Çok olmasa da görüşüyorduk. Ama bayramlarda da görüşmem diyemem. Çünkü eşimin teyzesi sonuçta bana bu konuda anlayış göstermişken onu yanlız gönderemem kiTeyze dediği kv nin kardeşi. Öbür kardeşleri de dedikoducuymuş. Aileden öyle öğrenmişler. Bir daha bayram seyran da olsa o teyze ile bir araya gelmemeye çalışın derim. Şimdiye kadar zaten keyfi görüşüyor muydunuz ki zorunlu haller dışında görüşmem demişsiniz.
Çok olmasa da görüşüyorduk. Ama bayramlarda da görüşmem diyemem. Çünkü eşimin teyzesi sonuçta bana bu konuda anlayış göstermişken onu yanlız gönderemem ki
Evet haklısınızKabahat Kv de de sustursun milleti gelip size laf taşıyıncaya kadar
Bu arada görümcen mutfak topladıysa ne var senin bebeğin varmış
Kv evet X bebeğe baktı kızım mutfak topladı bizim aile işte böyle birbirine düşkündür kızımı da öyle yetiştirdim tabii yengesine destek olacak dese idi kimse ağzını açamazdı
Merhaba hanımlar.
Benim derdim eşimin akrabaları. Özellikle eşimin aynı sehirde yaşadığımız teyzesi aşırı dedikoducu , imalı konuşan ve durmadan laf sokan burnu havada bir kadın.
Son zamanlarda yaptıkları iyice sinirimi bozdu. Kayinvalidemlere gelir başkaları hakkında olmadık dedikodular yapar söver. Doğum gününü kutlamayanlara saydırır ki ben de kutlamadim zorunda da değilim. İnanın kafam şişiyor o geldiği zaman o kadar çok cekiştiyor ki kayınvalidem de dinliyor o da rahatsız oluyor.
Geçen gün iftara davet etti gittik ama pişman oldum. Sofrada başkalarının gelinlerini ballandıra ballandıra anlatıyor kayinvalideme. Laflar hep bana geliyor. ' Ramazan'ın son haftasi davet edilmez , bayram telaşı başlar ' diyor ayni lafı geçen ramazanda etti. Güya orda onu davet etmedigim için laf sokuyor. Bundan sonra da gelmem zaten diyor. Ben kendi teyzemleri de cagirmadım sadece eşimin arkadaşları benim arkadaşlarım kvler ve kendi annemler. Yani bu kadarı geliyor elimden. Ha karşılık bekleyeceksen davet etme. Bu davranışlarından sonra bi karar aldım eşime ve kv söyledim. Bundan sonra düğün bayram dışında gerekmedikce görüşmek istemediğimi söyledim. Eşim anlayışla karşıladı. Haklı olduğumu da söyledi. Kv ise daha farklı şeyler konuştu benimle. Sadece o teyze değil şehir dışındaki teyzelerden de laf işitiyormuş benim hakkımda. ' gelininin yaşı küçük ama gözü açık' ve buna benzer laflar. Yaptığım hizmetleri yeterli görmüyorlarmış. Bir defa bize yemeğe gelmişlerdi hazırlığım yoktu akşam yemeğine de kaldılar elimden geldiğince hazırladım ettim. Yemekten sonra bebeğim durmamıştı henüz 3 aylıktı. Onunla ilgilenmek için yatak odasına gittim. O sıra bi tanesi göz ucuyla mutfağa bakmış.17 yaşındaki görümcem mutfağı topluyormus. Kv me bunu söylüyormuş geçenlerde. Bu olayı 3 sene önce yaşandı. Bilmiyorum gerçekten. Elimden geldiğince kv kp saygısızlık etmem güler yüz gösteririm hizmette kusur etmemeye çabalarım fakat onların gözünde çok farkliymis inanamadım. Kayinvalideme ' Annecim , benim için önemli olan eşimle aramdaki sevgi saygı samimiyet. Amacım bu evin içinde huzurlu olmak. Tabiki siz de önemlisiniz anne babamızsiniz. Siz benden memnun musunuz ' dedim. ' biz memnunuz ' dedi. ' Benim için gerisi önemli değil. Umrumda da değiller ' dedim ' öyle olmuyor kızım onlar da akraba , laf edince üzülüyorum. Onların yanında biraz daha dikkat et ' dedi. Amenna ederim. Ama gerçekten artık içimden gelmiyor yüzüme gülüp arkamdan konuşmalari , olmadık şeyleri laf etmeleri. Kv bu konuşma bittikten birkaç saat sonra ' babana da söyledim , teyzene aramla ben de mesafe koyacağım benim ailemin huzurunu bozuyorsa görüşmem hiç önemli değil' dedi. Konu böyle kapandı. Ama hâlâ içimdeki huzursuzluğu atamıyorum. Ben elimden ne geliyorsa yapmaya çalışırken arkamdan bu şekilde atıp tutmaları beni hem kızdırdı hem üzdü.
Okuduğunuz için teşekkür ederim.
Tam anlamıyla eziyet gerçekten. Dediğim gibi bu eziyete de eşim için katlanırım onu üzmek istemem.Huzurumu bozan her kim olursa olsun ne evine giderim ne aynı ortamda bulunurum. Böyle bir seçim hakkınız varken neden kendinize eziyet etmeyi seçiyosunuz
Evet haklısınızkv bana karşı çok iyi. Hatta ayrılırken seni seviyorum diyerek ayrıldık. Fakat onlara cevap vermemesi beni savunmaması acaba o da mı onlar gibi düşünüyor sorusunu getiriyor aklıma.
Ne kadar gereksiz ve kıskanç insan var. Yol kenarında gördüğü kediye durduk yere tekme atmak, yada tükürmek isteyen insanlar vardır ya, kötü niyetli, bu insanlarda böyle. En iyisi yüzlerine hırlamak bunların.Merhaba hanımlar.
Benim derdim eşimin akrabaları. Özellikle eşimin aynı sehirde yaşadığımız teyzesi aşırı dedikoducu , imalı konuşan ve durmadan laf sokan burnu havada bir kadın.
Son zamanlarda yaptıkları iyice sinirimi bozdu. Kayinvalidemlere gelir başkaları hakkında olmadık dedikodular yapar söver. Doğum gününü kutlamayanlara saydırır ki ben de kutlamadim zorunda da değilim. İnanın kafam şişiyor o geldiği zaman o kadar çok cekiştiyor ki kayınvalidem de dinliyor o da rahatsız oluyor.
Geçen gün iftara davet etti gittik ama pişman oldum. Sofrada başkalarının gelinlerini ballandıra ballandıra anlatıyor kayinvalideme. Laflar hep bana geliyor. ' Ramazan'ın son haftasi davet edilmez , bayram telaşı başlar ' diyor ayni lafı geçen ramazanda etti. Güya orda onu davet etmedigim için laf sokuyor. Bundan sonra da gelmem zaten diyor. Ben kendi teyzemleri de cagirmadım sadece eşimin arkadaşları benim arkadaşlarım kvler ve kendi annemler. Yani bu kadarı geliyor elimden. Ha karşılık bekleyeceksen davet etme. Bu davranışlarından sonra bi karar aldım eşime ve kv söyledim. Bundan sonra düğün bayram dışında gerekmedikce görüşmek istemediğimi söyledim. Eşim anlayışla karşıladı. Haklı olduğumu da söyledi. Kv ise daha farklı şeyler konuştu benimle. Sadece o teyze değil şehir dışındaki teyzelerden de laf işitiyormuş benim hakkımda. ' gelininin yaşı küçük ama gözü açık' ve buna benzer laflar. Yaptığım hizmetleri yeterli görmüyorlarmış. Bir defa bize yemeğe gelmişlerdi hazırlığım yoktu akşam yemeğine de kaldılar elimden geldiğince hazırladım ettim. Yemekten sonra bebeğim durmamıştı henüz 3 aylıktı. Onunla ilgilenmek için yatak odasına gittim. O sıra bi tanesi göz ucuyla mutfağa bakmış.17 yaşındaki görümcem mutfağı topluyormus. Kv me bunu söylüyormuş geçenlerde. Bu olayı 3 sene önce yaşandı. Bilmiyorum gerçekten. Elimden geldiğince kv kp saygısızlık etmem güler yüz gösteririm hizmette kusur etmemeye çabalarım fakat onların gözünde çok farkliymis inanamadım. Kayinvalideme ' Annecim , benim için önemli olan eşimle aramdaki sevgi saygı samimiyet. Amacım bu evin içinde huzurlu olmak. Tabiki siz de önemlisiniz anne babamızsiniz. Siz benden memnun musunuz ' dedim. ' biz memnunuz ' dedi. ' Benim için gerisi önemli değil. Umrumda da değiller ' dedim ' öyle olmuyor kızım onlar da akraba , laf edince üzülüyorum. Onların yanında biraz daha dikkat et ' dedi. Amenna ederim. Ama gerçekten artık içimden gelmiyor yüzüme gülüp arkamdan konuşmalari , olmadık şeyleri laf etmeleri. Kv bu konuşma bittikten birkaç saat sonra ' babana da söyledim , teyzene aramla ben de mesafe koyacağım benim ailemin huzurunu bozuyorsa görüşmem hiç önemli değil' dedi. Konu böyle kapandı. Ama hâlâ içimdeki huzursuzluğu atamıyorum. Ben elimden ne geliyorsa yapmaya çalışırken arkamdan bu şekilde atıp tutmaları beni hem kızdırdı hem üzdü.
Okuduğunuz için teşekkür ederim.
Hahaa ablanıza bayıldım işgüzarların ağzının payını iyi vermişNe kadar gereksiz ve kıskanç insan var. Yol kenarında gördüğü kediye durduk yere tekme atmak, yada tükürmek isteyen insanlar vardır ya, kötü niyetli, bu insanlarda böyle. En iyisi yüzlerine hırlamak bunların.
Kızkardeşim bebeği olunca ücretsiz izin alıp bir süreliğine kv ile yaşadı.bu sırada kp e kanser teşhisi kondu. Eve akrabalar gidip gelmeye başladı. bebeği iki aylık. Herkes üzerine geldi. Sütün yetmiyor da mama yedir bilmem ne. Mama bile alıp getiren oldu. Hiç takmadı kardeşim. Ne kadar yetiyorsa benim sütümle doyacak bebeğim, dedi onlara. Hatta şöyle bir olay oldu. Makinada beyazları yıkamıştı, asmaya götürüyorken eşinin halası sepete bakıp. " Bunlar çok beyazlamamış, bir daha elden geçir istersen " deyince " ben bu kadar beyazlatabiliyorum. Buyrun siz daha iyisini yapın" diyerek sepeti halanın eline tutuşturdu. Kimseyi memnun etmek ve kimseye bir şey ıspatlamak zorunda değilsin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?