Ya mar ben gerdek gecesi dövenleri savunmuyorum ki zaten. Ya da bakire çıkmayınca psikolojik şiddet uygulayanları.İkinci bir hesap al, BDV'ye gir ve sevgilimle birlikte oldum, beni terk etti diye bir konu aç. Gelecek yorumları tahmin edebiliyorsun, değil mi? En iyi yorum "alacağını aldı, bıraktı" olur.
Bunların erkek versiyonu, gerdek gecesi bakire çıkmadı diye karısını döven tipler oluyor. Dolayısıyla bunu dayatmadıkça ya da insanlara zarar vermedikçe diye bir şey yok. Vurmasa psikolojik şiddet uyguluyor. Ayrıca sırf bakire olmadığı için bir kadını terk etmek de psikolojik şiddettir. Çünkü sonuç olarak o kadına doğrudan "ahlaksız" yaftasını yapıştırıyorsun.
Bu da tam olarak kendi ahlak anlayışını dayatmak oluyor işte.
Ohhoo.. Alti sayfa konusmusunuz.. Konuyu tatliya bagladiniz mi?Bu durumda, ne zaman diktiriyoz?
Erkeğe bağlı.S shot sana katılıyorum evliliğe baştan yalanla başlamak karşıdakine çok büyük haksızlık ama @marilyn monroe nin söyledikleri doğru bir kadın ne kadar medeni bir erkekle evlenirse evlensin bu konuda en iyi ihtimalle psikolojik baskı görür.Erkek evlenmeden önce, bir çok kadınla birlikte olduğunu kadına söylese de kadın buna takılmaz ama erkek hiç bir zaman kadının biriyle birlikte olduğunu unutmaz.( bu arada genel ve hiçbir ifadelerini ülkemiz sınırları için kullandım)
Erkeğe bağlı.
Çevremdeki hiçbir erkekte bekaret takıntısı yok. Hiçbiri psikolojik baskı uygulayacak insanlar değil, senelerce beraber yaşayıp evleneni de var. Bizim kızlar da bu konuda kendisine laf ettirecek kızlar değil.
Gerçekten belli bir görüşü içselleştirmezse takılmıyor.
Ülkenin geneli için hemfikirim ama, maalesef dedikleriniz doğru.
Aile zorlaması. Yoksa sanmam kimsenin kendi iradesiyle öyle bir adamla evleneceğini.Bu baskiyi uygulayacak erkekle neden evlenilir onu da anlamam.
Aile zorlaması. Yoksa sanmam kimsenin kendi iradesiyle öyle bir adamla evleneceğini.
Gerçi oluyor öyle "çok aşığım, sevgilim önem veriyor ama önceden biriyle oldum napıcamm" diyenler.
Karşılıklı güzel güzel fikir paylaşımında bulunduk işte, kıskanma seni de seviyoruzNe uzattınız yahu.
Biz ne dersek diyelim diktirecek bir kesim muhakkak olacak. Ama haklı ama haksız. Ülkenin tamamı S shot 'ın cevresine evrilmeyecekse bunu sorun eden adamlarda kandırılacak sorun edecek adamlarla evlenmeyi düşünenler de kandırılacak.
Gerçek hayattan bişeycik anlatayım.
İki arkadaşım var, kardeşler. Bir sene arayla evlendiler.
Büyük olan evlenmeden önce adama bakire olmadığını söylemiş, düğün gününe kadar problem olmadı. Düğün günü adam ben evlenemem bu şekilde dedi. Kızın anası babası öğrendi, baba kızı vurmaya kalktı. Anne damada yalvardı yakardı zorla nikah masasına oturttu. Bugün evlen yarın boşa dedi, namus temizlenecek güya. 3-4 yıllık evliler, bir çocukları var ama o adam hala o kadının yüzüne bunu vuruyor. Ayrılmıyor ama mutlu da olamıyorlar.
Küçük olan ablasından bir sene sonra evlendi. Ben ablamın yaşadıklarını yaşayamam, kaldıramam dedi gitti operasyon geçirdi. Evliliği şahane, adam ağzının içine bakıyor. Niye çünkü bakire kadın aldı. Yoklamış kocasının ağzını bakire olmasaydım ne yapardın diye evlenirdim ama sana dokunmazdım demiş herif. Bu adama müstehak bence.
bakire kız almak isteyen erkeğe ancak kendisin de bakir kalması halinde saygı duyulabilir.Ya mar ben gerdek gecesi dövenleri savunmuyorum ki zaten. Ya da bakire çıkmayınca psikolojik şiddet uygulayanları.
Adam bilse baştan evlenmeyecek diyorum. Herkesin evleneceği kişiden bazı beklentileri olabilir, kadın da erkek de evleneceği kişinin daha önce birisiyle cinsel birliktelik yaşamamış olmasını bekleyebilir. Bana göre beklemeli mi, hayır. Saçma mı, evet. Ama ben nasıl ki bazı şeyler bekliyorsam, onlar da bunu bekleyebilir.
Ya mar ben gerdek gecesi dövenleri savunmuyorum ki zaten. Ya da bakire çıkmayınca psikolojik şiddet uygulayanları.
Adam bilse baştan evlenmeyecek diyorum. Herkesin evleneceği kişiden bazı beklentileri olabilir, kadın da erkek de evleneceği kişinin daha önce birisiyle cinsel birliktelik yaşamamış olmasını bekleyebilir. Bana göre beklemeli mi, hayır. Saçma mı, evet. Ama ben nasıl ki bazı şeyler bekliyorsam, onlar da bunu bekleyebilir.
kısa ve netkadının namusunu kızlık zarından ibaret gören erkeklere müstehaktır.
ben destekliyorum bu ameliyatları.
Dans hayattan soğuyacak, utanç olarak görecek, kendini zardan ibaret gören ve muhtemelen inançlı kadın niye baştan sevişiyor? Ben işin bu kısmındayım. Bakire olmamayı utanç olarak görecek kadın niye sevişiyor da sonra diktirmek zorunda kalıyor? "Hem sevişeyim hem bakire olayım" nedir? Benim demek istediğim bu.Erkek bunu bekleyebilir elbet. Ama kadınla birbirlerini seviyorlarsa, kadın zaten bakire olmadığı için hayattan soğuyacak ve bunu uyanç olarak görecek karakterdeyse ikinci bir şansı hak etmez mi? Yani adam öğrense terk edecek evet. ama kadın zaten kendini zardan ibaret görüyorsa bırakalım yaptırsın. Ki zaten bu kadın muhtemelen inançlıdır ve islamda tövbe etmek af dilemek gibi kavramlar varken bunun altına sığınıp tövbesini edebilir. Zara önem veren bu kadının karşısına zaten zarı takmayan bir adam çıkmaz. Baştan konuşmak da işe yaramayacaktır.