Gunaydin kizlar, dün hem cok stresli hem cok yorucuydu benim icin.Cok tesekkur ediyorum desteginizden oturu valla o kadar cok rahatlattiniz ki anlatamam.Rabbim her daim sizlerle olsun insallah saglikla bebislerinizi kucagimiza aliriz hepimiz.
Dun esimle uzun sure mesajlastik valla hicbir seyk icimde tutmadi., tuttukca bana bebege zarar.Nihayetinde hakliligimi kabul ediyor, mesafeli olacagini soyledi.Ona dedim huzurlu bir hamilelik istiyorum, gordu zate. halimi kasik agrilarim siddetlenmisti.O 'da cok uzgundu.Valla ailesi saglikli olsun bizden uzak olsun istiyorum.
Dun bulustuk hastaneye gittik, her sey normal cikti.ancak kese gorunmedi.Pazartesi gelin gorunur dedi doktor.hcg degerim 2572.49 olmus.
Kizlar kafam biraz karisik ben ne kadarlik hamileyim anlamadim gitti.Simdi 11 Subatta regl oldum, yumurtam 6 Martta catladi. reglime gore 6 hafta 4 gunluk hamileyim ancak yumurtlamam gore ise 23 gunluk hamileyim. hcg degerlerimi de biliyorsunuz doktor daha 4 haftalik gibi dedi ama emin konusmadi keseyi goremedigi icin.
Bir de siz hesaplayin ya, ben bu isten anlamadim.Sanirim bu duruma gec dollenme deniyor.
canım beniimmsorunlarınızı hallettiğinize çok sevindim.
en son ki regle göre hesaplanıyor hayatım,6+4 günlük hamile oluyorsun yani.kese göründüğünde daha net belli olur.aslında şöyle düşünüyorum,regl olduğumuzda vücuttaki eskimiş yumurtayı atıyoruz ve yeni yumurta regl itibariyle büyümeye başlıyor.o büyüyen yumurta döllendiği için reg tarihinden hesaplanıyor.yani senin yumurtan 6+4 günlük e o yumurtada bebişe döndüğü için o şekilde oluyor.bana gayet mantıklı geldi,sence?
canım rabbim bizi imtihandan imtihana sürüklüyo, bak düne kadar bebekle ilgili konuşup üzülüyorduk, şimdi başka bi şey, bi "aile sorunu", canım lütfen moralini bozma bebişin ve eşin için biraz iyi tarafından bakmaya çalış, bak eşinde sana haklısın diyormuş, neler yaşadın bilmiyorum ama biz kadınlar doğamız gereği hiç bişeyi unutmayız, sana unut demiyorum ama kendini yormamaya çalış, bak şöyle düşün "rabbim bana sorunlarımın en büyüğünü halletmeyi nasip etti inşallah bunada yardım edecek " de çünkü ALLAH bize çekebileceğimiz kadar yük verir canım, her zaman dualarımdasın canım rabbim seni sıkıntılarından kurtarır inşallah...
Tatlim doktor 4.haftalik gibi bir seyler dedi.Pazartesi daha ayrintili soracagim. Benim fikrim yok. Netten arastirinca gec dolenen yumurtaya gore 1 hafta eksiltip mi ne oyle hesaplaniyormus.
Cok tesekkur ederim tatlim manevi desteginden oturu hepiniz moral vermek icin elinizden geleni yaptiniz.Yemin ederim oyle bir gozum döndü ki dün cekip gitmek istedim.Esim su an gonlumu aldi, her seyin farkindayim mesafeli olacagim diyor, bir de agrim olmasi onu cok korkuttu, insallah her sey yoluna girer.Ben dedim ama esim cok kirgin gorusmek istemiyor de. Boylece gelmeye cesaret edemezler.Gerci onlar her seye cesaret ederler.Dusundukce sinir oluyorum.
Beni bosver tatlim. Tup bebekle ilgili arastirmalarinizi yaptiniz mi su an son durum ne?
Kizlar hepinize soyluyorum.Biliyorsunuz ben bebek fikrini kafamdan sildigim icin 1, 5 aydir folikasit almiyordum.Cok pismanim lutfen duzenli alin zaten folbiol cok ucuz 2 TL bile degil.Vucudumuz bu vitamini depolamiyormus o yuzden alin.Hicbir yan etkisi de yok.Eczaci folicplus i vermis esime en iyisi diye.D vitamini de iceriyormus.Doktor dediki esimde hamile solgar inkini kullaniyor.Donea birkac eczaneye daha sordum.folicplus iyi dediler.Sizce ne yapmaliyim?Bir de.beslenmeyle ilgili mutlaka tuket dediginiz seyler neler? Başından beri bu yola sizle baskoydum o yuzden her konuda fikrinize cok inem veriyorum :)
İnsallah Rabbim, meyve agaclarini ciceklendirdigi gibi, tum tabiata can verdigi gibi sizlerin de rahminde evlatlariniza can versin.Tum dualarim sizlere.
ganozcugum moralini bozma mutluluguna golge dusurme guclu ol etrafimiz boyle insanlarla dolu dua et tavsiyem mesafeni koru esin ne olursa olsun ailesini birakmaz bende daha buyuk sorunlar yasadim esimin bana dedigi isine geliyosa kabulen gelmiyorsa gidebilirsin aklima geldikce nefret ediyorum inanki deseler esinmi ailenmi yinede ailem der ben es degil de bir anneni yapmayacaklarini yaptim sorunu esimde oldugunu bile ailesinde gizledim taki damarima basana kadar bana cocugun olmuyor birak evlensin dediklerinde patladim evlensin bende kurtulurum bende degil sorun dedim hala sorunun bende oldugunu dusunuyorlar Allaha havale ediyorum ya anlatmayla bitmez ALLAH bizi iyilerle karsilatirsin anliyorom seni bebegin icin guclu ol esinle arani bozmamaya calis bir basladimi cok zor hic bise olmamis gibi davran moralini bozma Allaha emanet ol
canım rabbim bizi imtihandan imtihana sürüklüyo, bak düne kadar bebekle ilgili konuşup üzülüyorduk, şimdi başka bi şey, bi "aile sorunu", canım lütfen moralini bozma bebişin ve eşin için biraz iyi tarafından bakmaya çalış, bak eşinde sana haklısın diyormuş, neler yaşadın bilmiyorum ama biz kadınlar doğamız gereği hiç bişeyi unutmayız, sana unut demiyorum ama kendini yormamaya çalış, bak şöyle düşün "rabbim bana sorunlarımın en büyüğünü halletmeyi nasip etti inşallah bunada yardım edecek " de çünkü ALLAH bize çekebileceğimiz kadar yük verir canım, her zaman dualarımdasın canım rabbim seni sıkıntılarından kurtarır inşallah...
canım çok sevindim durumunuzu düzeltmenize.. rabbim bütün sıkıntılardan bebeğini ve seni korusun.. tatlım ben hiç bu hesap işlerinden anlamam :) ay bende çok komiğim :) madem anlamıyorum ne laf kalabalığı yapıyorum benimkide iş... hiçç
ahhh gonozcuğum..mesajına sondan başlamak istiyorum..ben de her yemek yapışımda mutfak camımın önünde duran güzelim ağaca bakıp bakıp Allahım derdim..ne büyüksün..gökyüzü kısaca her sey ve sonra Allahım çiçeklerini açıyor meyve verecek kurudu..ama can gelecek..ne olur bizi de yeşert bize de can ver içimize diye diye söylenirdim..
ben folicplus içiyordum bi dönem yani 1 paket bitirmiştim hamile kalmadan önce 2.paketimi alırken ki hamile kalmıştım içeriğine baktığımda silikon maddesi gibi bişey görmüştüm o yuzden değiştirdim folbiol aldım..şimdi ona başladım..önceki sayfalarda da söylemişti. barbunyayı çok önceden duymuştum. anne karnında ilk 4 ay tüketilmesi için..bulgur pilavı inanılmaz b12 deposu her öğlen bi kase kısır niyetine tüket:)üzümçekirdeği yağın kaldıysa devam et derim kılcal damarları güçlendiriyor sıkı sıkı tutunur sana:)))başa çay kahve tüketme tiryakisiysen..boool yürüyüş temiz hava..ben çerez tüketirim özellikle ayçekirdeği antepfıstığı zaten meyve hastasıyım yemek yemem meyveyle yaşarım:))veeeee en önemlisi de bebğini zikirsiz bırakma..doğuma kadar 70bin subhanallahivebihamdi çek..ben başlamıştım ki 5 günde epey çekmiştim iş yaparken otururken vs vs dedim bu 1 ayda biter...ibrahim suresi bebeğin ahlakı için böyle mız mız ağlayan biri olmaz inşallah diye diye:)islam ahlakıyla donansın niyetiyle:)))ayyyy çok güzel arada bizleri de sıkıştır emi:)))
eveeeeeeeeeettt gelelim en istemediğim ve gerçekten kısa keseceğim konuya..eşinle iyi ol,gerisini salla..necip fazıl ne demiş yumuşak huykuysak koyun değiliz ya:)))gibi bi şey:))) o yüzden haklıyken haksız duruma düşecek kadar söylenmeden hakkını savum derim..eşinle de sürekli bu konuyu konuşmayın yıpratmayın değmez...tercih de yamasına izin verme..senin yerin apayrı ailesi ayrı..okiş??
merhaba kızlar...
bugün ön görüşmeye gittim tüp bebek için.beni muayene etti,adetime 4 gün kaldığı halde yumurtam hala çatlamamış,sanırım kiste dönüşecek.bir de dedi ki hafif polikistik over var bu bizim için çok iyi birşey.anlayamadım nasıl iyi dedim,küçük küçük yumurtaların var dedi,hatta gösterdi ekrandan.bunun neresi iyi?kafam çorba gibi oldu:18::18::18:
sonra eşimin tahlillerine baktı,çok dalgalanma var birde burada test yapalım ona göre tüpe başlayıp başlamayacağımıza karar veririz dedi.en son yapılan sperm testi çok iyi dedi(aşılama da yapılan test)sanırım o test gibi olursa tüp bebek yapmayalım diyecek yada ben öyle anladım.
öyle işte anlayacağınız kafam yine oldu çorbaaaa
hııı birde beslenme programı verdi.sadece sebze ve meyve tüketecekmişim.bakliyat,et filan yasakyoğurt,süt,yumurta da yasak ee ben ne yyeceğim.eşiminde var beslenme programı oda sadece protein ağırlıkl beslenecek yani bana yasak olanlar ona serbest et yiyecek,yumurta,peynir,süt,bakliyat...sanki o doğuracak bebeği
Ahh ,Nizarcım sen de çok sıkıntı yaşamışsın tatlım.Ben de senin gibi sakladım kimse bilmedi eşimde sorun olduğunu ama artık seni son noktaya getirmişler iyi yapmışsın .Valla bana da öyle yapsalardı ben de patlardım .Dediğin gibi eşimle aramı bozmamak adına şimdilik sakin duruyorum ama O 'na da kesin söyledim ,asla samimiyet kurmayacağım en son ki tavırlarından sonra.Bakalım artık hayırlısı olsun,sen de moralini bozma tatlım .
Tatlım ,birkaç gündür daha iyiyim.En azından stresten oluşan kasık ağrılarım azaldı.Eşim de benim rahatsızlandığımı görünce çok endişelendi.Sonuçta bu bebişi kaç yıldır bekliyoruz.Eğer onlar yüzünden Allah korusun bir şey olsaydı nasıl toparlardık kendimizi bilemiyorum .
Tatlım, Folicplus ı bugün itibariyle bıraktım.Doktorum da eşine solgar ınkini veriyormuş ben de bugün onu aldım.Dediğin gibi insanın içine sinmiyor.
Gıdalarla ilgili tavsiyelerin için çok teşekkür ederim.Barbunyayı hemen yaptım tabi bulgur da .Üzüm çekirdeği yağı kalmadı gerçi tadı da çok fenaydı onun :))Siyah çekirdekli üzüm yiyorum .Kahve ,çay içmiyorum zaten.Ayy,geçen bir topikte okudum ama geçmiş tarihlere aitti.Sabahları yumurtayı peynir ve sütle yiyince vitaminini iyi alamıyormuşsun ,yazan kişi doktor olan yakınının kendisine önerdiğini yazmış.Siz hiç öyle bir şey duydunuz mu ?
Size her daim dua ediyorum tatlım,Rabbim en kısa sürede hepimizi sağlıkla yavrularımıza kavuşturur inşallah tatlım.
Eşimle ,ailesiyle iligli konu tabiki açılıyor çünkü her gün arıyorlar ama ben hiç konuşmuyorum.Sonuçta yaptıkları şeyler kolayca affedilecek türden değil.Dur bakalım zaman ne gösterecek.Ama insanoğlu çok ilginç bir varlık,yaş ilerledikçe dünya malı çok kıyletli oluyor onun nazarında.Aslında tam tersinin olmasını bekliyorsun ancak öyle olmuyor.Yani eşimin ailesi şu an o kadar rahat ,ferahlık içindeler ancak bizim çok sıkıntıda olduğumuzu bilmelerine ragmen hiçbir şekilde yardım etmiyorlar.Bence bu da onların sınavı.Sonuçata ana babanın vazifesi evladının yuvasını kurmasına da yardımcı olmaktır.Ben hep etrafımda böyle gördüm o yüzden çok tuhaf geliyor bana.Neyse ,aman kim ne yapmak isterse yapsın.
Tatlım ,çok sevindim tedavi için görüşme yapmanıza .Adım atmak bile insanı çok heyecanlandırıyor.Doktor PKover demiş ya sana,daha önceki doktorlar nasıl farketmedi,çok şaşırdım.Biliyorsun ben ergenlikten beri PKO 'im.Ve hocamız sayesinde çok şükür kurtuldum.Ama senin yumurtanın geç çatlaması falan aslında buna işaretti ama doktorlar bir şey demeyince benim de hiç aklıma gelmedi.Tatlım doktorun sevinme nedeni bu rahatsızlıkta daha çok yumurta oluşuyor ama çatlamıyor ,tüp bebekte işe yarayacak bir durum yani.Ama bence aşılamayı bir daha denemek isterse kabul etmeyin direkt tüp deyin:)
Ayy,neden diyet vermiş ki size ,inan hiçbir fikrim yok.Bence sen forumlarda bir araştır acaba tüp bebek tedavisinde yapılan genel bir şey mi ?Ayy,ben size diyorum ya kızlar,hocamız da bize kür yollayınca eşiminkiler hep güzel oluyordu bana da ne kadar acı ,kötü kokulu kür varsa o geliyordu.O yiyordu polen bal incir ,bana civanperçemi vs. :)) Zeynepcik bu bizim kaderimiz yapacak bir şey yok ,ben eşimin incir kürünü koklardım kendi hayitimi içmeden önce ,şimdi sen de eşinin yemeklerini koklarsın benim gibi :)) ha ha
KIZLAR,bugün doktora gittik.Maşallah bebişin kesesini gördük,RAbbim kalp atışlarını duymayı da nasip eder inşallah teyzeleri.Ben dedim doktora reglim 11 şubat yumurtam 6 martta çatladı bebek kaç haftalık diye,ölçtü falan 8.8 mm. 5,5 haftalık dedi .Haftaya kalp atışlarını duyabilirsiniz dedi. İnşallah sizlerden en kısa sürede bana buradan aynı müjdeleri verirsiniz .AMİN. Benden şimdilik bu kadar :)
bende anlamıyorum ki bugüne kadar kaç tane doktora gittim hepside sende problem yok dedi.hafif pko varmış o nasıl oluyorsa,bir pko vardı araştırmadığım onu da araştıracağım artık.bazı doktorlar beslenme programı yapıyorlarmış bu şekilde ama neden sadece sebze ve meyve ağırlıklı besleneceğim bilemiyorum:)ayy haklısın eşim et yerken ben de ıspanak yemeği yerim artık hemde yoğurtsuzzz:))))
ahh mercimeğin kesesi göründü demekçok sevindim tatlım maşallahhh
Tatlim, pkover cocuk olduktan sonra sogan kuruyle kesin kurtulursun cunku hafifmis.Artik diyetine dikkat edeceksin, ayyy biz nelere katlanmadik ki diyet basit kaliyor bence.İnsallah cok guzel olacak her sey :) Kesin tarih verdi mi şu gün yapariz diye? cok heyecanlandim sabirsizlikla bekliyorum haberlerini.
Kizlar nerede acaba? Sanki topige fazla giremediler merak ettim.
merhaba kızlar..oy kullanmaya gittik geldik tatil de yaptık:) uyku akıyor gözümden uykuuu..nizarcığım sen de neler yaşamışsın. ailelerle birlikte evlilik bu olsa gerek..biz de sıkıntı şimdilik yok ama bu olmayacak anlamına gelmez insanın olduğu yerde bu mümkün mü:) hele yatkınsa sorun çıkarmaya Allah korusun..ama sanırım biz bebek konusundan bu konulara fırsat vermiyoruz..ya da ne bieyim başa gelmedikçe..ama erkeğin ailesi höt hötse valla hiç saklamamk gerekiyor patlama zamanında söylemektese anne biz dr.a gidiyoruz dua et..sorun varsa da neyse ya yazmak söylemek kolay..aileyi bırak insan bazen kendi kardeşine söylemiyor..unutun yazdıklarımı.. nizar kullandığın kür var mı tatlım? biz de sorun olmamasına rağmen k.boynuzu kürü yapıyorum.propolis polen takviyesi..memeleketten aldım etli etli k.boynuzu çok aramam kırarken canım çekti yedim o kadar yani:)))
ggonozcuğum bizler kürlere devam ediyoruz tatlı be:) sen de keyfini çıkar günlük tut bence:) aklına gelenleri duygularını yaz..
ve zeyneeeeeeeeeeeeepp:):) hehehehe diyet mi verdiler sanaaa ah kuzum ya kıyamam:)) olsun ya eşime diyorum ki bak k.boynuzu sayeseinde daha bir sürü şeylere karşı önlem alıyorsun ben de diğer kullandıklarımdan..her türlü etkisi var vücudumuza..sen de günlük tut..aşamaları yaz bize..merakla bekliyorum..inan temmuz ayı ramazan ağustosta da ben düşünüyorum..araba aldık falan ama bilmiyorum aile yardımı yapsınlar artık ne yapalım:):)yavaş yavaş öderiz ya da çocuk olunca bi şey takmasınlar:):)en çok korkttuğum canımız acıyacak mı(( bilemedim yaaa...demek pko var..ya belki bu ay öyle oldu bu yumurtalar pek hassas anacığım hemen etkileniyor.. aylar birbirini tutmuyo ki..neyse merakla bekliyoruz..dua ile kızlar...
hııı birde beslenme programı verdi.sadece sebze ve meyve tüketecekmişim.bakliyat,et filan yasakyoğurt,süt,yumurta da yasak ee ben ne yyeceğim.eşiminde var beslenme programı oda sadece protein ağırlıkl beslenecek yani bana yasak olanlar ona serbest et yiyecek,yumurta,peynir,süt,bakliyat...sanki o doğuracak bebeği
canım bız de yaptık eşımle 1 hafta beden temızlıgı,butun hayvansallar yasaktı ve gercekten de zordu..ama katlanıyorsun
merhaba kızlar..oy kullanmaya gittik geldik tatil de yaptık:) uyku akıyor gözümden uykuuu..nizarcığım sen de neler yaşamışsın. ailelerle birlikte evlilik bu olsa gerek..biz de sıkıntı şimdilik yok ama bu olmayacak anlamına gelmez insanın olduğu yerde bu mümkün mü:) hele yatkınsa sorun çıkarmaya Allah korusun..ama sanırım biz bebek konusundan bu konulara fırsat vermiyoruz..ya da ne bieyim başa gelmedikçe..ama erkeğin ailesi höt hötse valla hiç saklamamk gerekiyor patlama zamanında söylemektese anne biz dr.a gidiyoruz dua et..sorun varsa da neyse ya yazmak söylemek kolay..aileyi bırak insan bazen kendi kardeşine söylemiyor..unutun yazdıklarımı.. nizar kullandığın kür var mı tatlım? biz de sorun olmamasına rağmen k.boynuzu kürü yapıyorum.propolis polen takviyesi..memeleketten aldım etli etli k.boynuzu çok aramam kırarken canım çekti yedim o kadar yani:)))
ggonozcuğum bizler kürlere devam ediyoruz tatlı be:) sen de keyfini çıkar günlük tut bence:) aklına gelenleri duygularını yaz..
ve zeyneeeeeeeeeeeeepp:):) hehehehe diyet mi verdiler sanaaa ah kuzum ya kıyamam:)) olsun ya eşime diyorum ki bak k.boynuzu sayeseinde daha bir sürü şeylere karşı önlem alıyorsun ben de diğer kullandıklarımdan..her türlü etkisi var vücudumuza..sen de günlük tut..aşamaları yaz bize..merakla bekliyorum..inan temmuz ayı ramazan ağustosta da ben düşünüyorum..araba aldık falan ama bilmiyorum aile yardımı yapsınlar artık ne yapalım:):)yavaş yavaş öderiz ya da çocuk olunca bi şey takmasınlar:):)en çok korkttuğum canımız acıyacak mı(( bilemedim yaaa...demek pko var..ya belki bu ay öyle oldu bu yumurtalar pek hassas anacığım hemen etkileniyor.. aylar birbirini tutmuyo ki..neyse merakla bekliyoruz..dua ile kızlar...
Muselt ve Gonoz tatlılarımdün arkadaşımla konuştum tıp son sınıfta şuanda.adete yakın ultrasonda o görüntü olabilir,tahlil sonuçların pko yu doğrulamıyor net sonuç için adetin 3. günü ultrasona girmelisin dedi.aşılama yaptırırken 3. günü ultrasonum tertemiz çıkmıştı demek ki pko değilim bunu doktora bir daha soracağım ayrıntılı şekilde.zaten adet zamanımda bir hormon testi daha yapılacakmış.
ayy kızlar bir de ben 1.60 boyunda 43 kiloyum ya iyice zayıflarsam:26:neyse bunu da sorayım doktora...bakalım cuma günü sperm tahlili yapılacak eşime ona göre kolları sıvayacağız,adetin 2. günü başlayacağız bir problem çıkmazsa Allah'ın izniyle.inanılmaz pozitifim olacak sanki hissediyorum,inşallah...
beden temizliğimiymiş o tatlım?ayy ben de neden diyorum kendi kendimee
sen nasılsın?ameliyat olalı epey olmuştu sanırım eşinin,hangi aşamadasın?
Gunaydin kizlar,
Moralim bozuk, Rabbim her mutlulugu ayni anda vermiyor.Esimin ailesiyle ilgili sorunlarimiz vardi, dun pat diye ortaya ciktilar.Kalbim onlara o kadar kirgin ki bir turlu affedemiyorum. Esim oyle degil defalarca bize karsi hatalari oldu ancak her seferinde affettik beraber.Ama gectigimiz Temmuzdan sonra ipler koptu.Esim asla gorusmem bitti diye yeminler etti.O kadar da dedim, bi tanem buyuk laf etme, diye.Ancak dun ben yokken eve gelmisler.Bir sekilde barismislar.Simdi, herkes benden hicbir sey olmamis gibi davranmami bekliyor.Ben bunu yapamiyorum, esimi cok sevmem bile bunu degistirmiyor.Ve esime dedim kesinlikle gorusmem diye.Simdi o arada kaldi .
Dun tahlil vermistik bugun alip sonucu goturecektik doktora ancak col kotuyum, Dun o kadar cok sasirdim soka girdim ki uzun sure kasik agrisi cektim.Bebegime bir sey olmasindan korktum.
Evli oldugumuz gunden beri zerre kadar yardim gormedik kimseden, esim uzun sure issizdi bunu bilmelerine ragmen ve imkanlari fazlasiyla olmalarina ragmen hayatimizi kurmamiza hicbir yardimlari olmadi.
Esime acayip derecede kizginlik duyuyorum.Zaten buz gibi sogudum.Kendimi herkes tarafindan aldatilmis kandirilmis goruyorum.
Rabbim bebegimin saglikli ve huzurlu olmasini saglasin.gece 1 de yataga girdim sabah 4 te uyandim ve bir daha uyuyamadim.Psikolojim berbat.Oysa bebis icin tek basimiza ne mucadeleler verdik simdi ise ailesinin "hata ettik " demesiyle affediyor, butun yasanan o acilar sanki bitecek bu cumleyle.Ben de bitmiyor iste, bu kadar yanlistan sonra duzelmez bazi seyler.Kizlar bana dua edin :'(
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?