• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

hurafe mi? gerçek mi?

Kendimi bildim bileli her bebek doğduğunda şu sarı tülbenti görürüm. Acilen sıkıntı çıkarmayan yeni bir şey bulmamız lazım ki bizden çok çok sonraki kuşaklar rahatlasın.

annem sarılık olan çocuk florasanın altında yatar gezçer birşeyide kalmaz dedi bana..yani demekki çocuğun sarılık olması korkunç bir durum değil..

çok güldüm :KK70: ama gerçekten doğru yani söyledikleriniz...

ozaman anneler sarı pijama giysinler bebeklerde hep annelerinin koynunda olsun :KK48:

bende bu dediğiniz hurafeleri duydum..
hatta bir de cünup halde iken de bakılmazmış bebeğe :)
adetten kasıt, abdestsizlik hali oluyormuş.

bende bilmiyorum sebebini ama benzer şeyleri duydum :)

yahu tamam abdestsizim ama Kur an a dokunmuyorumki alt tarafı bebeğe bakacaktım...abdestsizim diye dinden çıkarılmama gerek yok heralde

ya tamam inansında ayıp denen birşey var ama aman kızım sen adtlisin dur yaklaşma diye bağırmasın erkeklerin içinde zoruma giden o yani...

zaten bebeği herzaman görürüm ben oraya arkadaşıma gittim

adetli olduğunu nereden biliyorduo_O

6 günlük bebeğim var henüz,örtmedim sarı tülbent filan ,dedilerde yapmadım ,eee sarılıkta olmadı maşşallah,eskilerin adeti işte ,ayrıca adetli kadın hikayeside çok yaygındır,kaynana kendince haklı çünkü doğruluğuna inanıyor.siz takmayın boşverin.

maaaşallah bebeğinize :KK15:

Rabbim analı babalı büyütsün inşallah

Evet, benim çeyizimde de, eşimin çeyizinde de vardı sarı tülbent. Manasını da kayınvalidem (eski hemşire) anlatmıştı yeni doğanın beşiğinin üstüne örtülür ama aman kızım artık devir değişti tülbent nasıl olsa evde bir şekilde işe yarar o yüzden çıkarmadım çeyizden, diye eklemişti.
sizin kayınvalide mantıklıymış :KK45:

dinden çıkartıldığınızı kim söyledi ki size?

muamele o şekilde yani biri söyledi demedim...

abdestsizim diye kaldığım muamele için dedim...sonuçta adet hali benim elimde olan birşey değil ama gel de anlat cahil cühela takımına

annem sarılık olan çocuk florasanın altında yatar gezçer birşeyide kalmaz dedi bana..yani demekki çocuğun sarılık olması korkunç bir durum değil..

çok güldüm :KK70: ama gerçekten doğru yani söyledikleriniz...

ozaman anneler sarı pijama giysinler bebeklerde hep annelerinin koynunda olsun :KK48:
Bence de bu daha güzel bir gelenek, anne kokusu herşeye devadır zaten. Bebeklere hiç bişey olmaz o zaman. Bir gün bi bebeğim olursa sarı pijamalar bulup giyicem :) Beğendim bu fikri :)

Bence de bu daha güzel bir gelenek, anne kokusu herşeye devadır zaten. Bebeklere hiç bişey olmaz o zaman. Bir gün bi bebeğim olursa sarı pijamalar bulup giyicem :) Beğendim bu fikri :)

giyelim ve bunu bir gelenek haline getirip nesilden nesile aktaralım :KK71:

sarıyıda hiç giymem hiçte sevmem ama napalım yeterki bebeğim sarılık olmasın herşey onun için :KK70:

giyelim ve bunu bir gelenek haline getirip nesilden nesile aktaralım :KK71:

sarıyıda hiç giymem hiçte sevmem ama napalım yeterki bebeğim sarılık olmasın herşey onun için :KK70:
Ben de hiç sevmem hiç sarı eşyam yoktur. Ama gelecek nesilleri düşün. Hep mi anneleriyle kayınvalideleriyle kavga etsinler :) Giysinler sarı pijamalrını otursunlar ne güzel :)

Ben de hiç sevmem hiç sarı eşyam yoktur. Ama gelecek nesilleri düşün. Hep mi anneleriyle kayınvalideleriyle kavga etsinler :) Giysinler sarı pijamalrını otursunlar ne güzel :)
Sarıda güvensizliğin rengi ama. Bir araştırma yapmışlar insanlar Vakıfbank'tan paralarını hemen çekiyormuş sebepte logonun sarı olması.

haklısın bunu gelecek nesiller için yapmalıyız asıl :KK22:

bazı fedakarlıklar yapmak gerekecek....gardrobumda sarıya yer açmak gibi :KK31:

Hadi canımm, hiç duymamıştımm. İyiymiş ama. Sarı güle de ayrılık derler. Sarı hep olumsuz bişey o zaman.

TE="melo34, post: 36611608, member: 455402"]Arkadasin kv oldurun ustune toprak atin

Her yeni dogan bebek sarilik olur bi gayet normal
Bu sicakta lahana gibi kat kat giydirip isilik yaparlar bebegi sonra reglili kadina sucu atarlar hurafe bunlar inanmayin bebek de sariligi atlatir birkac gune[/QUOTE]
Oyle valla aynen benim KV öyle yaptı.yaz sıcağında sardı da sardı.bebeğim yüzünde sivilceleri vardı.doktor kızdı bu ne boyle çocuğu çatlatacak misiniz dedi.hurafelerle inanmayın.KV sarı bir yazma getirmiş bebeğin üstüne ortmuştu.babam çekti aldı bine boyle hurafelerle mi geçecek dedi

Back
X