Ben gorustugumde secilip alinan malin iadesini almama haklarinin oldugu soylendi devlet tarafindan. Ama umarim iyi bir sonuca baglanir.
Çok çok teşekkür ederim bilgilendirme için, zahmet oldu size de..."Mağazalardan Satın Alınan Ürünün İadesi
6052 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkındaki Kanunda Mağazadan görerek satın alınan ürünlere cayma hakkı tanınmamıştır. Bu bakımdan kulaktan dolma bilgi olarak duymuş bulunduğumuz kanuna göre “Bir gün” veya “Yedi gün” gibi sürelerde sebepsiz yere alınan ürün iade edilmelidir gibi sözler gerçeği yansıtmamaktadır. Kanuna göre Mağazaların satmış oldukları ürünleri sebepsiz yere iade alma zorunlulukları yoktur.
Ancak;
1-)Satın alınan mal için Mağaza ile iade konusunda özel bir anlaşmanız bulunuyor ise,
2-)Ürünü satın aldığınız mağazanın iade veya pişmanlık hakkı tanıdığı konusunda yazılı bir beyanı bulunuyor ise,
3-) Ürünü satın aldığınız mağazanın iade veya pişmanlık hakkı tanıdığı resmen biliniyorsa,
Mağazadan satın almış olduğunuz ürünü şartlar sağlandığı takdirde iade edebilirsiniz. Bazı mağazalar 15 (Onbeş) gün içerisinde satın alınmış ürünü koşulsuz olarak aynen iade alırken bazı mağazalar 7 yedi gün içinde bazıları ise aynı gün koşulsuz olarak ürün iadesi yapmaktadır. Ancak bu iadelerin şartlarını ve sürelerini tamamen mağazalar kendi şirket politikalarına göre kendi inisiyatifleri doğrultusunda müşteriye bir güven veya jest olarak sağlamaktadır. Tekrar belirttiğim gibi mağazadan alınan ürünün iadesinin zorunlu olduğu konusunda 6052 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkındaki Kanunda bir hüküm bulunmamaktadır."
Rica ederim, ben de iade konusunda cok uğraşmıştım ama benim ki cok cüzi bir miktardi inada binmisti is. Sizin daha önemli umarim halledebilirsiniz. Anladığım kadariyla pierre cardin. Iyi de bir marka mutlaka bir kolaylik saglamalilar.Çok çok teşekkür ederim bilgilendirme için, zahmet oldu size de...
Marka ismi vermek yasak sanırımhiç duymadım firmaların insiyatifine bağlı olduğunu.
konu sahibesi hangi marka?
Marka ismi vermek yasak sanırım
CAYMA HAKKININ SÜRESİ:
13.Alıcı, satın aldığı eğer bir hizmet ise, bu 14 günlük süre sözleşmenin imzalandığı tarihten itibaren başlar. Cayma hakkı süresi sona ermeden önce, tüketicinin onayı ile hizmetin ifasına başlanan hizmet sözleşmelerinde cayma hakkı kullanılamaz.
14.Cayma hakkının kullanımından kaynaklanan masraflar SATICI’ ya aittir.
15.Cayma hakkının kullanılması için 14 (ondört) günlük süre içinde SATICI' ya iadeli taahhütlü posta, faks veya eposta ile yazılı bildirimde bulunulması ve ürünün işbu sözleşmede düzenlenen "Cayma Hakkı Kullanılamayacak Ürünler" hükümleri çerçevesinde kullanılmamış olması şarttır.
CAYMA HAKKININ KULLANIMI:
16.3. kişiye veya ALICI’ ya teslim edilen ürünün faturası, (İade edilmek istenen ürünün faturası kurumsal ise, iade ederken kurumun düzenlemiş olduğu iade faturası ile birlikte gönderilmesi gerekmektedir. Faturası kurumlar adına düzenlenen sipariş iadeleri İADE FATURASI kesilmediği takdirde tamamlanamayacaktır.)
17.İade formu, İade edilecek ürünlerin kutusu, ambalajı, varsa standart aksesuarları ile birlikte eksiksiz ve hasarsız olarak teslim edilmesi gerekmektedir.
Evet doğru tahmin. Yasak olabilir diye yazmamıştım ben. Yarın bir de fabrikayı aramayı düşünüyorumRica ederim, ben de iade konusunda cok uğraşmıştım ama benim ki cok cüzi bir miktardi inada binmisti is. Sizin daha önemli umarim halledebilirsiniz. Anladığım kadariyla pierre cardin. Iyi de bir marka mutlaka bir kolaylik saglamalilar.
Evet Pierre cardin halıyok değil.
yazmış zaten arkadaş p. cardin mi?
Bu malesef uzaktan satış Sözleşmesinde geçerli. Mağazadan satışta üründe ayıp yoksa iade almak zorunluluğu yok.
Değişim de olamayacağı söylendi. Ben de çok şaşkınım. İlk defa böyle bir durumla karşılaştım. Özel üretim değil normal standart ölçülerde hazır iki halı...hımm hiç bilmiyordum öyle bir hakkı olduklarını. hiç iade edemediğim bir durumla karşılaşmadım.
konu sahibesi firmanın öyle bir hakkı varsa değişim talep edin.
Değişim de olamayacağı söylendi. Ben de çok şaşkınım. İlk defa böyle bir durumla karşılaştım. Özel üretim değil normal standart ölçülerde hazır iki halı...
Evet malesef aynen öyle oldu. Mağazada güzel gibi göründü. Ama evde halıyı salona serince hiç hoşuma gitmedi. Ben de hiç sevmiyorum bu huyumuMahkeme dilekçe falan yalan işler bu gibi durumlarda cazgır olacaksın. Ben olsam giderdim mağazaya aliyo musun almiyo musun saatlerce bağırır polisi arardım. Ama yine de haklı olduğum bir konu varsa bunu yaparım. Siz şimdi mağazada beğendim evde beğenmedim diyorsunuz komik oluyor.
Ben isteklerinde net biriyim ama sizinki gibi bir durum yaşasam eşim çok sinirlenirdiEvet malesef aynen öyle oldu. Mağazada güzel gibi göründü. Ama evde halıyı salona serince hiç hoşuma gitmedi. Ben de hiç sevmiyorum bu huyumu
Beğenmediğiniz niye satın aldiniz alırken salonda nasıl duracağını hayal Edip öyle alabilirdiniz,Kızlar, cumartesi günü salonda kullanmak için aynı marka ve desen iki tane halı aldık. Daha doğrusu ödemesini yaptık. Halılar bu gün yani ödemeyi yaptıktan 3 gün sonra kargoyla evimize geldi. Marka söylemek yasak sanırım ama ünlü bir markanın halısı. Hani aynı markanın çantaları, kıyafetleri falan da var, tahmin edersiniz.
Salonda serdiğimde hiç hoşlanmadım, sevemedim halıyı, beğenmedim açıkçası. Küçük bir şehirde yaşıyoruz. Halıyı aldığımız mağaza 1 saat uzaklıkta başka bir şehirde. Mağazadaki bizimle ilgilenen görevliyi aradım. İade etmek istediğimi söyledim, ancak iade edilemeyeceği söylendi. Halı bu gün kargoyla geldi, sadece paketini açtık baktık ve geri topladık.
“Halının çıkışı fabrikadan yapıldı. Biz iade alamayız fabrikayla görüşün” dedi. Müşteri hizmetlerini aradım. İade alma gibi bir uygulamaları olmadığını söylediler. Fabrikanın telefon numarasına ulaşamadım. Müşteri hizmetleriyle görüştüğümde zaten fabrikanın da iade almayacağı söylendi.
Henüz ürünün faturası da elimde yok. Satın aldığımız mağazadaki görevli faturayı başka bir gün verebileceğini söylemişti.
Bu durumda ne yapabilirim sizce?
Eşim de bana bıraktı zaten. Ben karışmıyorum artık dedi. İade alıyorlarsa da ben ilgilenecekmişim her şeyle. Kendisi karışmazmış. Onun beğendiği halıyı iade etmek istiyorum diye trip atıyorBen isteklerinde net biriyim ama sizinki gibi bir durum yaşasam eşim çok sinirlenirdi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?