Popüler Konu Hz. İbrahim'in Duası Evlat Sahibi Olmak İçin Okuyoruz.

SABIR, NE GÜZEL BİR NİMETTİR Kİ;

"ALLAH İLE BERABER OLMA" MÜJDESİNİ TAŞIR.....
Benim kızlar 300 tane çekiyorlardı suphen olmasın ikiside kuran okumayı biliyor büyüğü hoca hanım a yardımcı oluyor çocuklara kuran okutuyor küçüğüdür günde 18 /20 sayfa kuran okuyor inşallah hatim yapacak bu sene

Hiç bozma morelini evet kolay değil ama elden ne gelir Rabbim en kıs zamanda kucağını doldursun inşallah
Rabbim hayirlisinj versinn insallah i insallah canim rabbimmm herksein gonlune gore versinn bir an once bu aciyi evlat ozlemi cektirmesin kucaklarimizz bebislerle dolsu

/ / / İSİM / / / / /BEKLENEN ADET TARİHİ

Cgpbas derya =====> 29 haziran
Parlakkartanesi===> 2 Temmuz
Deborah26 =======> 4 Temmuz
Tubatesbih =======> 8 Temmuz

Damla 2015 =======> 9 Temmuz
Veson ============>10 Temmuz
Irmak10 ==========> 10 Temmuz

Yasmin5846 ======> 10 Temmuz
687403_igt =======> 10 Temmuz
Embie ===========> 11 Temmuz
Sevmkee =========> 11 Temmuz
Mrymogztrk ======> 17 Temmuz
Ayseygt1453 ======> 24 Temmuz
Umuttttt =========> 26 Temmuz
Portakales =======> 26 Temmuz
Frdaa ===========> 26 Temmuz

Ablam niye şüphem olacakki anlamadım.
Maşallah sübhanallah ne mutlu sana..

/ / / İSİM / / / / /BEKLENEN ADET TARİHİ

Cgpbas derya =====> 29 haziran
Parlakkartanesi===> 2 Temmuz
Deborah26 =======> 4 Temmuz
Tubatesbih =======> 8 Temmuz

Damla 2015 =======> 9 Temmuz
Veson ============>10 Temmuz
Irmak10 ==========> 10 Temmuz

Yasmin5846 ======> 10 Temmuz
687403_igt =======> 10 Temmuz
Embie ===========> 11 Temmuz
Sevmkee =========> 11 Temmuz
Mrymogztrk ======> 17 Temmuz
Ayseygt1453 ======> 24 Temmuz
Umuttttt =========> 26 Temmuz
Portakales =======> 26 Temmuz
Frdaa ===========> 26 Temmuz

Oyle soyleme canim yaa. Simdi cok çocuğu olan az mi günah işlemiş oluyor. Yada çocuğu olmayan günahkar mi. Nice itijat sahibi ama çocuğu olmayan kişiler var. Bence ayeti digru yorumlayabilmek lazım.
ben gordugumu yazdim canm paylasmak istedim . zaten devaminda da boyle yaziyor.....
“Günlük 818 defa ‘Estağfirullah’ demeye devam etmelerini tavsiye buyurmuştur. Karı kocanın ikisi de istiğfara devam ederse, sonuç daha çabuk hasıl olur. Bu âyet-i kerîmeleri okuyunca, ‘Falanca ve filanca benden daha fazla günah işliyorlar ama çocukları da var, malları da var’ diye düşünenler olabilir.

Allah (Celle Celalühü) günah işleyen her kişiye aynı cezayı uygulamaz. Kimisine mal vermez, kimisine evlât vermez, kimisine muhabbet vermez, kimisine huzur vermez, kimisine evlât verir ama itâat etmez, kimisine sağlık vermez, kimisinin cezasını da ahirete erteler ki, en zoru budur. Öyleyse çocuğumuz olmasa da günahı bırakalım, olsa da…

Canimmm hatirlamak ne demek ask olsun...
Tabi sende katil ama bu liste bitmesine bi 7gün kaldi ondan sonra listeye ekleyelim seni... takipte kal sende canimmm..

tamam canım liste bitince bende katılırım
aşılama oldum bende 10 temmuz test günüm
forumlarda dolaşırken bu topiği buldum katılmak istedim
hepimize hayırlısını versin Rabbim

Sual: Evlenmek isteyen, çocuğu olmayan veya evinde geçimi olmayan yahut imtihana girmek isteyen kimse, muradının hâsıl olması için ne yapmalıdır?
CEVAPİnsan, bir işin neticesinin iyi mi, kötü mü olacağını bilemez. Muhakkak şu işim olsun diye ısrar etmemeli, “Hayırlıysa olsun” demeli. Kur’an-ı kerim ve dua, şartları gözetilerek okunursa, fayda verir. Okuyanın ve hastanın buna inanması gerekir. Kur’an-ı kerimin her harfi şifadır, dileklere devadır. Allahü teâlâ, (Kur’an-ı kerim, müminler için şifa ve rahmettir) buyuruyor. Çocuğu olmayan, evlenmek isteyen veya herhangi bir dileği olan şunları yapmalıdır:
1- İstiğfar okumalı. (Malım çok, ama çocuğum olmuyor. Ne yapayım?) diyen kişiye, bir sahabi istiğfara devam etmesini söyledi. O da günde 700 defa istiğfar okudu. Nihayet on çocuğu oldu.Hasan-ı Basri hazretlerine, kıtlıktan, fakirlikten, çocuğunun olmadığından şikâyette bulunuldu. Hepsine de istiğfar etmesini söyledi. Sebebi sorulunca, Kur’an-ı kerimden üç âyet-i kerime okudu. Meali şöyle:
(Çok affedici olan Rabbinize istiğfar edin ki, gökten bol yağmur indirsin; size, mal ve oğullarla yardım etsin, sizin için bahçeler, ırmaklar versin.) [Nuh 10–12]

Çocuklarını idarede sıkıntı çeken kişiye Peygamber efendimiz, (Neden istiğfar etmiyorsun? Ben günde yüz defa istiğfar ederim) buyurmuştur. İstiğfar edileceği zaman yüz defa (Estağfirullah min külli mâ kerihallah, Estagfirullahel’azîm ellezî lâ ilahe illâ hüvel hayyel kayyûme ve etûbü ileyh) demeli ve manasını düşünerek söylemeli. Manası şöyledir:
(Razı olmadığın şeylerden, yaptıklarımı affet ve yapmadıklarımı yapmaktan koru! Kendisinden başka ilah bulunmayan Hay, Kayyum ve Azim olan Allah’a istiğfar eder ve günahlarıma pişman olup O’na sığınırım.) [Azim, zatı ve sıfatları kemalde; Hay, ezelî ve ebedi bir hayatla diri olan; Kayyum, zatıyla kaim olan, yarattığı her şeyi varlıkta durduran demektir.]

Sual: Evlenmek isteyen, çocuğu olmayan veya evinde geçimi olmayan yahut imtihana girmek isteyen kimse, muradının hâsıl olması için ne yapmalıdır?
CEVAPİnsan, bir işin neticesinin iyi mi, kötü mü olacağını bilemez. Muhakkak şu işim olsun diye ısrar etmemeli, “Hayırlıysa olsun” demeli. Kur’an-ı kerim ve dua, şartları gözetilerek okunursa, fayda verir. Okuyanın ve hastanın buna inanması gerekir. Kur’an-ı kerimin her harfi şifadır, dileklere devadır. Allahü teâlâ, (Kur’an-ı kerim, müminler için şifa ve rahmettir) buyuruyor. Çocuğu olmayan, evlenmek isteyen veya herhangi bir dileği olan şunları yapmalıdır:
1- İstiğfar okumalı. (Malım çok, ama çocuğum olmuyor. Ne yapayım?) diyen kişiye, bir sahabi istiğfara devam etmesini söyledi. O da günde 700 defa istiğfar okudu. Nihayet on çocuğu oldu.Hasan-ı Basri hazretlerine, kıtlıktan, fakirlikten, çocuğunun olmadığından şikâyette bulunuldu. Hepsine de istiğfar etmesini söyledi. Sebebi sorulunca, Kur’an-ı kerimden üç âyet-i kerime okudu. Meali şöyle:
(Çok affedici olan Rabbinize istiğfar edin ki, gökten bol yağmur indirsin; size, mal ve oğullarla yardım etsin, sizin için bahçeler, ırmaklar versin.) [Nuh 10–12]

Çocuklarını idarede sıkıntı çeken kişiye Peygamber efendimiz, (Neden istiğfar etmiyorsun? Ben günde yüz defa istiğfar ederim) buyurmuştur. İstiğfar edileceği zaman yüz defa (Estağfirullah min külli mâ kerihallah, Estagfirullahel’azîm ellezî lâ ilahe illâ hüvel hayyel kayyûme ve etûbü ileyh) demeli ve manasını düşünerek söylemeli. Manası şöyledir:
(Razı olmadığın şeylerden, yaptıklarımı affet ve yapmadıklarımı yapmaktan koru! Kendisinden başka ilah bulunmayan Hay, Kayyum ve Azim olan Allah’a istiğfar eder ve günahlarıma pişman olup O’na sığınırım.) [Azim, zatı ve sıfatları kemalde; Hay, ezelî ve ebedi bir hayatla diri olan; Kayyum, zatıyla kaim olan, yarattığı her şeyi varlıkta durduran demektir.]

Ablam niye şüphem olacakki anlamadım.
Maşallah sübhanallah ne mutlu sana..
Küçük kızım 400 çekti ve bağışladı simdi okudugum duayi yasemin ablaya bagisliyorum inşallah çocuğu olur içinden de kız geçirmiş:) büyük kızında 100 çekecek ilkinin namazının ardından yasemin ablamın hayirlisiyla çocuğu olsun diye :) allahım kabul etsin inşallah haftaya da inşallah ben çekeceğim kendim için

Hasan-ı Basri hazretlerine biri kıtlıktan şikayet etti. Başka biri fakirlikten, diğer biri de çocuğunun olmadığından şikayette bulundu. Hepsine de istigfar etmesini tavsiye etti. Daha başka insanlar da çeşitli konularda sual ettiler. Onlara da istigfar etmelerini tavsiye etti. Sebebini sorduklarında, Nuhsuresi 10,11 ve 12. âyet-i kerimesini okudu.

Eshab-ı kiramdan bir zat, çocuğu olmayan birine istigfara devam etmesini söyledi. O kimse günde yedi yüz defa istigfar ederdi. Nihayet bu şahsın on çocuğu oldu.

Allah razı olsun ablam.
Çok mutlu oldum inan ki.
Eşimde bende kızlarına dua ediyoruz Rabbim işlerini güçlerini rast getirsin
ikiside sana hayırlı evlat olsun.
Evin en miniğide gelir inşallah tez zamanda hepiniz mutlu olursunuz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…