Huzur mu geçin onu siz

Çalışıyoruz diye erkenden uyuyoruz sonrasında ekşını kaçırıyoruz görüyormusun

sorun ne anlamadım ayrıca bekarların suyumu çıktı neden bu evli erkek merakı eski iş yerimde bir arkadaş vardı evli biriyle geziyordu 3 yıl takıldılar adam boşancam diyordu oyalıyordu kızı oysaki herşey apacık ortada adam karısıyla bile bizim iş yerimize gelip alışveriş yapıyordu o kadar yani kızda o kadar saftı herkes uyardı adam seni kullanıyor diye yok o boşancak evlencez diyordu adamın karısıda güzeller güzeli gerçekten ve 5 yaşında oğulları vardı adamda bi okadr çirkin sonra karısının hamile olduğu ortaya çıktı ve kız hala çocuk kazayla olmuş doğduktan sonra karısıyla konuşcak boşanma davası acıcak diyordu yani bazen şu kadınlar öyle saf oluyorki anlamıyorum adamlarda kendilerini acındırarak oyalayarak kızları elde ediyorlar

Genelde aldatan her erkek eşini sevmez, eşinden ayrılmak üzere olur saf kadınlarda inanır böyle işte yurdum erkeği naparsın

konu başlığını okuduğumda hiç böyle bir sorunla (!) karşılaşacağımı düşünmemiştim.. "huzur mu geçin onu siz" baktığımda sanki eşi yada kayınvalidesinden dolayı çok büyük sıkıntılar yaşamış hatta eşi aldatmış, dövmüş bi kadın profili çıkacak herhalde karşıma demiştim.. evinde yuvasında huzuru kalmamış bi kadın daha dedim.. ama konuyu açtığımda oldukça şaşırdım

ayrıca sorunu ne onu bile anlayamadım derdi (!) 3. çocuk mu? aldığı ve almaya da devam edeceği tepkileri de düşündüğümde sanırım konu sahibi tekrar gelip asıl derdinin (!) ne olduğunu açıklamayacak ..

Herkes haklı, bekar erkeklerin suyu mu çıktı bunda hem fikiriz

Eleştiriyoruz ama içimden bir ses ;

40 yaşında, iki çocuk annesi bir kadın, boşanmış. Evlatları neden babasında ? Hangi imkansızlık sonucu onlara bakamıyor, eski eşiyle sorunları var mı evlat hasreti çekiyor mu ?
Bizim toplumumuzda boşanmış kadının dertleri bellidir, bırakın çocuğu olmasını, sadece boşanmış olması bile ona kötü gözle bakılmasına yeter. Yeni bir yuva yeni bir düzen ister ama onu hangi aile kabul eder ?? Tüm bunları yaşarken çok mu yalnız kalmıştır ? bir duygusal boşlukla bu evli adama inanmak mı istemiştir ? Nasıl yaşar, bu kadın çalışıyor mu, çalışıyorsa da kazandığı yetiyor mu? Ailesiyle ilişkileri nasıl, destek olan var mı ?? Yalnızlığının içinde başını dayayıp ağlayacağı bir omzu var mı ??

Dedim ya evli bir adamla ilişkinin hata olduğu konusunda hepinizle hem fikirim. Ama eleştirirken yukarıda sorduğum soruları düşünmeden edemiyorum. Hayat herkese adil davranmıyor, herkes güçlü olamıyor. Konu sahibi hayatın bir yerinde sıkışıp kalmış olabilir. Kimsenin hayatını bilmiyoruz ama olaya hep evdeki kadın tarafından bakmak, hep aşağılamak da bana doğru gelmiyor, insanların hep kötü niyetli olduğunu düşünmek istemiyorum. Hala herkesin bir kalp taşıdığına inanmak istiyorum. (Dün akşam ki konuyu tenzih ederek )

Genelde aldatan her erkek eşini sevmez, eşinden ayrılmak üzere olur saf kadınlarda inanır böyle işte yurdum erkeği naparsın

buna inanan kadınların saf olduğuna değil işlerine böyle geldiğine tuhaf bi zevk aldıklarına inanıyorum

biz kadınlar birbirimize düşmanız

kimi kendi canı yandığı için başka kadınların canını yakıyor

kimi evleri sallamaktan zevk alıyor

kimi hep acı çekmekle besleniyor

...vs vs

sebep çok

erkekte durumdan istifade ediyor

birileri harcanıyor ama kim

Sizin gibi bayanlar oldukça biz erkekleri suçlamakta haksızız galiba biz bayan bayana yapıyoruz kötülüğü...Yazık çok üzüldüm ...Size değil o eşe ve çocuklarına!!!

çok iyi niyetli yazmışsınız gerçeklik payı da olabilir
ama herşey bu kadar basit değil
bunalımdaydım kandım canım sıkkındı inandım kötü durumdaydım hırsızlık yaptım haklıydım öldürdüm durumlarına kadar gider
bi sonu yok yani
bazı şeyler hata kaldırmaz bana göre bu da onlardan biri ortada 3 çocuk var
o kadını düşünmedi diyeli çocukları düşünmesi lazımdı
ki kendi de çocuklarından ayrı karşıda ki kadını en çok onun anlaması lazım

Yazılan yorumların hepsini okumadım bu yüzden bu konuya değinildi mi bilemiyorum. Sizde boşanmış bir insansınız ve ne kadar zor olduğunu yaşanılan sıkıntıları az çok biliyorsunuz üstelik çocuklarınızdanda ayrısınız. Nasıl olur da başka bir kadınında bu acıları çekmesine gönlünüz razı geliyor? Bencillik bu olsa gerek.. Tam net yazmadığınızdan anlamadım çocukları varmıydı sonradan mı öğrendiniz yada 3. çocugu oldugunu mu sonradan öğrendiniz nedir anlamış değilim ama çok yanlış yaptığınız sizi kınamıyorum yadırgamıyorum ama her şeyinde bir yolu yordamı var ve sizi bu yola davet ediyorum. Helede boşanma o insan boşanma davası açmamışsa bugün yarın diyorsa ona verdiğiniz emeklerinize yanın. Ve kendinizi kurtarın belli ki bir başkasının hayalleri ve evliliği üzerine hayaller kurmuşsunuz.

Bazen olmuyor işte, benden küçük bir kız kardeşim var, 33 yaşında 9 yaşında bir oğlu var, boşanalı 5 yıl oldu. Öyle kötü şeyler yaşadı ki, geçtiğimiz yıllarda bir ilişkisi oldu,iki yıl sürdü hiç evlenmemiş biriyle, adamın ailesi kardeşimi istemedi, boşanmış ve bir çocuğu olduğu için resmen aşağıladılar garibimi (ben bunları olduktan sonra öğrendim)onu o kadar incittiler ki, el bebek gül bebek büyümüş kızımızdı, hiç iş tecrubesi yokken evlendi ve ayrıldıktan sonra asgari ücretle ancak bir iş bulabildi. Destek olmaya çalıştık ama yediremedi kendine, oğlunu babasına verdi. En sonunda bir gün bayılmış iş yerinde haber verdiler gidip aldım. Hastanede strese bağlı kalp spazmı dedi doktor.

Yattığı yatakta, abla ben kadın değil miyim, o... dan mı boşandım, benim günahım ne yemin ederim dayak yemeseydim boşanmazdım diyerek ağlamasını ölsem unutamam. İçim hala acıyor, depresyon tedavisi devam ediyor. Duygusal açıdan o kadar zayıf ki bazen çaresiz kalıyoruz. Kardeş olarak destek olmamız yetmiyor, evladının sevgisi yetmiyor, bir hayat arkadaşı istiyor. Böyle şeyler yaşadığım için insanların her halini düşünmeye çabalıyorum. İyi bir şey olsaydı kocası boşamazdı diyen insanların ne kadar ön yargılı olduğuna kızdığımı, o zavallımın yediği dayaktan bir gözünde %80 görme kaybı, sağır bir sol kulak ve çatlak bir kafatasıyla çıktığını yine de evim dediğini ve benim onu sürüyerek o evden çıkardığımı haykırmak istediğim zamanlar geliyor aklıma. Yapamıyorum altından büyük duygusal travmalar çıkabilecek hayatları olan insanlara öyle yekten kızamıyorum.

Dengesi bozulmuş,kendi evlatlarından ayrı bir insan başkasının evlatlarını düşünebilir mi bilmiyorum

Türkiyede kadınların sorunlarını,veya boşanma durumunda maruz kaldıkları baskıları,maddi durumu bizler de biliyoruz.
Konu sahibi burda yaşadığı şartları ve çocuklarına kavuşamadığını anlatmamış.
Yani bu konulardan daha önemli bir problemi var;'''evli sevgilisinin yalanı'''.

Herkesin bakış açısı farklıdır,ben bir anne olarak aşktan sevgiden önce çocuklarımı düşünürüm.Bu dünyadaki hiçbir erkeğin aşkı ,çocuklarım yanımda değilse beni ilgilendirmez.

kardeşinin yaşadıkları çok üzücü, umarım başlık sahibi benzer durumda değildir
ama hiç bir ayrıntı yazmamışki
burda sayfalarca konuşulmuş ama hep havada aslında
çünkü detay bilmiyoruz
tek anladığım konu, sonradan ortaya çıkan ve onun bilmediği 3. çocuk, (o da başka bi eşten olsa gerek) ve başlık sahibinin buna üzülüyor olması

Son düzenleme:

kardeşine geçmiş olsun diyorum umarım en kısa zamanda atlatır yaşadıklarını..

bu arada her ne yaşanmışsa yaşansın (şiddet, parasızlık, işsizlik..vs.) bir kadının evli bir adamla birlikteliğini aklayamaz, doğru değil..

ne olursa olsun evli bir adamın kollarına atlamak sorunlardan kaçısın aksine var olan dertlere yenisini eklemekten başka bir şey değil (biraz vicdan varsa)

gerçi suç tamamen kadında da değil, konu sahibi olmasa o adam gider başka birilerini bulur illa ki..

İşte bunu diyorum, konu sahibinin durumunu bilmiyoruz ve çok sert eleştiriyoruz

Konu sahibi sende yazsana bacım ya konuyu açıp gitmişsin parçalanıyorum burada kaç saattir.

6 yıldır psikoterapi yapıyorum. bu süreçte eşini aldatan bir sürü erkekle, beraber olduğu erkeğin karısından ayrılıp kendisiyle evlenecegini söyleyen bir sürü kadınla karşılaştım. Şimdiye kadar hiçbirisinin bir icraatta bulunduğunu görmedim.

Evli barklı bir adamın 3.çocugunu kafaya takana kadar arkanda bıraktığın yavrularına otur üzül..

Onlarla nasıl kaliteli vakit geçirebilirim diye yan otur..

Merhaba arkadaşım,

Öncelikle içinde bulunduğun durum için üzgünüm. Bazen duygusallık insanın varolan tüm gözlerini kapatıyor... Buna olaylara dışarıdan bakan empati gözü de dahil... Tıpkı 19 yaşında genç ve toy bir kız gibi davrandığınızın farkında bile değilsiniz.. Kızmayın, yüreğiniz hala genç ise, mutluluk arıyor ise bu suç değil elbette.. Ama yanlış yerde arıyorsa bu hatadır ne yazık ki...
Yerinizde olsaydım eğer, erkek arkadaşınızın hayatından çıkar ve uzaktan izlerdim. Gerçekten ayrılacak bir ilişki içerisindeyse eğer, ayrıldıktan sonra kendisiyle devam ederdim. Zaten arayıp beni bulurdu, seviyorsa eğer... Velakin siz bundan emin olmadığınız için ikinci bir kadın olarak ilişkiye hala devam ediyorsunuz.

Erkekler bazen değişiklik ararlar... Neden hem de biliyor musunuz? Sorumluluklar ağır gelmeye başlamıştır. Andropoz gibi bir psikolojik rahatsızlığın etkisine girmişlerdir çoğunlukla, dolayısıyla evde ki yükümlülüklerini yapmak istemiyor, küçük bir erkek çocuğu gibi davranmak istiyorlardır. E haklı olarak da eşleri kocalarına "Anne" olmak zorunda değillerdir ve sabırlarının da sonu oluyordur. Dolayısıyla evde eleşti2rinin dozunun arttığı pek çok tartışma çıkıyordur. Erkek istiyordur zaten bu tartışmaların çıkmasını ve evde şunu yüksek sesle telaffuz ediyordur "Boşansam da kurtulsam senden", "Alıp başımı gideceğim birgün!", "Böyle yapmaya devam edersen beni kaybedersin" vs. gibi... Neden bunları telaffuz ediyordur, zira aldatırken vicdanının rahat olması gerekiyordur. "Evde zaten huzurum yok... Beni bunaltıyorlar" çıkış cümlesiyle önce çok masumane flörtlere başlar.. Sonra evde ki kavganın dozunu arttırır ve sizinle vakit geçirir.. Siz bu geçiş döneminin, asla kullanılmayacak istepnesi olarak görev alırsınız.. Ama yedektesinizdir. Çünkü aslında kimseyi boşamayacaktır. Ama ya eşi bir gün onu aniden boşarsa? Boşlukta kalamayacak kadar da kendine güvensizdir.

Bu vakalarla o kadar çok karşılaştım ki... yukarıdaki vakaya ekleyebileceklerim olur, çıkaracaklarım olmaz...

Boşanmış olan erkeklerin ikinciye ve hatta üçüncüye evlendikleri (Her ne kadar bekarlık sultanlıktır diye dolaşsalar da, asla kadınsız yapamazlar. Zira kadın hizmetlerinin tümünü gören, hayatlarını kolaylaştıran "eş" tir... Oysa kadınlar tek yaşayabilirler) görülür, sıklıkla...
Ancak evliliği hali hazırda süren hiçbir erkek, 3. bir kadın için eşini bırakmaz...

İstisnaları yok mu?

Şu şekilde işler;

1. Adam parayı bulur, zenginleşir, bıraktığı ailesine de bakmak kaydıyla daha genç ve güzel bir kadını alabilir. Ama yine de öncesinde boşanmak zaten aklında vardır ve evine hiç uğramıyordur. Evi ayrıdır. Yine de maddi olarak boşadığı eşe ve aileye bakacağını bildiği için vicdanı rahattır, boşar... Sonradan gözüne kestirdiği ya da beğendiği birini alır... (Bu genelde ünlü olanlarda çok sık karşımıza çıkan vaka... ama güncel hayatta da var)

2. Adam evinde gerçekten huzursuzluk çıkarıyordur ve artık eşi onu boşayacaktır. Adam hiç boşanmak istemese dahi kendine bir istepne bulmak zorundadır. Kendini evlilik dışında güvensiz hissetse de, mecbur hissettiği için içindeki duygusal boşluğu doldurmak adına, evlilik sürerken başka biri ile görüşmeye başlar. Ancak boşanma en fazla altı ay içinde gerçekleşmiş olur...

3. Adam evinde huzursuzluk çıkarıyordur, zira sıkılmıştır. Ancak eşinden ayrılmaya hiç niyeti yoktur. Sadece değişikliğe ihtiyacı vardır bir süre.. ve monogamiden uzak hissiyatı nedeniyle aldatmaya da meyillidir. İkinci bir kadını, evinde ki huzursuzluğu bahane kullanarak hayatına sokar.. Ancak kendisiyle evlenmeye niyeti yoktur. Küçük, büyük pek çok yalanla karşısında ki kadını kendine inandırır ve olabildiğince uzun vaktini onunla geçirir. Sonra yine eşine döner ve bu aşamadan sonra daha mutlu bir evlilik hayatı yaşamaya başlar bir süre daha...

Neden gerçekten boşanmış biri ile yeni bir hayata yelken açmıyorsunuz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…