- 30 Aralık 2009
- 23.889
- 96.135
- 1.123
- Konu Sahibi Led_BiR_Vele_DisTiri
-
Başlıgı bilerek seçtim aJLAJDFJADJADSDBaslik olmamış yaa
Anne yabancı kökenli mi ?Yok be annem özellikle 2. Dünya savaşında çocuk olan yaşlılar ve onların yetiştirdiği bı sonra ki kuşak gayet tutumlu, atmiyolar eski eski oturuyolar onlar bence
Başlıgı bilerek seçtim aJLAJDFJADJADSD
Üfff ya...
Fakir arkadaşlarım hala uyuyor mu ?
Heeeey alo !
Gelsenize kızım konuya.
Bize bize kalalımHeh kaldik böyle gördün mü kimse gelmez işte
Yok maalesef.Ya ne diyeyim işte kenarda 3-5 kuruşunuz varsa altına dolara koyun da o da eriyip gitmesin bari.
Durumlar kötü insan kendinden kısıyor da çocuktan kısılmıyor işte. Var mı yaşı ileri nine dededen kalacak arsa bahçe vs? Zamanı geldiğinde o satılıp ev peşinatı yapılabilir belki?
Ohooo bir söyle bin ah işit temalı konu açmışsın kuzu:))))Üfff ya...
Fakir arkadaşlarım hala uyuyor mu ?
Heeeey alo !
Gelsenize kızım konuya.
Yok eşim yabanci, onların yaşlılar o kafaAnne yabancı kökenli mi ?
Ufff Mune aşırı mutsuzum yaaaaaaa.Ohooo bir söyle bin ah işit temalı konu açmışsın kuzu:))))
Şu an herkes için her şey tepetaklak, bugün 5 liraya aldığını ertesi gün aynı paraya alamıyorsun, memlekette mutsuzluk tavan yapmış vaziyette, sürekli alışveriş yaptığım esnaflar bile ağlıyor, geçen bir tanesine gülerek girdim, abla yüzü gülen bir sen varsın dedi, dedim ablacım ya Şener Şen çıplak vatandaş gibi yetmiyor diye kendimi sokaklara atacağım ya kafadaki tahtaları attıracağım ben 2. sini seçtim gülmeyip de ne yapayım
Kolay değil hakikaten, herkes için çok zor bir dönem.Ufff Mune aşırı mutsuzum yaaaaaaa.
Mune gerçekten ekmeğin bile 5 tl oldugu dönemde fakirin hiç degilse hamur yiyip karnım doysun mentalitesi yerle bir oldu.Kolay değil hakikaten, herkes için çok zor bir dönem.
Kiralar almış başını gitmiş, elektrik, su, doğalgaz ayrı dert, ekmek bile 5 lira olmuş, ya geçen pazara gittim, çok değil birkaç sene evvel 5 kilosu 10 liraya satılan patatesin 3 kilosu 25 liraydı.
Gariban hiçbir şey bulamazsa patates alır haşlar, kızartır, yemeğini yapardı, yumurta haşlardı yumurtanın bile tanesi 3 lira olmuş.
Çaya simit banayım dese simit 5-6 lira.
Yetişkinler taş yese, çocuklar ne yiyecek?
O kısma giremeyeceğim mevzu siyasete girmesin :)))Mune gerçekten ekmeğin bile 5 tl oldugu dönemde fakirin hiç degilse hamur yiyip karnım doysun mentalitesi yerle bir oldu.
Tek anlamadıgım ırkçılık felan degilde ulan bu 5 tane doguran suriye'liler ne yiyip içiyor mesela ?
Ben bu yaz domates kapya karısık sos yapayım dedim 40 şişe felan artık onu da yapmam.O kısma giremeyeceğim mevzu siyasete girmesin :)))
Yok annem ya ne hamur yemesi, makarna 5 lira, ekmek 5 lira, 2 kiloluk un 20 küsür lira, ki biz 3 kişiyiz 2 kiloluk un bize bile 1 hafta yetmezken kalabalık ailenin dişine dokunmaz.
Salçalık diye satılan domatesin kilosu bile 10 lira olmuş2-3 yıl evvel kasayla alırsan kilosunu 50 kuruşa, kasayla almam kilo hesabı olsun dersen kilosunu 1 liraya buluyordun, insanlar artık o salçalık domatesin yere düşüp patlamış cılkı çıkmışlarını toplamaya geliyor akşam pazarına, salata yapacaklar yemeğe koyacaklar.
Valla bilmiyorum da Allah herkesin yardımcısı olsun, hele hele çocuklu ailelere, kirada oturanlara, hastası, bakıma muhtaç yakını olanlara daha bir yardımcı olsun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?