Huzur bozan akraba

sidelya

Nirvana
Kayıtlı Üye
4 Nisan 2010
6.268
26.773
1.073
Merhaba hanımlar.
Benim derdim eşimin akrabaları. Özellikle eşimin aynı sehirde yaşadığımız teyzesi aşırı dedikoducu , imalı konuşan ve durmadan laf sokan burnu havada bir kadın.
Son zamanlarda yaptıkları iyice sinirimi bozdu. Kayinvalidemlere gelir başkaları hakkında olmadık dedikodular yapar söver. Doğum gününü kutlamayanlara saydırır ki ben de kutlamadim zorunda da değilim. İnanın kafam şişiyor o geldiği zaman o kadar çok cekiştiyor ki kayınvalidem de dinliyor o da rahatsız oluyor.
Geçen gün iftara davet etti gittik ama pişman oldum. Sofrada başkalarının gelinlerini ballandıra ballandıra anlatıyor kayinvalideme. Laflar hep bana geliyor. ' Ramazan'ın son haftasi davet edilmez , bayram telaşı başlar ' diyor ayni lafı geçen ramazanda etti. Güya orda onu davet etmedigim için laf sokuyor. Bundan sonra da gelmem zaten diyor. Ben kendi teyzemleri de cagirmadım sadece eşimin arkadaşları benim arkadaşlarım kvler ve kendi annemler. Yani bu kadarı geliyor elimden. Ha karşılık bekleyeceksen davet etme. Bu davranışlarından sonra bi karar aldım eşime ve kv söyledim. Bundan sonra düğün bayram dışında gerekmedikce görüşmek istemediğimi söyledim. Eşim anlayışla karşıladı. Haklı olduğumu da söyledi. Kv ise daha farklı şeyler konuştu benimle. Sadece o teyze değil şehir dışındaki teyzelerden de laf işitiyormuş benim hakkımda. ' gelininin yaşı küçük ama gözü açık' ve buna benzer laflar. Yaptığım hizmetleri yeterli görmüyorlarmış. Bir defa bize yemeğe gelmişlerdi hazırlığım yoktu akşam yemeğine de kaldılar elimden geldiğince hazırladım ettim. Yemekten sonra bebeğim durmamıştı henüz 3 aylıktı. Onunla ilgilenmek için yatak odasına gittim. O sıra bi tanesi göz ucuyla mutfağa bakmış.17 yaşındaki görümcem mutfağı topluyormus. Kv me bunu söylüyormuş geçenlerde. Bu olayı 3 sene önce yaşandı. Bilmiyorum gerçekten. Elimden geldiğince kv kp saygısızlık etmem güler yüz gösteririm hizmette kusur etmemeye çabalarım fakat onların gözünde çok farkliymis inanamadım. Kayinvalideme ' Annecim , benim için önemli olan eşimle aramdaki sevgi saygı samimiyet. Amacım bu evin içinde huzurlu olmak. Tabiki siz de önemlisiniz anne babamızsiniz. Siz benden memnun musunuz ' dedim. ' biz memnunuz ' dedi. ' Benim için gerisi önemli değil. Umrumda da değiller ' dedim ' öyle olmuyor kızım onlar da akraba , laf edince üzülüyorum. Onların yanında biraz daha dikkat et ' dedi. Amenna ederim. Ama gerçekten artık içimden gelmiyor yüzüme gülüp arkamdan konuşmalari , olmadık şeyleri laf etmeleri. Kv bu konuşma bittikten birkaç saat sonra ' babana da söyledim , teyzene aramla ben de mesafe koyacağım benim ailemin huzurunu bozuyorsa görüşmem hiç önemli değil' dedi. Konu böyle kapandı. Ama hâlâ içimdeki huzursuzluğu atamıyorum. Ben elimden ne geliyorsa yapmaya çalışırken arkamdan bu şekilde atıp tutmaları beni hem kızdırdı hem üzdü.

Okuduğunuz için teşekkür ederim.

Akbaba dedikleri cinsten.. aslında kayınvaldeniz ağızlarının payını verebilirdi.. susturmayı başarsa ve kimse benim ailem hakkında laf edemez dese kimse bi şey diyemez. Başkalarının lafının etkisinde kalıp şöyle böyle diyenlere kullancak aklınız yok mu diyesim geliyo.. bu nasıl bi kafadır ya gelin=hizmet.. böyle bağnazlar herkesten uzak olsun..

Yine ılımlı insanmış eşiniz ve ailesi.. Allah a havale edin teyzeleri önünüze bakın. Aile huzurunuzu bozduğu için kızkardeşiyle görüşmemeyi bile göze almış kadın.. bu çok kıymetli bi şey olurdu benim için.

O teyzelere neymiş ne hadlerine laf söylüyorlar?
Asıl ayıp o yaşlı teyzelerin göz ucuyla heryeri didik didik inceleyip, dedikodu yapmaları.
Ay çok sinir oluyorum böyle tiplere, boşverin ya yarışma falan mı var, atıp tutarlarsa tutsunlar başka derdiniz mi yok?

Teyze dediği kv nin kardeşi. Öbür kardeşleri de dedikoducuymuş. Aileden öyle öğrenmişler. Bir daha bayram seyran da olsa o teyze ile bir araya gelmemeye çalışın derim. Şimdiye kadar zaten keyfi görüşüyor muydunuz ki zorunlu haller dışında görüşmem demişsiniz.

Çok olmasa da görüşüyorduk. Ama bayramlarda da görüşmem diyemem. Çünkü eşimin teyzesi sonuçta bana bu konuda anlayış göstermişken onu yanlız gönderemem ki

Çok olmasa da görüşüyorduk. Ama bayramlarda da görüşmem diyemem. Çünkü eşimin teyzesi sonuçta bana bu konuda anlayış göstermişken onu yanlız gönderemem ki

Gitme arkadaşım. Gözünün içine baka baka laf sokana, kendi huzursuz diye seni huzursuz etmeye çalışana gitme. Sanki çok terbiye görgü bilirmiş gibi ramazanın son haftası çağrılmaz vs ne demek yahu.

Kabahat Kv de de sustursun milleti gelip size laf taşıyıncaya kadar

Bu arada görümcen mutfak topladıysa ne var senin bebeğin varmış

Kv evet X bebeğe baktı kızım mutfak topladı bizim aile işte böyle birbirine düşkündür kızımı da öyle yetiştirdim tabii yengesine destek olacak dese idi kimse ağzını açamazdı

Evet haklısınız kv bana karşı çok iyi. Hatta ayrılırken seni seviyorum diyerek ayrıldık. Fakat onlara cevap vermemesi beni savunmaması acaba o da mı onlar gibi düşünüyor sorusunu getiriyor aklıma.

.. #_____Seni sevmeyen, seni beğenmeyen, seni çekemeyen insɑnlɑr olduğundɑ dɑhɑ çok sev kendini. Çünkü sen olmɑk istiyorlɑr. Çünkü hiçbir zɑmɑn sen olɑmɑyɑcɑklɑr_____

Huzurumu bozan her kim olursa olsun ne evine giderim ne aynı ortamda bulunurum. Böyle bir seçim hakkınız varken neden kendinize eziyet etmeyi seçiyosunuz

Huzurumu bozan her kim olursa olsun ne evine giderim ne aynı ortamda bulunurum. Böyle bir seçim hakkınız varken neden kendinize eziyet etmeyi seçiyosunuz
Tam anlamıyla eziyet gerçekten. Dediğim gibi bu eziyete de eşim için katlanırım onu üzmek istemem.

Evet haklısınız kv bana karşı çok iyi. Hatta ayrılırken seni seviyorum diyerek ayrıldık. Fakat onlara cevap vermemesi beni savunmaması acaba o da mı onlar gibi düşünüyor sorusunu getiriyor aklıma.

Niyetinizi bozmayın kv ye karşı... ne yapsın onlarda kardeşleri, ki kadın mesafeli olmaya da karar vermiş anladığım kadarıyla.
Evet keşke sustursaymış ama teyzeler biraz baskın karakterse kadın ağız dalaşına girmektense sessiz kalmayı tercih etmiş olabilir...
Görüşmeme ihtimaliniz yok madem, bayramdan bayrama senede 2 kere idare edin..

Tavriniz ne kadar guzel. Naif ve kibar. Kayinvalidenizin onlara ne tepki verdigini bilemeyiz. Nihayetinde oda kardesi. Laf ettiyse bile bunu size soylemek istememistir. Ailenizin icindeki bag cok guzel gozukuyor. Aileden kastim cekirdek ailen, esinin ailesi ve kendi ailen. Gerisi dis kapinin dis mandali. Kayinvalideniz bile sizin icin mesafe koymaya karar vermis. Siz onlarin kiymetini bilin, onlarda sizin. Kucuk seyleri takmayin kafaniza. Dedikoducu insan her ailede mutlaka vardir.

İş kvnizde bitiyor, kardeşlerine dönüp "Ben gelinimden memnunum, kimsenin haddine değil onu yermek. Oğlumdan da Allah razı olsun, ailemize yakışır bir kız getirdi" vb cümlelerle sizi onore etmesi ve teyzelerin ağzını kapatması lazım.

Öyle milletin lafıyla evil tevil eden kaynanaya da ayıp, nasıl konuşturur, nasıl buna müsaade ederler anlamıyorum.

Dış kapının dış mandalı, memnuniyetsiz teyzelere dört başı mamur hizmet de etseniz yaranamazsınız, çünkü anlattıklarınızdan çıkan, o kadınların memnun edilmek istediği değil, bilakis memnuniyetsizlikle dedikodu kazanını kaynatmaya hevesli insanlar olduğu.

Umursamayacak, mesafenizi koruyacak ve gerekirse lafınızı esirgemeden siz de dokunduracaksınız. Ne var yani bulaşık için evin bir kızı yardım etse, 3 aylık bebeği ağlar ve aç halde sırtınıza bağlayıp, milletin kıçını mı toplayacaksınız, üstelik ne için? Daha çok yaranilamamak ve üstüne çocuğunuza ayırmanız gereken vakitten gasp etmek için mi?

Değmez. Salak insanların salak laflarına bakıp, canınızı sıktığınıza değmez.

Acaba kv den senin yüzüne söyleyemiyorda teyzelere mi söylettiriyor aklıma bu geldi valla. Yoksa niye sana anlatsın ki onların laflarını.

Ne kadar gereksiz ve kıskanç insan var. Yol kenarında gördüğü kediye durduk yere tekme atmak, yada tükürmek isteyen insanlar vardır ya, kötü niyetli, bu insanlarda böyle. En iyisi yüzlerine hırlamak bunların.

Kızkardeşim bebeği olunca ücretsiz izin alıp bir süreliğine kv ile yaşadı.bu sırada kp e kanser teşhisi kondu. Eve akrabalar gidip gelmeye başladı. bebeği iki aylık. Herkes üzerine geldi. Sütün yetmiyor da mama yedir bilmem ne. Mama bile alıp getiren oldu. Hiç takmadı kardeşim. Ne kadar yetiyorsa benim sütümle doyacak bebeğim, dedi onlara. Hatta şöyle bir olay oldu. Makinada beyazları yıkamıştı, asmaya götürüyorken eşinin halası sepete bakıp. " Bunlar çok beyazlamamış, bir daha elden geçir istersen " deyince " ben bu kadar beyazlatabiliyorum. Buyrun siz daha iyisini yapın" diyerek sepeti halanın eline tutuşturdu. Kimseyi memnun etmek ve kimseye bir şey ıspatlamak zorunda değilsin.

Boşuna dememişler akraba Akreptir diye . Ama Gerek eşin gerek Kv anlayışlı ve ılımlı yaklaşmışlar teyzeye karsı da mesafe koymaya çalış baska ne yapabilirsin ki ...

Hahaa ablanıza bayıldım işgüzarların ağzının payını iyi vermiş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…