hurafe mi? gerçek mi?

mordolunay

hokus pokus.....e hani olacaktı!
Kayıtlı Üye
6 Ocak 2014
775
562
128
yeni doğmuş bebeğin beşiğinin üstüne sarı bir bez örtülür mü sarılık olmasın diye?

ve ayrıca birde adetli kadınlar bebeğe bakınca bebeğin yüzünde birşey mi çıkıyor?

arkadaşım doğum yaptı ve kaynanası odada terör estiriyor bunlar doğrumu? çok şaşkınım inanmadım ama bunlar nasıl hurafeler yaa...

Hurafe.Adetli kadın bebeğe bakınca yüzünde neden bir şey çıksın ki?

Arkadasin kv oldurun ustune toprak atin

Her yeni dogan bebek sarilik olur bi gayet normal
Bu sicakta lahana gibi kat kat giydirip isilik yaparlar bebegi sonra reglili kadina sucu atarlar hurafe bunlar inanmayin bebek de sariligi atlatir birkac gune

Arkadasin kv oldurun ustune toprak atin

Her yeni dogan bebek sarilik olur bi gayet normal
Bu sicakta lahana gibi kat kat giydirip isilik yaparlar bebegi sonra reglili kadina sucu atarlar hurafe bunlar inanmayin bebek de sariligi atlatir birkac gune

neymiş efendim arkadaşımın eltisi kaynanasının hurafelerine inanmayıp bebeğe sarı birşey örttürmemişte bebekte 2güne sarılık olmuş bunu anlatıyor kadın bize

O zaman kırmızı tülbent de sarın kızamık olmasın
Antikor yazıp yapıştıralım bağışıklık sistemi güçlü olsun
Dakkasında uydurdum bakın, işte bu kadar mantıklı, boşverin

öyle bir şey olurmu ya adetli kadın bebegin yüzüne bakınca birşey çıkıyo diyelim e okadar hemşire var hastane de okadar bebege bakıyorlar biride adetli değilmi yani ? bunlar bence hurafeden ibaret.

neymiş efendim arkadaşımın eltisi kaynanasının hurafelerine inanmayıp bebeğe sarı birşey örttürmemişte bebekte 2güne sarılık olmuş bunu anlatıyor kadın bize
Agzina corap tikayin sizde :) yeni dogan bebegin yaninda kaynana konusmazmis konusursa dili tutulurmus diye uydurun hurafeleri biraz fazla yatkin nasilsa valla uydurun birseyler kurtulun kaynanadan yoksa arkadasin cinnet gecirir

öyle bir şey olurmu ya adetli kadın bebegin yüzüne bakınca birşey çıkıyo diyelim e okadar hemşire var hastane de okadar bebege bakıyorlar biride adetli değilmi yani ? bunlar bence hurafeden ibaret.

bende öyle düşünüyorum neyse rezil olduğumla kaldım

O zaman kırmızı tülbent de sarın kızamık olmasın
Antikor yazıp yapıştıralım bağışıklık sistemi güçlü olsun
Dakkasında uydurdum bakın, işte bu kadar mantıklı, boşverin
Justtt kaynanadan kurtulmalari icinde hurafe bulsan acayip sevaba girersin

Agzina corap tikayin sizde :) yeni dogan bebegin yaninda kaynana konusmazmis konusursa dili tutulurmus diye uydurun hurafeleri biraz fazla yatkin nasilsa valla uydurun birseyler kurtulun kaynanadan yoksa arkadasin cinnet gecirir

arkadaşım zaten kendinde değil sezaryen yaptı kız...

kaynana öyle bir korumaya almışki bebeği babasını da dikmiş başına...arada gidip açıyor sarı bezi ama sadece kendi görüyor...öyle bir örtmüşlerki beşiği çocuk havasız kalacak dedim sen çok konuşma ben 4tane çocuk büyüttüm diye azar işittim birde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…