Huzurlu değilim

Freyja94

Ubi dubium ibi libertas
Kayıtlı Üye
1 Temmuz 2017
326
360
23
Yaptığım hiçbir şeyde, gerçekleştirdiğim hiçbir hayalimde huzuru bulamıyorum ben. Sorunum ne bilmiyorum belki bana bir fikir verebilirsiniz diye bu konuyu açıyorum aslında.
Lise sonuna kadar ailemin mutsuz, eve tıkılı hayatına uyum sağlayamadığım için mutlu olamadığımı düşünürdüm. Gerçi hala ailemle yaşıyorum ama üniversite zamanında mutlu olmak için her yolu denedim ve bunu kendim biriktirip yaptım hep. Kurslara gittim, gezilere katıldım, gönüllü aktiviteler yaptım ama hiçbir yerde o aradığım huzuru bulamadım ben. Huzurlu ortamlarda bulundum, misafir ailelerin yanında kaldım, onların huzuruyla, yaşamlarıyla huzuru hisseder gibi oldum ama o bana ait değildi, geçti gitti. Eninde sonunda bitiyordu. Çabalamayı bıraktım kendimi eve kapattım, yine mutlu olamadım.

Tek istediğim elime kahvemi alıp, manzarayı izlerken huzurlu olmaktı, onu bile yapamıyorum. Anı yaşayamıyorum. Sürekli başka şeyler düşünüyorum. Bir keresinde arkadaşımın aklını çelip bir yere tatile ikna ettim. Sonunda ne oldu dersiniz? Tatili bana da arkadaşıma da zehir ettim. Sürekli gergindim, keşke hiç gelmeseydim o parayla başka yere giderdim dedim. Hep aynı şeyler, şu an bile rahat değilim, kafamda nasıl, neden bir sürü huzursuzluk. Bi sal kendini ne olur! Bütün gün insanlar instagram'dan bir şeyler paylaşsın istiyorum çünkü onların hayatlarındaki huzuru, eğlenceyi, mutluluğu görünce kendimi daha iyi hissettiğimi fark ettim, ben beceremiyorum ama birileri beceriyor, demek ki mümkün. Çok saçma değil mi? Bana bir çözüm öneriniz var mı? Ben neden huzurlu olamıyorum, nasıl olabilirim, anı yaşayıp tadını çıkarmayı nasıl öğrenebilirim? Şimdiden cevaplarınız için teşekkürler, gerçekten çok çaresiz durumdayım.

Huzur senin içinde. Yani mutlulukta, mutsuzlukta bizden kaynaklanır.. Sen elindekilerle mutlu olmaya bak, çok kötü dertlerin olmadığı için şükret ve Dua et..

Yıkıcı olmadığımada eminim, sal cidden bak , cevabın bile gereksiz ters ...
aslında ters değil. üzgün birisine üzülme demek gibi bir şey dediniz. nasıl salıcağımı bilsem salıcam zaten sorun o, konuyu o yüzden açtım zaten yoksa ben de biliyorum salmam gerektiğini

aslında ters değil. üzgün birisine üzülme demek gibi bir şey dediniz. nasıl salıcağımı bilsem salıcam zaten sorun o, konuyu o yüzden açtım zaten yoksa ben de biliyorum salmam gerektiğini
Aranıyorsun dedim nasıl anladın bilmiyorum ama , dert aranıyorsun , herşeyi kafaya takıyorsun sanki manasındaydı , burdan başla ve yetinmeyi dene . Herşeyin farkındaysan kendi içinde çözebilirsin zaten bunu .

Ben de sizin yazdıklarınızı yazacaktım ama yanlış anlaşılma ihtimaline karşı yazmışken sildim. Konu sahibi bence de bir de bu açıdan dene. Huzur başka şey mutluluk başka. İnşallah sen de bu üzerindeki ağırlıktan kurtulup istediğin herşeye maddi manevi kavuşursun

Meditasyon denediniz mi?
Ilk günler etkisiz gibi gelir ama şans verirseniz hayat dönüştürücü etkiye sahip heleki huzur konusunda.

Iyi ya bi kere geliyorsun dunyaya. Kendini uzerek bosa gecirme zamani. Sakinlestirici bitki caylari icin, kedi, kopek sahiplenin. Sevdiginiz kitaplari alin, her gun yuruyus yapin.

Ben tüm riskleri göze alıp yazdım Çünkü yardım isteyen biri var ve ben bunun başka yolu olduğuna inanmadığım ve buna (ruh meselesi) adım kadar emin olduğum için yazdım.

Ben tüm riskleri göze alıp yazdım Çünkü yardım isteyen biri var ve ben bunun başka yolu olduğuna inanmadığım ve buna (ruh meselesi) adım kadar emin olduğum için yazdım.
Bana göre haklısınız. Okuduğum gibi aynı şeyleri düşünmüşüz

Meditasyon denediniz mi?
Ilk günler etkisiz gibi gelir ama şans verirseniz hayat dönüştürücü etkiye sahip heleki huzur konusunda.
denedim aslında ama profesyonel birinden yardım alsam daha iyi olacak sanırım, anlık yardımcı oldu belki ama kalıcı bir işe yaramadı
Iyi ya bi kere geliyorsun dunyaya. Kendini uzerek bosa gecirme zamani. Sakinlestirici bitki caylari icin, kedi, kopek sahiplenin. Sevdiginiz kitaplari alin, her gun yuruyus yapin.
benim sorunum şu sanırım kendimi mutlu olmam lazım diye çok sıkıyorum. belki biraz daha bilinçlenip kabul etmem lazım? her zaman mutlu olamam gibi. Evcil hayvan almıyor bizimkiler malesef, ben de dışarıda önüme geleni mıncırıyorum

Evet bence de destek alabilirsiniz . Kundalini yogayı da çok çok öneririm.
Hayat güzel, deneyimlenecek bir çok şey var . Zihninizi yıpratan şeyleri dilerim donusturursunuz.

Mutlu olmak odaklanıp olacak bir şey değil malesef.
Bence kendinizi şartlamaktan vazgeçmelisiniz. Ve huzur insanın içinde olmadıkça isterse fizana gitsin yine olmaz. Mutluluğu yere ve bir kişiye bağlamamak lazım. Yürüyüşe çıkmak mesela beni inanılmaz mutlu eder. Takarım kulaklığımı yürür dururum. Böyle bir şeyler mi yapsanız ?

Anlıyorum sizi . Hoşunuza gitmemiş salin kendinizi cevabı :) ama hakkaten takmamayi öğrenmek gerekir bunun da yolu bana göre sahip olduklarının değerini bilmek. Inancli olmakla ilgisi de yok bunun üstelik . Yaşamadığıniz tecrübelere, yaparsam mutlu olabilirim dediginiz şeylere odaklanmayin. Sizin hayatınızda olan kişi ya da şeylere bir bakın . Uzun uzun düşünün üzerinde . Onakrin sizin icin ne kadar değerli olduğunu almaya çalışın . anın tadini çıkarmaya çalışın . Bundan kastım şu an ne yapıyorsaniz tüm duyu organlarınizla ani hissetmeye çalışın . Ne zaman nerde ollursa olsun havanın kokusunun, kulak vermediginiz seslerin , ışığın, oturduğunuz yattiginiz yerin hissinin, dokunduğunuz eşyaların dokusunun farkına varmaya çalışın ama hakkaten bilincle yapın bunu . fark edin . Bir başka tavsiye edeceğim şey ise "içe dönük " mu yoksa " dışa dönük " mu bir insan olduğunuza karar verin. Ona göre de mutluluğu ya kendi iç yolculuğunuzda ya da sosyalleserek bulursunuz . Ice dönük insanlar sıkıntı ya da mutlulugu iç dünyasında çözer . dışa dönük insanlar bir sıkıntı yaşadığında iletisime geçmek ister başkasıyla çözer sorunlarini . Ice dönük insan iç dunyasina danışır. Kendiyle kalır. Böyle özetleyebiliriz bu konuyu ama yine de Howard gardner in çoklu zeka kuramina göz atmanızi tavsiye ederim . Benden daha anlaşılır olur :)) kolay gelsin mutluluğu ve huzuru bulma konusunda

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…