hurafe mi? gerçek mi?

Madem adetli kadin bakinca suratinda bi sey cikiyormus ee bebegin anasi da bakmasin o zaman. Malum baya uzun süre adetli olmus olacak...

Hurafe canım ben hic sarı yazma koymadımsarılık olmafi kızım. Ayrıca ablam adetliydi kızım doğduğunda kav gun geldi gitti kızımın yüzü puruzsuz. Ayrıca ben bebekken satilik olmuşum Babannem sarı yazma bağlamış gecer diye. Babam askerde tabii. Annem ağla ağla sutu kesilmiş doktora göndermiyorlar diyr. Amcam gelmis o gormuş götürmüş. Az daha ölüyormuşum kac hafta tedavi görmüşüm o sarı yazma yüzünden

Anne emzirdigi surece adet olmaz tabi bu degiskenlik gösterebilir ve aderli kadrinin bebeğe bakmamasi olayi kirli cikana kadardır yapmayin lütfen bunlar bilinen şeyler

eferolum090966612710 .!.:
Anne emzirdigi surece adet olmaz tabi bu degiskenlik gösterebilir ve aderli kadrinin bebeğe bakmamasi olayi kirli cikana kadardır yapmayin lütfen bunlar bilinen şeyler

Iyi o zaman yenidogan hemsirelerine ebelere kadin dogumculara adet zamani idari izin verilsin.hahahahhah

Sarı meselesi şöyle..Sarı giydirince ya da örtü örtülünce çocuktaki sarılık belli olmuyor,ama çocuk sarılık oluyor,yani tamamen saçmalık..Diğeri daha da bi saçmalık...

Iyi o zaman yenidogan hemsirelerine ebelere kadin dogumculara adet zamani idari izin verilsin.hahahahhah
Keşkee ayda bir 7 gün izin oohhhh iyi olurdu

Evet doğru arkadasim ikisinde özellikle adetli bayanların bebeğe bakmamasi gerekiyor hurafe değil gercek

Peki biz küvözlere sarı çarşaf yapalım fototerapi filan hikaye yani adetliyken de izin kullanalım

Bunlar hurafe işte..
sebebi ise israiliyat dediğimiz yahudilerden gelen hikayeler.. onlar adetli kadını çok aşağılik gördükleri için eskilerden gelen bir hikaye..
o açıdan bakacak olursa anne de lohusa.. anne de görmesin çocuğunu..
sarı tulbent hikayesini bilmiyorum ama kardesimin sarılığı geçmeyince bir doktor onu deneyin bari demişti

Birisi de soylemis, ben gercekten mutfaktaki sari bez zannettim aklima baska bisey gelmedi. Allah Allah onu nasil ortuyolar ki diye dusunuyodum

tabi tabi cok önemli bütün bunlar sakın atlamasınlar aman!!! gerisi bos bunlar yapıldıysa korkmasınlar dahada birşey olmaz

aaa yalnız birde seyi unutmasınlar sarılık olmasın diye simdi sarı bez kızamık olmasın diyede ilerde kırmızı bez asılacak aman:))

Bebeklerin %60'ında sarılık görülür. Yani şimdi sen bebeğin üstünü bezle örtsen ne, örtmesen ne?
Ama o kaynana, çocuk sarı örtü örtülüp yine de sarılık olsa, demek ki çocuk bezi biz görmeden üzerinden atmış, bir kısmı açıkta kalmış vb. bahaneler üretebilecek kıvamda.
Adetli kadın senin çocuğunun suratına baksa nolur, bakmasa nolur. Bütün çocukların yüzünde o isilik gibi pıtırcıklar çıkıyor zaten.
Bir de yok bilmem kime dediydim, yapmadıydı bak noldu gibi argümanlarla kendilerini kanıtlamaya çalışmıyorlar mı?
Adetli kadın, bebeğe bakınca, bebek, karşısındaki kadının dışarı atmakta olduğu yumurtasının kokusunu alıp, tüh bu yumurta kardeş benim gibi döllenip de dünyaya gelemedi diye efkarından çıkarıyor belki de o yaraları... Düşününce içim parçalandı şimdi

ya tamam inansında ayıp denen birşey var ama aman kızım sen adtlisin dur yaklaşma diye bağırmasın erkeklerin içinde zoruma giden o yani...

zaten bebeği herzaman görürüm ben oraya arkadaşıma gittim

Nerden biliyor adetli oldugunuzu

Boyle sacmaliklari bende duyuyorum.o zaman bebegin anneside 40 gun bakmamali bebegine sonucta adetli gibi.boyle sacmalik olmaz..sarilik tedavisinde bebege isik verildigi icin sari bez yuzune isik yansitiyo falan olabilir mi diye dusunuyorum.ama zaten sarilik hastaneye goturmeden ilgilenerek gecebilen biseymis.yani yine sacma bi batil inanc da olabilir.

Sarı bezi duydumda şu adetli kadın bakmasın olayınıda burada duydum İkiside saçmalıktan başka birşey değil benim kv örtmüştü sarı tülbent kızıma ona ses çıkarmadım zaten adam akıllı bişeye karıştırmıyordum hadi gönlü olsun dedim.. Burada duymadan önce kimbilir ne adetliler sevdi çocumu

teyzemin gelini dogum yapmisti ben de tebrik icin gittim sarildim teyzem azarladi hem gelini hem beni.lohusa kadinla gorusulunce sutu kesilirmis :) cok utanmistim

Bende 20 gun önce dogum yaptim banada aile büyukleri adetli misafir gelirse baktirma yüzüne leke olur bebekte dediler olurda adetliyken bakan olursa annen gibiyim dedirttiricekmisim valla inanmadıgm icin kimseyi uyrmadim ha bide bebegin kıyafetlerini 40 gun dısari asmiycakmisim aksam 5 den sonra kiyafetlerini yikamiycakmisim bunun gibi bi sürü hurafe her gelen bi sey soyluyo iste

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…