Iç dökme

LimonCekirdegi

🌸
Kayıtlı Üye
26 Nisan 2020
101
188
103
27
Buraya sadece icimi dokmek icin yaziyorum...
Evliyim gayet mutlu giden bi evliliğim var tek eksigimiz bi evlat iki kez hamile.kaldim ama kalpleri durdugu icin kurtaj oldum arastirmalar sonucunda normal.yolla saglikli bebegimiz olamayacaktı esim ve ben bu durumu kabul etsekte esimin ailesi tup bebek konusuna bi turlu sicak bakmadi tup bebegi ne saniyolarsa artik anlamiyorum duyduklari ilk andan itibaren beni baska baska doktorlara goturduler ama sonuc ayni yine inanmadılar hocalara okuttular gene bisey demedim kendilerinin ikna olmasini bekledim ama olmadi zaten umrumdada deyil ardan vakit gecti neyse kabul ettiler gibi oldular bukezse aman tup bebek yatiracaginizi kimse bilmesin ayip demeye basadilar bu insanlari anlayamiyorum gercekten(bu arada iki kez tup bebek tedavisi gordum ama olmadi malesef) hadi onlar yasli dedim gectim tek gorumcem var herseye karisir saolsun iyilik icin yapsada beni bunaltir hergun cocuk konusuyla ilgili yazilar bulup bana atar uzuldugumu soylesemde anlamiyo konusmayi kessem bile donup dolaşıp barisiyo ,ha bide eltim var hem gorumcem hemde eltimin çocukları var bu arada gecen gun kaynanam agzindan kacirdi eltim benim haberim yokken internetten doktorlara durumumu anlatirmis numaramizi veririmis vs.esim duyunca cilgina dondu bagirdi cagirdi bu kadar ustumuze gelmeyin diye...en son dun gene bi olay yasandi gorumcem oturdugum yerde herkese bunlarin cocugu olmaz olmuyo okutalip diye laf yaymis komsum olacak kadin dun esimin yolunu kesmis gelin sizi suralara gotureyim diyeneyse esim cvabini vermis yollamis bukezde aksam gorumcem ariyo komsunuz cagirmis gidin diye bununlada olaylar iyice patladi esim babasini aradi bagirdi cagirdi kapadi bu arada ben gene beklenmedik bi sekilde hamile kaldim ve bebegimin gene kalbi durdu kurtaj oldum daha bi hafta bile olmadi bunlari bildikleri halde cok üstüme geliyolar cok bunaldim cokk

Eşinizin ailesiyle fazla yüz göz olmuşsunuz bence. Tüp bebek için onların ikna olmasını beklemeniz özellikle bana ipin ucunu çoktan kaçırdığınız anlamına geliyor. Eşiniz ve siz istedikten sonra onlar ikna olmasa ne yazar yani. İpin ucu kaçtığı için de hayatınızda her şeye müdahale etme hakkı görüyorlar kendilerinde. Bence sınırlarınızı baştan tekrar belirleyin. Umarım en kısa zamanda hayırlı evlatlar alırsınız kucağınıza.

Bu insanlar nasıl bu kadar karışabiliyor özel hayatınıza? Yetmiyor elalemin ağzına dolamışlar. Ne olursa olsun çocuk meselesini evden dışarıya anlatmamak gerekiyor. Tüp bebekse tüp bebek gizli gizli de yapılabilir. Aynı evde bile yaşasan midem ağrıyor der yine gidersin hastaneye. Hayır bu onların ikna olacağı birşey değilki madem yaşlı ve cahiller neden anlatıyorsunuz? Bundan sonra kapatın kapınızı bir süre kendinizi dinleyin kafanızı toplayın öyle deneyin. Ruhsal dinginlik çok önemli gebelikte

Ne kadarlık evlisiniz? Neden her şeyi ailelere dediniz ki? Bebek istesem, tüp bebek filan olsa duyurmam kimseye. Özelinizi yayan sizsiniz, ne tür insanlar olduklarını da bilirsiniz ailenizin burunlarına sokup sonra da anlayış beklemeyin derim. İşim gücüm yok kvyi tüp bebeğe ikna edicem.. Kim ki o hangi vasıfla ikna olacak? Bir de gezip durmuşsunuz habire. Neden gelmiyorum demediniz? Şu saatten sonra en iyisi görüşmeyin uzun süre. Ben çocuk olsa da görüşmezdim.

Nasıl bu kadar yatak odanıza dahil ettiniz eşinizin ailesini anlamadım. İş sizde ve eşinizde bitiyor, laftan anlamıyorlarsa görüşmeyin. Kayınvalidem komşusuyla konuşacaksa o komşu bana geldiği an kayınvalidenin evini öyle bir başına yıkarım ki ağzını açtığına bin pişman olur. Biraz sesiniz çıksın siz yumuşak yüzlüsünüz galiba ondan yüz buluyorlar. Tüp bebeği de eş ailesinin bilmesi çok gereksiz, hamile kalınca hamileyim dersiniz olur biter, ayrıntıları onu ilgilendirmiyor

Esimle ben bu durumu gayet dogal karsiladigimiz icin ailelerimize demekte sakinca gormedik benim aile tarafimdan zaten hic konusu dahi acilmaz ama esimin ailesi okadar baskici ki ruhum yoruldu zaten dündensonraki olayla baglar iyice koptu diyebiliirm

Paylaşma isteğinizi bir raddeye kadar anlayabiliyorum ama tüp bebek için ikna etmeniz gereken bir durum oluştuğunda hiç mi bir tuhaflık olduğunu anlamadınız?

Keşke bu kadar işinize karıştırmasaydınız...düşünmüyorsunuz deseydiniz..bebeklerin kalpleri neden duruyor buna yönelik tedavi uygulanmalı..kanama pıhtılaşma sorunlarında genelde bundurum yaşanır onda da hamilelik boyunca göbekten yapılan bi iğne var o kullanılır..pıhtılaşma faktörlerinize bakıldı mı

Genetik test yaptırdınız mı

canım benim ya, cidden heralde cinnet geçirmen lazım anlamaları için. bence geçir.

Ailelerin söylemleri dikkate alınır, saygı duyulur ama bebek yatak odası gibi eşler arası mahrem konulara karışmaları cok gereksiz ve anlamsız. Sizin hayatınız sizin kararlarınız ilgilendirmez kimseyi bu konuda.

Sizin için sevindim, 3siniz6en azından tepki gösteriyor ve arkanızda.
İnşallah hayırlı evlatlarınız olur

Canım benim çok üzüldüm inşallah herşey düzelir ama bu stresle çok zor sağlıklı gebelik. Biraz bencil ol biraz sadece kendini düşün. Hocalara okutmak ne ya neden kabul ediyorsun neden gidiyorsun çanta gibi nereye isterlerse neden tekrar tekrar doktora götürmelerine izin veriyorsun sen onlara birşey ıspatlamak zorunda değilsin. Sürekli aynı şeyleri duymak seni psikolojik olarak yıkar. Ben senin yerinde olsam herkesle muhabbeti keserim cahil insanlar belli. Görümcemle konuşmam. Bu şekilde davranmaya devam edersen seni heryerden engellerim ve asla konuşmam demelisin. Eşinede annen bu şekilde davranmaya devam ederse görüşmem sağlığından değerli değil dengem bozuldu artık demelisin. Artık konuşmalısın neden ne için susuyorsun anlamıyorum. Önceliğim herzaman ben oldum bu hayatta eşim bile değil. İstemediğin şeyleri sana kimse yaptıramaz ama sen susarsan kendileri anlar dersen kusura bakma ama daha çok ezilirsin. Senin iyiliğin için bu kadar vakit ayırıp sana bunları yazdım. Akıllı bir kadın ol çocuk istiyorsan ona odaklan kimseye birşey kanıtlamaya çalışma kimseyle konuşma psikolojik olarak etkileniyorum kusura bakmayın bu süre zarfında kimseyle görülmeyecem de bitti gitti.

Aşırı cahil insanların arasına düşmüşsünüz.
Fakat ben sizi suçlu buldum. Nasıl bu kadar şeye müsade edersiniz? Ne demek beni başka başka doktorlara götürdüler, hocalara okuttular? Bunlar olurken siz de koyun gibi yanlarında mı gittiniz? Ağzınız diliniz aklınız fikriniz yok muydu Allaşkınıza? İkna olmalarını bekledim ne demek ya, ne kadar saçma bir cümle farkında mısınız? Tüp bebek yaptırdığınızı kimseye söylemeyin ayıp dediklerinde ağzınızı açıp bir şey söylemediniz mi? Ne münasebet demediniz mi? Eltinizin numaranızı internetten doktorlara verdiğini öğrenince nasıl yaygarayı basmadınız? Görümceniz ortalığa bunların bebeği olmuyo okutalım diye yaydığında neden bir daha yüzüne baktınız? Ne çeşit terbiyesizlermiş, şok oldum. Siz kendi ellerinizle alıp tepenize koymuşsunuz, dert yanıyorsunuz. Kusura bakmayın, kendiniz etmişsiniz. Şu hayatta bir duruş edinin acilen, lütfen.

Yarıya kadar okudum eşiniz ve sizi ilgilendiren konulara başkalarını dahil etmeyin bu sizin hayatınız

öncelikle sizde herşeyi herkese söylemeyeyin. Ne yaşıyorsanız ne yapıyorsanız ikiniz arasında kalsın bizim mahremimiz diyin. ikinci olarak neden norma yolla sağlıklı hamilelik gerçekleşmiyor bunun sebebi nedir ? birde normal yolla hamile kalabiliyorsunuz bu mükemmel birşey. yumurta yada sperm kalitesizse bitkisel kürler kullanabilirsiniz

Herkese tesekkur ederim bende genetik bi sorun cikti bebeklerde kromozom bozuklugu oluyo ve kalpleri duruyo buyuzden tup bebekle saglikli gebelik elde etmeye calisiyoruz ailelerden destek gormek icin soyledik belkide inanin suan cok pismanim keske hic demeseydik zaten evliligimin en baslarinsa bebek diye diye basimin etini yemelerinden anlamaliydim...doktora gitme durumu ilk basta biz kendimiz istedik tek bi doktorla kalmayalim diye ama esimin ailesi gene burnunu sokmaya su doktora gidin hocayada gidin okueunlar vs.demeye baslayinca is inada bindi zaten oyle pek icli disli deyilimdir kendimi ispatlamaya da calismam onlara buyuk bi kavgamiz oldu zaten bu konu hakkinda tup bebeğin ayip olmadigina ikna ettim o kavga sonucunda ama tek anlamadiklari aileme burunlarini sokuyolar heleki gorumcem kendini beni dusunuyo gibi gosterip en cok uzuen kisi aslinda dun esimede soyledim ailenle konusmak istemiyorum diye bana birakti ve kendide suan konusmayi dusunmuyo kendimizi soyutlamaya calisiyoruz buara

bence kendi sağlığınız ve ailenizin huzuru için iletişimi kesin.. niyetleri ne olursa olsun sizi kötü etkiledikleri ortada. tedavi sürecinde size negatif enerji veren şeyler size zarar verir.
dilerim en kısa sürede bebeğinizi kucağınıza alırsınız.

boyle aileye uzak oturacaksin, bayramda seyranda gidip goruneceksin o kadar.

yoksa insani stresten hasta ederler,
ki olay bebeginiz olmamasi ile de ilgili degil, olsaydi da bu sefer baska yerden hayatiniza mudahil olmaya calismaya devam ederlerdi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…