Huzursuz günler başladı

Beni hatırlar mısın bilmiyorum sen daha önce de eşinle ilgili konu açmıştın bir sene kadar önce seninle aynı sıkıntıları yaşıyordum ben de yanlış hatırlamıyorsam da yaşlarımız da yakın seninle. Ben sana boşan deyince bana kızmıştın. Bana kızdığın zamanlarda ben de evliydim şimdi boşanalı bir sene olacak gayet de mutluyum. Dicem şu ki o şahısla senin eşin benziyolar emin ol değişmeyecekler ne kadar dirensen de sonuç aynı. Hatta sana şunu diyeyim son kavgamız senin şimdi yazdığına benziyo.

geçmiş konuları bilmeyenler hala alttan al diyor.
zaten konu sahibi bu zamana kadar her konuda alttan aldığı için, kocası onun üstünde terör estiriyor, tehditler savuruyor. neden? çünkü konu sahibi ailesine gitmek istediği için. sanırsın şehir dışına, ülke dışına yabancıya gidiyor.

susmak hiçbir işe yaramadı, koca kişisini şımartmaktan ve zulme yöneltmekten başka.

öyle küstah ve baskıcı ki, ailesine gitmek isteyen kadına boşanma tehdidi savuran herif, evden gitmeye korkan karısına dolaptaki eksikleri soracak kadar utanmaz. aslında karısını test ediyor, sözünden çıkıp çıkmadığına bakıyor.

e kadın hala evde, telefona cevap veriyor. yüzük atmalar, git demeler kuru gürültüymüş deyip, rahatça günlük yaşantısına devam ediyor. karısı ise kendi kendini yiyor.

Ben onu evden kovdum şimdi geri dönünce geri adim atmış mi sayacağım? Telefonlarıni acmadim 10larca kez aradi sonra kardesi aramaya basladi rezillik cikmasin diye actim . Ben zaten elimden gelen tevazuyu gösterdim simdi ye kadar. Ama bitti . Alttan almayla insanliktan anlamayana insanlik yapmayla olacak iş değilmiş. Terörse dibine kadar inceldigi yerden kopar .yapabilecek biseyim kalmadi

Hayır hatırlayamadim. Kızmamın sebebi şudur zaten üzgünken üzerime gelindiği içindir veyahut bilmiyorum inanin unutmuşum . Allah mutluluğunuzu daim etsin inşallah

Düşünmüyorum çocuk herşeyde bi hayir var demekki .

Hayır hatırlayamadim. Kızmamın sebebi şudur zaten üzgünken üzerime gelindiği içindir veyahut bilmiyorum inanin unutmuşum . Allah mutluluğunuzu daim etsin inşallah
Sen de benim fikrimdesin anladığım kadarıyla yani sonuna kadar yapabildiğin herşeyi yapıyosun geri dönüp baktığında acaba keşke dememek için seni anlıyorum ama bu sure zarfında kendini fazla hırpalamamaya çalış

Aynen çünkü bir daha geri dönüşü yok bu yolun hayat çok tuhaf . Dedigim gibi taştim artik herşeyi gösterdim sira onda . Sabrederse yola gelirse ne ala gelmezse yapacak şeyler tükendi.

Anne babaya gitmrkonusunda eşiniz haksız. Onunki ana baba sayılıyorda sen ağaç kavuğundan mı çıktın, Allahım böyle zalimlerle karşılaştırmasın kimseyi. Annenin gözyaşlarınının hesabını da nasıl ödeyecek Allah bilir, kadıncağız bile çekiniyor eşinden bişey demesinden korkuyor. Aynen bu tavra devam, dünya kocanın etrafında dönmüyor halt etmiş o.

Kesinlikle herkesin kendi anne babasina karşı sorumlulukları vardır.
Ama bizde sanki gelinin eş ailesine sorumlulugu varmış gibi yansıtılıyor.Ozellikle de muhafazakar kesimde bu da gayet işlerine geliyor elbette.

Ama bizde sanki gelinin eş ailesine sorumlulugu varmış gibi yansıtılıyor.Ozellikle de muhafazakar kesimde bu da gayet işlerine geliyor elbette.
Aynen öyle. Allah korkusu olsa insafli davranılir. Ben gerçekten bir gün anne ve kv olursam yaşlansan dahi kimseden bisey ne bekler ne isterim . Sevmeyen kimse benimle görüşmek zorunda değil yerinde mutlu olsunlar düşüncesindeyim . Ailemde öyle benim . Beynim karincalandi düşünmekten .

aslında sen ne yaparsan yap, kocan istediği gibi düşünüp davranmaya devam edecek.
eve almasan yuvayı yıkan sen olacaksın, yuvam yıkılmasın deyip alttan almaya devam etsen "benden vazgeçemiyor" diye düşünecek.

sıkıntı, eşinin bencil olması ve hata yaptığını düşünmemesi.

iş sende değil eşinde bitiyor. sen sadece süreci uzatıyorsun.

+1

3 yıldır öküz ve bencilmiş kocan.
sen daha neyin çabasından, sevgisinden bahsediyorsun?
Size dışarıdan gelince hep duş alıyorsun diyen bir sıfatsıza ne dememizi beklersin?
sana ahlaksız iması yapan kocayı sevmek?
inanılmaz.
çok haklı.

sen elinden geleni fazlasıyla yapmışsın.
ancak kocanın umrunda değil.

gördüğün gibi kocana köle de olsan, sinir krizi geçirip köprüden de atlasan, herifin umrunda değilsin.

belli ki sus payı olsun diye iyiymiş gibi rol kesiyor arada.

hala mantıkla değil duygusal bakıyorsun.
hakikaten sevilecek insan değil eşin.
her tartışma sonrası kocana yapışırsan elbette sana saygı duymaz. gerçi sevilmiyorsun. sadece senin üzerinde ego tatmini yapıyor o kadar.

bu sadece 3 yılın ufak bir alıntısı.

sence hala ortada bir koca, yuva, sevgi, saygı var mı?
bir de çocuk düşünmüşsün ara ara.

o zaman kocan seni çıldırtırdı muhtemelen.

“Rabbin, sadece kendisine kulluk etmenizi, ana-babanıza da iyi davranmanızı kesin bir şekilde emretti. Onlardan biri veya her ikisi senin yanında yaşlanırsa, kendilerine «of!» bile deme; onları azarlama; ikisine de güzel söz söyle.
Onları esirgeyerek alçak gönüllülükle üzerlerine kol kanat ger ve: «Rabbim! Küçüklüğümde onlar beni nasıl yetiştirmişlerse, şimdi de sen onlara (öyle) rahmet et!» diyerek dua et.”
(İsra, 17/23-24)

Fakat bir gelin kayınvalidesi veya kayınpederine bakmak zorunda değildir.

Sen kocanın ailesine bakmakla yükümlü değilsin.. söyle ki o sana merhamet etmiyor onunki aile de seninki ney ??

Merhamet etmeyene merhamet olunmaz bunu unutma...
Siz yerdekilere merhamet ediniz ki goktekilerde size merhamet etsin..

Adam merhamet sevgi saygıdan bi haber yaşıyor.. allah gönlünü ferahlatsin ve seni senin için hayr olana yönlendirsin..

bir adim geri atma sakın.ama daha fazla da tartisma.bukadari yeter.gerisi esine kalmis.Allah yardimcin olsun hayirlisi neyse o olsun hakkinda.ama iyi yapmissin coktan yapman gerekeni fakat sakin alttan alma ne olacaksa olsun.konunu takipteyim

Haklısınız.
Hep benim fazla anlam yuklemelerim sevmelerim . Neden bu kadar kör kütük bağlanmışım bilmiyorum

bir adim geri atma sakın.ama daha fazla da tartisma.bukadari yeter.gerisi esine kalmis.Allah yardimcin olsun hayirlisi neyse o olsun hakkinda.ama iyi yapmissin coktan yapman gerekeni fakat sakin alttan alma ne olacaksa olsun.konunu takipteyim
Aminn duaya cok ihtiyacım var. Rabbimden doğrusunu diliyorum .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…