- 22 Mart 2021
- 3.028
- 23.673
- 258
- Konu Sahibi helobitter
Eşiniz muhtemelen bu dinamik içinde büyütüldüğü için, onun normali olmuştur.O kadar güzel açıkladınız ki daha ne denir bilemedimburda eşime anlam veremiyorum sanki annesinin tavırları normalmiş gibi paylaşımlarını annemi engelleyip yapsaydın keşke görmeseydi diyor kadın bariz benim ailemi istemiyor benim kutlama fotoğrafı paylaşırken onu engellemem problem oldu
Bipolar bozukluk, hasta için de yakınları için de zorlayıcı bir rahatsızlık, ızdıraplı ve sabır isteyen bir yolculuk. Tanıyla beraber %40 engel veriliyor. Ancak bu, zihinsel yetersizlik anlamına gelmiyor (Başka rahatsızlıklar eşlik etmiyorsa). Yani kişiler pekala da uyumlu, farkındalık ve sorumluluk sahibi bir hayat sürebilirler. Bipolar tanısı almış biri öğretmen olabilir mesela, çocuk dünyaya getirip bakımını üstlenebilir, psikiyatri prof.u olabilir vb... Böyle biri, yaptığı şeyin boş huzursuzluk çıkarmak olduğunu bilemeyecek mi? Atak halinde olsa zaten bunu anlamamanız olanaksız, riskli davranışları fark edilir. Demek ki karakteri tripli, nazlı. Her dediğinin yapılmasına alıştırılmış biri gibi duruyor anlattıklarınızdan.