İçi kan ağlayan melek anneleri

İnşallah canım rabbim kimselere yaşatmasın.merak ediyorum ne zaman iyileşip tekrar anne olucam diye.sezeryandan sonra ne kadar beklemeliyim 2.gebelik için.sizlere ne dedi doktorlar paylaşırmısınız.ancak böyle acım dinicek gibi geliyo.

Canım benim acıların en büyüğü evlat acısı...ben ilk bebeğimde normal doğum yaptım hemen hamile kalmak icin.(23 haftalık hamileydim)doktor 3ay sonra hamile kalabilirsin demişti.ben 7ay sonra hamile kaldım,daha önce istemedim,iyi değildim.tatilde dikkat etmedik,hamile kaldım.ilk 6ay bekle derim ben,psikolojikmende iyi olman lazım canım.

Normal doğum yaptığın için çabuk iyileşmişsindir.ama benim bebeğim kilo olarak fazla bibebekti.açılmam da yoktu.dr 2/3 gün çekersin dedi.acıya rağzıydım ama pisikolojik olarak bekleyemezdim.sezeryan oldum mecburen.40 ım çıksın hemen istiyorum.dr hemen kalabilirsin ama dokularının iyileşmesini bekle biraz dedi.pisikolojim cidden çok kötü.yeni bi heyecanla bunun üstesin gelmeye çalışıcmam.bi yandan da korkuyorum.erken olursa yine bişey olursa diye.gerçi rabbim ne derse o olur.

Ben sana bekle derim canım,dikişlerin icin.ben 2bebeğimi kızımı sezaryenle dünyaya getirdim,psikolojikmen normal doğum yapamazdım...hep gözümde o an vardı normal doğumu düşündüğüm zaman.sezaryenden sonra doktorum 6ay sonra tekrar hamile kalabilirsin dedi.

Anladım canım zaman göstericek artık.Desteğin için teşekkür ederim canım. Rabbim sağlıklı uzun ömür nasip etsin evladına ailene.

Ben de sancilarim 5 dk da bire inmisti bebegimin kalbi durdugunda. kalan aciya bile katlanmak istemedim ama beni ikna ettiler sezeryan olmadim. Iyi ki de olmamisim. Ben beklemedim doktor 6 ay demisti ben 4 ay sinra hamile kaldim. O da dustu 9 haftalikken ama buna ragmen yine de beklemem bi daha olsa. Rabbim ne yazdiysa o olacak. Beklemek cok daha zor

Anladım canım zaman göstericek artık.Desteğin için teşekkür ederim canım. Rabbim sağlıklı uzun ömür nasip etsin evladına ailene.
Kendini hazır hisetiğin zaman tekrar hamile kal derim ben.ben hazır değildim,kabullenmekte ck zorlandım.

Kendini hazır hisetiğin zaman tekrar hamile kal derim ben.ben hazır değildim,kabullenmekte ck zorlandım.
Ben de oglumdam sonraki ilk hamileligimde kabullenmekte cok zorlanmistim. Nasilsa bu da ölur modundaydim. Ama ben onu zamana degil de psikolojiye bagliorm. omdan sonra isterse 5 yil gecse yine ilk hamilelik zor gecerdi gibi gelio bana
bence en guzel herkes kendini bilir. Bana gore oyledir ona gore oyle sana gore soyle. Bence herkes kendini dinlemeli. Herkes kendi kendinin doktorudur bence. Ben oglumdan sonraki 9 haftalik dusugumdd bilen herkes bekleseydin keske dedi ben de cok sinirlendim.doktor bile beklemediniz ondan dustu diyemeyiz dedi. Kardeslerin arasi 13 ay olan yuzlerce kadin var sonucta. Ona ragmen ben zaten ikinci bi aci yasarken insanlar sorumlusu benmisim gibi davramdi. Cok sinir bozucu ama olsun yine de ben beklemeye tercih ederim bu yasadiklarimi.( sezeryan icin bi sey diyemem onda iyilesmek icin ne dediyse doktor onu yapmali bence)
elin bos karnin bos kafan dopdolu beklemek benim icin sessiz bi ciglikti
ins Rabbim bu bebegime saglikla kavustursun

Her kafadan bir ses çıkması gercekten sinir bozucu.ben hic öyle şeyler duymadım.ben ilk 23hafta hamile değilmişim gibi davrandım,bağlanmak istemedim.

Her kafadan bir ses çıkması gercekten sinir bozucu.ben hic öyle şeyler duymadım.ben ilk 23hafta hamile değilmişim gibi davrandım,bağlanmak istemedim.
oglumdan sonraki ilk hamilrligimde onu ben de hissettim. Baglanmak istemedim. Goya baglanmadim kendimce. Ama baglanmisim yine meger. Kurtajda genel anestezi oluyo. Ameliyat boyunca aglamisim. Ayildigimda agliyordum hala. Kulaklarimin ici gozyasi dolmustu ve icimden hickirmak geliodu. Demek ki bilincaltim ne kadar etkilenmis. Insan baglaniyo ya ne kadar baglanmadigini dusunsede.
hamd olsun halimize

Insan yinede bağlanıyor...peki şimdi nasılsın canım?

Insan yinede bağlanıyor...peki şimdi nasılsın canım?
Simdi coook coook daha iyiyim. Heyecanlanabiliyorum mesela. hayirlisiyla dogum yaptigimi bebegimin hastanede benim odamda oldugunu dusunup mutlu olabiluyorum. Hayal kurabiliyorum. Suan hareketlerini hissetmedigim icin acaba yasiyor mu die bi korkum var ama hareketlerini hissetsem sanki onun yasadifini da bildigim icin hic sikinti yasamayacak gibiyim. cinsiyeti hakkinda dusunebikiyorum mesela.dusugumde hep cinsiyet mi du bakalim o zamana bi gelelim de falan derdim hep.
sadece agustista dogacak ya bebegim hayirlisiyla. Allahim diorm ne olur eylul benim icin ( oglum ocakta dogmustu) subat gibi gecmesin Die icim urperio.
bi de bu zamana kadar 4 kez doktora gittim dordunde de ya kotu haber duyarsam die korkuyordum. Ya odadan bebegimi kaybetmis olarak cikarsam diodum. ins hareketlerini bi hissetsem bumlar da gececek cok guzel olacak die istiyorum Allahtan.
ama oglumdan sonra yasadigum dusuklerden sonra bu bebegim bana oyle lutuf gelio ki. Rabbim nasip etti ya diorm bi daha kalp atisi duydum ya. Cok sukur. Ben hicbir bebegimde ( ki dusuk yaptigim nebekte hic doktora gidemedigim icin hic kalp atisini duymadim) kalp atisini duyunca aglamamistim. Ama bu bebegimde kalp atisini duyunca agladim. Meger ne buyuk bi seymis onu duyabilmek. Ne buyuk lutuf hamile kalabilmek. VE ASLINDA NE BUYUK LUTUF BEBEGIMI KAYBETMEK...

Iyi olmana ck sevindim,hep böyle ol positiv...sen iyi olursan bebeğinde iyi olur....ya varya her hamile gördüğümde acaba bebeği iyimi diye düşünüyorum?hep dua ediyorum yavrularına sağ sakim kavuşsunlar diye...kardeşimin eşi hamile,ck korkuyorum birşey olacak diye.

Bende de o var tabi. Gordugum hamilelerin acaba kaci bebegine kavuscak ki die dusunuorm. Allah herkesi saglikla kavustursun. beni de...

Ama onlar seni gordukleri halde bizler kadar korkmuolardir bebegime bi sey olur mu die. Bnm gorumcem de 38 haftalik bebegini kaybetmisti. Ben nisanluydim o zaman. Ama insan kendine konduramio kotuyu.

Ama onlar seni gordukleri halde bizler kadar korkmuolardir bebegime bi sey olur mu die. Bnm gorumcem de 38 haftalik bebegini kaybetmisti. Ben nisanluydim o zaman. Ama insan kendine konduramio kotuyu.
O korku sadece biz melek annelerinde var.tekrar nezaman gideceksin doktora?ben 23haftada gittiğimde korkudan tansiyonum 160cıkmıştı,ikinci bebekte.ilk bebeğimi 23haftada kaybetmiştim

O korku sadece biz melek annelerinde var.tekrar nezaman gideceksin doktora?ben 23haftada gittiğimde korkudan tansiyonum 160cıkmıştı,ikinci bebekte.ilk bebeğimi 23haftada kaybetmiştim
Ah caniiim. 23 haftadan korktun tabi dimi.benim 40 hafta korkum olmsyacak ins doktor en gec 39 da suni sanciyi veririz dogum olmazsa dedi...bi daha 11 subatta gitmeyi dusunuyorum. aslinda dahs erken gitmek istiorm ama sartlarim uyar mi bilmiorm. haftaya memlekete gitcem sorcak cogusu ben de hamile oldugumu soylemek zorunda kalcam. Oncesinde yasiyo mu die bsktirip oyle gitmek isyiorm ama sacma aslinda ben hastaneden cikarin yolda bi sey olabilir bebegime ama iste insan ne duduncegini sasirio

aaay inanmıyorum yaaaa.insanın hamile olduğuna tam sevinememesi ne kadar kötü bişi yaaa.bende ilerde nasipse hamile kalırsam günler gecermi diye düşünüyorum.bide gebelik şekerim çıkacak ki zaten vardı.naparım bilmem.ama sakınan göze çöp batar .böle bişide var.ama her an yaşıyormu yada sağlıklı doğacakmı diye korkuları yaşamamak eldede değil.Allah yardımcınız ve yardımcımız olsun

Ya canım yaşıyormu acaba diye düşünme...icini ferah tut.akrabalardan kimler biliyor hamile olduğunu?ya bana birkere birisi inşallah bunu kucağına Allah almayı nasip eder demişti ben 2.bebeğime hamileyken ck kötü olmuştum.nekadar gereksiz konuşuyorlar.

Gercektende ck kôtü birşey,benim kızım şimdi 9bucuk aylık,Temmuz'dan sonra tekrar hamile kalmak istiyorum,ama korkuyorum yine birşey olacak diye.önümüzdeki ay folik asite başlamam lazım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…