İÇ DÖKME POSTU OLABİLİR Mİ BU?

hayatisiltisi

Kalbiyolojik anne
Kayıtlı Üye
6 Ağustos 2014
961
2.445
358
sevgili KK... buraya çözüm aramak için yazmıyorum aslında, çünkü bir çok konuda söylenecek çok şey yok farkındayım. sadece içimi dökmeye ihtiyacım var...

aslında bir psikoloğa ihtiyacım var ama araştırdığım kadarıyla zaten onu karşılamaya imkanım yok....

ben de burayı seçtim içimi dökmek için...

41 yaşındayım, 12 yıllık evliyim...Üniversite mezunuyum, yıllarca orta seviye yöneticilik pozisyonunda çalıştım, öncesinde de her işi yaptım, ansiklopedi satmaktan sekreterliğe kadar... 6 yıldır çalışmıyorum, 5 yaşında kızım var...

kendimi nereden nasıl anlatmaya başlamalıyım onu da bilmiyorum... eşim kanser, buradan başlamalıyım sanırım... buradan geriye doğru gitmeliyim... 11 aydır kızımla ve eşimle tek başıma uğraşıyorum. bulunduğumuz şehre nefret ede ede geldim, tek bir insan yok tanıdığımız. iz bilmiyorum, yol bilmiyorum koca şehirde...
.........

....................

fırsattan istifade yazabildiğim, olayın giriş kısmı böyle... uzun uzum yazsam neler var aslında...

Son düzenleme:
Oncelikle cok zor bir durumdasiniz Allah sabrinizi arttirsin esinize de sifa diliyorum ama soyle dusunseniz kiziniz halasinda kalsa bir sure hem evden uzaklasmis biraz havasi degismis olur hemde babasini ve sizi bu kadar yipranirken gormedigi icin bu sureci biraz daha kolay atlatabilir. Bir evde hasta varken inanin psikolojik olarak herkesi etkiliyor bu. Siz de biraz nefes almis olmazmisiniz. Sonucta kizinizin da temel bakim ihtiyaclari var kafa olarak sizi de biraz rahatlatabilir bu.

Cok uzuldum okuduklarima.
Cok gecmis olsun Rabbim sifa versin oncelikle.
Bu surecde insan desdek bekliyo gorememekde cok agir. Yasadiklariniz cok agir. Ne desem bilemedim. Esinizde aileside bi garipmis.
Hadi derler ya "kocanin 2 tabagi varsa birini vurup kirin, ozaman iyi olursunuz" dogru gercekden.
Nekdar fedakarlik yapan insan gorduysem hep boyle hor goruldu. Su zamanda boyle gelin boyle eş bulmuslar ve desdek olmalari lazimken, bide evinde huzursuzluk cikarmalarida tuaf.
Bende eski esimin bagzi seylerine katlanarak evlenmistm ama sonunda baktimda ne yaparsan yap adi "yapmasaydin" oluyo

Evet insan evladını emanet etmek istemez ama zor durumdasınız ve bırakacagınız kişi halası güvenmek zorundasınız başka yolu kalmamış.

Maddi anlamda kaymakamlık destek veriyor mutlaka başvurun
Geçmiş olsun Allah felaha çıkarsın

Eşinizi kendi ailenizin yanına taşınmaya ikna edin diyeceğim de zannetmiyorum kabul edeceğini.

Sizin yaşadıklarınızın farklı bir versiyonunu 7 yıl yaşadım. Çok ama çok yıpratıcı bir süreç. Yalnız kendinizi bazı konulara hazırlayın. Çünkü ikinci defa ağırlaşan kanser vakaları pek mutlu sonla bitmiyor. Ha bazen yaşam kurtuluştur bazen ölüm giden içinde geriye kalanlar içinde..

Ama sakın kızınızı kimseye vermeyin. Çok istiyorlarsa oğullarını kardeşlerini alıp baksınlar

Halaya değil teyzeye bile bırakılmaz 5 yaşında çocuk. Çok istiyorlarsa kardeşlerine baksınlar

Salak kardesi hastanede neden refakatci olmuyor isi gücü mu var? Dik durun. Aile iseler onlar da bi b** yapsinlar da görelim. Esiniz sizi siliyorsa bi zahmet ailesinin yanina gitsin bi görsün ne kadar cekiyorlar onu. Bulmuslar sizin gibi birini eziyorlar. Kanser hastasi olmasi size böyle davranma hakki vermiyor. Ve gerekirse cocuk babadan önce gelir

Neden bukadar keski1

Bırakılmaması için tek sebep güvensiz olmaları gerekir
Konuda böyle bir ifade yok

5 yaşında çocuğun yeri annenin yanıdır halanın değil. Bir çocuğa gerçek anlamda sadece annesi bakabilir. Halası teyzesi değil.

Ama bir adama anası da bakar karısı da bakar kardeşi de hiç farketmez... Yapılacaklar bellidir.

Ama 5 yaşında bir çocuğu annesinden ayırıp yabancı bir eve ve aileye gönderirseniz o çocuk o evde sığıntıdan başka bişey olmaz

Madem eşiniz silmiş sizi alın kızınızı terke edin evi. Siz zaten boşanacakmışsınız ki bunlara katlanınca aferin mi diyecekler, belkide eşiniz iyileşip size dava sürecinde yapmadığını bırakmayacak.
Vicdan yapmayı bırakıp kızınızı ve kendinizi düşünün , yavrum kıyamam kimbilir o ne yaşıyor içinde. Eşinizin silemediği haklı gördüğü kardeşleride gelip baksın görelim

Çok zor çok yorucu. İyileşecek desen olmuyor iyileşmeyecek desen olmuyor. O arada kalmak berbat. O kadar iyi Anlıyorum ki seni senin durumun benden ağır tabi. Benim 4 ay hastane gecmişim var çocugum yok. Mahvolmuştum. Ki hala daha yorgunum her yönden. Kendini alıştırmaya çalış. Allaha dayan. Aile konusuna gelince yarım kilo kıymayı bile görmedim benden istediler daha çok kavga dövüş hemde. Herşeyi Allaha havale edecez. Allah sana güç kuvvet eşine şifa versin. Eşini de kafaya takma hasta psikolojisi de geç. Zaten yeterince sorunun var.

Yapabilecekleri başka çok şey var.
Maddi yardımda bulunabilirler.
Eşinize refakat edebilirler.
Bakımını bir müddet üstlenebilirler.

Akıllarına 5 Yasindaki çocuğu anneden ayırmaktan başka yardim gelmiyor mu pes!

Eşinize bir şey diyemiyorum bu süreç onu yıpratmıştır sağlıklı dusunemeyebilir.

Para yok borçla özel hastane nereye kadar peki. Eşiniz neye güveniyor var mı bir fikri?

Çok üzüldüm durumunuza.
Allah kolaylık versin.
Şifa diliyorum.

Elinizden geleni yapmışsınız belki de hak etmeyen bir adama.
Ayağınızın suyunu içse ödeyemez hakkınızı bir de kalkmış size bitti diyor öyle mi?
Allah yardımcınız olsun.

Rabbim size güç kuvvet versin..
Aileye çocuğunuz yerine eşinizi almalarını söyleyin, zaten boşanıyormuşsunuz.
Eşiniz de sizin için ölmüyor , gidersem yaşayamaz gibi bi durum da yok.
destek olsalar sabredın derdim ama malesef kızınızı ve kendinizi düşünmeniz gerekıyor.

Eşiniz şu an hasta halası benca ıyı bakıcaktır.Arada sizi dınlendırırsede şahane olur .Eşinizin su an tedavı gormesı gerek .Ve agır hasta .Bencede kızına halasının bakması ıyı olur.Senı ablıyorum.Çok dolmuşsun .Ama eşinin yanında ol .

Hakikaten cok uzuldum..ama bu durumda es ailesinin boyle vicdansiz olmasi olacak is degil..Allah sizi feraha cikarsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…