- 6 Ocak 2014
- 775
- 562
- 128
- Konu Sahibi mordolunay
-
Kendimi bildim bileli her bebek doğduğunda şu sarı tülbenti görürüm. Acilen sıkıntı çıkarmayan yeni bir şey bulmamız lazım ki bizden çok çok sonraki kuşaklar rahatlasın.
bende bu dediğiniz hurafeleri duydum..
hatta bir de cünup halde iken de bakılmazmış bebeğe :)
adetten kasıt, abdestsizlik hali oluyormuş.
bende bilmiyorum sebebini ama benzer şeyleri duydum :)
ya tamam inansında ayıp denen birşey var ama aman kızım sen adtlisin dur yaklaşma diye bağırmasın erkeklerin içinde zoruma giden o yani...
zaten bebeği herzaman görürüm ben oraya arkadaşıma gittim
6 günlük bebeğim var henüz,örtmedim sarı tülbent filan ,dedilerde yapmadım ,eee sarılıkta olmadı maşşallah,eskilerin adeti işte ,ayrıca adetli kadın hikayeside çok yaygındır,kaynana kendince haklı çünkü doğruluğuna inanıyor.siz takmayın boşverin.
adetli olduğunu nereden biliyordu
yahu tamam abdestsizim ama Kur an a dokunmuyorumki alt tarafı bebeğe bakacaktım...abdestsizim diye dinden çıkarılmama gerek yok heralde
sizin kayınvalide mantıklıymışEvet, benim çeyizimde de, eşimin çeyizinde de vardı sarı tülbent. Manasını da kayınvalidem (eski hemşire) anlatmıştı yeni doğanın beşiğinin üstüne örtülür ama aman kızım artık devir değişti tülbent nasıl olsa evde bir şekilde işe yarar o yüzden çıkarmadım çeyizden, diye eklemişti.
dinden çıkartıldığınızı kim söyledi ki size?
Ee annede abdestsiz hem de adetli kadın hükmünde dinen, Kur'an okuyamaz namaz kılamaz vs. Anneside bakmasın o zaman
Bence de bu daha güzel bir gelenek, anne kokusu herşeye devadır zaten. Bebeklere hiç bişey olmaz o zaman. Bir gün bi bebeğim olursa sarı pijamalar bulup giyicem :) Beğendim bu fikri :)annem sarılık olan çocuk florasanın altında yatar gezçer birşeyide kalmaz dedi bana..yani demekki çocuğun sarılık olması korkunç bir durum değil..
çok güldümama gerçekten doğru yani söyledikleriniz...
ozaman anneler sarı pijama giysinler bebeklerde hep annelerinin koynunda olsun
Bir daha başına gelirse söylersin, cahillik zor zanaat.yaa değil mi işin birde bu kısmı var
tüh o anda aklıma gelmediki söyleseydim
Ohoo ona bakarsak bi anne mutlaka adetliyken bebegine bakar. Mecbur yani
Bence de bu daha güzel bir gelenek, anne kokusu herşeye devadır zaten. Bebeklere hiç bişey olmaz o zaman. Bir gün bi bebeğim olursa sarı pijamalar bulup giyicem :) Beğendim bu fikri :)
Ben de hiç sevmem hiç sarı eşyam yoktur. Ama gelecek nesilleri düşün. Hep mi anneleriyle kayınvalideleriyle kavga etsinler :) Giysinler sarı pijamalrını otursunlar ne güzel :)giyelim ve bunu bir gelenek haline getirip nesilden nesile aktaralım
sarıyıda hiç giymem hiçte sevmem ama napalım yeterki bebeğim sarılık olmasın herşey onun için
Sarıda güvensizliğin rengi ama. Bir araştırma yapmışlar insanlar Vakıfbank'tan paralarını hemen çekiyormuş sebepte logonun sarı olması.Ben de hiç sevmem hiç sarı eşyam yoktur. Ama gelecek nesilleri düşün. Hep mi anneleriyle kayınvalideleriyle kavga etsinler :) Giysinler sarı pijamalrını otursunlar ne güzel :)
Ben de hiç sevmem hiç sarı eşyam yoktur. Ama gelecek nesilleri düşün. Hep mi anneleriyle kayınvalideleriyle kavga etsinler :) Giysinler sarı pijamalrını otursunlar ne güzel :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?