Amin canım inşallah Rabbim vizede nasip eder öpüp koklamayı beraber uyumayı ninniler söylemeyi ...Çok büyüksün Allah ım sen hepimize yardım et ...Artık böyle bir gün iyi olsak bir gün kötü olacağız aklıma gelmeyen bir günüm bile yok ancak yeniden hamile kalıpta sağlıklı bebeklerimizi kucağımıza alırsak Kaybettiğimiz evladımızın yerine koyup çekersek mis kokularını içimize o zaman huzur buluruz inşallah
Âmin aminAmin canım inşallah Rabbim vizede nasip eder öpüp koklamayı beraber uyumayı ninniler söylemeyi ...Çok büyüksün Allah ım sen hepimize yardım et ...
Bunu bende çok düşünüyorum ve iyi bir hocaya sorucam bu durumu, bazen beynimi keniriyorum bu yaptğım neydi benim diye bebeğimin ölü olarak doğmasına ben izin verdim keşke karnımda ölseydi diyorum bazen .. Dediğim gibi bi hocaya sorucam ben bu durumu hep suçlu gibi hissediyorum kendimi ..Bende daha önce yazdım ya bebeğim aşağıdYken ameliyathanede beklerken midemin hizasına çıktı nasıl kendimi Dışa doğru dürtüyordu gözümle gördüm karnımın nasıl yamulduğunu dışarı portakal gibi kaldırıyordu etimi çok gerginlik ondan mı yoksa Sancı ilaçlarından mı neyden bilmiyorum ama o Yaşadığım anı Hayatım boyunca unutamam çok zor çok şimdide benimde aklımdan geçiyor değişik Düşünceler hani o sizin şefaatçiniz olacak felan diyorlar ama kendi kendime diyorum ki acaba öyle olacak mı biz karar verdik yani atan kalbi varken durmasına sebep oldum diyorum acaba öyle e beklesemiydim ne bileyim o zamanda ya karnımda ölecekti yada doğunca ölecekti böyle bir hastalığı olduğunu yaşamayacağını bile bile gebeliğe devam etmek ne kadar mantıklı bilemiyorum Acının çoğalmasından başka bir şey olmayacaktı herkes karnıma acıyarak baka caktı kızım Kardeşinin umuduyla Günlerini geçirecekti dokuz ayı doldursak bile o kadar çok anomalisi vardı ki kızım kardeşiyle eve gitmek isteyecekti ama bebeğimizi eve götürmemizin imkanı olmayacaktı direk yoğun Bakım küvözüne koyulacaktı hepimiz acıdan mahfolacaktık bunların hepsini biliyorum ama gel Gör ki evladının kalbi atarken tekmelerini hissederken hergün onunla Konuşurken hastaneye gidip kalbinin durmasına onay vermek Allah bir daha Başımıza vermesin çok zor bir karar Hayatım boyunca yakacak yüreğimi Allah bunu unutturacak Yürek acısı vermesin inşallah
Aminnnn canım, napıcağımı şaşırdım artıkCanım çok iyi anlıyorum seni o ilk heyecanını normal doğumdan çok korkmama asla normal doğum yapamam diye düşünürken o doğumhaneden bomboş çıkmak , çaresizlik , yaşarken mezara girmek ahhhhhhh ne acı ne acılar yaşıyoruz hepimiz farklı farklı .Allah hepimize sabır versin , güç versin , yüreğimize Işık versin Rabbim
İnşsllah suçlu değilizdir inşallah bizi orada mutlu bir şekilde bekliyorlardır bende düşünüyorum eskiden ultrason mu vardı yoktu tabi ve bilerek çocuğunu düşürmeye çalışmak yada bakamam ben bu çocuğa üçüncüyü düşünmüyorduk deyipte çocuk aldırmalar var bizler keyfi çocuk aldırmadık çocuğu karnımda ölen ama anneye bir zarar vermeyenlerde var bir gün içinde annenin böbreği akciğeri iflas edende var ben amniyosentezi yaptırdığımda ultrasonlara rağmen cihaz negatif sonuç verse bile sonuç değişmez dedi doktorum çok fazla problem var yaşayamaz dedi ama ben yinede şöyle dua ettim Allah'ım amniyosentez temiz çıkarsa bu problemlere rağmen ben nasıl aldırırım bebeğimi dedim eğer bu bebeği aldırmamız gerekiyorsa bana bir yol göster Işık yak Allah'ım bu rahatsızlığın geri dönülmeyecek bir adı olursa ancak senin de onayladığını anlarım diye geçiriyordum içimden ve sonuç üç gün sonra çıktı trizomi 13 teşhisi kondu kendimi böyle rahatlattım eğer bizlerin kaderinde sağlıksız çocuklara sahip olmak olsaydı zaten bunların hiç birini göremezdik yada hiç bir anomali olmazdı görünürde Allah korusun bit Yaşından sonra ortaya çıkan zihinsel Rahatsızlığı olan ve Ömür boyu o rahatsızlıkla yaşayan çocuklar var Rabbim bizi evlatlarımızın sağlığıyla sınama Rahman ve rahim olan Allah'ım sen bizlere afiyet ver yüce rabbimBunu bende çok düşünüyorum ve iyi bir hocaya sorucam bu durumu, bazen beynimi keniriyorum bu yaptğım neydi benim diye bebeğimin ölü olarak doğmasına ben izin verdim keşke karnımda ölseydi diyorum bazen .. Dediğim gibi bi hocaya sorucam ben bu durumu hep suçlu gibi hissediyorum kendimi ..
Amin canım amin Allah bize güç versin merhamet etsin. Vicdan azabı duyuyor insan içi sızlıyor . Insan evladı ölsün karnında diye dua eder mi ??? Ediyor işte bu kararı bana bırakma Allah ım sen al diye çok dualar ediyor hemde. Allah hepimize sabır versin , merhametini esirgemesin inşallah çok zor çok . Hepsi travma yaşadıklarımızın maalesef . Allah yardımcımız olsun , isyan etmeden çıkabiliriz inşallah bu sınavdan ....İnşsllah suçlu değilizdir inşallah bizi orada mutlu bir şekilde bekliyorlardır bende düşünüyorum eskiden ultrason mu vardı yoktu tabi ve bilerek çocuğunu düşürmeye çalışmak yada bakamam ben bu çocuğa üçüncüyü düşünmüyorduk deyipte çocuk aldırmalar var bizler keyfi çocuk aldırmadık çocuğu karnımda ölen ama anneye bir zarar vermeyenlerde var bir gün içinde annenin böbreği akciğeri iflas edende var ben amniyosentezi yaptırdığımda ultrasonlara rağmen cihaz negatif sonuç verse bile sonuç değişmez dedi doktorum çok fazla problem var yaşayamaz dedi ama ben yinede şöyle dua ettim Allah'ım amniyosentez temiz çıkarsa bu problemlere rağmen ben nasıl aldırırım bebeğimi dedim eğer bu bebeği aldırmamız gerekiyorsa bana bir yol göster Işık yak Allah'ım bu rahatsızlığın geri dönülmeyecek bir adı olursa ancak senin de onayladığını anlarım diye geçiriyordum içimden ve sonuç üç gün sonra çıktı trizomi 13 teşhisi kondu kendimi böyle rahatlattım eğer bizlerin kaderinde sağlıksız çocuklara sahip olmak olsaydı zaten bunların hiç birini göremezdik yada hiç bir anomali olmazdı görünürde Allah korusun bit Yaşından sonra ortaya çıkan zihinsel Rahatsızlığı olan ve Ömür boyu o rahatsızlıkla yaşayan çocuklar var Rabbim bizi evlatlarımızın sağlığıyla sınama Rahman ve rahim olan Allah'ım sen bizlere afiyet ver yüce rabbim
Kesinlikle canım bende hep dua ettim Allah ım sen büyüksün yaşayacağımız ne varsa senden gelen hepsine razıyım hazırım dedim, eğer amniyosentez sonucum temiz çıksa bile banada bu kalple bu böbrekle asla yaşayamaz nefes bile alamicak oksijen makinaarına bağlı olucak, doğar doğmaz 2 3 tane ameliyat geçiricek zaten ameiyatlarda ölür kaldıramz dedilr olsun eğer sonuç temiz çıkarsa evime gidicem ve asla doktora gelmicem demiştim. Sonucu almaya eşimle gittik kadın kağıdı uzattı ben aldım hemen doktorun yanına giderken kapının önünde açtım kağıdı baktım ve 47 kromozom yazısını gördüğüm an yıkıldım ayaklarımın bağı çözüldü başımdan kaynar sular boşaldı o an herşey bitti benim için doktor bişeyler anlatıyo yapılması gerekenleri vs. Ben hiçbişey duymadım o an o kağıda kilitlendim kaldım nasıl olur hiç bi hata payı yokmu dedim sadece bu sonuç %100 mü dedim doktora evet malesef sonuç %100 dedi yıkıldım ya bitti herşey .. Sonrası malum kara günler ..İnşsllah suçlu değilizdir inşallah bizi orada mutlu bir şekilde bekliyorlardır bende düşünüyorum eskiden ultrason mu vardı yoktu tabi ve bilerek çocuğunu düşürmeye çalışmak yada bakamam ben bu çocuğa üçüncüyü düşünmüyorduk deyipte çocuk aldırmalar var bizler keyfi çocuk aldırmadık çocuğu karnımda ölen ama anneye bir zarar vermeyenlerde var bir gün içinde annenin böbreği akciğeri iflas edende var ben amniyosentezi yaptırdığımda ultrasonlara rağmen cihaz negatif sonuç verse bile sonuç değişmez dedi doktorum çok fazla problem var yaşayamaz dedi ama ben yinede şöyle dua ettim Allah'ım amniyosentez temiz çıkarsa bu problemlere rağmen ben nasıl aldırırım bebeğimi dedim eğer bu bebeği aldırmamız gerekiyorsa bana bir yol göster Işık yak Allah'ım bu rahatsızlığın geri dönülmeyecek bir adı olursa ancak senin de onayladığını anlarım diye geçiriyordum içimden ve sonuç üç gün sonra çıktı trizomi 13 teşhisi kondu kendimi böyle rahatlattım eğer bizlerin kaderinde sağlıksız çocuklara sahip olmak olsaydı zaten bunların hiç birini göremezdik yada hiç bir anomali olmazdı görünürde Allah korusun bit Yaşından sonra ortaya çıkan zihinsel Rahatsızlığı olan ve Ömür boyu o rahatsızlıkla yaşayan çocuklar var Rabbim bizi evlatlarımızın sağlığıyla sınama Rahman ve rahim olan Allah'ım sen bizlere afiyet ver yüce rabbim
Şimdi markete gittim ben böyle şeylerle boğuşurken Hanım'ın merak ettiğine bak bebek karnınızda mı ölmüştü siz mi aldırdınız soruya bak yani benim içinde Bulunduğum kimi ilgilendiriyor ki kocaman altıncı ayın içinde bebeğimi kaybetmişim nasıl olduğunun ne Önemi var bende annemin kocaman bebeği gerçekten önemli bir şey olmazsa niye aldıralım belki kötü bir niyeti yok ney nasıl oldu merak ediyor ama Bebeğin nesi vardı diye soracağına nasıl sonlandığını merak ediyor olacak şey değil yaAmin canım amin Allah bize güç versin merhamet etsin. Vicdan azabı duyuyor insan içi sızlıyor . Insan evladı ölsün karnında diye dua eder mi ??? Ediyor işte bu kararı bana bırakma Allah ım sen al diye çok dualar ediyor hemde. Allah hepimize sabır versin , merhametini esirgemesin inşallah çok zor çok . Hepsi travma yaşadıklarımızın maalesef . Allah yardımcımız olsun , isyan etmeden çıkabiliriz inşallah bu sınavdan ....
Bende ne insanlar gördüm duydum, bebekleri karnında ölsün diye neler yapmışlar zamanında nerelerden atlamışlar neler yiyip içmişlerde kaybetmişler çocuklarını aldırmışlar.. Şimdi onlarla biz aynı kefe de mi olucaz yoksa farklı boyuttamı yargılanıcaz .. Başım dik duruyorum bazen ben elimden gelenin çok çok fazlasını yaptım yalvardım Allah a ve doğru yolu göster nolur dedim ve bu yola sürüklendik .. Bizler suçlumuyuz şimdi bebeklerimizin acı çektiğini göre göre 3 ay daha beklemediğimiz için kendi sağlımızı canımızı ortaya koymadığımız için.. İçimiz kan ağlaya ağlaya Allah ım nolur daha fazla canı yanmasın diye diye o doğumhanelere girip bebeğimizle vedalaştığımız için .. Allah yardımcımız olsun hepimizin ama bizler isteyerek yapmadık bunu, sadece bizim gibiler anlar bizi diğerlerine de Allah yaşatmasın da bilmesinler ..İnşsllah suçlu değilizdir inşallah bizi orada mutlu bir şekilde bekliyorlardır bende düşünüyorum eskiden ultrason mu vardı yoktu tabi ve bilerek çocuğunu düşürmeye çalışmak yada bakamam ben bu çocuğa üçüncüyü düşünmüyorduk deyipte çocuk aldırmalar var bizler keyfi çocuk aldırmadık çocuğu karnımda ölen ama anneye bir zarar vermeyenlerde var bir gün içinde annenin böbreği akciğeri iflas edende var ben amniyosentezi yaptırdığımda ultrasonlara rağmen cihaz negatif sonuç verse bile sonuç değişmez dedi doktorum çok fazla problem var yaşayamaz dedi ama ben yinede şöyle dua ettim Allah'ım amniyosentez temiz çıkarsa bu problemlere rağmen ben nasıl aldırırım bebeğimi dedim eğer bu bebeği aldırmamız gerekiyorsa bana bir yol göster Işık yak Allah'ım bu rahatsızlığın geri dönülmeyecek bir adı olursa ancak senin de onayladığını anlarım diye geçiriyordum içimden ve sonuç üç gün sonra çıktı trizomi 13 teşhisi kondu kendimi böyle rahatlattım eğer bizlerin kaderinde sağlıksız çocuklara sahip olmak olsaydı zaten bunların hiç birini göremezdik yada hiç bir anomali olmazdı görünürde Allah korusun bit Yaşından sonra ortaya çıkan zihinsel Rahatsızlığı olan ve Ömür boyu o rahatsızlıkla yaşayan çocuklar var Rabbim bizi evlatlarımızın sağlığıyla sınama Rahman ve rahim olan Allah'ım sen bizlere afiyet ver yüce rabbim
Boşver canım 6.ayda bebek aldırılmıyor maalesef bu caniilik olur.. Öyle uzaktan soranlara açıklama yapamayacağım için hee evet karnımda öldü diye kestirip atıyorum çeneleri kapansın diye, böyle meraklı teyzelerimiz hanımlarımız çookkk ..Şimdi markete gittim ben böyle şeylerle boğuşurken Hanım'ın merak ettiğine bak bebek karnınızda mı ölmüştü siz mi aldırdınız soruya bak yani benim içinde Bulunduğum kimi ilgilendiriyor ki kocaman altıncı ayın içinde bebeğimi kaybetmişim nasıl olduğunun ne Önemi var bende annemin kocaman bebeği gerçekten önemli bir şey olmazsa niye aldıralım belki kötü bir niyeti yok ney nasıl oldu merak ediyor ama Bebeğin nesi vardı diye soracağına nasıl sonlandığını merak ediyor olacak şey değil ya
o kadar ıyı anlıyorumkı senı o boşlugu ılac vermesede konusur en azından bı dene canım ıns ıstedıgın gıbı ıyı bı sonuc alırsın bende bugun heyet raporunu cıkardım bebegıme %99.8 ölür karar alınmıs %0.2 yaşar çok zoruma gıdıyo ben yaşarken onu topraga koymakBende destek almak istiyorum ama ilaç verirlerse içemem, hemen bebek düşünüyorum çünkü kendimi bomboş değersiz yalnız hissetmeye başladım. Bebeğim varken daha güçlüydüm sanki o gelince yalnızlığım biticekti ama böyle olunca iyice boşluğa düştüm sanki ..
Biz hayatımızın en ağır en kötü günlerini yaşarken insanlar merak peşinde , konuşacak malzeme peşinde . Hiç kimse acımızı anlamıyor maalesef canım . Allah kimseye böyle bir sınav vermesin çok zor , sadece yaşayan anlıyor , biliyor ...Şimdi markete gittim ben böyle şeylerle boğuşurken Hanım'ın merak ettiğine bak bebek karnınızda mı ölmüştü siz mi aldırdınız soruya bak yani benim içinde Bulunduğum kimi ilgilendiriyor ki kocaman altıncı ayın içinde bebeğimi kaybetmişim nasıl olduğunun ne Önemi var bende annemin kocaman bebeği gerçekten önemli bir şey olmazsa niye aldıralım belki kötü bir niyeti yok ney nasıl oldu merak ediyor ama Bebeğin nesi vardı diye soracağına nasıl sonlandığını merak ediyor olacak şey değil ya
Çok çok çok çok ama çok üzgümüm canım , tarifi yok bu acının Allah yardımcın olsun , sabır , güç versin inşallah . Güçlü olmaya çalışma olamıyosun çünkü ağla acını yaşa , içine atma hiç . Sadece isyan etmemeye çalış ...o kadar ıyı anlıyorumkı senı o boşlugu ılac vermesede konusur en azından bı dene canım ıns ıstedıgın gıbı ıyı bı sonuc alırsın bende bugun heyet raporunu cıkardım bebegıme %99.8 ölür karar alınmıs %0.2 yaşar çok zoruma gıdıyo ben yaşarken onu topraga koymak
Canım ben gidiyorum hem psikiyatra hemde psikologa ilaç kullanıyorum , çünkü hafif derecede depresyon teşhisi koydu Dr . 3 ay ilaç + psikolog tedavisi başladı bana . Korunma da 3 ay süreceği için kabul ettim . Çok çok kötüydüm şimdi kötünün iyisiyim . Özellikle psikolog çok iyi geldi bana . Ruhu hastayken insanın kendine bile faydası olmuyor maalesefAminnnn canım, napıcağımı şaşırdım artıksağlık ocağından aradılar beni 2 hafta önce ölüm belgesini istediler devlet bi dosya yollamış onlara dosyayı kapatmamız için ölüm belgesi gerekli dediler anca bugün toparladım gittim ama ağlamaktan konuşamadık hemşire başka doktor çağardı konuştuk onlar da moral vermeye çalıştılar kendince, bide testler istediler ben yeni hamilelik düşünüyorum dedim o zaman vitamin depolarına bakalım ona göre takviye yaparız sağlıklı güzel hamileliğe hazırlayalım seni dedi, antideprasan yazalım mı dedi bi süre kullan diye ben istemedim şimdilik ama böyle giderse napıcam bilmiyorum konuşamıylrum insanlarla bu konuları hemen ağlamaya başlıyorum .. Bi kuyunun içindeyim sanki çok karanlık orası çıkmaya çalışıyorum, çıkarsam oğlumu o kuyunun içinde karanlıkta bırakacakmışım gibi hissediyorum .. Çok zor çokk ..
isyan etmıyorum ama ıcımede atamıyorum ıstesemde gecem gunduzum aglamakla gecıyo dun kızım kıpır kıpırdı karnımda o her kıpırdadıgında ben kahroldum %1 lık bıle umut yokmus yavrumun yaşamasındaÇok çok çok çok ama çok üzgümüm canım , tarifi yok bu acının Allah yardımcın olsun , sabır , güç versin inşallah . Güçlü olmaya çalışma olamıyosun çünkü ağla acını yaşa , içine atma hiç . Sadece isyan etmemeye çalış ...
bende bugunden berı onu arastırıyorum netten bı cevap bulamamıstım goguslerımde sızlama var dogum gerceklesınce sutum gelcekmı dıye merak edıyodum inşallah gelmez o aktıkca yavruma ıcıremedım dıye kahrolurum sanırm 3 gun kaldı kızımla vedalasmaya rabbımden sabır dılıyorum ama olmuyo senınde başın saolsun rabbım bı daha yasatmasın
ıns gelmez sut agrısı cok kotu bişey kucuk oglum benı emmemişti cok sancı cekmıstım acaba hastanede yatırırlarmı cıkarmıyım dogumun oldugu gun bılgın varmı canımcanım benım ıns hemen kurtulursun moralını yuksek tutmaya calıs cok zor bılıyorum ama yapacak bırsey yok bu arada sutunun gelmemesı ıcın dostınex verırler bana dogum sabahı verdıler ıkı tane ıctım sut gelmedı
bende bugunden berı onu arastırıyorum netten bı cevap bulamamıstım goguslerımde sızlama var dogum gerceklesınce sutum gelcekmı dıye merak edıyodum inşallah gelmez o aktıkca yavruma ıcıremedım dıye kahrolurum sanırm 3 gun kaldı kızımla vedalasmaya rabbımden sabır dılıyorum ama olmuyo senınde başın saolsun rabbım bı daha yasatmasın
ıns gelmez sut agrısı cok kotu bişey kucuk oglum benı emmemişti cok sancı cekmıstım acaba hastanede yatırırlarmı cıkarmıyım dogumun oldugu gun bılgın varmı canım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?