- 12 Temmuz 2006
- 58.849
- 224.806
- 1.223
- 53
- Konu Sahibi Led_BiR_Vele_DisTiri
-
Kapyayla domatese harcayacağın para bir yana, onun için bir de saatlerce ocak yakacaksın faturan kabaracakBen bu yaz domates kapya karısık sos yapayım dedim 40 şişe felan artık onu da yapmam.
Kışın da domates yemem, napayım
var mı öyleleri ya???biz 2 asgari ücretle ve tek çocukla geçinemiyoruz da..ki harcamam nerdeyse yoktur..ne birikim yapabiliyorum ne istediğim şeyleri alabiliyorum.anca günü kurtarıyoruz işteKonuya geldi mi asgari ücretle iyi yaşıyorum 3 çocuğu da rahatça okutuyorumcular? Ben 1 çocukla depresyona girdim de
2 yıl önceye dek vardı valla. Artık hep beraber ayın sonunu zor getirir olduk dar gelirli orta gelirli zordayız.var mı öyleleri ya???biz 2 asgari ücretle ve tek çocukla geçinemiyoruz da..ki harcamam nerdeyse yoktur..ne birikim yapabiliyorum ne istediğim şeyleri alabiliyorum.anca günü kurtarıyoruz işte
Orta gelirli kalmadı annem, herkes daraliyo2 yıl önceye dek vardı valla. Artık hep beraber ayın sonunu zor getirir olduk dar gelirli orta gelirli zordayız.
aynen.koltuklarım yıkanacak param yok.hatta arabamı 2 yıldır iç dış yıkatamadım valla.onlar da lüks oldu.Ben temizlikçiden kisayim dedim evim çok büyük diye ciddi paralar veriyorum. Evi baştan aşağı her temizlidegimde ehonomi çok iyi diyenlere küfrediyorum, kayıtlara geçsin lütfen
Arabanın aküsü bitik, almamız lazım almıyorum 1 aydır kapıda yatıyoraynen.koltuklarım yıkanacak param yok.hatta arabamı 2 yıldır iç dış yıkatamadım valla.onlar da lüks oldu.
şaşırdık mı yohhhh.Arabanın aküsü bitik, almamız lazım almıyorum 1 aydır kapıda yatıyor
Orta gelirli diye bir grup kaldı mı ki ?2 yıl önceye dek vardı valla. Artık hep beraber ayın sonunu zor getirir olduk dar gelirli orta gelirli zordayız.
Başka birinden şarj edemiyo musun? Oluyo mu öle?Arabanın aküsü bitik, almamız lazım almıyorum 1 aydır kapıda yatıyor
haklısınız kalmadı.bu yılda tatile gidemedik sadece 2 gün kaplıca oteline günübirlik gidebildik o bile 3000 civarı tuttu.6 yıldır badanam kirlendi yaptıramadım koltuğumun teli çıktı alamadım.perdem yırtıldı erteliyorum yeminle.tek kısmadığım haftada 1 dışarda yemek yemek.onu da yakında bırakırız.hem yaz hem kış tatili yapardık en iyi otellerde hayal oldu.çocuğun okulu kitap parası 8700 istedi şok oldum servis 2350 aylık burslu haliyle okulda aylık 4000.bunları ödeyince bize karnımızı doyurmaktan başka para kalmıyor.ama kendimden kötü durumdakiler de var.onlar ne yapıyor nasıl çocuklarını okula gönderecekler?nasıl kışın yakıt ödeyecekler bilmiyorum.allah yardımcıları olsun.Orta gelirli diye bir grup kaldı mı ki ?
Çift maaşlı tek çocuklu bir aile almak istediklerinin (sebze, meyve, et, kahvaltılık vs ve giyim vb gibi ihtiyaçlar) önce etiketine bakıyor, kiloyla alamıyor tane hesabı yapıyorsa, yılda bir sefer tatile gidemiyor, hiçbir sosyal etkinliğe katılamıyorsa, kapısının önünde yatan araca yakıt masrafını düşünerek binemiyorsa orta gelirli bile sayılmaz ne yazık ki.
50 yaşındayım 35-40 yıl evvelinden bahsediyorum, babam esnaftı annem çalışmıyordu, babamın geliriyle annem her hafta koluna bir bilezik yapardı, buzdolabı dolar taşardı, babam yaz sezonunda işyerini kapatıp bizi 3 ay tatile götürürdü, annemin kafası dağılsın diye kış aylarında da Kıbrıs’a kaçarlardı, çocukluğum İstanbul’un meşhur gazinolarında tavernalarında geçti, üst segment aracımız vardı, rahmetli babam kafasına esince gece yarısı bizi yataktan kucakladığı gibi Uludağ’a keyif yapmaya götürürdü ve bunların hepsi 1 kişinin çalışmasıyla olurdu, şimdi bu saydıklarımın hepsine lüks deniyor ama değil, artık insanlar tatili geçtim memleketine anne babasını ziyarete gidemiyor, araba şöyle dursun otobüsle bile yolculuk yapamıyorlar ne yazık ki.
Ciddi ciddi kirada oturanlarla bebekleri, okula başlayacak çocukları olanlara üzülüyorum, bezlerin mamaların fiyatları korkunç, insanlar neredeyse eskisi gibi Amerikan patiskasından bez bağlayacak duruma geldi, kırtasiye harcamaları da uçmuş, dün gördüm sanırım, haberlerde okul alışverişi yapan aileleri gösterdi, 90 yapraklı defterler 45-50 lira olmuş, e kırtasiyeyle bitmeyecek ki, çantası, kıyafeti, ayakkabısı, servisi, çocuğun okul yemeği, hop diye kış gelecek botu, montu.haklısınız kalmadı.bu yılda tatile gidemedik sadece 2 gün kaplıca oteline günübirlik gidebildik o bile 3000 civarı tuttu.6 yıldır badanam kirlendi yaptıramadım koltuğumun teli çıktı alamadım.perdem yırtıldı erteliyorum yeminle.ek kısmadığım haftada 1 dışarda yemek yemek.onu da yakında bırakırız.hem yaz hem kış tatili yapardık en iyi otellerde hayal oldu.çocuğun okulu kitap parası 8700 istedi şok oldum servis 2350 aylık burslu haliyle okulda aylık 4000.bunları ödeyince bize karnımızı doyurmaktan başka para kalmıyor.ama kendimden kötü durumdakiler de var.onlar ne yapıyor nasıl çocuklarını okula gönderecekler?nasıl kışın yakıt ödeyecekler bilmiyorum.allah yardımcıları olsun.
Efkan mi o kuaförben bu arada herkesin de aynı durumda olduğuna inanmıyorum ya...mesela bir arkadaşım baya tatillerde akşam yemeklerinde dışarıda,geçen aylarda komple evini değiştirdi bir duvarları kaldı değiştirmedik o kadar söyleyeyim.başka bir kuaför tanıdığım 3, şubeyi açtı izmir-çeşme gibi bir yerde..belli bir kesimi vurdu bu durum zaten dipteydik eennnn dibe battık çıkamıyoruz da
çok çocuklular yandı.bebekse bez mama ilaç vitamin dünya para.okula gidiyorsa okul masrafları aldı başını gitti.eskiden yardım ediyorduk el birliğiyle o çocuklara mağdur olmuyorlardı okulda.artık onları görünce görmemezlikten gelir olduk.kötülüğümüzden değil kendimize zor yettirdiğimizden.yardım yapmak bile lüks oldu.Ciddi ciddi kirada oturanlarla bebekleri, okula başlayacak çocukları olanlara üzülüyorum, bezlerin mamaların fiyatları korkunç, insanlar neredeyse eskisi gibi Amerikan patiskasından bez bağlayacak duruma geldi, kırtasiye harcamaları da uçmuş, dün gördüm sanırım, haberlerde okul alışverişi yapan aileleri gösterdi, 90 yapraklı defterler 45-50 lira olmuş, e kırtasiyeyle bitmeyecek ki, çantası, kıyafeti, ayakkabısı, servisi, çocuğun okul yemeği, hop diye kış gelecek botu, montu.
Herkesin tek çocuğu yok, kaç çocuk varsa bu masrafları çarpı 2,3 diye hesaplayınca mutfağa bile para kalmaz.
Son cümle çok ama çok dogru vallaBunlar terörik bunlar kominik, ehonomi çoh eyi, 155’i ararun.
Beynini çıkarıp bir kenara bırakınca rahatlıyorsun bebeyim
sen de borsacısın benim gibi.dün iyi kazandım bankalardan.bugün de iyiydi sabah.çok şükür dedim kredi kartımı öderim rahatça.mutfağı topladım bir açtım ki batmış hepsi.kocaman kadın hüngür hüngür ağladım valla.her kuruş öyle değerli ki şu zamanda.hadi benim evimde yiyeceğim var kiramı rahatça ödüyorum çocuğu okutabiliyorum.ya bunları yapamayanların psikolojisi nasıldır esila?ben para kaybettim diye ağladım onlar hergün bu durumu yaşıyor.yok yetecek paraları geçinmeye.Heh kaldik böyle gördün mü kimse gelmez işte
akıl ve ruh sağlığı için en iyisiSon cümle çok ama çok dogru vallaBen haber izlemiyorum,twitterda hesabım yok,gazete okumuyorum.Linçleyenler olacaktır ,olsun.Devekuşu gibi kafamı kuma gömüp yaşıyorum.Aksi takdirde aklını kacırmak isten degil.Tavsiye ederim beyin sisi güzel kafa...
çıkar telefonunu da bir bakayım margaretBu ay telefonla gözlük aldım kendime. Oğlana doğum günü yaptım, pasta bile 670 liraydı. Madem kendimden kısıp biriktirip bir şeyler yapamayacağım, harcarım ben de napayım.
yok değilEfkan mi o kuaför
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?