- 5 Kasım 2015
- 1.526
- 1.310
- 133
- Konu Sahibi Hebehubele
-
Ben onu evden kovdum şimdi geri dönünce geri adim atmış mi sayacağım? Telefonlarıni acmadim 10larca kez aradi sonra kardesi aramaya basladi rezillik cikmasin diye actim . Ben zaten elimden gelen tevazuyu gösterdim simdi ye kadar. Ama bitti . Alttan almayla insanliktan anlamayana insanlik yapmayla olacak iş değilmiş. Terörse dibine kadar inceldigi yerden kopar .yapabilecek biseyim kalmadigeçmiş konuları bilmeyenler hala alttan al diyor.
zaten konu sahibi bu zamana kadar her konuda alttan aldığı için, kocası onun üstünde terör estiriyor, tehditler savuruyor. neden? çünkü konu sahibi ailesine gitmek istediği için. sanırsın şehir dışına, ülke dışına yabancıya gidiyor.
susmak hiçbir işe yaramadı, koca kişisini şımartmaktan ve zulme yöneltmekten başka.
öyle küstah ve baskıcı ki, ailesine gitmek isteyen kadına boşanma tehdidi savuran herif, evden gitmeye korkan karısına dolaptaki eksikleri soracak kadar utanmaz. aslında karısını test ediyor, sözünden çıkıp çıkmadığına bakıyor.
e kadın hala evde, telefona cevap veriyor. yüzük atmalar, git demeler kuru gürültüymüş deyip, rahatça günlük yaşantısına devam ediyor. karısı ise kendi kendini yiyor.
Hayır hatırlayamadim. Kızmamın sebebi şudur zaten üzgünken üzerime gelindiği içindir veyahut bilmiyorum inanin unutmuşum . Allah mutluluğunuzu daim etsin inşallahBeni hatırlar mısın bilmiyorum sen daha önce de eşinle ilgili konu açmıştın bir sene kadar önce seninle aynı sıkıntıları yaşıyordum ben de yanlış hatırlamıyorsam da yaşlarımız da yakın seninle. Ben sana boşan deyince bana kızmıştın. Bana kızdığın zamanlarda ben de evliydim şimdi boşanalı bir sene olacak gayet de mutluyum. Dicem şu ki o şahısla senin eşin benziyolar emin ol değişmeyecekler ne kadar dirensen de sonuç aynı. Hatta sana şunu diyeyim son kavgamız senin şimdi yazdığına benziyo.
Düşünmüyorum çocuk herşeyde bi hayir var demekki .Doğru diyorsun, hic olmazsa pismanlik duyacagi bi sey olmaz, "ben yapici davrandım, onu kiskirtacak seyler yapmadim" diyebilir.. Ben de zaten asla ve asla bagirip cagirip kavga etmesini onermem..
Sadece cocuk dusunmemesini oneriyorum şu aşamada..
Sen de benim fikrimdesin anladığım kadarıyla yani sonuna kadar yapabildiğin herşeyi yapıyosun geri dönüp baktığında acaba keşke dememek için seni anlıyorum ama bu sure zarfında kendini fazla hırpalamamaya çalışHayır hatırlayamadim. Kızmamın sebebi şudur zaten üzgünken üzerime gelindiği içindir veyahut bilmiyorum inanin unutmuşum . Allah mutluluğunuzu daim etsin inşallah
Aynen çünkü bir daha geri dönüşü yok bu yolun hayat çok tuhaf . Dedigim gibi taştim artik herşeyi gösterdim sira onda . Sabrederse yola gelirse ne ala gelmezse yapacak şeyler tükendi.Sen de benim fikrimdesin anladığım kadarıyla yani sonuna kadar yapabildiğin herşeyi yapıyosun geri dönüp baktığında acaba keşke dememek için seni anlıyorum ama bu sure zarfında kendini fazla hırpalamamaya çalış
Kesinlikle herkesin kendi anne babasina karşı sorumlulukları vardır.Müslüman dediniz de bir de kaldı ki bir kadının kaynana ve kayınbabasına karşı hiçbir sorumluluğu yok. Sadece kendi anne babasına karşı var. Ama kendilerine göre müslüman oldukları için hiçbir şeyden de haberleri yok.
Bir kere müslüman zalim olmaz. Bu konudaki eş kişisi kesinlikle zalim!
Aynen öyle. Allah korkusu olsa insafli davranılir. Ben gerçekten bir gün anne ve kv olursam yaşlansan dahi kimseden bisey ne bekler ne isterim . Sevmeyen kimse benimle görüşmek zorunda değil yerinde mutlu olsunlar düşüncesindeyim . Ailemde öyle benim . Beynim karincalandi düşünmekten .Kesinlikle herkesin kendi anne babasina karşı sorumlulukları vardır.
Ama bizde sanki gelinin eş ailesine sorumlulugu varmış gibi yansıtılıyor.Ozellikle de muhafazakar kesimde bu da gayet işlerine geliyor elbette.
aslında sen ne yaparsan yap, kocan istediği gibi düşünüp davranmaya devam edecek.Ben onu evden kovdum şimdi geri dönünce geri adim atmış mi sayacağım? Telefonlarıni acmadim 10larca kez aradi sonra kardesi aramaya basladi rezillik cikmasin diye actim . Ben zaten elimden gelen tevazuyu gösterdim simdi ye kadar. Ama bitti . Alttan almayla insanliktan anlamayana insanlik yapmayla olacak iş değilmiş. Terörse dibine kadar inceldigi yerden kopar .yapabilecek biseyim kalmadi
+1Anne babaya gitmrkonusunda eşiniz haksız. Onunki ana baba sayılıyorda sen ağaç kavuğundan mı çıktın, Allahım böyle zalimlerle karşılaştırmasın kimseyi. Annenin gözyaşlarınının hesabını da nasıl ödeyecek Allah bilir, kadıncağız bile çekiniyor eşinden bişey demesinden korkuyor. Aynen bu tavra devam, dünya kocanın etrafında dönmüyor halt etmiş o.
3 yıldır öküz ve bencilmiş kocan.Nerden başlayacağımı bilmiyorum yaklaşık iki yıldır evliyim severek evlendik eşimle herşey balayında çok güzeldi taki balayı bitene kadar döndük geldikten sonra eşimin ailesinin sürekli bir yönetme çabasiyla karşılaştım eşimle sorunlar yaşadık nitekim eşim hiçbir zaman ailesinin kabahatlerini kabullenmedi yaklaşık 1 yil vajinismus problemiye cebellestik ve paraya kıyıp tedavi ettirmedi beni kendi çabalarımla tedavi oldum ve şimdi şuan sanki hiç böyle bir problem yaşamamıscasina bana uzak soğuk ve ilgisiz
sana ahlaksız iması yapan kocayı sevmek?Size dışarıdan gelince hep duş alıyorsun diyen bir sıfatsıza ne dememizi beklersin?
çok haklı.ne kadar zavallı bir adam eşin ..
o kadar kendine güveni yok ki paronayaya bağlamış artık..
dışardan her geldiğinde duş alıyorsun nedir ya .. sende sabırlıymışsın ben olsam he boynuzluyorum seni sokakta derdim..
akıllı bir kadına benziyorsun niye kendine bu hakaretleri bu şiddeti reva görüyosun ki ?
çaresiz olanda sen değilsin bence kendisini aldattığını ima ettiği kadınla gece aynı yatağa girerek uyuyan eşin asıl çaresiz olan.. sabah kalktığında kendisine bir kahvaltı bile hazırlayamayan bunun için akşam şiddet uyguladığı karısına kalk kahvaltı hazırla diyen eşin çaresiz..
sen elinden geleni fazlasıyla yapmışsın.Herşeyine göğüs gerdim hiçbir talepte bulunmadım.
Kalkti bu evlilik böyle yürümez yürümüyor da dedi. Daha iki üç gün önce çok sevgisiz hissediyorum diye konu açmıştım. Şimdi bu durum neyin nesi ?
Neden , yarın işe gidecekmiş benide bırak işinin olduğu yerde kuzenim oturuyor dedim . Yok dedi kapattı. Mesaj attı sonra yarın seni bizimkilere bırakmayı düşünüyordum bende gelirim akşam otururuz birlikte dedi. Ben hala seninle gelmeyi düşünüyorum dedim . Bak hebehubele bu böyle yürümez yürümüyor da zaten dedi. Şaşırdım kaldım. Benim için yapmadığın hiç bişeyi benden bekleme artık dedim . Geçen hafta aileme gittik . Annem zaten rahatsız babam da rahatsızlandı. Ben hazırlandım annemle birlikte babamı hastaneye götürmek için ben gelmiyim evde durayım dedi eşim. Gittiğimizde tek kelime etmiyor bizimkilerle aramızda hep problem var sanıyorlar çok üzülüyorlar.
Ben onun için herşeyi yaptım hep benden bekledi herşeyi. Kendi benim için hicbisey yapmadı. Bende mesaj da yürütemiyorsunki yürüsün dedim yapacak biseyim kalmadı kendin bilirsin yazdım. Ama çok doldum ben naptimki
Her sıkıntıda boşanmayı hep erteledim .
Ailesine gideriz hizmetimi hürmetimi yaparım haftada 1 olur haftada 3 olur iki haftada1 olur . Ama ben onsuz gitmek istemiyorum onlara . Kayinvalidem ben gidince hiç yanımda durmuyor sürekli komşularına gidelim istiyor yada içeri gidip bişeyler le uğraşıyor ben çok sıkılıyorum. Ayrıca eşim benim aileme bu denli mesafeliyken hicbisey yapmak gelmiyor içimden . İçimden sayıp dökmek geliyor eşimi arayıp. Nasıl davranmaliyim bilemiyorum . Sessiz kalıp akşam o onun kararı deyip ciddiye almamalı miyim ? Yada ben boşanmayı düşünmüyorum böyle yürutuyorum ben diyip konuyu kapatmalimiyim yoksa boşanmaya mi gitmeliyim . Kızlar ben eşimi çok seviyorum o kadar şey yaşadıktan sonra boşanmayı düşünmedim. Sırf ailesine istediği kadar gitmiyorum diye benden boşanmasina göz yummak istemiyorum bir akıl verin nolur dondum kaldım
gördüğün gibi kocana köle de olsan, sinir krizi geçirip köprüden de atlasan, herifin umrunda değilsin.Bugün malum pazar kızlar
Eşimin cumartesi pazar izinli günü
Bunun hep 1 gününü arkadaşlarına ayırır bişey demem sonraki günü de mutlaka yok idim var der yok annemler çağırıyor der beni hiçbir yere götürmez haftaicı hiç biyere çıkmam haftasonu gelsinde kocamla bi yere gidiyim diye dört gözle beklerim o da hep atlatir beni bazen götürür . Annesi arasında oğlum bizi buraya götür koştur koştur götürür benide sabah erkenden diker öğün hep Beraber gideriz . Neyse dün yine arkadaşlarıylaydi bugün de hava çok güzeldi kalktık hemen arabamla temizlikle ilgilencem bugün dedi hı yani bugüne de temizliğe ayircan öyle mi dedim evi topladım ben dışarı çıkıp dolascam dedim . Neyse hazırlanırken buda hazırlandı çıktık durağa gittik surat beş karış aylardır hiç yanımda yürümez önden inden elimi tutmaz ben tutarım bırakır ben of dedim gelmek zorunda değilsin bi deniz havası alıp gelcem bişey demedi annesi aradı teyzeler geldi bize gelin buda gezmeye gidiyoruz geliriz dedi sonra otobüs iptal olmuş seferi yarım saat bekledik gelmedi neyse benimki buralarda dolaşalım dedi yürüyoruz önden yürüyor yine geldiler benimkiler tabi eve geldik bu ben gidiyorum 1 saat sonra gelirim annelere geçicez dedi . Patladım bende yeter dedim bi rahat bıraksınlar elimi neden tutmuyorsun artk dedm yakistirmiyosun yanına annenlere gitmeye gelince karımsın geleceksin diyosun beni kadın karın yerine koymuyosun dedim kendine çeki düzen ver falan ama nasıl feryat figan bağırıyorum ağlıyorum eşyalarını topladım git dedim gitmedi oturdu bi süre ben de yanıma çağırdım konuşmaya devam ettim bak seni seviyorum yuvamız için nolur biraz çaba gösteren dedim umursamıyorsun çok yoruldum dedim ağlıyorum bi yandan duy artk beni diyorum hiç oralı değil yaklaşık 2 saat ağladım duşa girdim çıktım bu hadi gitmiyomuyz annemlere demesinmi çıldırdım yine gitme diyorum anahtari aldım kitledim kapıyı gitcem diyo ya bu kadar umursamamazlik yapma beni bu halde bırakıp gitme bak diyorm cebellesti baya gitmedi oturdu sen uyuycan ben senin başını mi beklicem bilmem ne dedi o eskidendi dedı. Karşısında sevgisizliginden okadar ağladım o kadar yalvardım ki şuan kendimden iğreniyorum acizligim egosunu tavan yaptırdı . Yakasından tutup defalarca silekeledim sadece seni istedim seni sevdim ne bu vicdansızlıgin dedim . Kızlar bu sadece bi patlama oldu kocam aylardır çok aşırı ilgisiz bana çok zoruma gidiyor artık. Bi keresinde kavga edip eşyalarımı toplamıştım ilk defa gitme demedi o gün bana ve ilk defa o gün kaldım ben salak gibi şimdi onun rahatlığı oldu onda ne yaparsam gitmez diye düşünüyo ben ne yapcam şaşırdım kaldım çok çaresiz hissediyorum hala ağlıyorum oda içerse oturuyo çok yoruldum kendime saygımı kaybettim beklemekten hep düzelir diye umut eder oldum niye bu hale geldim ki ben of of hakkınızı helal edin okuyanlar bana bi akıl verin neyapayim nasıl davranıyim bu adama ben
hala mantıkla değil duygusal bakıyorsun.Aslında derdim bir değil bir çok ama hepsine konu açmaya uğraşıp sayfayı meşgul etmek yerine daha mantıklı olacağını düşünerek açıyorum.
Eski konularımı bilenler unutsun lütfen ve en baştan ilk defa konu açıyormuşum gibi yorum yapılsın lütfen.
Ben çok değiştim çok hafifledim çünkü kalbim yerine mantığım doğrultusunda ilerleyeceğim hayatım boyunca Allah izin verirse.
Şimdi sorunlarıma gelecek olursak
1. Eşim çok sivridilli artık konuşması bile batar oldu. ( bunu diğer maddelerde anlayacaksınız)
2. Laf sokmaları çok fazlalaştı. Şöyle ki onun ailesi bana çok yaptı çektirdi hala yüzlerine bakarım güleryüzümü saygımı eksik etmem. Gülerim yeri gelir ama belirli bi mesafe koydum son zamanlarda. Onun ailesinin bana neler yaşattığını bilir fakat gölgeler , yaşatmamışlar gibi davranır ve laf sokar . Örnek yeni gelin aldık benim dayıma . Dayının gelini senin bizimkilere soğuk olduğun kadar soğuk mu ? Memleketini sevmem ona rağmen her sene iki jez gitmek MECBURİYETİNdeymişim . Sürekli işte benim köyüm benim memleketim sen aman hiçbirseyi sevme sen hiçbiseyden hoşlanma der.
3. Çok sorgular
Yemeğin tuzu niye böyle olmuş?, bu ayakkabıları neden buraya koydun?
Şunu ben böyle kullandim bişey olmadı ne yaptın da bu hale geldi? Çaydanlık neden öyle? Burana ne olmuş neden böyle herşeyi sorgular.
4. Kendi memleketini övmeye bayılır sevmediğimi bildiği halde inadima inadıma yapar tv de memleketenin kanalını açıp izlettirir. Memleketini onum yüzünden sevmiyorum ( eğer benimle orda yaşamazsan Bosanırız demişti ve gerçekten ramak kaldı boşanmaya 3 ay ayri kaldik o yüzden)
Milletino de sevmiyorum memleketini de sevmek zorunda olduğumu düşünmüyorum . Bana akli sira saçma sapan şakalar yapar ki gerçek olduğunu düşünüyorum geçen memleketine gitti ben burda kalsam diye mesaj atmiş . Gelme eninde sonunda gideceğin beni bırakacağın yer ora dedim gelme sende rahat et bende dedim . İnadima iş yapıyor.
5. Daha doğmamış çocuğuma don biçmeye kalkar çocuğumu tarlaya götürcem ona iş yaptircam diye sinirim tepeme fırlar.
6. Dışarı çıkariz bi tuhaf tavırlar evdeki sevecen halinden eser yok
O bunları yaparken gayet sakin . Inatlaşmadan sevecen ve güleryüzlüyüm ayni zamanda tatli dilliyim .ona rağmen herşeyin sebebi benim ben iyi olursam oda iyi olurmuş ki öyle birşey yok. İstiyorum ki bu ' ÖKÜZCE' lisanindan vazgeçsin yada biraz törpileyeyim .içine kaçmış olan emekli ruhsuz yaşlı tipten kurtmak istiyorum onu bunun için fikirlerinize ihtiyacım var.
Ve ufak bir sorumda var diğerlerinden farklı.
(Eşiniz her birlikte olmak istediğinde oluyormusunuz? Yorgun , hasta, aranız bozukken falan ? Hayir dediğinizde tepkisi ne oluyor eşinizin ? )
Şimdiden teşekkürler...
her tartışma sonrası kocana yapışırsan elbette sana saygı duymaz. gerçi sevilmiyorsun. sadece senin üzerinde ego tatmini yapıyor o kadar.Evet biraz iyi gitse muhtemelen sonrasında bir sıkıntı çıkıyor.
Benim bugün ki derdimde eşim .
Konularımı okuyanlar az çok bilir.
Uzun zamandır eşim düzelme göstermişti. Ama bi konuda yine tuttu inadı. Aileme gitmem konusu. En büyük yaram. Her neyse.
Durumu toparlayup akil almak istedigim.
Salı günü gündüz eşim aradı beni kahvaltıya gelmeyeceğim dedi. Uyku sersemligiyle neden diye sormadım. Sonrasında aradim tekrar hayırdır hayatim neden gelmiyosun eve dedim . Oda ailesinin olduğu yere gidecekmiş işi varmış. Esim beni aradiktan sonra 5 saat sonra ise gidiyor biliyorum .
Sonra söyledi bende tamam dedim bende yaklaşık 1 buçuk aydır ailemle zaman geçiremiyorum. Karşıya gidicem bizimkilere dedim . Demez olaydim açtı ağzını yumdu gözünü. İşte benimkielrden cok gidiyosun da onlara diye ki katiyen yalan 2 haftada bazen 1 bazen 2 bazen 3 onun ailesine gidiyoruz ama nadir benim aileme 2 hafta da 1 gidiyorum genelde 3 haftada bir gidip 2 saat oturup dönüyorum. Dedim yalan söyleme artik aç gözünü insanlarda gidiyor hatta her hafta 4 5 gün annelerinin evindeler ne var yani bunda diyorum konusmaya çalışıyorum git her gun git falan dedi sinirle beni iyice sinirlendirip isim var diyip telefonu suratima kapatti.
Telefonla konuşurken nerde olduğunu söylemişti hemen hazırlanıp çıktım yanina gidicem telefonu bir degil bu kaçıncı suratima kapatışı sonrada aileme gecicem. Otobüs durağındayim aradi konuştuk bağrıştık yarim saat o telefonda konuştuk. Bu arada benim gidecegim yerden uzaklaşmış. Sen ne halt yemeğe gidiyosun o zaman dedim isin surecek 1 saat sonra gel kahvaltiya gidip annenlerle kahvalti yakacaksin ben sana bisey diyomuyum niye gidiyosun diye gitme ozaman gel her gun görüyorsun diyorum o hala bildiği gibi. Bende en son sana bi tek bu konuda hakkımı helal etmicem biliyomusun dedim . Sonra da 3 yıldır ben sana çok taviz verdim bu konuda galiba dedim . Benim ailem beni ne zorluklarda büyüttü senin içn atacak değilim dedim bundan sonra bu konuda söz hakki vermiyorum sana bu yüzden ayriliyosan yolu biliyosun ben gidiyorum bu gecede gelmicem diyip kapattim. Gittim aileme 1 gece kalip heri döndüm 3 saatlik yol o yüzden kaldim.
Eve çarşamba günü geri döndüm. Sonra ilerleyen saatlerde esim geldi . Ama ne aradi ne bisey yapti bu süreçte. Kendine ekmek arasi yapti bende birak yemek hazırlicam dedim . Dinlemedi oturdu yedi kendi hazırladığını. Yemek yaptim hadi gelmiyo musun dedim yemicem dedi kalktim tuttum hadi az bisey yedin kall falan diye baya israr ettim .kalkmadi bende oturdum yiyip kalktim . Kandildi dün . Be her kandil.bayram öperim eşimin elini kandillesiriz. Dün gittim kandilin mübarek olsun dedim eline uzandim çekti kendini öpmedide beni sadece kafasiyla tokalasti .
Bugün oldu sabah erken çıkıp gitti ise. 5 saat arasi var gelirdi kahvaltiya gelmedi.aramadim nerdesin diye. Bu aksam is saatinden 2 saat gec geldi sormadim nerde kaldin diye yemek hazirliyodum geldi kurdum sofrayi yemeklerimden yemedi yogurt aldi geldi dolaptan. Bende kaldirdim yedikten sonra.
Bundan sonra benim buna tabrim ne olmalı? Benimle muhattap olmuyo olsada inatlasarak.gicik gicik konuşmuyo gayet sakin. Bende muhattap olmuyorum. Sadece suna larar verdim o gelmedej yemek yiyip ona sofra kurmamaya karar verdim . Baska nasil davranmaliyim? Afedersiniz o ego nasil iner aşağıya kendini me halt saniyo acaba? (Bu arada o günden beri de yüzüğünü takmıyor.)
“Rabbin, sadece kendisine kulluk etmenizi, ana-babanıza da iyi davranmanızı kesin bir şekilde emretti. Onlardan biri veya her ikisi senin yanında yaşlanırsa, kendilerine «of!» bile deme; onları azarlama; ikisine de güzel söz söyle.Kesinlikle herkesin kendi anne babasina karşı sorumlulukları vardır.
Ama bizde sanki gelinin eş ailesine sorumlulugu varmış gibi yansıtılıyor.Ozellikle de muhafazakar kesimde bu da gayet işlerine geliyor elbette.
Haklısınız.3 yıldır öküz ve bencilmiş kocan.
sen daha neyin çabasından, sevgisinden bahsediyorsun?
sana ahlaksız iması yapan kocayı sevmek?
inanılmaz.
çok haklı.
sen elinden geleni fazlasıyla yapmışsın.
ancak kocanın umrunda değil.
gördüğün gibi kocana köle de olsan, sinir krizi geçirip köprüden de atlasan, herifin umrunda değilsin.
belli ki sus payı olsun diye iyiymiş gibi rol kesiyor arada.
hala mantıkla değil duygusal bakıyorsun.
hakikaten sevilecek insan değil eşin.
her tartışma sonrası kocana yapışırsan elbette sana saygı duymaz. gerçi sevilmiyorsun. sadece senin üzerinde ego tatmini yapıyor o kadar.
bu sadece 3 yılın ufak bir alıntısı.
sence hala ortada bir koca, yuva, sevgi, saygı var mı?
bir de çocuk düşünmüşsün ara ara.
o zaman kocan seni çıldırtırdı muhtemelen.
Sen kocanın ailesine bakmakla yükümlü değilsin.. söyle ki o sana merhamet etmiyor onunki aile de seninki ney ??
Merhamet etmeyene merhamet olunmaz bunu unutma...
Siz yerdekilere merhamet ediniz ki goktekilerde size merhamet etsin..
Adam merhamet sevgi saygıdan bi haber yaşıyor.. allah gönlünü ferahlatsin ve seni senin için hayr olana yönlendirsin..
Aminn duaya cok ihtiyacım var. Rabbimden doğrusunu diliyorum .bir adim geri atma sakın.ama daha fazla da tartisma.bukadari yeter.gerisi esine kalmis.Allah yardimcin olsun hayirlisi neyse o olsun hakkinda.ama iyi yapmissin coktan yapman gerekeni fakat sakin alttan alma ne olacaksa olsun.konunu takipteyim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?