlı konuş dürüst ol.Arkadaşıma uydum,hala inancım tam ama kendimi aynada böyle görmeye hala alışamadım baba falan de.Babanı ikna ettikten sonra annenle konuş,baban da o ortamda olsun,yardımı olur.

Zaten artık sana Bi çözüm sunmlrına gerek kalmamış. Kalbin açılmış kafandaki esarbın ne sana ne de onlara Bi faydası olur çıkart gitsin. Allah biliyor istemediğini onların onayına gerek yok
Yavrum niye öyle diyonki yaaa. Arkadaş daha küçükmüş 18 yaşında evet gerçekten bilinçsizce kapanmak çoook kötü bişey. Kaş yapayım derken göz çıkarmak kesinlikle. Bana kalsa açılma tabiki biraz daha farklı giyinmeye çalış ki mesele kıyafetse. Ama düşünce tarzın değiştiyse o zaman arkadaşıma hak veririm eşarp bi işe yaramaz. Allah yardımcın olsun konu sahibi

Baban daha anlayisliysa once onunla konusup burada yaptigin aciklamalari yapar, destek istersin acikca. sonrasinda da anneni ikna edersin onunla.
Ancak ileride yeniden hadi kapanayim diyecek misin bunu iyi dusun.

Bilinçsiz bir şekilde kapandıysan zaten soracak bir şeyin kalmamış. Bilgilendirirsin olur biter. Baban seni sıkacak biri degil de zaten.

Niye sinirlendin yav bu kadar

Altından kalkamayacağınız kararları vermeseniz keşke.
Ondan sonra buralarda sızlanıyorsunuz.
14 yaşındaymış daha. Ne kadar makul bir karar vermesi beklenebilir ki? Siz hiç mi o yaşlarınızda hata yapmadınız?

Altından kalkamayacağınız kararları vermeseniz keşke.
Ondan sonra buralarda sızlanıyorsunuz.

Çok pardonda kız 14 yaşında hevesle kapanmış yorumunuz çok tezat boş boş yorum yapıyorsunuz 14 yaşında nasıl sağlıklı karar verebilir bir insan

Babanla konuş. Zaten 18 ine de gelmişsin. O kadar çok ki bir özentiyle ya da farklı sebeplerle örtünüp pişman olan.

Bu kadar erken yaşta kapanmamız zaten başlı başına hata. Aileniz daha bilinçli olmalıydı. Çok yakın bir arkadaşım ki bütün ailesi kapalıdır lisedeydik ben kapanmaya karar verdim dedi annesi almış karşısına bu önemli bir karar sen daha bu sorumluluğu almaya bence uygun değilsin otur düşün 6 ay sonra tekrar konuşalım demişti arkadaşım da enine boyuna düşünüp kapanmamaya karar verdi hep der annem iyi ki konuştu benimle eğer kapansaydım muhtemelen açılırdım diye. Eğer babanızla iletişiminiz daha iyiyse önce babanızla konuşun bence, sonra annenize açarsınız. Gönül rızasıyla olmadıktan sonra şu an kapalı olmanızın bence bir önemi yok zaten. Hayat sizin hayatınız iyice düşünüp öyle karar verin sonradan pişman olmamak adına

Kışkırtmaya mi çalışıyorsun? Gencecik kız yardim istemiş, çok mu zor iyi bakmak???

Her gün "kapalıyım ama açılmak istiyorum" konusu açılma zorunluluğu mu var?
Teker teker aynı şeyler yazılsın sonra konu kilitlensin banlar havada uçuşsun.
Amaç bu artık.
Bu kadar zorda iseniz açılın kendinize de örtünüze de eziyet etmeyin.
Babanız ne tepki verir bunu en iyi siz bilirsiniz değil mi?

Bence hata değil. Kendi kararı. Açılmak da kendi kararı. Çok abartıyoruz. Hayat memat meselesi değil. Bir tecrübe olmuş. Hata olarak bakmamak gerek. Yaş isterse elli olsun bilinçsiz örtünen açılabilir ya da fikir değiştirebilir.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…