HuKapalıyım ama açılmak istiyorum.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Çok pardonda kız 14 yaşında hevesle kapanmış yorumunuz çok tezat boş boş yorum yapıyorsunuz 14 yaşında nasıl sağlıklı karar verebilir bir insan
Bu yorumun neresinde tezatlık hanımefendi?
Bence tezatın kelime anlamına bakmanızı öneririm.

Veediği karar hata yani hmmm...
Neyse polemiğe girmek istemem. Zira banlardan yeni döndüm
Bu nasıl bi kaçış taktiğidir :))
Bir insan yaptığı şeyden pişmansa o onun için hatadır. Kapanmak hata değil yoksa canım

14 yaşında kapanırken ailenizin sizi uyarması gerekirdi. Zorluklarını anlatması gerekirdi. Erken yaşlarda kapananlarda bu durum olabiliyor. Açılın ya da kapalı devam edin demek haddime değil çünkü dini bir konu. Hakkınızda hayırlısı

Yine kapanma acilma mevzusu .. isteyen istedigi gibi yasasin artik ya

Baban daha anlayisliysa once onunla konusup burada yaptigin aciklamalari yapar, destek istersin acikca. sonrasinda da anneni ikna edersin onunla.
Ancak ileride yeniden hadi kapanayim diyecek misin bunu iyi dusun.
Cevabın için teşekkür ederim. Düşündüm. Sağ ol

Canım sen daha 18 yaşında hayata yeni yeni başlayan bir genç kızsın.. nasıl olmak istiyorsan öyle ol.. başının açık olması ibadete engel değildir..asıl önemli olan başını kapatmayı gönülden istemendir..herkes önce bir aaa diyecektir sonra herkes alışacaktır..Allah içinden geldiğinde lağıyla yapmayı nasip etsin..

Buraya anlattığın gibi. Ailen sen ne desen de sana karşı çıkacaktır dediğin kadar tutucularsa ama önemli olan senin mutluluğun. Bu hayat senin hayatın, o bedende sen yaşıyorsun annen baban ya da komşu teyze değil. İçinden gelenleri direkt söyle, duygularını anlat. Karşı çıksalar da sen kararlı olursan bir süre sonra onlar da alışır, merak etme.

Burada tesettüre girenleri teşvik edip tesettürden çıkanları fütursuzca aşağılayan bir kitle de var. Din özgürlüğü denen bir şey var, bu şekilde yapılan toplumsal baskıları acımasızca buluyorum. Öyle yorumlar gelirse de üzülmemeni ve kulak asmamanı tavsiye ederim. Bu hayatta her şey insanlar için, bu ömür de senin. Nasıl mutlu olacaksan öyle yaşa, başkaları için yaşama.

Altından kalkamayacağınız kararları vermeseniz keşke.
Ondan sonra buralarda sızlanıyorsunuz.
Fikri olana fikrini sordum. Burda boşa sallamakla olmuyor bu işler. Burdaysan eleştirmeye değil çözüm sunmaya gelmişsin demektir. Ki yazdığım şeyi düzgün okuduğunu da sanmıyorum. O zaman mantıklı düşünecek bi yaşta olsaydım da bunu deseydin hak verirdim.Ama yine de canın sağ olsun.

Zaten artık sana Bi çözüm sunmlrına gerek kalmamış. Kalbin açılmış kafandaki esarbın ne sana ne de onlara Bi faydası olur çıkart gitsin. Allah biliyor istemediğini onların onayına gerek yok
Teşekkürler cevap veridiğin için.

14 yaşında bir çocuğun kapanması bence hatadır. Kendi kararı bile olsa sağlıklı bir karar değil kapanmanın önemini kavrayamaz ki aslında konu bu değil kavrasa bile çocuk daha 14 yaştan bahsediyoruz. Hata aslında konu sahininde de değil ailesinde. Ben zaten konu sahibini destekliyorum açılmak istiyorsa eğer nedeni hiç önemli değil tabi ki açılsın. Ben tesettürlü değilim hiçbir zaman da kapanmak gibi bir isteğim olmadı belki de bu yüzden konu sahibiyle empati yapamam, kendi adıma şunu doğru bulmuyorum açıldım kapandım hadi tekrar açıldım sonra yine kapandım şeklinde yaşayan insanlar var yine kendi kararlarıdır yargılamıyorum sadece bu kararın iyice düşünülüp verilmesi gerektiğini düşünüyorum sonra kişi için aile, çevre vb faktörler devreye giriyor ve kişiyi yıpratıyor.

Teşekkür ederim. Haklısınız.

Son düzenleme:
Yani bir şeyi banlanmadan anlatmanın bin farklı yolu var. kendini ifade edebilme kabiliyetine haizsen bunu banlanmadan da anlatabilirsin. ama seninki daha ziyade mantıksız bi yorum olduğu için kırk dereden su getirsen de bunu bir mantığa oturamazsın gibi. 14 yaşında verilen kararı kınamayı mantık çerçevesinde ifade edebilirsen tebrik edebilirim ancak

Her gün burda takılan biri değilim. Nasıl konular, nasıl kişiler var bilmiyorum. Sıkıntım olduğu için en azından birilerine anlatırsam az da olsa geçer diye buraya geldim. Yine de kusura bakmayın. Sağ olun

Ben bunu rapor ederim ancak sonra. Kışkırtmalara gelmeyeceğim yoksa güzel bir cevabım vardı ama vela havle :))))))))

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…