Bendeeeeebende ayni psikolojideyim canim hele benle bir hamile arkadaslarimi görünce üzülüyorum. Rabbim sagsalim kucaklarina almayi nasip etsin. Ama ister istemez üzülüyorum.
Ben de hamilelere dayanamiyordum. Benimle hamile olup dogum yapanlara dakikalarca aglardim onlarin dogumundan sonra. Ustelik benim ablamin kiziyla benim oglumun arasi 1 hafta. Ben oglumu kaybettikten 1 hafta sonra ablam dogum yapti. O gunler cok zordu.Simdi bugum onun dogum gunu. Benim icim o kadar buruk ki. Ablamin kizi kan cekiyo o kadar seviyorum ama her gordugumde dr oglumu hatirliyorum. O yurumeye basladi. Diyorum ki simdi benim oglum da yuruyecekti. Onun disi cikti. Demek ki benim oglumun da disi cikacakti. Ama sonra diyorum ki ya hasta olsaydi yavrum o yururken benim oglum yuruyemeseydi. O zaman daha cok uzulurdum. Rabbim beterinden korusun. Halimize hamd olsun. O verdi bu sikintiyi eminim ki bizim icin en iyisi buymus. " ola ki Rabbim bize onun yerine daha hayirlisini verir" diye bi ayet var. Ben onu okuyorum kizlar o zaman icim cok rahatliyo. Hepimize ALlah kaybettiklerimizden daha hayirlilarini versin.bende ayni psikolojideyim canim hele benle bir hamile arkadaslarimi görünce üzülüyorum. Rabbim sagsalim kucaklarina almayi nasip etsin. Ama ister istemez üzülüyorum.
inşallah arkadaşım bu fani dunyada kavusamadik yavrularimiza oteki dunyada kavusuruz.Allahtan gelen oldugu icin boyun kildan ince rabbim verdi rabbim aldi.Vardir elbet bir bildigi hakkimizda belkide hayirlisi buydu..Şüphesiz ki biz kullarini Yaradanim siniyor inşallah bizlere tekrardan nasip eder anne olmayi..cennet kus yavrularimiz bize kardeşlerini gonderir inşallah.Ben de hamilelere dayanamiyordum. Benimle hamile olup dogum yapanlara dakikalarca aglardim onlarin dogumundan sonra. Ustelik benim ablamin kiziyla benim oglumun arasi 1 hafta. Ben oglumu kaybettikten 1 hafta sonra ablam dogum yapti. O gunler cok zordu.Simdi bugum onun dogum gunu. Benim icim o kadar buruk ki. Ablamin kizi kan cekiyo o kadar seviyorum ama her gordugumde dr oglumu hatirliyorum. O yurumeye basladi. Diyorum ki simdi benim oglum da yuruyecekti. Onun disi cikti. Demek ki benim oglumun da disi cikacakti. Ama sonra diyorum ki ya hasta olsaydi yavrum o yururken benim oglum yuruyemeseydi. O zaman daha cok uzulurdum. Rabbim beterinden korusun. Halimize hamd olsun. O verdi bu sikintiyi eminim ki bizim icin en iyisi buymus. " ola ki Rabbim bize onun yerine daha hayirlisini verir" diye bi ayet var. Ben onu okuyorum kizlar o zaman icim cok rahatliyo. Hepimize ALlah kaybettiklerimizden daha hayirlilarini versin.
Cennette de bize imrenecekler bizim belki simdi imrendiklerimiz. Cennette yavrularimiz etrafimizda kosusturacak. Allah bize evlat sevgisini ebedilestirdi elhamdullilah
Gerçekten çok güzel bir yazı okurken sanki yavrumla konuşuyormuşum gibi hissettimYukardaki linki tiklayin okuyun sansli anneler. Cok guzel bi yazi
Canım yazıyı ancak okuyabildim ve gözyaşları içinde okudum.İnşallah evlatlarımza layık anne babalar oluruz.Öyle güzel anlatmış ki yazan..
Ben de hastaneden eve geldiğim gün insanlar gelmeye başladı.her kafadan bir ses her kafadan bir yorum.insan nasıl farketmez bebeğin hareketsiz olduğunu falan söylediler.kimi cahillik dedi kimi acemilik dedi.kimseye cevap vermedim sadece bebeğimi düşündüm.anlıyacağınız kafamı hiç dinleyemedim.psikolojim düzeleceğine daha kötüye gitti çünkü her gelen biriyle konu tekrar açıldı,tekrar konuşuldu,tekrar yaram acıdı.aslında hiç kimseyi kabul etmiyecektim.aman elalem ne der aman ayıp olur diye saçma sapan muhabbetlere katlandım.herşeyi anlarım da benle aynı zamanda hamile kalan kadın sen neden geldin?gözümü alamadım karnına bakmaktan.empati kurmak bu kadar zor mu?aynen canim halimiz gerçekten içler acisi birde acimiza saygı duymanlar varya Allah nasıl biliyorsa öyle yapsin onlari...Bugün en son delirttiler beni ya kardeşim ben patates gomup gelmedim evladimi canimdan cani gomdum dedim en son sabrimin sonundayim ya hadi bakalim hayirlisi...
Ben de hastaneden eve geldiğim gün insanlar gelmeye başladı.her kafadan bir ses her kafadan bir yorum.insan nasıl farketmez bebeğin hareketsiz olduğunu falan söylediler.kimi cahillik dedi kimi acemilik dedi.kimseye cevap vermedim sadece bebeğimi düşündüm.anlıyacağınız kafamı hiç dinleyemedim.psikolojim düzeleceğine daha kötüye gitti çünkü her gelen biriyle konu tekrar açıldı,tekrar konuşuldu,tekrar yaram acıdı.aslında hiç kimseyi kabul etmiyecektim.aman elalem ne der aman ayıp olur diye saçma sapan muhabbetlere katlandım.herşeyi anlarım da benle aynı zamanda hamile kalan kadın sen neden geldin?gözümü alamadım karnına bakmaktan.empati kurmak bu kadar zor mu?
Allah yeniden bebek vermis ne guzel. Ins bize de nasip olurMerhaba arkadaşlar,ben 2 Ocak 2013'te ilk bebeğimi kızımı kaybetim.spina bifida olduğunu öğrendiğimizde dünya başımıza yıkıldı...doktor hep ck sağlıklı herşey ck iyi,kızın olacak dedi,ck mutluyduk.gebeliğimin 21 haftası detaylı ultrason randevumuz vardı,güle oynaya gitik,doktor tuhaf olan birşeyler var dedi,ama tam olarak ne söyleyemem dedi,kafasında kist gibi birşeyler var dedi,ünüversteye gönderdi bizi,ordaki ultrasonlar daha iyi dedi,1hafta sonra gitik,tekrar detaylı bakıldı,gebelik sonlandırılmalı dediler,3tane profesör baktı,Pazartesi tekrar gitik başhekim baktı oda gebelik sonlandırılmalı dedi.sonra herşey 2ocakta bitti.şoktaydım,konuşmuyordum,aptal gibiydim....ck zordu 23+0'da kaybetim bebeğimi....
7ay sonra hamile kaldım,9ay ck zor gecti,hamileliğim ck rahatı ama hep korku vardı,bazen haftada 3-4kere doktora gidiyordum,ck şükür kızım 10nisanda kucağıma aldım.ama ilk bebeğim hala aklımda,hala ilk kızım icin ağlıyorum,unutmak mümkün değil,evlat acısı unutulmaz....Allah bütün melek annelerine sabır versin ve sağlıklı evlatlar kucaklarına almayı nasip etsin.
Ben yurtdışında yaşıyorum,hatalı yalnış yazmış olabilir...
Ck şükür ALLAH kucağımıza almayı nasip eti...ama benim ikinci hamileliğim hep korku icinde gecti,karnımı bir kere bile sevmedim,kızımla hic konuşmadım,....yani ck zor gectiBen hamileliklerimde karnimi gostermeyi cok severdim. Ama simdi yavas yavas cikmaya basladi sakliorm gostermiorm kimseye ki birilerinin de ici gitmesin karnima bakip. Allah ins yavrularimizi korusun. Beter acilar vermesin
Allah yeniden bebek vermis ne guzel. Ins bize de nasip olur
Bak ne güzel hamilesin,hep positiv ol,iyi şeyler düşün,güzel günler gelecek...biz eşimle herşey güzel olacak şarkısı söylüyorduk....moral ck önemliBen hamileliklerimde karnimi gostermeyi cok severdim. Ama simdi yavas yavas cikmaya basladi sakliorm gostermiorm kimseye ki birilerinin de ici gitmesin karnima bakip. Allah ins yavrularimizi korusun. Beter acilar vermesin
Allah yeniden bebek vermis ne guzel. Ins bize de nasip olur
Inşallah Allah en kısa zamanda nasip eder .ck zor bir süreç,ama Allah sabrını veriyor.biz hep eşimle yaşamamız gerekiyormuş yaşadık,Allah bizim bu süreçten geçmemizi istiyor,geçeceğiz dedik.hic bir zaman neden biz demedik,isyan etmedik.ben ck dikkat etmeme rağmen bebeğim hastaydı,folik asit almama rağmen,bebeğimde folik asit yetmezliği vardı.herşey Allah'tan.ne mutlu darıısı bize artık.Allahım en kısa zamanda inşallah
canım benim yaaaa.aslında varya başımıza gelecek bu yüzden .yoksa hep bunlar sudan nedenler.rabbim ecelin bahanesini yaşatıyor bize.kaç arkadaşımın doktoru sakın folik asit kullanmayın gerek yok,biz yabancılar gibi fastfood takılmıyoruz bu yüzden gerek yok demişti.ama olacağı var işte.Inşallah Allah en kısa zamanda nasip eder .ck zor bir süreç,ama Allah sabrını veriyor.biz hep eşimle yaşamamız gerekiyormuş yaşadık,Allah bizim bu süreçten geçmemizi istiyor,geçeceğiz dedik.hic bir zaman neden biz demedik,isyan etmedik.ben ck dikkat etmeme rağmen bebeğim hastaydı,folik asit almama rağmen,bebeğimde folik asit yetmezliği vardı.herşey Allah'tan.
bende çok dikkat ederdim şekerime.günde 5 ölçüm falan yapardım.bence kesinlikle neden bu deil ama ne bilim işte.Rabbim hayırlısını nasip etsin artık.kısmet böyleymişBenim ikinci gebeliğimde gebelik şekerim vardı,ck şükür kızım sağlık doğdu.ck dikkat etim gebelik şekerim olduğunu öğrendiğim an...8-9kg aldım.ben yurt dışında yaşıyorum,biz fastfood tüketmiyoruz fazla.benim kan hücrelerim folik asiti emiyormuş eleviteki folik asit yetersiz gelmiş bebeğime...sonra daha yüksek folik asit kulandım.
Herşey Allah'tan.sen şimdi bekleme sürecindemisin?bebeğini nezaman kaybetin?ben ilk bebeğimi 2ocakta kaybetim,kızıma Temmuz'da hamile kaldım.aslında okadar erken hamile kalmayı planlamıyorduk,psikolojim iyi değildi,tatilde oldu,dikkat etmedik...bende çok dikkat ederdim şekerime.günde 5 ölçüm falan yapardım.bence kesinlikle neden bu deil ama ne bilim işte.Rabbim hayırlısını nasip etsin artık.kısmet böyleymiş
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?