İade almama durumu

Üründe hata deformasyon vs. Olsa tamam ama beğenmedim dediğinizde iade almazlar.

Bu durumda tüketici hakem heyeti devreye girer koşulsuz şartsız 6 ay içerisinde iade hakkını saklı tutar fakat buradaki sorunda faturanız elinizde yok bu durumda Tük. Hak. Heyeti de birşey yapamaz.

Bence mağaza sorumlusuna şu şekilde yaklaşımda bulunun ben bu ürünü odama yakıştıramadım farklı bir ürünle değiştirebilirmiyiz diye sorabilirsin.

Ben salonum için 3 adet yatak odam için 4 adet halı getirtmiştim hepsini tek tek serip beğendiğimi aldım gerisini mağazaya yolladım düşün yani . Bence değişim kararını olumlu karşılayacaklar.

Beğenmediğiniz niye satın aldiniz alırken salonda nasıl duracağını hayal Edip öyle alabilirdiniz,

Onun yerine başka bir desen renk bakın isterseniz
Açıkçası eşim beğendi, ben de olabilir demiştim. Alışverişi sevmediği için de daha fazla dolaşmak istemedi. Söylenip duruyordu. Ben de artık alalım da kurtulalım mantığıyla, birazcık da beğenmiş olduğum için tamam dedim. Ama işte halı eve gelip de serilince hiç hoş olmadı

Resim koysaniz. Belki de güzel duruyor ama sizin gözünüz alışamadığı için değişik geliyor olabilir. İade olmasa da değişim olması lazim. Pazarda bile değişim var kaldı ki böyle ünlü bir markada olmasın.

Hali gayet güzel görünüyor. Mobilyalarınıza mi uymadı?

Halının fotoğrafını ekledim. Ben de aynen sizin gibi düşünüyordum. O yüzden çok şaşkın ve kızgınım zaten...

Faturayı muhakkak temin edin. En azından değişim yaparsınız. Değişim konusunda hiç sıkıntı yaşamadım şu ana kadar. İade etmede sorun yaşamamak için de yerinde görüp internetten almak daha mantıklı. En azından ne faturada ne de iadede sıkıntı olmuyor..

Benim halının deseninden gayet güzel aslında şade ve sık bir halı

Bende ev de internet uzeri urun satiyorum. Acikcasi yanlis anlamayin ama begenmedim parami verin dediler mi sinir oluyorum. O urunu gorup begenip aldiniz emek verildi paketlendi gonderildi. İade degilde degisim isteseniz daha makul olmaz mi?

Bende ev de internet uzeri urun satiyorum. Acikcasi yanlis anlamayin ama begenmedim parami verin dediler mi sinir oluyorum. O urunu gorup begenip aldiniz emek verildi paketlendi gonderildi. İade degilde degisim isteseniz daha makul olmaz mi?
Siz de haklısınız ama o mağazada beğendiğim, alabileceğim başka bir halı yoktu malesef

Alınan bir ürünün 1 hafta içinde iadesinin yapıldığını biliyorum ben. Ama tüketici haklarını arayıp sorun isterseniz bir.

Bu arada belirteyim konu sahibi, halı çok güzel. Ve faturayı halletmeye bak şimdiden. Gidemiyorsanız da arayın mail adresinize E-fatura göndersinler lütfen. Değişim de deneyebilirsiniz.

Kızlar, son durumu yazıyorum. Dün, telefonla görüştüğüm satış görevlisi; halının kendi mağazalarından değil, fabrikadan çıkışının yapıldığını belirtmişti. Önce fabrikanın numarasını buldum ve aradım. Halıyı iade etmek istediğimizi söyledim. Ancak onlar da yardımcı olmadı. Pierre Carden halı iletişim hattını aradım. İade ve değişim işlemlerinin ürünü aldığımız satış noktasının inisiyatifinde olduğu ve bu konuda herhangi bir zorunlulukları bulunmadığı söylendi. Halıyı aldığımız mağazadaki görevliyle tekrar görüştüm. Ürünü iade almadıklarını ve değişim de yapmadıklarını söyledi. Ürünün faturasını mail atmalarını istedim. Faturayı posta ile göndereceklerini, bir kaç gün içinde faturanın elimize geçeceğini söyledi. Yani hiç kullanmadığımız, sadece paketini açıp geri kapattığımız ve aynı gün içinde arayarak iade talep ettiğim halde iade edemiyorum ve değişim yapamıyorum...

Alo 175 tüketici danışma hattını arayıp oradan da bilgi aldım.
6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun'a göre iade ya da değişim konusunda mağazanın bir zorunluluğu bulunmuyormuş. Mağaza ile anlaşabiliyorsak iade ve değişim yapılabilirmiş. Mağaza istemiyorsa herhangi bir şey yapamazmışız.
Buradan şunu anlıyorum ki; ürünü gidip mağazadan görüp, internet üzerinden almak çok daha mantıklı. İnternet üzerinden alsaydık 14 gün içinde şartsız iade hakkımız olacaktı. Ama şu an elimizden hiç bir şey gelmiyor.
Ama bu bana büyük ders oldu. Bir daha;
1- Sırf eşimin çenesi kesilsin, bir an önce alayım da kurtulayım diye tam olarak beğenmediğim bir ürünü almam.
2- Pierre Cardin Halıdan uzak dururum.
3- Mümkün olduğunca alışverişlerimi internet üzerinden yapmaya çalışırım ki bir hak iddia edebileyim.

Resmen paramızla rezil olduk. Az da değil 2.000 TL. İade almıyorsunuz bari değişim yapın değil mi? Ama o da yok.....

Buradan yardımcı olmaya çalışan tüm arkadaşlara tekrardan çok çok çok teşekkür ediyorum. İyiki varsınız...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…