- 7 Ekim 2019
- 6.116
- 20.967
- 298
- 31
- Konu Sahibi Led_BiR_Vele_DisTiri
-
Belli soyisimler haric herkes aynı durumda. O arkadasınız belki bu sene 6 tatil yapabilecekti ama su an 3 yapıyor. Kuaför belki daha lüks bir salon sececekti ama artan maliyetler yüzünden cokta lüks olmayan bir yer secti.ben bu arada herkesin de aynı durumda olduğuna inanmıyorum ya...mesela bir arkadaşım baya tatillerde akşam yemeklerinde dışarıda,geçen aylarda komple evini değiştirdi bir duvarları kaldı değiştirmedik o kadar söyleyeyim.başka bir kuaför tanıdığım 3, şubeyi açtı izmir-çeşme gibi bir yerde..belli bir kesimi vurdu bu durum zaten dipteydik eennnn dibe battık çıkamıyoruz da
Ekonomik kriz varsa nasıl alıyoruz bu telefonları? Külliyen yalan.çıkar telefonunu da bir bakayım margaret
Kapa ağzını hemenEkonomik kriz varsa nasıl alıyoruz bu telefonları? Külliyen yalan.
telefona da para mı verilirmiş.alın bir iki posta güvercini olsun bitsin.Kapa ağzını hemen
En son herkesin telefonu zırt pırt diyen dayının ağzına sokmuslardi telefonuhdhdhdhtelefona da para mı verilirmiş.alın bir iki posta güvercini olsun bitsin.
Neyse bir şey derdim de sitedeki AntiİPhone terörüne maruz kalmak istemiyorum ahsjsjjsjstelefona da para mı verilirmiş.alın bir iki posta güvercini olsun bitsin.
Sadece akıl değil beden sağlığı içinde...30 lu yaslarımdayken bir habere,tanıdıktan duydugum bir kırıcı cumleye,sokaktaki aç hayvanlara,soğukta titreyen dilenci çocuguna 3 gün ağlardım.Şimdi 47 yaşındaýim.evim kira değil oğlum ünv.okuyo 20 k gelirimiz var iyi kötü bir arabamızda var .Pek çok kişiye bakarak çok şükür.Ama ne yok bil bakalım.Sağlık yok...Çok da şeyapmayın bence ya...Neler geçti bu da geçer...akıl ve ruh sağlığı için en iyisi
en önemli şey sağlık zaten.en iyi bilenlerdenim.ama o bile parayla valla.gene de haklısınız çok da takmamak lazım.Sadece akıl değil beden sağlığı içinde...30 lu yaslarımdayken bir habere,tanıdıktan duydugum bir kırıcı cumleye,sokaktaki aç hayvanlara,soğukta titreyen dilenci çocuguna 3 gün ağlardım.Şimdi 47 yaşındaýim.evim kira değil oğlum ünv.okuyo 20 k gelirimiz var iyi kötü bir arabamızda var .Pek çok kişiye bakarak çok şükür.Ama ne yok bil bakalım.Sağlık yok...Çok da şeyapmayın bence ya...Neler geçti bu da geçer...
Ay geldim geldim....niye geç kaldın diye sor...çünkü aynı durumun beteri durumundayım. Günlerce uyuyorum çünkü uyanıkken çıldıracak gibi oluyorum. 2 maaş tek çocuk, çocuğun gelecek kaygısı, ülke gündemi, bir maaşa denk gıda faturaları, parasızlıktan eve kapanıp kalmak...ne olacak böyle bilmiyorum...Üfff ya...
Fakir arkadaşlarım hala uyuyor mu ?
Heeeey alo !
Gelsenize kızım konuya.
Off piraye ya seninle aynıyız.Ay geldim geldim....niye geç kaldın diye sor...çünkü aynı durumun beteri durumundayım. Günlerce uyuyorum çünkü uyanıkken çıldıracak gibi oluyorum. 2 maaş tek çocuk, çocuğun gelecek kaygısı, ülke gündemi, bir maaşa denk gıda faturaları, parasızlıktan eve kapanıp kalmak...ne olacak böyle bilmiyorum...
ben bu arada herkesin de aynı durumda olduğuna inanmıyorum ya...mesela bir arkadaşım baya tatillerde akşam yemeklerinde dışarıda,geçen aylarda komple evini değiştirdi bir duvarları kaldı değiştirmedik o kadar söyleyeyim.başka bir kuaför tanıdığım 3, şubeyi açtı izmir-çeşme gibi bir yerde..belli bir kesimi vurdu bu durum zaten dipteydik eennnn dibe battık çıkamıyoruz da
sen de borsacısın benim gibi.dün iyi kazandım bankalardan.bugün de iyiydi sabah.çok şükür dedim kredi kartımı öderim rahatça.mutfağı topladım bir açtım ki batmış hepsi.kocaman kadın hüngür hüngür ağladım valla.her kuruş öyle değerli ki şu zamanda.hadi benim evimde yiyeceğim var kiramı rahatça ödüyorum çocuğu okutabiliyorum.ya bunları yapamayanların psikolojisi nasıldır esila?ben para kaybettim diye ağladım onlar hergün bu durumu yaşıyor.yok yetecek paraları geçinmeye.
zengin değilim.Normal zenginlerden bahsetmiyorum. Dune kadar cogumuz gelecek kaygilari yasamiyorduk. Bu gun yasamayan cok az bir azinlik kalmistir.
Mune gerçekten ekmeğin bile 5 tl oldugu dönemde fakirin hiç degilse hamur yiyip karnım doysun mentalitesi yerle bir oldu.
Tek anlamadıgım ırkçılık felan degilde ulan bu 5 tane doguran suriye'liler ne yiyip içiyor mesela ?
Sadece akıl değil beden sağlığı içinde...30 lu yaslarımdayken bir habere,tanıdıktan duydugum bir kırıcı cumleye,sokaktaki aç hayvanlara,soğukta titreyen dilenci çocuguna 3 gün ağlardım.Şimdi 47 yaşındaýim.evim kira değil oğlum ünv.okuyo 20 k gelirimiz var iyi kötü bir arabamızda var .Pek çok kişiye bakarak çok şükür.Ama ne yok bil bakalım.Sağlık yok...Çok da şeyapmayın bence ya...Neler geçti bu da geçer...
senelerdir annem kış hazırlığını öyle lalettayin yapardıGeçen günde açıldı ama konu tutmadı hala 80 tane msj var.
Herkes yoruldu bence
Yada korkudan kışlık hazirlkl yapıyor
74 yaşındaki emekli öğretmen annem kiraya çıksa Ankara da o da geçinemez. Kiralar uçtu eli kolu tutmuyor haftada bir temizliğe kadın tutsa kendi aç kalır. Uzun yıllar emek vermiş bir öğretmenin sonu işte. Arkasında ben olmasam yeri huzurevi anca. Başka da lafım yok.senelerdir annem kış hazırlığını öyle lalettayin yapardı
pazarda güzel bir meyve görürse reçel yapardı biraz biber közlerdi, biraz menemenlik yapardı ama 3er kavanoz mesela.
buzluğu bir şey atmazdı, sevmez bile buzluktan çıkanı.
salçayı filan köyde yaparlardı bize de gelirdi, yeterdi...
dün köye gitti!
köyde şimdi domatesin biberin yoğurdun filan zamanı, gideyim kaynatayım hazırlayayım.... bu kış başka türlü geliyor, dedi
git yap demedik işin açıkçası ama baktık kadın motive, sağlığı da iyi yorma kendini yap bakalım dedik artık.
(zaten annem yapacak iş oldu mu iyi oluyor, değişik biraz)
neyse 63 yaşında anneme bunları düşündüren düzene lanet olsun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?