Huzur bozan akraba

Acaba kv den senin yüzüne söyleyemiyorda teyzelere mi söylettiriyor aklıma bu geldi valla. Yoksa niye sana anlatsın ki onların laflarını.
Zannetmiyorum. Onların nasıl yapıda insanlar oldukları gözlerinden belli oluyor zaten. Kv ise öyle birşey yapacak insan değil. Bana söylemesinin sebebi dikkatli olmamı istemesi. Çünkü yıllardır bu insanların laflarından sıkılmış beni eleştirdikleri gibi onu da elestirmisler. Artık onlardan kötü söz duymak istemiyor ama o da biliyor ki ben ne kadar dikkat etsem de başka bişey bulup konusacaklar. Kendisi de söyledi bunu.

Sen hizmetçi değilsin kimseye hizmet etmek zorunda da değilsin
3 aylık bebeğin var kalksınlar da onlar yardım etsinler
Ne değişik insanlar var

Canim bence yapman gerekeni yapmissin hatta fazlan var eksigin yok davranış ve hürmet olarak. Tamam örf adetimiz var da gelin alıyorlar demek hizmetçi alıyorlar demek değil. Kendi aileni ve eşinin ailesini arasıra davet edersin normaldir. Amcalar teyzeler halalara kadar sürekli misafir ağırla et kolay değil , üstelik küçücük bebeğin varken. Annem kardesim doğduğunda bebek ziyaretine gelen böyle uzak akrabalara hizmet edicem diye kardesimle ilgilenememis sonrasında kardeşim bronşit olmuş hala söyler durur hepsinden nefret ediyor. Onlarda boyle hizmet bekleyen lafci sözcü tiplerdi ustelik. Noldu simdi yıllar gecti babam artık görüştürmüyor gerek yok böyle insanlara dedi. babamin akrabalarıydı bide düşün artık. Çocuğunu ihmal edip onları yedirip icirsen kıymete mi geçecek hayır . Bu sefer takacak başka bir şey bulacaklar. Seni sindiremeyip kullanamadıkları icin kuduruyorlar deyim yerindeyse. Hic takma bos insanlar de gec.

Sanki anne babalarimiz elaleme hizmet edelim diye buyuttu bizi. Begenmiyorlarsa yataklarini ayri sersinler. Sen cok naifsin ben olsam kv deyi de bozardim. Sanki kulagi cekilcek cocuksun sikayet ediyorlarmis. Kimsiniz ki siz kimsiniz? Cok sinir oluyorum

Bizdede var bu tayzelerden iki adet eşime dinlemiyorsa döveceksin oğlum yapıcak bişi yok diyebilecek kadar aşağıda biryerlerde bi insan hadsiz sonrasında kendisi şiddet yüzünden eşinden boşandı eşi boğazına bıçak dayadı zor aldılar elinden kimse kimsenin yuvasıyla uğraşmasın kendi başına gelir bu insanlarla hiç görüşmemek en iyisi

Kv niz bence cok iyi bir kadin. Kendi kardesiyle gorusmeme karari almis sirf huzurunuz kacmasin diye. Sadece insanlara pat diye kafini soyleyebilen birisi degil anladigim kadariyla. Olsun. Sonuc olarak sizin isteginiz yonunde bir karar cikmis aileden. Bosverin. Siz hizurunuza bakin. Annem hep der. Iyi olucam diye yaranmaya calisma kizim madalya takmiyorlar der. Bosuna kendinizi yipratmayin. It urur kervan yurur.

Onlara konuşma hakkını vermeyecek olan insan kv konuyu açar açmaz ağızlarına lafı tıkayacak ki bi daha cesaret edemesinler. Üstelik ne varmoş görümce mıtfağını topluyorsa bunun neyini eleştiriyor. Toplayacak tabi hem bebekli kadına yemeğe gidip hem kusur aramak ne densizliktir yahu. Mesela benim kv kimseye bizi eleştirtmez. Eltimle araları hiç iyi değil onun hakkında bile konuşturmaz insanları olması gereken de budur

Neyse ki kayınvaliden kötü durmuyor. Boşver ne derlerse desinler. Kes iletişimini. Kötü enerji yayan herkesten uzak dur bence ne gerek var..

Ben olsam, bana ne ya hizmetçi miyim az yesinler uşak tutsunlar diye söylerdim. Kv ile görüşüyorken söylemiştim bunu. Kadın cehenneme düşmüş gibi hissetmiştir o an. Boşver umursama.

Türk adetlerinde birinin evine gidiyorsanız sizin de kendi evinize davet edip ağırlamanız gerekir. Böyle laflar işitmek istemiyorsanız bahane bulup gitmeyeceksiniz.
Amaaaaa
3 aylık bebeği olan lohusa kadın hizmet bekletecek kadar terbiyesiz insanlarla uğraşıyorsanız burnundan getirin hepsinin.
Bu kadar terbiyesizi de laf işitmey hak eder.

Evet haklısınız kv bana karşı çok iyi. Hatta ayrılırken seni seviyorum diyerek ayrıldık. Fakat onlara cevap vermemesi beni savunmaması acaba o da mı onlar gibi düşünüyor sorusunu getiriyor aklıma.
Onlar gibi düşünse evimin huzurunu bozuyorsa kardeşimle görüşmem diyip kestirip atmazdı
Bu büyük fedakarlık böyle davranan kadına hürmetinizi eksik etmeyin

Her ailede var malesef bu dedikoducular milletin gelinleriyle uğraşırlar. Bu takılacak birşey değil. Kayınvalidenin tavrı çok çok hoşuma gitti kardeşine bile mesafe koymayı düşünüyor sizin için, kıymetini bilin

Zaten kadın kayinvalidemin huzurunu da bozuyor ki kv çok alıngan üstüne bir de böyle kardeşi var. Daha önce de ondan dert yanardı bana. Hatta bı ara mesafe koydu. Fakat kardeş sonuçta bir şekilde bir araya geliyorlar.

Bizde de tam tersi eltisi kayınvalidemi bana kötülemeye çalıştı destekleyeceğimi düşünerek..Ben de kaynanama laf yok deyip tıktım ağzına çözüm bu kadar basitti aslında...

Gelin değil hizmetçi gözüyle görülüyorsunuz demek ki , siz de hala memnun etme peşindesiniz boşversenize allasen...

Üzülecek başka derdin mi yok canım yaa. Benim de öyle akrabalarım var malesef. Ne yapsan yaranamazsın o tiplere. Ağzınla kuş tutsan ördek tutmadı derler. Boşversene. Hiç kendini üzme. Kv de de belki söyleyecekleri sonradan aklına gelenlerdendir bilemem. Gitmicem deyince sesi çıkmıyorsa bırak kalsın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…