İçi kan ağlayan melek anneleri

Canim... sana da allah sabirlar versin. Cok zor bir surec. Tek ilaci yeni bir bebek.. tek ilaci bu... ben psikolaga gitmedim. Imtihan oldugunu kodladim beynime... insallah eşin anlayisli bir insansa daha kolay atlatiliyor.. bir de bebekli hamileli ortamlara girmemek lazim.. bos konusan; hamilelik var mi diye soran insanlardan da kacmak lazim... bu aralar ben de depresyondayim. Haftaya bebek icin tedaviye basliyoruz insallah... allah bizleri tüp bebege muhtac etmeden hemen yeni bir bebek versin saglikla... yeni bir bebek herseyi duzeltir eminim buna..

Sağol canım. Eşim sağ olsun çok anlayışlı. Zaten tek tutunduğum dal o. Beni en iyi anlayanlardan biri. Diğer kişiler de aynı acıyla kavrulan melek anneleri. Bizi bizden başkası anlamıyor. Bizden başkası ne hissettiğimizi, ne yaşadığımızı anlayamıyor. Rabbim hepimize sabırlar versin. Dünyadaki en büyük sınavla sınanıyoruz, inşallah mükafatımız da büyük olacak...

Insallah mukafavitimiz saglikli sorunsuz arka arkaya 3 bebek olur:) neden olmasin.. olur olur..olsun allahim...

Amin. Olur tabii, niye olmasın. Umut değil mi zaten bizi ayakta tutan...
Umut ve dua bizi ayakta tutuyor
”Biliyor musun eger yasak aşk filan yasasaydik yada evlilik disi birseyler yasasaydik kesin hamilelik olurdu:) hayat boyle.. istemedigimiz anda buluyor bazi seyler.. sokaktaki hamile kediyi bile kiskaniyorum.. :)

Ben daha çok yavrusu kucağında olan anneleri kıskanıyorum. Annesi ve yavrusu arasındaki o özel bağı kıskanıyorum. Birbirlerinin gözlerine bakarken ki o göz parlamasını, o yüzdeki gülücüğü kıskanıyorum...

Yazik cok üzüldüm gercekten, hamile bir kediyi bile kiskaniyorsun be hayatim. Birak onu Allah bilir kimi hamile birakip birakmayacagini, ona sen karar veremezsin.
Kalbini ferrah tut ve icin rahat olsun, kendini kasma cok. Bir arkadasim tam pes etmisken hamile kaldi. Yani psikolojide cok önemli bu konuda.
Cocuk isteyen tüm kadinlara, dileklerinin kabul olmasini cani gönülden diliyorum.

ayip kiskaniyorum denmez, imreniyorum desen daha Uygun olur.
Kiskanmak güzel bir huy degildir. kiskanclik insanin ruhunu zehirler ve zehirledikce hamile kalamazsiniz.
Temiz kalpli olun, gelecegin anneleri temiz kalpli olmali. Kiskanclik yerine empati kurmayi ögrenin birisi mutlu ise hemen kiskanmayin onlarin mutlulugu paylasin.
Kiskanclik hic kimseye bir faydasi olmamistir.
Dilerim tez vakit hamile kalirsinizda bu kiskancliklar son bulur. Aman ya Rabbim, ben gercekten hepinizden korktum. Bu ne hirs böyle. Allah yardimciniz olsun canim.

Guzel arkadasim.. belki dogru kelimeyi bulamadigimiz icin kiskanclik diyoruz adina... bizler delicesine uzulurken yanimizda bebeklerini seven.. hamilelik yok mu daha diye soran insanlara baska ne hissedebiliriz ki... insan biraz dusunur . Bebek acısı yasamis birinin yaninda hangi hakla cocugunu sever oynarsin...munasebetsiz!! 5 dk sabretseler.. iste bu yuzden kiskanclik oluyor ismi bazen.....allah hepimize en istediklerimizi saglikla versin ne diyelim

Canim senle aramizdaki fark iste bu, ben hic bir zaman yanimda cocugunu seven bir kadini kiskanmadim, onun sevincine ortak oldum, bende sevdim, öptüm, bagrima bastim, kokusunu icime cektim, cok mutlu oldum cok. Ama senin gibi düsünmedim ve hissetmedim.
O bir cocuk, ister arkadasimin ister benim. Benim gözümde ayni. O hepimizin cocugu.
Eger cocuklari gercekten seviyorsan iste bu önemli ayirimi yapmiyorsun, hepsini seviyorsun , illede ben dogurmama gerek yok, herkesin cocugunu kucaklar severim,
Onun icin benim topigime gelip öyle yorumlar yazacagina ilk önce benim nasil bir insan oldugumu ögren.
Ben 50 yasimada gelsem, 100 yasimada gelsem herkesin cocugunu severim ve icimde bir damla kiskanclik veya imrenmek olmaz.
Hayata güzel bak arakadasim o zaman sende benim gibi cok mutlu olacaksin.
Ben cok mutluyum cünkü gönlüm cok zengin, benim 1 milyon cocugum var bu dünyada biliyormusun ? Onlari ben dogurmadim ama onlara sevgimi sonsuza kadar vermek icin caba gösteriyorum.
Dogurmak ne seni yüceltir, nede seni daha cok mutlu yapar eger sen baskasinin mutlulugunu paylasamiyorsan, sende büyük bir sorun var demektir.
Tüm kalbimle bir an önce hamile olup mutlu olmani cani gönülden dilerim.

Ne güzel düşünmüşsün, ne güzel yazmışsın. Evet sen de çok seviyorsun o çocukları. Ben Oğlumu sever gibi seviyorum onları. Oğlumu koklar gibi kokluyorum. Hatta Oğlum öldükten sonra daha çok düşkün oldum çocuklara. Ama işte diyorum ya, anne ile aralarındaki bağı kıskanıyorum. Herkesin kucağı dolu, benimle birlikte hamile kalan herkesin bebeği kucağında, benim oğlum ise kara toprakta. Bir anne için ne büyük acı, ne büyük ızdırap biliyor musun? Bebeğinle hayaller kuruyorsun, onu kucağına almana sadece bir kaç hafta kalmış oluyor, odasını kendi ellerinle dekore ediyorsun, en ince ayrıntıları bile düşünüyorsun yavrun için ve bir sabah kalbinin atmadığını, seni bıraktığını öğreniyorsun. O küçücük bedenini kara toprağa veriyorsun. Ona oyuncaklar, giysiler seçmek yerine, mezar taşını seçiyorsun. Sen ne hissettiğimizi, nerden biliyorsun ki??? Ne psikolojide olduğumuzu nerden biliyorsun??? Bunun adına ne dersen de... Kıskançlıksa evet KISKANIYORUM!!!

Cok haklısın arkadaşım olivia arkadaş in galiba çocuk düşünmediği icin anneligi tatmamis. Saygi duyarim.
Benimde evladım var cok sukur ama diger cocuklarida seviyorum ama bu demek degil ki evladimin yerini alabilsin insanin canından kopanla bir olurmu.
9 ay karninda tasiman lazim her anini beraber geçirmen lazim onu dünyaya getirmek icin ölümü bile göze alman lazim o azaman anne olunuyor. lafta benimde on milyon çocuğum olsun bu birsey ifade etmez. Anneligi tatmayan bizi anlayamaz. Hala eli karninda uyanmak, hastaneden eli karni bos dönmek, kokusunu yuzunu bile gormedigin evladin icin yanip tutusmak ölü doğum yapmak icin ölümden dönmek bunlari anca yasayan anlar.
Bizim yasadigimiz kiskanclik degil sadece bir bebek veya hamile gordugumuzde kara toprak altinda olan yavrularimizin aklimiza gelmesi yoksa butun bebekler ölsün (Allah korusun) boyle dusuncemiz asla olamaz biz yandık bu yangini bile bile baska annelere bebeklere nasil olurda kotu gozle bakabiliriz. Kisacasi yasamayan bilmez ne anneligi nede evlat acisini lutfen bilmediginiz tatmadiginiz konu hakkinda yorum yapmayın zaten zor ve hassa bir süreçten geciyoruz.
Uzun oldu hakkinizi helal edin

tugrammbebegimm , canim, ben ne bu topigi tanirim, nede ilgilenirim. Fakat bugün sizin arkadaslardan biri Mugedefne07 bizim topige gelip alakasiz alakasiz laf edince, bakayim bu kim dedim ve buraya geldim. Tüm cevabim sadece bu arkadasa.
Dilerim tüm dilekleriniz isteginiz yerine gelir. Iyi günler.

"Temiz kalpli olun"
"Aman ya Rabbim, ben gercekten hepinizden korktum"
Bunlar sizin cümleleriniz.
Iyi dilekleriniz için teşekkürler. Iyi gunler. ..

B BlackandBlack , seni simdi ilk defa görüyorum. Sana degildi yorumum. Niye üzerine alindin ?
Mugedefne07 ye yazmistim cevabi.

Lütfen eski yazdığın mesajlara bir bak. Benim mesajıma da cevap yazmışsın. Yazmasaydın da bu acıyla yanıp tutuşan bir arkadaşıma böyle bir mesaj yazarsan tabii ki dahil olurum. Çocuklar için yazdıkların güzel de evlat acısı çeken, evlat hasreti çeken bir anneye karşı ne kadar da acımasızsın. Bu nedenle çocuklar konusunda düşündüklerinden de şüpheye düştüm... Bu kadar acımasız olan bir insan çocukları bu kadar çok sevemez....

Sevgili olivia.. aramizdaki fark senin boyle bir acı yasamamis olman.. uzaktan baktigin icin elbette cocuklari sever bagrina basarsin. Bu gayet normal. Ama aylarca hatta yillarca iskence gibi tedavilere katlanip tam bebegi dunyaya getirecekken onu kaybetmenin acısını tahmin edemezsin. Lutfen yasadigimiz duygulari mantiksal cerceveden gecirme. Bu duygu ve hislerle ilgili. Mantik veremezsin. Nasrettin hocanin dedigi gibi" bana damdan düşen birinigetirin beni o anlar" eger birgun bizimki gibi bir durum yasarsan(allah korusun) konusalim olur mu.. tok a açlıgın zorlugunj anlatamayiz ki...

Sevgili arkadasim.... bizim acımız bize yeter. Bilmeyenlere birsey anlatamayiz.. umut ve dua zincirimize devam... damdan duseni damdan dusen anlar

Kime yazdiginin hicbir onemi yok. Biz burda aci yasayan anneler biriz. Ve disardan kimse bizim duygularimizi anlayamaz. Biz burada ayni seyleri yasamis insanlarla konusup mutlu olmak istiorz. Senin gibi bu aciyi yasamamislarin da bu topige gelip yorum yapmasina gerek yok o zaman

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…