- 23 Nisan 2021
- 2.585
- 4.130
- 83
- Konu Sahibi helobitter
Selamlar herkese ben çaresiz kalıp üçüncü kişilerin görüşlerini almak için bu başlığı açıyorum. Eşimin annesi manik depresif hastası ve ilaçların depresyonu tetiklediğini öne sürerek ilaç kullanmayı reddediyor. Dönem dönem mantığımızın almadığı konularda bize küsüyor sosyal medyadan engelliyor vs. Son dönemlerde benim ailemi kıskanmaya başladı yani çocuğumun onlarla vakit geçirmesini istemiyor ne zaman aileme gitsem beni sosyal medyadan engelliyor eşime tavırlı davranıyor. Ama onlara gidince bambaşka birine dönüşüyor, keyifleniyor sanki beni engelleyen o değilmiş gibi davranıyor. Her yıl çocuğumun doğum gününe iki tarafı da çağırıyorum sadece bizimkiler geliyor onlar gelmiyor. Eşim bu seneki doğum günü için “Bu sefer bizimkiler gelmek istiyor.” dedi. Ben de “Nasıl yani bizimkileri çağırmayacak mıyız?” dedim. Eşim “Yani annemi az çok biliyorsun, hastalanır kafaya takar.” dedi. Ben de onların direkt böyle bir talebi var ve eşim bana anlatmıyor diye düşündüm. Ben de bu sebeple annemleri de kırmamak adına gidip annemlerde ayrı bir doğum günü kutlaması yaptım. Asıl doğum gününe de kayınvalidemleri davet ettim. Annemleri de durumdan haberdar etmemek için böyle bir yöntem buldum. Ama kayınvalidem annemlerdeki doğum günü kutlamamızı öğrenince eşime tavır alıp alıp “Madem onlarla kutlayacaktınız gününde kutlasaydınız. Bize gerek yok artık kutlamışsınız zaten.” diyerek çıkışmış. Ben de neden böyle bir şey yaptığımı iki tarafı da üzmek istemediğimi vs anlattım sadece anladım deyip nokta koyarak bana cevap verdi. Eşime “Hayat beni yordu travmalarım var elimde değil kafaya takıyorum” tarzında mesaj atıp iletişimi kesti. Doğum gününe de gelmeyeceklermiş. Yani anlamaya çalıştığım nokta şu: Bu hastalık mı, huy mu? İlaçlarını kullansa böyle şeylere takılmaya devam edecek mi? Ne yapacağımı bilmiyorum. Eşimi de üzmek kırmak istemiyorum ama ben ilaç kullanmayı reddeden bir hastayı idare etmek zorunda olmadığımı düşünüyorum. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?