- 27 Haziran 2016
- 235
- 120
- 18
- 34
- Konu Sahibi gitmekgerekbudiyardan
-
Benim paylaştığım bi konu vardı,ne yapmalı diye. Rica etsem onu okur musun canım orda yazıyor herşey. Simdi tekrar anlatsam buraya sığmazHepinizin böyle olmasi o kadar normal kii. Aynı evin içinde tabiki de mutsuz olacaksiniz ve birbirinize takacaksiniz kin duyacaksiniz. Hele büyük gorumceye öyle üzüldüm ki. Annem olmadığı için evin yükü benim omzumda ben bile isyan ediyorum onu düşünemiyorum bile o kadar adam calissaniz yaa hepiniz dr gayet ayri eve çıkarsınız
Bunlar dublexte oturuyorlarmış da 13 kişiyi dubleks de kaldırmaz ki ya.
Yeni taşınacakları yer de altlı üstlüymüş, çok fark etmiş ya sanki?
Eşim sorun ediyor da o da hep bekle sabret kendi evimiz olsun kimseye eyvallahimiz olmaz dedi diye ben bugüne kadar sabretmisim farkinda olmadan 2 yılı devirdik . Ama herkesin bi sınırı var ben eşime güvenip bu zamana kadar ses etmediysem eğer kendi evimize gittigimizde tek bir sorun da ,ailesiyle alakali bi kavga veya tartışma da çekip gidecegimi iyi bilirEvet bence kayınvalide fazlasıyla düşkün çocuklarına,çocuklar da sorun etmiyor bunu.
Bilemiyorum ne derece anlaşıyorlar ama ben istemezdim kimseyle bu kadar yakın olmayı.
Yok benim pişti sorunum yok banyom kendi odamda. Kayinvalidemin de kendi odasında. Geriye eltim kalıyor onunda benim gibi odası üst katta ordaki banyoyu kullanıyorlarPeki gorumce neden isleri ustleniyor? Anne babasinin hizmetini anladikta eltinizin isini yapmak zorunda degil sonucta.
Bir de merak ettim geceleri banyo kapisinda hic pisti olmuyor musunuz?
Gorumceminde kendi odasında o yüzden banyo sorunumuz yokYok benim pişti sorunum yok banyom kendi odamda. Kayinvalidemin de kendi odasında. Geriye eltim kalıyor onunda benim gibi odası üst katta ordaki banyoyu kullanıyorlar
Velet ne ya,çocuk o çocukBende yengeler, veletler bilmem ne 13 kisi bir eve tıkılmış olsam psikolojim altüst olurdu heralde herkes sizin kadar sabirli ve tahamullu degil. Eltinle ikiniz evlenmisdiniz dolusmuşsunuz bir eve coluk cocuk.. Bıkmışlardır haliyle odasindan cikmamasida gayet doğal. Mutlu oluncak bir ortam yok zaten
allah size peygamber sabrı versin.13 kişi ne ya hemde de eltiler görümceler.keşke ayrı bi eve çiıkma sansınız olsa .sonuçta bu dünyaya bi kere gelicez .değer mi bilmiyorum ama kim olursa olsun kendi ailem bile olsa ben yapamazdım.Meraba kızlar..
Önceki bir kaç konumdan bilenler hatırlar,ben 13 kişiyle beraber aynı evde yaşıyorum. Iki bekar gorumcem var biri 35 diğeri 28 yaşında.
Çoğu zaman ikisini de hazmedemiyorum gerçekten sinirlerim alt üst oluyor. Sorunum şu ;büyük görümcem bu yaşına kadar hep anne babasina kardeşlerine hizmet etmiş biri ve ezilmiş ki buna bende şahit oluyorum. Mesela diğer görümcemin her işini o yapar, odasını temizler elbiselerini yıkar ütüler aynı zamanda eltimle kocasının da elbise ütü işlerini o yapar, iki çocuğuna da o bakar. Ben kendi elbiselerimi geldiğim günden beri ben yıkayıp ben ütülerim dedim,yapıyorum da.Ama bu görümcemin bitmek bilmeyen suratsizliklari,laf carpmalari,sürekli isyan modunda olması,7\24 arabesk dinleyip ağlaması benim gercekten gün içinde çok tadimi bozuyor.
İlk zamanlar üzülürdüm onun için hatta gep gidip sorardim neyin var anlatmak ister misin diye,ama onun lafının başı sonu eltimin dedikodusu ,bütün yükun onun üzerinde olmasıydı. Öyle ki eltimden onun yüzünden nefret ettiğim bile oldu. Sonra durdum düşündüm bu benim yanımda eltimi kötüluyosa,onun yanında da beni kötülüyodur dedim.
Ve ona şunu dedim gereksiz yere bana surat asarsan bende seninle konuşmam dedim sebep ne olursa olsun başkasına sinirlendiysen bana surat yapmanın anlamı yok dedim ama anlamıyor yine devam ediyor ve bende kaç gündür konuşmuyorum onunla. İster inanın ister inanmayın ben ona yardım da ediyorum mesela sigarası mı yok eşimi ben arayıp istiyorum,ona haksızlık yapıldığında yine ben savunuyorum ama o çok isyankar ve bigun şu lafı bile kullandı,ben Allaha bile karşı gelirim,o derece artık sıkıldım bu hayattan dedi.
Dediğim gibi tavırları,isyanları,bi an önce herkes kendi evine çıksın da kurtulalım ithamlarından bıktım,biz çok mu istiyoruz ölene kadar böyle koloni halinde yaşamayı. Diğer gorumcem ise, ben herşeyi bilirim ben akıllıyim modunda. Odasından çıkmaz,akşama kadar orda olur ama çıktığında da sürekli bi bağırma sürekli birşeyleri eleştirme çabasında. Özellikle eltime bunu çok yapıyor kadın da cevap veremiyor ona. Beni bildiği için bana yapamıyor,çünkü karşılığını alır biliyor. Kızım 16 aylık,ona sürekli küfür söylüyor,öğretiyor. Bende kızdım yapma dedim,yarın öbür gün size söylediğinde de doversiniz dedim, ewet doverim dedi. Iste onu yapamazsin dedim. Bana da bi keresinde bi küfür kullandı sakın bidaha söyleme hic sevmem böyle şeyleri dedim,şaka yapmak ayrı ama bu tür kelimeler ayrı dedim. Soylicem dedi iyi söyle bende sana söylerim o zaman dedim ,aksama kadar konuşmadı benimle.
Simdi anlamıyorum ben mi kötüyum. Ikisinden de yaşça küçüğüm ama ben ailemde böyle görmedim. Benim de yengelerim var biz her zaman mesafeyi koruduk,çok da iyi anlasirdik. Biraz uzun oldu kusura bakmayın ama içimi döktüm,yorumlarinizi bekliyorum.
Size yapilanlara da karşı cikin ama cocuk konusunda lutfen en ufak bir taviz vermeyin brakin kufur etmeyi küfürlü bile konusmasinlar.haspam bir de kufrederse doverim demis bir daha boyle bir durumda lutfen ben evladımi kimseye dovdurmem deyin sahip cikinİzin vermiyorum, çünkü eltimin çocuklarını onlar büyüttü,kadın uyur onlar bakardı. Ama ben böyle olsun istemedim ,terbiye etmek istedim öyle de yapıyorum. Söz sahibi değiller cocugumla alakalı.
Yemin ederim çok ciddiyim yeri geldiğinde ailemizle kavga ediyoruz kardeşimiz surat asiyor sen kocanla arayı tut da evi ayırmaya bak onun dışında çok da takma yine diyorum böyle ortamda bence gayet de huzur varCiddi misiniz
Orası öyle tabi kendi anne baba kardeşlerimizle bile sorunlarımız oluyor,elalem bize hayretle bakıyor nasıl dayaniyorsunuz bunca kişi diyeYemin ederim çok ciddiyim yeri geldiğinde ailemizle kavga ediyoruz kardeşimiz surat asiyor sen kocanla arayı tut da evi ayırmaya bak onun dışında çok da takma yine diyorum böyle ortamda bence gayet de huzur var
Ben olsam bende gülerdim belki de,bu durumu ben yaşadığım icin cok komik gelmedi bana
Siz herhalde sizin konunuza güldüğümü falan sandınız?Ben olsam bende gülerdim belki de,bu durumu ben yaşadığım icin cok komik gelmedi bana
Anladım tabi arkadaşın yorumuna güldunuz ,bende öyle dedim zaten ben olsam bende gülerdim diyeSiz herhalde sizin konunuza güldüğümü falan sandınız?
Oysa ben sizin durumunuza değil "Konaktamı yaşıyorsunuz 13 kişi falan" diye yapılan latifkar yoruma güldüm.
Bakın yine gülüyorum
13 kişi mi
görümcenin yerinde olsam ben de isyan ederdim, önce bir abim evlenecek karısı çocuğu eve yerleşecek, yetmeyecek öbürü evlenecek evde yengeler çoluklar çocuklar, valla cinnet geçirse haklı.
ya bi de soruldu mu bilmiyorum ama o kadar kişi aynı evde kaç oda var? nasıl tuvalete giriyorsunuz, nasıl sevişiyorsunuz, nasıl banyo yapıyorsunuz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?