Huzursuz günler başladı

Aynen çünkü bir daha geri dönüşü yok bu yolun hayat çok tuhaf . Dedigim gibi taştim artik herşeyi gösterdim sira onda . Sabrederse yola gelirse ne ala gelmezse yapacak şeyler tükendi.
Guzel arkadasim, bir de şu var, bu adam hata yapsa belki anlayıp duzeltir deriz ama bana bu adaminki doğrudan karakteri gibi geliyor.. Karakter degismiyor ne yazik ki.. Bu adamin aile yapisi, ozellikle annesi bu kafada ve ogluna doğduğu günden beri bunu işlemiş resmen, bilinçaltı dedigimiz mevzu.. Her şeyi öylesine kendilerine hak goruyolar ve baska insanlari oylesine hice sayiyorlar ki.. Sorsan veya konuşsan, eşin gayet mantikli konusur, eşinin ailesine saygılı olmaktan dem vurur belki de ama iste icraata gelince o bilincaltina islenen seylerle hareket ediyor, bilerek veya bilmeyerek.. O yuzden de boyle anormal davranislar sergiliyor, gecerli bir tane bile sebebi yokken.. Buna hastalik derken biraz da bunu kastediyorum ben, adam 30 yasindaysa 30 senedir bu telkinleri almış, o şekilde yetişmiş.. Yanlışlığını gorur belki, kabul de eder ama farkli sekilde davranamaz (istisnalar belki vardir).. Huylu huyundan vazgecmez dedigimiz olay iste..
Esinin guzel huylari olabilir, cok iyi bi insan da olabilir özünde ama senin hassas noktan konusunda cok acayip bi noktada, bu nedenle zorlaniyorsun iste.. Ailesine duskun olmayan, görüşüp gorusmemeyi umursamayan biri olsaydın belki daha farkli yürürdü ama sen busun, ailene bagli ve duskunsun, gayet de normal, sacma davranan sen degilsin, burada haksizlik eden eşin.. Dusununce oyle anlamsiz ki.. "Benimle evlendin, ana babana gitmen benim bir lutfum!" Boyle şey olabilir mi? Neresinden tutsan elinde kalacak bi düşünce..
Zaten kafa yapisi bu oldugu icin, bugun aile sorun olur yarin arkadas.. Mesele zihniyette..
Ailene, degerlilerine deger vermeyen kişilere paspas olmayi kabul etmemek de en dogal hakkin..
Kendi ablasi neredeyse her gun kocasini alip babasinin evine gelecek, bunu cok normal gorecekler, Hebehubele ise birak kocasini, yalniz bile huzurlu sekilde gidip gelemeyecek ailesine, hep bi olayla gidecek giderse de.. Bu nasil zihniyet?
Allah korusun, seni kocana karsi kiskirtmak istemiyorum asla, bunlari sen de bildigin icin yazıyorum biraz da.. Bir de tecrubelerim belki ısık olur diyerek..
Bu kafa yapisi cok cok yaygin ve yaptiklari seyler genelde tamamen ayni.. Insan ordan da bilebiliyor..
Sen gerçekten iyi bi kizsin, masum ve temiz dusuncelisin, naif ve kırılgansın ve cok buyuk beklentiler icinde biri degilsin..
Rabbim sana bi ferahlik versin tez zamanda..

Bakmasi kendi iyiliği, insanligindandir ama bu tipler "gelin zaten mecbur yapacak, yapmak zorunda" kafasinda olduklarından, ne yaptığını iyilik olarak gorurler ne de insanligini anlarlar.. Zaten mecbursun!!
Bu zihniyetteki insanlar sana her hakareti yapip canlari istedigi gibi davranma hakkina sahiptir ama sen "ne yapıyorsunuz, neden?" deme hakkina bile sahip degilsindir..
Ruhum daraldi..
Allah esirgesin ya..

Evet bakıp bakmama kendi tercihidir sadece dinen kendini zorunlu hissetmesin istedim söyle de bir örnek var.. kadın o gün canı istemese yemek yapmayabilir eve eşi bunun için hesap soramaz.. hadis ı şerif.. yani şu ki kendimizi kimseye ezdirmemize gerek yok zulme sessiz kalmak bizi bi yerlere getirmiyor malesef daha da batıyoruz.. dediğim gibi dinen sorumlu hissetmesin diye gönderdim evet böyle insanlarla basa çıkmak çok zor gelin i istediği gibi kullanabileceğini düşünen insanlar.. rabbim şerlerinden korusun

Evet, anladim demek istediginizi.. Gercekten Rabbim korusun, çünkü tam anlamiyla şer.. Kendi kizlari el ustunde tutulmasi gereken bi prenses ama "gelin" onlarin izin verdigi kadar yasam hakkina sahip olan bi köle.. Haddini ve kendini bilmek ne kadar onemli.. Bunlarin cogu hep haddini bilmemekten..
Ne universite filan okumus olmak degistiriyor bu zihniyeti ne de konusmak, anlatmak.. Dediğim gibi, bilinçaltı.. Adam konussa senle ayni dusunuyor ama davranislari bilinçaltının tesiriyle bambaska ve farkında bile degil.. Bu yuzden de kalkip yine kizi ve ailesini sucluyorlar iste..
Rabbim kiymet bilen, guzel bakan ve guzel goren insanlarla karşılaştırsın her daim..

Amin.. çevremizde böyle insanlar vardı ne desek boş anlamıyorlar kaynanalik yapanlarin da bi zamanlar kaynanaları vardı halbuki. Sorsan "biz neler çektik "deyip kaynanasına duyduğu nefreti anlatır. Be kadın bu kızda senin yıllar önce olduğun gibi gelin.... kadının düşmanı yine kadın oğlunu böyle yetistirenlerden nefret ediyorum. "Sen erkeksin senin dediğin olur elinin kiri bak bak erkek ya her yaptığı yakışıyor.. Sen erkeksin karin senin dediğini yapacak yapmak zorunda!." Bu zihniyetle buyutuyorlar marifet Erkek değil Adam olabilmekte.. insanların hele ki senin hemcinsinin canını yakan erkek değil Adam yetistirebilmekte.... en nefret ettiğim insan böyleleri benimde oğlum var 4 buçuk aylık daha ama eğitim anne rahminde baslar şimdiden merhametli ol dosdoğru ol diyorum büyüdüğünde sevdiğine sahip çıkan adam ol ağzından kötü söz cikmasin.. belki çok küçük ama ben eğitimin anne rahminden başladığına inanırım. herkes evladını Kadına,Erkeğe ve hayvana karşı merhametli saygılı yetistirse böyle cinsler çıkmayacak ortaya

Davanızda haklısınız da bana yüzük fırlatmak biraz fazla olmuş gibi geldi. Yani manevi bi anlamı var sonuçta. Böyle çıkarıp fırlatmak basitleştiriyor o anlamı.

Sizi buraya anonim olarak girdiğim zamanlardan hatırlıyorum,diğer konularınızıda biliyorum.
Bu adam gerçekten adam olmaz, neler yaptın ne ayaklar ne kendini tutmalar ne umursamamalar.. hepsini okuyordum.
Ne istiyor bu Allah'tan belasını mı? O çok meraklı olduğu ailesiyle gidip yaşasın bırakın gerçekten.
Ben böyle bir şey görmedim,insanda biraz merhamet olur. Niye siz ailenize gidemiyorsunuz pardonda? Böyle geri kafalı cahil bi zihniyet olabilir mi? O önce bi koca olsun size laf söylerken.

O kadar güzel yazmışsınzki teşekkür ederim bunların hepsi bi emek özellikle güzellikle yazdığınız için teşekkür ederim. Hepsi kafamda dönüp duruyo Rabbim ferahlik versin dua ediyorum

Benim eski kayinvalidenin kendi kayinvalidesi oyle asil ve osmanli bi kadindi ki, kendi de soylerdi, hic bi sey gormemis kadından kotuluk namına.. Kadinin kendi annesi boyle arizali bi tip imiş, o da gelinlerine etmediğini birakmamis ve kizlarini da ayni sekilde yetiştirmiş.. Kardeşlerinin icinde en şerli olan da bu kayinvalide idi iste.. Sakat zihniyetler ve mahvolan hayatlar..
Bu gercekten hastalik..

En güzeli böylelerini hayatından çıkarmak biz yakınımızda var olanları öyle yaptık çok mutluyuz ailecek :))

En güzeli böylelerini hayatından çıkarmak biz yakınımızda var olanları öyle yaptık çok mutluyuz ailecek :))
Aynen, bizim bi de kendi en yakin akrabalarimizdan boyle bi güruh vardi, senelerce sabrettik, düzelir dedik, bizden kopmasin dedik, biz boyle dedikce azittilar, hep daha da ileri gittiler, en sonunda cikardik hayatimizdan.. Cok sukur kafamiz cok rahat simdi..
Küslük filan guzel seyler degil ama sana zarar veren insan iflah ve ıslah olmuyorsa da mesafeyi koymak gerekiyor.. Baska care bırakmıyorlar zira..

Allah yardımcınız olsun, aynı durumu ben de yaşadım ve çareyi boşanmakta buldum bu tipler maalesef uzlaşılmaz olumlu bir sonuca varılamaz tipler. Boşandıktan sonra yeniden doğdum hayatımın en huzurlu günlerini yaşadım, size boşanın diyemem ama boşanmanın çok da kötü bir şey olmadığı aklınızın bir kenarında kalsın.

Altından kalkabilirim umarim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…