Öyleymiş. İlişkim de geçiciymiş.Her sey gecici.
Bence de düşünmek anlamsız. Ama daha dün seviyorum derken bugün sevmiyorum demesi beni yıktı.Niyetim sizi üzmek değil asla. Ama bence birden bire olmamıştır. Nedenini nasılını bilemem. Ama illa ki bir süreçtir bu.
Ama bunları düşünmek de anlamsız. Olan olmuş artık, sizin yolunuza devam etmeniz gerekiyor.
Evlilik düşünüyordum demişsiniz, bir artısı var durumun. Evlenmeden önce söylemiş size sevmediğini hiç değilse.
Bir şey olmuyorsa belki de çok daha iyisi olacağı içindir bence.
Yeni ayrılınca herkes bunu düşünür, ilerde güleceksiniz kendinize. Dünyada 4 milyar, ülkede 40 milyon bey var, ondan daha mükemmel milyonlarca ihtimaliniz varBen bir daha sevebileceğimi düşünmüyorum. Ama güzel temennileriniz için teşekkürler.
Onun okulunu işini gücünü beklerken ilişkinin üç senesi geçti. Bu yaz düşünüyorduk nişanı. Sonunda işe girdi ama para birikmiyordu. Cuma günü bir olay oldu sonra ben kendim geçinemiyorum nasıl evleneceğiz dedi. Halledeceğiz dedim. Ama böyle demesi zaten şüphe uyandırdı. İlk kez böyle karamsar gördüm. Cumadan beri üzgündüm. Kendisi yoğun bir şekilde gelecek kaygısı içinde, böyle olduğu için mi sevmeyi bıraktı yoksa zaten bırakacağımı varmış bilemedim.Benim 10 yıldan fazla süren bir ilişkim vardı ve bitti. Bir ilişki ne kadar uzuyorsa o kadar bitmeye mahkum oluyor sanki, bunu anladım. Hala kendisi benim için çok kıymetli çok değerli o ayrı ama fakat hisler tükendi. Şuan ki hislerini çok ama çok iyi anlıyorum inan ki. Gerçekten geçiyor, zaman yaraları çok güzel sarıyor. Bir de sevmediğini söyledi dedin ya, başka bir açıklaması yok mu nasıl bu raddeye geldiğine dair?
İnanın bunu yaşayan tek siz değilsiniz. İnsan yalnız hissediyor, bir ben miyim, niye ben diyor. Ama birçoğumuz benzerlerini yaşadık. Sebep söylemeksizin terk edilmek şüpheye de düşürüyor insanı. Ben bir süre kendimden nefret etmiştim. İçten içe aşağılamıştım kendimi, daha güzel, daha akıllı, daha eğlenceli daha daha daha olsaydım diye geçirmiştim içimden.Bence de düşünmek anlamsız. Ama daha dün seviyorum derken bugün sevmiyorum demesi beni yıktı.
Kendimi değersiz hisettim. Sevgisizliği iliklerime kadar hisettim. Bu his geçsin istiyorum. İnşallah dediğiniz gibi düzlüğe çıkarım.Çok tanıdık, inanılmaz normal bir düşünce ama öyle olmayacak.
En beter acılar bile unutulup insan en ufacık da olsa bir umutla tekrar tutunuyor hayata, tutunmalı da.
Ciddi söylüyorum, kurtulmuşsunuz.
Bana göre bu dünyada bir insanın sağlık dışında en büyük problemi sevgisizliktir ve çokça eminim sonuna kadar her güzelliği hakettiğinize.
Ya evlenmiş olsaydınız?
Bu sevgisizliği iliklerinize kadar hissedip her gün gece yaşamak zorunda kalsaydınız, o an koparması çok daha güç bağlarınız olacaktı, yıkım şiddeti kat be kat çoğalacaktı.
Zaten bitecek bir şeyin neresinden dönülse kardır ve siz, en aşağı düşseniz dahi daha fazla acı çekecek yeriniz kalmadığı için yeniden çiçekler açacaksınız.
Ama unutmayın, o dibi görün, her şeyiyle söküp atmanız için gerekli bir durum bu, korkmadan bastırmadan yaşayın acınızı.
Sonrası ise çorap söküğü.
Yazdıklarınızın aynısını yaşıyorum. Şöyle demeseydim, böyle yapmasaydım vs vs. Ama kendimi bu şekilde üzmek istemiyorum. İnşallah pişmanlık duygusu geçer.İnanın bunu yaşayan tek siz değilsiniz. İnsan yalnız hissediyor, bir ben miyim, niye ben diyor. Ama birçoğumuz benzerlerini yaşadık. Sebep söylemeksizin terk edilmek şüpheye de düşürüyor insanı. Ben bir süre kendimden nefret etmiştim. İçten içe aşağılamıştım kendimi, daha güzel, daha akıllı, daha eğlenceli daha daha daha olsaydım diye geçirmiştim içimden.
Ama öyle değil işte.
Eski nişanlımdan ayrılınca ben de aynısını düşünmüştüm. Bir de üstüne herkes ne diyecek şimdi baskısı vardı. İki gün ağlamaktan kendime gelememiştim. Ama şimdi 16 senelik evliyim, bir dediğimi iki etmeyen bir eşim var mutluyuz sağlıklıyız. Eski nişanlımla bir kez sokakta karşılaşmıştık ve ben yoldaki herhangi bir adam gibi geçip gitmiştim yanından.Ben bir daha sevebileceğimi düşünmüyorum. Ama güzel temennileriniz için teşekkürler.
Hayat iste insan ne zaman ne yasayacagini bilemiyor. Ama benim tek bildigim sey eger bir insan bir aci yasiyorsa (ayrilma,bosanma,ölüm gibi) bu aciyi tuketene kadar cekmeli. Guclu olmam lazim,unutmam lazim, aglamamam lazim deyip icine atinca, o aci yokmus gibi davranip bastirmaya calisinca yillar sonra bile olsa ortaya çıkıyor. Evet simdi cok uzuluyorsun ama gecicek. Rabbim daha cok sevecegin ve daha cok sevilecegim bir ask nasip etsin sana insallah.Ayrıntılara boğmak istemiyorum. Yazacak, sorgulayacak şey çok ama takatim yok. Sadece birileri beni duysun istedim. Dört senelik evlilik düşündüğüm sevgilim artık beni sevmediğini söyleyerek benden ayrıldı. Kimseye söyleyemedim. Buraya yazmak, rahatlamak istedim.
Umarım dediğiniz gibi olur. Sanki yüzüm bir daha gülmeyecekmiş gibi hissediyorum.
Böyle konu görünce yazmadan edemiyorum yine yine söyleyeceğim.
2,5 seneden fazladır sevgili olduğum ve her gününü beraber geçirdiğim adam beni aldattığını söyledi. Ve söylediği güne kadar bir an bile bir şey hissetmedim bununla ilgili çünkü deli gibi aşıktı ve ilgiliydi. Meğerse hem benle hem de iş yerindeki kızla birlikteymiş. iş yerindeki kızda beni biliyor ve buna razı geliyordu. En sonunda bana seni aldattım dedi ve terk etti. Aldattığını söylerken yalan söyledi tabi kızı itiraf etmedi ben sonradan öğrendim.
Bizde evlilik aşamasındaydık aldatılma olayıyla karşılaştım ve şimdi o kızla nişanlı evleniyorlar bu yaz. bana da bunu onun br arkadaşı söyledi ben ilgilenmiyorum.
Üzerinden yaklaşık 1 sene 2 ay falan geçti. Bu süreçte bunalıma girip tam hayattan vazgeçmişken karşıma şimdiki sevgilim çıktı ve beraber yurt dışına gidiyoruz bu sene.
Hayat tam umudu kestiğin yerde karşına daha iyisini çıkarıyor; şimdi beni iyi ki aldatmış diyorum yoksa 5 bine ev geçindirmeye çalışan evli ve aç bir kadın olacaktım
Sende önüne bak ve güzel günlere odaklan...
Eski nişanlımdan ayrılınca ben de aynısını düşünmüştüm. Bir de üstüne herkes ne diyecek şimdi baskısı vardı. İki gün ağlamaktan kendime gelememiştim. Ama şimdi 16 senelik evliyim, bir dediğimi iki etmeyen bir eşim var mutluyuz sağlıklıyız. Eski nişanlımla bir kez sokakta karşılaşmıştık ve ben yoldaki herhangi bir adam gibi geçip gitmiştim yanından.
O da beni yüzüstü bırakmıştı zamanında ama şimdi minnettarım kendisine. Olmayacağını görüp bitirdiği için ben kendi ruh eşimi bulabildim.
Daha çabuk unutmak istiyorsanız yok edin evde ona ait olanları. Beraber gittiğiniz yerlere gitmeyin. Onun en sevdiği şeyleri çıkarın aklınızdan, mesela şarkıları dinlemeyin, takip ettiği dizileri seyretmeyin.
Olur da bir kaç ay sonra gelip barışalım, tekrar deneyelim, evlenelim falan derse sakın ama sakın kabul etmeyin. Sizin ilişkinin ömrü bitmiş çünkü.
Elimde değil, sürekli ağlıyorum zaten. Dediğiniz gibi yaparım. İnşallah çabuk geçer.Hayat iste insan ne zaman ne yasayacagini bilemiyor. Ama benim tek bildigim sey eger bir insan bir aci yasiyorsa (ayrilma,bosanma,ölüm gibi) bu aciyi tuketene kadar cekmeli. Guclu olmam lazim,unutmam lazim, aglamamam lazim deyip icine atinca, o aci yokmus gibi davranip bastirmaya calisinca yillar sonra bile olsa ortaya çıkıyor. Evet simdi cok uzuluyorsun ama gecicek. Rabbim daha cok sevecegin ve daha cok sevilecegim bir ask nasip etsin sana insallah.
dört sene sonra mı sevmediği aklına gelmiş haspamın, böyle dengesiz insanla zaten evlilik olmazdı çoluk çocuk sahibi olunca da sıkılır ağzını yaya yaya “sevmiyorum artık yeaa” der yine kaybolurdu ortadan. şükretmelisin verilmiş sadakan var meselesi.
Elimde değil üzülmek. Ama haklısınız, beni nikah günü de bırakabilirdi. Belki de boşanacaktık. Beni bu denli üzen şey bunları daha önce hiç düşünmek zorunda kalmamıştım. Beni sevdiğine hep seveceğine söz vermişti. İnanıyordum. Şimdi bildiğim herşey yalanmış gibi geliyor.Canı cehenneme. Kendini bunun için asla üzme. Ya evlenseydin ? Bir de o zamanı düşün ve şükür et.
Zaten bir de bu kadar uzun flört bir yerden sonra kabak tadı veriyor. İnsanlar 30 yıl evli kalıyor ve sonrasında artık istemiyorum diyip boşanıyorlar. Maalesef artık ne hastalık, sağlıkta birileri kaldı , ne de sonsuza kadar sevebilecek biri. Gün geçtikçe de hayat daha kötüye gidiyor.Elimde değil üzülmek. Ama haklısınız, beni nikah günü de bırakabilirdi. Belki de boşanacaktık. Beni bu denli üzen şey bunları daha önce hiç düşünmek zorunda kalmamıştım. Beni sevdiğine hep seveceğine söz vermişti. İnanıyordum. Şimdi bildiğim herşey yalanmış gibi geliyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?