Kayınvalideniz sizden razıysa ve memnunsa onların ağzını kapamalı ve size aksettirmemeliydi.Merhaba hanımlar.
Benim derdim eşimin akrabaları. Özellikle eşimin aynı sehirde yaşadığımız teyzesi aşırı dedikoducu , imalı konuşan ve durmadan laf sokan burnu havada bir kadın.
Son zamanlarda yaptıkları iyice sinirimi bozdu. Kayinvalidemlere gelir başkaları hakkında olmadık dedikodular yapar söver. Doğum gününü kutlamayanlara saydırır ki ben de kutlamadim zorunda da değilim. İnanın kafam şişiyor o geldiği zaman o kadar çok cekiştiyor ki kayınvalidem de dinliyor o da rahatsız oluyor.
Geçen gün iftara davet etti gittik ama pişman oldum. Sofrada başkalarının gelinlerini ballandıra ballandıra anlatıyor kayinvalideme. Laflar hep bana geliyor. ' Ramazan'ın son haftasi davet edilmez , bayram telaşı başlar ' diyor ayni lafı geçen ramazanda etti. Güya orda onu davet etmedigim için laf sokuyor. Bundan sonra da gelmem zaten diyor. Ben kendi teyzemleri de cagirmadım sadece eşimin arkadaşları benim arkadaşlarım kvler ve kendi annemler. Yani bu kadarı geliyor elimden. Ha karşılık bekleyeceksen davet etme. Bu davranışlarından sonra bi karar aldım eşime ve kv söyledim. Bundan sonra düğün bayram dışında gerekmedikce görüşmek istemediğimi söyledim. Eşim anlayışla karşıladı. Haklı olduğumu da söyledi. Kv ise daha farklı şeyler konuştu benimle. Sadece o teyze değil şehir dışındaki teyzelerden de laf işitiyormuş benim hakkımda. ' gelininin yaşı küçük ama gözü açık' ve buna benzer laflar. Yaptığım hizmetleri yeterli görmüyorlarmış. Bir defa bize yemeğe gelmişlerdi hazırlığım yoktu akşam yemeğine de kaldılar elimden geldiğince hazırladım ettim. Yemekten sonra bebeğim durmamıştı henüz 3 aylıktı. Onunla ilgilenmek için yatak odasına gittim. O sıra bi tanesi göz ucuyla mutfağa bakmış.17 yaşındaki görümcem mutfağı topluyormus. Kv me bunu söylüyormuş geçenlerde. Bu olayı 3 sene önce yaşandı. Bilmiyorum gerçekten. Elimden geldiğince kv kp saygısızlık etmem güler yüz gösteririm hizmette kusur etmemeye çabalarım fakat onların gözünde çok farkliymis inanamadım. Kayinvalideme ' Annecim , benim için önemli olan eşimle aramdaki sevgi saygı samimiyet. Amacım bu evin içinde huzurlu olmak. Tabiki siz de önemlisiniz anne babamızsiniz. Siz benden memnun musunuz ' dedim. ' biz memnunuz ' dedi. ' Benim için gerisi önemli değil. Umrumda da değiller ' dedim ' öyle olmuyor kızım onlar da akraba , laf edince üzülüyorum. Onların yanında biraz daha dikkat et ' dedi. Amenna ederim. Ama gerçekten artık içimden gelmiyor yüzüme gülüp arkamdan konuşmalari , olmadık şeyleri laf etmeleri. Kv bu konuşma bittikten birkaç saat sonra ' babana da söyledim , teyzene aramla ben de mesafe koyacağım benim ailemin huzurunu bozuyorsa görüşmem hiç önemli değil' dedi. Konu böyle kapandı. Ama hâlâ içimdeki huzursuzluğu atamıyorum. Ben elimden ne geliyorsa yapmaya çalışırken arkamdan bu şekilde atıp tutmaları beni hem kızdırdı hem üzdü.
Okuduğunuz için teşekkür ederim.
Ben de öyle düşünüyorum. Bir kez daha bu konu açılırsa söyleyeceğim bunu. Memnun olmasa bile aramızdaki mevzulara onları dahil etmemesi gerekirdiKayınvalideniz sizden razıysa ve memnunsa onların ağzını kapamalı ve size aksettirmemeliydi.
Umarım eşiniz de sizi anlar. Eşimin teyzesi bariz gecimsiz birisi. Eşim de bunun farkında ve birkaç seyi anlatınca 'teyzem öyledir haklısın' dedi.Ne kadar anlayışlı bir esiniz var.Benim eşim akraba manyaği.Böyle arizali akrabalari onun da var ve hep evlerine gitmek zorunda kaldim.4 yillik evligimizde tüm kavgalarimizin konusu aile ve akrabalari.
Çok teşekkür ederim benzer şeyler yaşamışız. Peki siz nerden duydunuz hakkınızda konuştuklarını?Benim esimin bir kisim akrabalarida boyle.
Benim hakkimda konusuyorlarmis ayni hizmet muhabbeti.
Sen yine yemege felan almissin ben hicbirini ne yemege aldim ne hizmet ettim.
Etmem de. Benim dedikodumu yapan insanin evimde isi yok.
Sadece bayram seyran dugunde karsilasirsam karsilasirim muhattap olmam.
Esimle konustum. Annenin babanin basimin uzerinde yerleri var saygi duyarim evimde elimden geldigince rahat ettiririm ama o dedikoducu akrabalarinla ne olur beni muhattap etme. Evimizin huzuru mutlulugu icin dedim.
Esim bana hak verdi o da mesafe koydu. Dugunlerde bile beni onlarin masasina oturtmuyor laf soylerler canimi sikarlar diye.
Esin sana hakveriyorsa gerisini bosver.
Sakin aman dedikodumu yapmasinlar diye daha cok hizmet daha cok hurmet gosterme tepene cikarlar.
3 aylik bebegi olan kadinin habersiz gelip birde yemek beklemeleri onlarin ayibi senin degil.
Ayrica 17 yasindaki gorumcenin mutfagi toplamasi gayet normal.
Çok teşekkür ederim benzer şeyler yaşamışız. Peki siz nerden duydunuz hakkınızda konuştuklarını?
Benimki de aynen öyle. Konusu açılırsa ben de aynen böyle söyleyeceğim.Ben boyle konularda tehbiledim " huzur bozana susma, bizleri savun" diye soylendim.. Normalde kv sikayetleri dinler cevap veremez..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?