• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

hurafe mi? gerçek mi?

yeni doğmuş bebeğin beşiğinin üstüne sarı bir bez örtülür mü sarılık olmasın diye?

ve ayrıca birde adetli kadınlar bebeğe bakınca bebeğin yüzünde birşey mi çıkıyor?

arkadaşım doğum yaptı ve kaynanası odada terör estiriyor bunlar doğrumu? çok şaşkınım inanmadım ama bunlar nasıl hurafeler yaa...
zavallı arkadaşınız.lohusalığında böyle saçma sapan hurafelerle ve cahil kayınvalideyle uğraşmak zorunda kalıcak.sarılık olan bebeğe sarı giydirirler aslında göz yannılması ,sarı bir cilde sarı giydirilince sarılığı dikkat çekmez halbuki sarılığa iyi geldiği fakan yok.diğeri zaten hurafenin de hurafesi yok öyle bir şey.ozaman bebeğin anneside bakmasın bebeğine. lohusayken de adetli gibi olunuyor çünkü

yani orda beni adetliyim diye rezil etmesi ayrı konu sanki vebalıymışım gibi bir duruma düştüm o kadar erkeğin içinde de utandım yani :KK23:
Adetli olduğunuzu arkadaşınızın kaynanası nereden biliyordu
Edit: ok, sorumun cevabını önceki sayfalarda vermişsiniz..

Son düzenleme:
Bir de aklıma birşey takıldı: bu kaynana her gelen kadına adet döngüsünü mü soruyor acep? :KK51:

Hastahanelerde yeni doğan bölümünde çalışan kadınlar, regl döneminde izne ayrılsın o zaman sndsnds Işınlanmanın çoktan bulunmuş olması gereken bir dönemde böyle fantastik inançlar :confused:

Adetliyken 40 ı cikmamis bebege bakinca kirmizi noktalar olurmussss..annen gibiyim diyecekmissin bakinca:)).sacma ama bilemicem denemedim

Ooo bu lohusalikla ilgili super hurafeler var. Bi de bazilari cok gunah diye ekliyorlar sonuna gulsem mi aglasam mi bilemiyorum. Lohusa kadin misafir gecirmeyecekmis, gule gule dersen sutun gidermis. Oglumda her geleni ben gecirdim(evde yalnizdim) ustune basa basa güle gule dedim, bazi teyzeler ayipladi beni, ama sutum hic ustune alinmadi, 2 yasinda zor kestim oglumu memeden.

Adetli kadin yasamasin zaten bazilarina gore. Cocuga bakamaz, tursu cikartamaz(birinde gormustum adetli diye kurdugu tursuyu acmak icin baskasini buldu iyi değilmiş:)) ee o zaman adetliyken bizi bizimle birakin bari tatil yapalim.

Back
X